Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Recenze (94)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Vlastne průměrný film, v nekterych momentech podprůměrný, ale v některých nezapomenutelný. Takovou smrt i pohřeb bych si přála... Navíc při záběrech na skotskou krajinu máte hned hroznou chuť tam jet. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o dědovi, který svým posledním přáním zamotá hlavu celé rodině a vyjasní otázky života dětem, které ho vykonali. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi dojemný obrázek z rodinného života. 1) Film je laciný, mělký a mdlý, ale není nevkusný._____ 2) 43letému přitažlivě štíhlému Davidu Tenantovi (otec Doug) to fakt sluší._____ 3) Jedna moudrost na závěr: Nemá cenu zlobit se na lidi, které miluji, za to, jací jsou. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

"Když byl Doug malej jako Jess, lechtal jsem ho a on křičel >dost, dost<. Když jsem ho přestal lechtat, křičel >ještě, ještě, ještě<. Takhle jsem na tom já teď se životem... Nechci pohřbít, chci recyklovat, hodit do toho modrýho kontejneru na plasty a na dědečky..." Úžasný a vtipný nejen dětský dialogy, milej neotřelej příběh, vikingskej pohřeb, dobrá kamera, dobře zahraný. O umírání, smrti s humorem a přesto dojemně. Plus jako bonus napravení dospělých. Krásný dětský oko. Viděno v rámci Challenge Tour 2015. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* v rámci svého žánru výborná spíš nezávislejší komedie, která v sobě přináší i nějaké poučení. S nadhledem a typickým břitkým britským humorem nás provede zázemím jedné rodinky a jejich výletu do Skotska. Překvapivě tu mají hodně velkou roli děti a i když jsou to spratci jako většina, tak se chovají často rozumněji než dospělí. A i když se ve filmu smrti nevyhnou, tak bych se nebál na film podívat se svým potomkem, ale je fakt, že by si to neužíval, tak jako já. Takže nezbývá než doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvotne som sa obával, že to bude ďalšia zo ságy komédií odohrávajúcich sa pri udalosti stretnutia celej rodiny, keď ožijú staré spomienky a potlačované krivdy. Našťastie, toto ten prípad nebol a mňa osobne tento film svojou zápletkou a vývojom vzťahov medzi postavami celkom zaujal. Aj keď ono to bola skôr čierna komédia, miestami krížená s drámou. Za tou celou zápletkou stojí trojica detí, ktoré ešte stále žijú v tom svojom naivnom detskom svete, a tak si všetko vysvetlia po svojom. Ale o tom to práve je... A Briti opäť ukázali, že komédia sa dá postaviť aj na prirodzenosti a detskej nevinnosti. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat slusna britska komedia, sice oboch reziserov jaxi nepoznam, ale britsky suchy humor je tu bohate zastupeny. Obycajne dialogy prevazuju, a tak je tomu aj v tomto filme, David Tennant /Jaxe neztratit v L. A./ film dobre taha, mne nijako David nevadil /, vyborna bola aj Rosamund Pike /Dnes Neumirej, Zmizeni/. Do toho este krasna skotska priroda a nie je co riesit . 80 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Neviem ako v originálnom znení, ale humor som si teda moc nevšimol. Jedine ak som sa mal do kŕčom gehniť, keď si soplaňa pomenovala ťažké kamene, ktoré si chcela vziať so sebou na dovolenku. Stráta času 1* ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně hodně fajn rodinná pohodová komedie s Rosamund Pike, Davidem Tennantem, 3 fajn děckama a Billym Connollym v roli z jednoho z nejlepších dědečků, co je možné ve filmu vidět. 8/10 ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Nenazval bych to úplně komedií, ale bylo to zábavné a myslím, že se to týká nejedné rodiny. Každopádně jsem si film užil a parádně mi sedl, proto jsem dal plnou palbu. Něco takového jsem potřeboval vidět. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co tímhle chtěl básník říci. Bohužel bez větších spoilerů by nešlo úplně vysvětlit proč mě to celé bytostně štvalo. Jde o hlavní premisu, o to dětské ''tajemství'' a další úplně absurdní chování všech zúčastněných. Narvch absolutně divný cast, který sice na papíře vypadá slušně, ale dohromady vůbec nefunguje. Tohle pro mě není feelgood komedie. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám ráda, ale tady ho bylo pomálu nebo jsem ho moc nepobrala. Prostě jsem čekala něco úplně jiného, než jsem nakonec dostala. Nejvíce mě asi zaujaly dětské postavy příběhu a záběry úchvatné skotské krajiny, což ovšem nestačí k tomu, abych mohla s čistým svědomím napsat, že jsem viděla opravdu dobrý film. (45%) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla velká, ale nakonec jsem dílo po hodině utnul a šel mýt nádobí. Těžko říci, co tímhle scénárista vůbec mohl myslet. Značně nesympatický děd skoná na pláži a jeho vnoučata se zachovají jako Cyrus Smith (inženýr a významný vědec, vedoucí výpravy, velice inteligentní, odvážný, vyzná se téměř ve všech oborech, praktický a činorodý) v božském Tajuplném ostrově od maestra Julese Verna. Syrové a jalové. 33% ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejkrásnějších filmů, který jsem v poslední době viděl. Je to takový ten vzácný obraz lidskosti přinášející mix humoru, tragiky a dojetí - tak jako v životě. Příběh donutí k zamyšlení, ale hlavně celou dobu baví i dojímá, to vše v kulisách léta na nádherné skotské vysočině. Varování: pobrečíte si, a to jak smíchy, tak dojetím a smutkem. Ale smích naštěstí převládá - feel good movie s příchutí hořkosti, pěkně po britsku (skotsku). ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Komplexně pozitivní film. Přílišná afektovanost dialogů v první půli je lehce odrazující, nicméně dětské a stařecké pravdy jsou tak okouzlující, že úsměv budete mít na tváři častěji, než byste čekali. ()

Reklama

Reklama