Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 2

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (94)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Doctor Who a Gone Girl s rodinou na výletě aneb vydařená podívaná, která kupodivu nestíhá nudit a skvěle se u ní pobavíte. „The truth is, every human being on this planet is ridiculous in their own way. So we shouldn't judge, we shouldn't fight, because in the end... in the end, none of it matters. None of the stuff.“ ()

PP66 

všechny recenze uživatele

"Když byl Doug malej jako Jess, lechtal jsem ho a on křičel >dost, dost<. Když jsem ho přestal lechtat, křičel >ještě, ještě, ještě<. Takhle jsem na tom já teď se životem... Nechci pohřbít, chci recyklovat, hodit do toho modrýho kontejneru na plasty a na dědečky..." Úžasný a vtipný nejen dětský dialogy, milej neotřelej příběh, vikingskej pohřeb, dobrá kamera, dobře zahraný. O umírání, smrti s humorem a přesto dojemně. Plus jako bonus napravení dospělých. Krásný dětský oko. Viděno v rámci Challenge Tour 2015. ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Feel-good film. I přes poněkud morbidní zápletku vtipnými dialogy nacpaný pohodový snímek (byť v závěru trochu naivní), v němž se pozná mnohá rodina. Kočkování Pike s Tennantem a jejich dětmi je suverénně to nejlepší, co nabízí. Děcka jsou ve filmech většinou na facku, zdejší ústřední trio je ale sympatické, hraje dobře a opravdu baví (zvláště malá Jess a její záliba v šutrech). A ta skotská příroda! Ideální film na nedělní odpoledne, přestože jsem se na něj dívala v pátek v noci. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Samí sympatičtí herci a dobře hrající děti, bohužel abslutně nekonzistentní příběh. Connolly je charismatický sympaťák, který dokázal odtáhnout půlku filmu, je ale škoda, že velmi často střídá humorné a smutnější polohy a dost tak shazuje komedii řetěz. Rosamund Pike je opět nádherná, akorát si myslím, že není dobře když hraje charakterově dominantní ženskou po Zmizelé dvakrát v jednom roce. Co se týče Tennanta a ostatních dospělích postav je těžké něco vytknout, v podstatě jen plní komparz pro tři děti, které je v moralizujícím konci za kýčovitého ráchání v severním Atlantiku napraví ve vzorné rodiče. Tři malí haranti jsou zde inteligentnější než nejchytřejší děti made in USA, ale to přehnané chytračení kupodivu není obtíž, spíš to v pozitivním slova smyslu zlehčuje vážnost situace. Není to vlastně tak špatné, ale bohužel to je příliš žánrově nevyhraněný film. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tohle Britové umí a Amíci nemaj šanci... Nádherná tmavší komedie o naprosto obyčejné rodině s naprosto obyčejnými problémy, s možná lehce neobyčejnými dětmi a jedním úžasným dědou. Slzíky proběhly. Dialogy, především děti-děda, neměly chybu. Dostalo mě to naprosto. Špička v tomto žánru. Super herci, ale ten scénář. Tleskám ve stoje. Dlouho mě takto film nedostal... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama