Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miranda (Rosamund Pike) má o svém životě jasnou představu. Živí se jako zdravotní sestra a ve volném čase se odreagovává u pečení dortů, kde se rovněž projevuje její perfekcionismus. Po silném traumatizujícím zážitku je ale její bezproblémový svět náhle roztříštěn a musí se nějakým způsobem vyrovnat s následky. Každý to ovšem děláme po svém... (Krouťák)

(více)

Recenze (43)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mongoloidní prcatice paní Štiková dost nelibě nese, když ji někdo neočekávaně ohne o stůl a naboří se jí do dvojky, aniž by k tomuto předem vydala kolkovaný souhlas. Devadesát minut pak kompulzivně opravuje verandu a chová se jako jeblá kráva, aby se v posledních pěti velmi debilně a nezáživně urvala ze řetězu. Evidentně jsme svědky zrození nového subžánru mimořádně otravných srylerů s názvem Rape&Bore. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

A to bylo jako co? Melodické drama na Prima love? Uplynulo 1/2 filmu, ale vydržel jsem... říkám si, no Miranda už zabedńuje barák před veřejností, ta chystá něco velkého...HOVNO! Proboha, taková ztráta času. Tak zbytečný film! Ta kráva má štěstí, že nestojí vedle mne, jinak bych ji zakroutil krkem! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blondýnka s dlouhými nohami a velkými bílými zuby navlékla uniformu zdravotní sestry, naznačila, že muži jí dvakrát nechybí a že tak trochu nerada sahá na cizí věci. Jeden vometák na ni ovšem sáhne zatraceně dost. Stěžejní scény (SPOILER) znásilnění a následné (očekávatelné) odplaty jsou natočené tak nějak bez emocí, to nemyslím tak, že bych toužil po nějakých pikantních záběrech, ale jednoduše jim chybí napětí, mrazení v zádech, chcete-li. Nebýt Rosamund Pike, disk by skončil v koši většiny diváků, kteří by po snímku omylem sáhli. Kupříkladu její problém s třesem rukou opravdu není takové drámo, abychom ho sledovali dlouhé minuty. Výsledku chybí dravost, zarputilost, netluče mu srdce, cokoliv o inspirativním přesahu nemůžeme ani naznačit. Prostě je jen nijak zajímavou žánrovkou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Body pro hlavní herečku, protože má fakt good body. Víc už se z psychologicky laděného snímku nedařilo vyrazit. Film je slabě zrežírovaný, ke všemu špatnému je nudný a nebývale krotký, pokud jde o přístup a zobrazení násilí. Na Oskara nominovaná Rosamund Pike by ráda utahaný film rozpohybovala, ale nemá pořádně jak. Samotné znásilnění je blbě natočeno, Rosamunda ohnutá o stůl, nic není vidět, ze stěžejní scény filmu nejdou žádné emoce. Ani dál to není s filmem lepší. Úvod vypadá poměrně slibně, prostředek se táhne, Miranda navštěvuje svého "nabíječe" v celkem realisticky vyobrazeném vězení anebo si s ním koresponduje a v podstatě se s násilníkem normálně přátelí, něco zajímavého se začne dít až v závěrečné třetině filmu. V ní se divák dozvídá, že znásilněná zdravotní sestra měla s násilníkem svůj vlastní plán a přátelila se s ním jen na "oko". Kdo čeká strhující závěr filmu, bude naštvaný, jak je pomsta unyle a nekrvavě podaná. Scénář s režijním pojetím se nepotkal v ideální symbióze. Jsou úseky, kdy je film absolutně nevěrohodný, nudný, v mnohém je i nedotažený a polovičatý, v jakém konkrétním žánru má být vlastně natočen. Psychologické drama, k tomu má nejblíže, ale dlouho se nedrží optimální konstruktivnosti psychologie postav, přece jen třas rukou traumatizované hrdinky není zase až taková pecka a je to asi to nejvíc, na co se rozvleklý film zmůže. Na všechno, co se nahromadí v závěru, se jde zbytečnou oklikou, která si hraje až na moc velkou sofistikovanost, ale citelně chybí vyzrálý režijní přístup, kterého se nepříliš osvědčenému režisérovi Fouadu Mikati nedaří docílit, jak měl zřejmě v plánu. Závěrečné zúčtování je slabě natočeno, až ani nevíte, co vlastně násilník schytal na oplátku, že smočil v železné kundě. Hrdinka prohlásila, že jeho ocas necítila. Možná jsem to jen blbě pochopil. Označit film za experimentální dost dobře nejde. Nevidím v něm nic tak novátorského, přelomového ani zvláštního v tom dobrém diváckém smyslu. Pěkný zadek a šarm Rosamund Pike je dostatečnou pozvánkou k filmu, který diváka nedrží ve střehu, ale divák má potíže, aby u filmu neklimbal. To není dobrá vizitka pro rape & revenge thriller. 40% ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Už vidím pána režiséra Fouada Mikatiho ako príde k Rosamund Pike a pochváli jej výkon v Gone Girl a navrhol jej, že by si mohla zahrať v jeho filme psychopatickú rolu. A nemyslím si, že je to spoiler, lebo určité elementy toho môžete postrehnúť už v traileri. Príbeh je úplne na hlavu, postavy tu absolútne nefungujú, dialógy sú otrasné a okrem toho je film nudný až do miery, kde sú vám ukradnuté osudy všetkých postáv. Dokonca aj psa. Myslím si, že ak chcete film, ktorý sa k podobnej téme postavil správnym smerom, tak si radšej čeknite Hard Candy. Oveľa lepšie tam vytvorili thrillerové elementy a hoci bol miestami film trošku drsný, tak z toho nebola nudná fraška, kde človek skutočne len chce, aby to všetko skončilo. Dúfam, že tento film nepošramotí kariéru Rosamund Pike, lebo by to bola veľká škoda. Filmu sa určite vyhnite. Hodnotenie: F ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat, aby člověk nevyzradil a nezhatil to málo, co film nabízí k napětí a pointě? Faktem je, že jde o vcelku zajímavý pohled na vyrovnávání se se znásilněním, kdy se ukáže, že oběť není ta tradiční nevinná oběť. Faktem je, že největším tahákem pro mě byla Rosamund, ale nalákal mě dost trailer a vlastně i vcelku nelichotivé hodnocení a komentáře. Film je nakonec trošku jiný, než by se z traileru dalo očekávat, je určitě lepší, než tvrdí většina komentářů a nízkých hodnocení. Faktem ale taky je, že Rosamund se snaží seč může, ale film jí trochu hází klacky pod nohy. Scénář mohl být trošku živější a ve střední části pestřejší. Nic to však nemění na tom, že i tak je Return to Sender ucházející podívaná. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj velký omyl a zároveň moje další bolestná srážka s filmovým středním proudem, ke které bohužel čas od času dojde. Dobrý, i když nikterak originální námět a pointa, ovšem vrcholně nudné a nezáživné zpracování. Jo, Piková Rosamunda je pěkná, ale jako herečka není nikterak výjimečná a navíc její role je ještě dost pitomě napsaná. Dýchavičný Nolte je otravný a vylízaný "násilník" vypadá spíš jako manekýn než jako násilník. Kdyby si vzal tuhle látku do parády nějaký nekonformní a trochu šílený režisér, mohl by z ní udělat celkem slušný exploaťák, nebo aspoň obstojné drama. Ale tenhle rádoby psychologizující a bezkrevný paskvil s mizerným scénářem poprávu patří hluboko do modrých čísel. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdravotní sestra, která má až příliš pozitivní vztah k hygieně, se rozhodne řešit trauma z násilného zážitku tak, že začne docházet do vězení za chlapem, který jí znásilnil. Teď budu možná trošku spoilerovat, když napíšu, že se jedná o pokus o trošku sofistikovanější rape and revenge. A zrovna dvakrát nevyšel. Nejzásadnějším problémem je fakt, že se to celé strašně táhne. Už dlouho mě nic tak neuspávalo. Za pozornost stojí vlastně jen začátek a konec. Další věcí je strašná předvídatelnost, kterou se sice režie snaží zamaskovat profilem násilníka, ale moc jí to nejde. A nakonec je tu Rosamunde Pike, kterou mám sice rád, ale tady svou roli absolutně nezvládla. Zklamání. 15% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rosamund Pikeová to zvládla velmi dobře, zdravotní sestřičku s pečlivým přístupem jsem jí uvěřila ihned, no a pak se jí do života naboural násilník „dutá hlava“ Shiloh Fernandez a její plány vzaly za své.. Bohužel se to táhne a závěr nepřekvapí, mýma shovívavýma očima tři slabší hvězdy.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Rosamund Pike je zase kočka, co se nebojí vystrčit drápky, mňau. Bohužel Return to sender je pro mě spíš televizním filmem s nevelkými ambicemi a ač je motiv znásilnění silný, zde je to pouze takový startér. Nakopne, zavrčí a... zhasne. Čekala jsem větší psycho, víc krve a víc zneklidňujících otázek. Navíc ve scéně, kdy chlapík leží na posteli má v jednotlivých záběrech střídavě bílé a tmavě šedé ponožky. Možná maličkost, ale zamrzí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aneb jak by vypadal prequel ke snímku "Zmizelá". Bohužel je to celkem nefunkční film, který chce stavět na tom, že Rosamund Pike tyhle role jdou a že je dost dobrá herečka na to, abyste jí to věřili. Já jsem to tentokrát nevěřil, ale to jen kvůli špatnému scénáři, kterému chybí napětí. Do scény znásilnění to je drsné, máte určitá očekávání. Pak je to jen Rosamund v centru dění, ale takového dění, které vás nebaví. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Nejradši bych hodnotila 3,5. Ale nejde to, a tak jsem se přiklonila ke čtyřem. I tak je ten film podhodnocený. Je pravda, že podle traileru jsem si myslela, že to bude naprosto o něčem jiném. A celý film jsem nevěděla, o co vlastně té ženské jde. Ale to si myslím, že je dobře, protože alespoň to bylo pro mě překvapení. Jen od toho nemůžete očekávat kdovíco. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Celý film je vystavěn na tom, že (a jak) se v jeho průběhu proměňuje divákovo vnímání hlavní postavy (znamenitá Rosamund Pikeová) a jaká k tomu tvůrce poskytuje vodítka. Není to tedy hloupé ani špatně natočené a závěr nepotřebuje žádné doslovnosti. Ještěže tady ale máme odborníky ("optimální konstruktivnost psychologie postav", proboha), kteří ve svém příspěvku natláskají spoiler na spoiler, že? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, film ktorý sa tvári ako je hrozne nepredvídateľný, a pritom má človek po celý čas podvedome vie, akým smerom sa to celé napokon vyvinie. Aj keď na malú chvíľu som mal pocit, že som svedkom nejakého pseudo Stockholmského syndrómu, ale nejako mi to stále nesedelo, že by sa film vydával touto naivnou cestou. Kto videl Gone, kde tiež Rosamund Pike "miešala karty", tak určite sa mu vybavilo akým smerom sa ponášal napokon celý dej... Ale zas, nebolo to až tak zlé ako mnohí vravia, aj keď bohužiaľ prekvapenie sa nekonalo... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako isty Worthington recykloval hovna roku 2014 /recyklacia hoven sa volala odborne Keeping Room 2014/ tak pozeram ze aj istemu Ryanovi Phillippovi /Reclaim/ sa recyklacia hoven nejak zapacila. Viac nema zmysel pisat, pac jaxi vsechno je spatne, i ten napad natocit film bol na hovno ....... 5 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No,to byl zase výprdek.Film v některejch pasážích docela neroskousatelnej,pomalej,se spoustoj debilních postav , ta kráva,co furt žrala a vocucávala si prsty,ta byla zcela na pěst.Nevim,proč něco tak trapnýho vůbec vznikne.Píííííííííčovinááááááá.20%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ak je toto thriler, tak to mi poser kozy. Celý film tu budujeme niečo, čo by sa dalo vybaviť dvoma ilustrákmi, štyrmi vetami a išlo by sa ďalej. Emócia žiadna, napätie žiadne, veľmi hlboké Bčkové vody sú toto. 1 z 5 ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Rosamund je neuveritelne nadana. Scenar je celkem chytry, ale az moc predvidatelny a mistama i pomaly. Jinak zlaty prumer. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Je to na pomezí dvou a tří každopádně pobavil jsem se hlavně nad závěrečným zvratem kterej mi sedl. O 20 minut zkrátit a fpohodě. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

Rosamunda předvedla excelentní výkon ve filmu, který je sice draždivý ale slabý. to že se chce Miranda pomstít a rozehraje hru dvojte agentky bylo jasne od návštěv ve vězení, kde Williama nejdříve načla aby ho doma dorazila. film má sice hlubokomyslnou premisu v tom, jak se Miranda bude s traumatem vyrovnavat ale nakonec k ničemu hlubokomyslnému nedošlo. slabý film, ale Rosamunda předvedla svýma hlaškama, řečí těla i herectvím že je TOP.. je to fajn ženská, zda se :) ()

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama