Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 2

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Recenze (94)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zcela přesně nevím, co tím chtěl Guy říct, jen jsem pochopila, že to nelze brát vážně, ale s velkým nadhledem. Nakonec je pravdou, že děti mají v mnoha případech víc jasno, než my dospěláci a tak bylo logické, že dědovo přání bylo v jejich očích zcela přirozené a zařídily se přesně, jak jim velelo jejich srdíčko. Já jsem si osobně vychutnávala nádherné skotské exteriéry, celkovou barevnost a to i charakterů jednotlivých postaviček. Dědula byl sympaťák a já si vzpomněla na toho svého dědulku z doby, kdy mně bylo jako těm děckám ve filmu a já mu pravidelně chodívala hledat umělý chrup po každé jeho hasičské a nebo jiné strašně důležité schůze, která byla samozřejmě kde jinde, než v hospodě. Dnes se divím, že jsem jej pokaždé opravdu našla pár metrů pod chalupou:-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ježiši! Proč jsi mě nevzbudila?“ – „Říkal jsi, že je to neslušné.“ – „Ne, když řídím!“ Parádní britská tragikomedie. Opravdu spousta hlášek a vtipných situací, s postupující projekcí stále černější humor. Pobaví i narážky na britsko(londýnsko)-skotské vztahy. A pak samozřejmě postavy, ať už jde třeba o škodolibého a vtipkujícího dědu („Vážně jsi hrál za Skotsko?“ – „Jo, hrál. Jen jednou, proti Kypru.“ – „Dal jsi gól?“ – „To si piš, že dal. Nechytatelná hlavička do horního rohu...mé vlastní branky.“) nebo 2 rozmazlené, nejmenší děti a jejich starší, rozumnější sestru (vyloženě mi nesedl snad jen bratranec houslista a jeho „hudební seznámení“). Film je vcelku pohodový, ale táhne se jím i vážnější rovina, kterou se však tvůrci snaží zlehčovat, ať už celkem úspěšně („zjištění“ u moře) či méně (konec byl už moc hollywoodský, avšak nešlo ještě o tak velké utrpení). To mi spíš vadilo moralistní uvědomění si „pravdy“ skrz starší dceru nebo to naivní gesto sociální pracovnice. Celkově jsem ale velmi spokojený a vidím to na solidní 4*. „Hlavně si musíš pamatovat, že tě mamka i taťka mají oba moc rádi, ale občas dojdou do bodu, kde se věci mění a jeden z nich zjistí, že už toho druhého nemiluje tak jako dříve, a pak, možná právě kvůli tomu, ten druhý udělá chybu.“ – „Jako Lloydův táta?“ – „No, to už byla velká chyba. Přejet Lloydovu mamku autem, to bylo…ne, já mluvím o menších chybách.“ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Death at Funeral 2 sa bohužial nekoná ... od brisky, inteligentne čierno-humorného to ma na míle ďaleko a jediné čo ostáva, je rodinno televízne a s nádychom (vlavne vo finále) ameriky. Čiže big nope. Potenciál to malo, len ostal na papieri a tých pár vtipých skečov pripisujem skôr náhode. 40% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Podle vysokého hodnocení a doporučení od kamaráda jsem čekala nějakou pecku, ale vyklubal se z toho běžný film, kterým jsem už viděla stovky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká kombinácia komédie a snílkovskej rodinnej drámy, kde sa na niektoré rodinné problémy nazerá detskou optikou. A to bolo práve to najzaujímavejšie. Ostatné súčasti dejovej linky až tak moc nezaujali. No páčilo sa mi aj to prostredie škótskej vysočiny, takže lepší priemer. 65/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne komédia, na ktorej som sa naozaj zasmial a pobavil. Rosamund Pike bola vtipná a rovnako aj jej manžel v podaní Davida Tannanta. Najfascinujúcejšie je ale asi sledovať ich deti a starého otca Gordieho. Sú tu dobré myšlienky, je tu dobrý humor, sú tu uveriteľné situácie a postavy na mňa pôsobia úprimne. Je to radosť sledovať a pre všetkých, ktorí veľmi chcú konečne vtipnú komédiu, pozrite si tento film ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Až srandovně a roztomile nevyrovnané. Tři vtipy na minutu - dva dobré, jeden ohromně trapný. Nicméně s takovou kadencí působí výsledek stále především jako rychlá svižná a milá reklama na Skotsko s lehkou přiblblostí na okraji talíře. Jako číst dětskou knížku a spolu s uvědoměním, že text je opravdu určen pro jinou věkovou kategorii, začít odpouštět nedostatky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu morbídna, ale podarená komédia, ktorá má nielen vtipné situácie, ale i myšlienku. Škoda tak rýchleho odchodu deda Billa Connollyho, ktorý tam rozdával životné múdra jedna radosť. Krásna škótska príroda a hlavne inteligentný humor, tak si predstavujem ľahký rodinný film, ktorý má pobaviť. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že už začátkem jsem rostla... a rostla... a rostla, pak jsem si buď zvykla nebo se věci příjezdem do Skotska zlepšily, tzn. děti byly méně vytáčecí, postava otce se upozadila a matka neměla tolik příležitostí předvádět svou afektovanost - prakticky momentem, kdy se tahle "úžasná" rodinka vmísila mezi příbuzenstvo a děj se více soustředil na dědečka - oslavence, mě zvědavost, ač celkem neochotně, přiměla pokračovat. I tak vše, oč bych se připravila, bylo kromě krás Skotské vysočiny a k ní přiléhající typické muziky jen něco úsměvných situací, které potvrzují, že upřímnost a spontánnost se téměř výhradně váže k období začátku a konce života, tedy k dětem a starcům, zbavených tíhy společenských požadavků, kteří tak nemívají daleko od myšlenky k jejímu provedení na základě toho, co si opravdu přejí - mezidobí nás staví do pozic pozérů a intrikánů, stržených proudem konvencí a ohledů... Přes toto milé uvědomění jde o rodinnou komedii - nakolik přehnanou, přesto dietní - že si ji znovu rozhodně nedám. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Feel-good film. I přes poněkud morbidní zápletku vtipnými dialogy nacpaný pohodový snímek (byť v závěru trochu naivní), v němž se pozná mnohá rodina. Kočkování Pike s Tennantem a jejich dětmi je suverénně to nejlepší, co nabízí. Děcka jsou ve filmech většinou na facku, zdejší ústřední trio je ale sympatické, hraje dobře a opravdu baví (zvláště malá Jess a její záliba v šutrech). A ta skotská příroda! Ideální film na nedělní odpoledne, přestože jsem se na něj dívala v pátek v noci. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Fantastická prvá tretina, ktorá bola prirodzená a vtipná. Potom to išlo celé dole vodou a umelé klišé striedalo ešte väčšie klišé a otravné scény. Prečooo?!? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zcela z prstu vycucaná, nepravděpodobná historka, natočená v kýčovitě podané skotské krajině, kde je vše zalito sluncem a k tomu hraje keltská hudba. Nedá se tomu věřit ani a mák, s postavami se nejde ztotožnit, protože jsou neživotné. Což platí o dědečkovi rozdávajícím moudra napravo nalevo i o přemoudřelých dědičkách, které svými hláškami usazují dospělé. Ti se ostatně zase chovají jako rozmazlení frackové. Protivný film. /17. 5. 15./ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Herci výborní, skotská krajina čarokrásná, zápletka správně morbidní (na to, že je to ve své podstatě rodinný film), ovšem kde to skřípe, je scénář- humor vyšumí do ztracena, vlastně jako celej tenhle film. Jenže co naplat, Tennanta a Pike v jednom filmu už asi hodně dlouho neuvidím (jestli vůbec kdy), takže i kdybych sebevíc chtěl, tak tenhle snímek odstřelit nedokážu, byť je to kravinka. Ovšem oba výše zmíněné herce tu lehce válcuje Billy Connolly aneb sympaťák roku. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Šíleně random; zhruba jako ten pštros, co se jenom tak proběh před kamerou úplně na konci. Skotsky neuspořádané a ne(u)spořádaně skotské s neuvěřitelně hláškujícíma dětma. --- "There wasn't exactly a unicorn on the beach, but I just got bored..." ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Pravdou je, že každý člověk na téhle planetě je svým způsobem směšný." Nebudu zastírat ten hlavní důvod, proč jsem se na to díval. Rosamund Pike je prostě k nakousnutí. Naštěstí, abych z toho nevyšel zase až tak blbě, je tohle hodně zábavná komedie a nádherný film o smrti. Je-li život něco skvělého, smrt by neměla být tak velkou překážkou a něčím tak otřesným. Rozhodně ne smrt jako v tomto filmu. To povedené skloubení humorného se smutným a reálným mě fakt dostalo a ano, smál jsem se nahlas i jsem uronil slzu (a smíchem to nebylo). To se nepovede jen tak každému filmu. Ty děti byly masakrózní. Rodič pochopí. Ostatně vlastně celé obsazení mi dost sedělo (potěšila hlavně sympatická Celia Imrie). Ani nevím, proč nejdu do plna. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Doctor Who a Gone Girl s rodinou na výletě aneb vydařená podívaná, která kupodivu nestíhá nudit a skvěle se u ní pobavíte. „The truth is, every human being on this planet is ridiculous in their own way. So we shouldn't judge, we shouldn't fight, because in the end... in the end, none of it matters. None of the stuff.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Komédia o takej disfunkčnej rodinke na anglický spôsob, kde sa neberú servítky pred ústa, pritom ale film postráda vulgárnosť. Ktorá je o smrti, pričom zanecháva strašne pozitívne pocity a ktorá rezonuje ešte dlho po pozretí. Či už hudba, scenár, alebo herci - všetci do jedného fungujú s tradičnou anglickou a škótskou sofistikovanosťou. Sú vtipný, vážny, vážiaci a nevážiaci si seba a druhých, pričom dochádza k tradičnej finálnej zmierovačke. Teda to čo Amerika produkuje ako na bežiacom páse a my jej to viac menej žerieme, lebo v ostatných krajinách je podobný žáner raritou. Jenkin spravil veľmi príjemný filmík o všetkom, ktorý sa s Hectorom, Walterom a všetkými ostatnými života meniacimi dobrodruhmi, má o čo podeliť. Pritom je ale omnoho nezávislejší a možno aj preto o malý kúsok bez zbytočne vyhrotených emočných výlevov. Decentné a trefné a s veľmi pekne zobrazenou smrťou. A kto tam nebude slintať nad Rosamund, smiať sa na Connollym, tak by si mal film pozrieť ešte raz. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Samí sympatičtí herci a dobře hrající děti, bohužel abslutně nekonzistentní příběh. Connolly je charismatický sympaťák, který dokázal odtáhnout půlku filmu, je ale škoda, že velmi často střídá humorné a smutnější polohy a dost tak shazuje komedii řetěz. Rosamund Pike je opět nádherná, akorát si myslím, že není dobře když hraje charakterově dominantní ženskou po Zmizelé dvakrát v jednom roce. Co se týče Tennanta a ostatních dospělích postav je těžké něco vytknout, v podstatě jen plní komparz pro tři děti, které je v moralizujícím konci za kýčovitého ráchání v severním Atlantiku napraví ve vzorné rodiče. Tři malí haranti jsou zde inteligentnější než nejchytřejší děti made in USA, ale to přehnané chytračení kupodivu není obtíž, spíš to v pozitivním slova smyslu zlehčuje vážnost situace. Není to vlastně tak špatné, ale bohužel to je příliš žánrově nevyhraněný film. ()

Reklama

Reklama