Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

baribal 

všechny recenze uživatele

Samí sympatičtí herci a dobře hrající děti, bohužel abslutně nekonzistentní příběh. Connolly je charismatický sympaťák, který dokázal odtáhnout půlku filmu, je ale škoda, že velmi často střídá humorné a smutnější polohy a dost tak shazuje komedii řetěz. Rosamund Pike je opět nádherná, akorát si myslím, že není dobře když hraje charakterově dominantní ženskou po Zmizelé dvakrát v jednom roce. Co se týče Tennanta a ostatních dospělích postav je těžké něco vytknout, v podstatě jen plní komparz pro tři děti, které je v moralizujícím konci za kýčovitého ráchání v severním Atlantiku napraví ve vzorné rodiče. Tři malí haranti jsou zde inteligentnější než nejchytřejší děti made in USA, ale to přehnané chytračení kupodivu není obtíž, spíš to v pozitivním slova smyslu zlehčuje vážnost situace. Není to vlastně tak špatné, ale bohužel to je příliš žánrově nevyhraněný film. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi dojemný obrázek z rodinného života. 1) Film je laciný, mělký a mdlý, ale není nevkusný._____ 2) 43letému přitažlivě štíhlému Davidu Tenantovi (otec Doug) to fakt sluší._____ 3) Jedna moudrost na závěr: Nemá cenu zlobit se na lidi, které miluji, za to, jací jsou. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že už začátkem jsem rostla... a rostla... a rostla, pak jsem si buď zvykla nebo se věci příjezdem do Skotska zlepšily, tzn. děti byly méně vytáčecí, postava otce se upozadila a matka neměla tolik příležitostí předvádět svou afektovanost - prakticky momentem, kdy se tahle "úžasná" rodinka vmísila mezi příbuzenstvo a děj se více soustředil na dědečka - oslavence, mě zvědavost, ač celkem neochotně, přiměla pokračovat. I tak vše, oč bych se připravila, bylo kromě krás Skotské vysočiny a k ní přiléhající typické muziky jen něco úsměvných situací, které potvrzují, že upřímnost a spontánnost se téměř výhradně váže k období začátku a konce života, tedy k dětem a starcům, zbavených tíhy společenských požadavků, kteří tak nemívají daleko od myšlenky k jejímu provedení na základě toho, co si opravdu přejí - mezidobí nás staví do pozic pozérů a intrikánů, stržených proudem konvencí a ohledů... Přes toto milé uvědomění jde o rodinnou komedii - nakolik přehnanou, přesto dietní - že si ji znovu rozhodně nedám. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvotne som sa obával, že to bude ďalšia zo ságy komédií odohrávajúcich sa pri udalosti stretnutia celej rodiny, keď ožijú staré spomienky a potlačované krivdy. Našťastie, toto ten prípad nebol a mňa osobne tento film svojou zápletkou a vývojom vzťahov medzi postavami celkom zaujal. Aj keď ono to bola skôr čierna komédia, miestami krížená s drámou. Za tou celou zápletkou stojí trojica detí, ktoré ešte stále žijú v tom svojom naivnom detskom svete, a tak si všetko vysvetlia po svojom. Ale o tom to práve je... A Briti opäť ukázali, že komédia sa dá postaviť aj na prirodzenosti a detskej nevinnosti. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Pravdou je, že každý člověk na téhle planetě je svým způsobem směšný." Nebudu zastírat ten hlavní důvod, proč jsem se na to díval. Rosamund Pike je prostě k nakousnutí. Naštěstí, abych z toho nevyšel zase až tak blbě, je tohle hodně zábavná komedie a nádherný film o smrti. Je-li život něco skvělého, smrt by neměla být tak velkou překážkou a něčím tak otřesným. Rozhodně ne smrt jako v tomto filmu. To povedené skloubení humorného se smutným a reálným mě fakt dostalo a ano, smál jsem se nahlas i jsem uronil slzu (a smíchem to nebylo). To se nepovede jen tak každému filmu. Ty děti byly masakrózní. Rodič pochopí. Ostatně vlastně celé obsazení mi dost sedělo (potěšila hlavně sympatická Celia Imrie). Ani nevím, proč nejdu do plna. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama