Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 2

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (94)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Procenta dostatečná ke zkouknutí, ale po shlédnutí bych je očekával vyšší. Sice jde spíše rozpočtem, vizualizací, kamerou, hudbou a dalšími technickými parametry o průměrný televizní film, ale hlavní téma se povedlo. Okolní tlachání je také dost laciné, ale když na řadu přijdou děti a další rodinné pohromy, je film hodně vtipný a nápaditý. Jak děti většinou ve filmech moc nemusím nebo si mé sympatie získají až po čase, tak zde dětské postavy jsou tak skvěle napsané, že jim nešlo odolat hned od začátku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvotne som sa obával, že to bude ďalšia zo ságy komédií odohrávajúcich sa pri udalosti stretnutia celej rodiny, keď ožijú staré spomienky a potlačované krivdy. Našťastie, toto ten prípad nebol a mňa osobne tento film svojou zápletkou a vývojom vzťahov medzi postavami celkom zaujal. Aj keď ono to bola skôr čierna komédia, miestami krížená s drámou. Za tou celou zápletkou stojí trojica detí, ktoré ešte stále žijú v tom svojom naivnom detskom svete, a tak si všetko vysvetlia po svojom. Ale o tom to práve je... A Briti opäť ukázali, že komédia sa dá postaviť aj na prirodzenosti a detskej nevinnosti. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Až srandovně a roztomile nevyrovnané. Tři vtipy na minutu - dva dobré, jeden ohromně trapný. Nicméně s takovou kadencí působí výsledek stále především jako rychlá svižná a milá reklama na Skotsko s lehkou přiblblostí na okraji talíře. Jako číst dětskou knížku a spolu s uvědoměním, že text je opravdu určen pro jinou věkovou kategorii, začít odpouštět nedostatky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi dojemný obrázek z rodinného života. 1) Film je laciný, mělký a mdlý, ale není nevkusný._____ 2) 43letému přitažlivě štíhlému Davidu Tenantovi (otec Doug) to fakt sluší._____ 3) Jedna moudrost na závěr: Nemá cenu zlobit se na lidi, které miluji, za to, jací jsou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Komédia o takej disfunkčnej rodinke na anglický spôsob, kde sa neberú servítky pred ústa, pritom ale film postráda vulgárnosť. Ktorá je o smrti, pričom zanecháva strašne pozitívne pocity a ktorá rezonuje ešte dlho po pozretí. Či už hudba, scenár, alebo herci - všetci do jedného fungujú s tradičnou anglickou a škótskou sofistikovanosťou. Sú vtipný, vážny, vážiaci a nevážiaci si seba a druhých, pričom dochádza k tradičnej finálnej zmierovačke. Teda to čo Amerika produkuje ako na bežiacom páse a my jej to viac menej žerieme, lebo v ostatných krajinách je podobný žáner raritou. Jenkin spravil veľmi príjemný filmík o všetkom, ktorý sa s Hectorom, Walterom a všetkými ostatnými života meniacimi dobrodruhmi, má o čo podeliť. Pritom je ale omnoho nezávislejší a možno aj preto o malý kúsok bez zbytočne vyhrotených emočných výlevov. Decentné a trefné a s veľmi pekne zobrazenou smrťou. A kto tam nebude slintať nad Rosamund, smiať sa na Connollym, tak by si mal film pozrieť ešte raz. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama