Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: Arise – Border 4: Ghost Stands Alone

  • Japonsko 攻殻機動隊ARISE Border 4: Ghost Stands Alone (více)

Recenze (11)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nezáživne. Zatiaľ čo prvé diely pracovali s nostalgiou a s prepojením všetkých postáv, aby mohla vzniknúť povestná Sekcia 9, posledné dva diely Border: Arise sú rozťahané a riešia úplne iné prípady, než ten hlavný, ktorý udával tempo. Ten sa tu mihne len okrajovo a dostávame sa do síce atmosférického sveta, ale do sveta, v ktorom až na výborný úvodný masaker sadá nuda a zbytočné rozumovanie. Netvrdím že to nie je funkčné. Ale na klasické príbehy to bohužiaľ nemá. Kazučika Kise dostal do rúk skvelý materiál a nebyť postáv, ktoré máme radi, išlo by to do priemerných, až podpriemerných vôd. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec spokojenost, i když vznik týmu Sekce 9 není tak strhující jako filmy nebo seriál Stand Alone Complex. Atmosféra zde byla asi nejblíže právě ke Stand Alone Complexu ze všech čtyř dílů. Nemám vlastně nic, co bych vyčetla ale zase nic, kvůli čemu by si čtvrtý díl zasloužil vyšší hvězdičkové ohodnocení než zbytek série. Jestli je seriál Arise opravdu z většiny to samé, klidně se podívám znova, pěkně to uteklo. 8/10 ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Úctyhodné finále prequelové série k jednomu z nejlepších kyberpunků všehomíra? Ani náhodou! Neduhy kterými trpěli předchozí části jsou stále přítomné, jen jsou o něco víc vidět, jinými slovy, akce je sice koukatelná, ale dokonale zbytečná, rozhřešení a pointa jednotlivých případů zas odhadnutelná a neblaze klišovitě nalinkovaná. A to na nadprůměr prostě nestačí (obzvlášť když je součást Ghost in the Shell vesmíru, himlhergot). Co je pro mě ovšem na tomhle nejhorší je fakt, že z kyborgů a nosičů Duchů dělá něco nechutně normálního a běžného, což je pro mě prostě v přímém rozporu s atmosférou a aurou původního dílu (teď fakt mluvím jen o jakési náladě snímku, nikoliv o kvalitách děje, či krásy kresby). Zkrátka, je to průměr, který neurazí, nepotěší, ani nepřinese nic nového ohledně běsnění zdivočelé hrachové kaše uprostřed mongolských stepí (což by bylo mnohem zajímavější, než to, o čem Duchové v osamění v reálu jsou). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je díl, kde mě zase dovedla trochu zaujmout vizuální stránka a sem tam jsem měl pocit, že se tvůrci i snažili, aby nějaká ta scéna, nikoli nutně akční, vypadala docela dobře. Bohužel už se to veze na takové nezajímavé dějové vlně, že mě ani tohle finále minisérie nedokázalo nijak více dostat a strhnout. ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

čtvrtý Arise. co k němu říct.. epický začátek se proměnil v docela emotivní střed, ale bohužel empatie u mě v tomto hledisku asi nefunguje.. Z tohoto důvodu jsem se místy nudil... Nejhorší byl ale ten naprosto předvídatelný konec. Což je v Ghost in the shell atipické z tohoto důvodu to pro mě byl nejhorší díl ze série 4/10 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama