Reklama

Reklama

Space Jam: Nový začátek

  • USA Space Jam: A New Legacy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vítejte ve Space Jamu! Šampión NBA a globální ikona LeBron James se vydává na epické dobrodružství po boku slavného Bugs Bunnyho v celovečerním filmu Space Jam: Nový začátek od režiséra Malcolma D. Lee a inovativního filmového týmu Ryana Cooglera a Mavericka Cartera. Tato transformační cesta je maniakální mashup dvou světů, který odhaluje, jak daleko se někteří rodiče dostanou, aby našli své děti. Když jsou LeBron a jeho syn Dom uvězněni v digitálním prostoru, musí je LeBron dostat domů, do bezpečí tím, že povede celou bandu notoricky nedisciplinovaných Looney Tunes k vítězství nad digitalizovanými šampiony. Jsou to Tunes versus Goons v největší výzvě jeho života, která předefinuje LeBronovo pouto se svým synem a osvětlí sílu být sám sebou. Ready-to-action Tunes zničí konvenci, nabijí jejich jedinečný talent a překvapí i „krále“ Jamese hraním hry po svém. (Vertical Entertainment)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Na tvorbu vizuálních efektů bylo najato slavné studio ILM (série jako Star Wars nebo Jurský park) a snímek zahrnuje tradiční (kreslenou) a CGI animaci. (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet filmu se pohyboval mezi 163-183 miliony USD a stát Kalifornie poskytl filmařům daňovou úlevu ve výši 21,8 milionů USD. (fiLLthe3DD)
  • Natáčet se začalo během pauzy sezony NBA v roce 2019 v Los Angeles. (MatyM)
  • Kreslený tchoř Pepe Le Pew byl z filmu vyškrtnut poté, co to kvůli své neschopnosti odolat půvabné kreslené tchořici i samicím jiných živočišných druhů před několika měsíci ostře schytal ve sloupku Charlese M. Blowea z New York Times, který nadrženou postavičku i její tvůrce obvinil ze zlehčování všeobecně aktuálního problému sexuálního násilí. Warneři následně provinilé zvíře vyškrtli ze všech nadcházejícího projektů Looney Toones, vč. právě nového Space Jamu. Herečka Grace Santo, která se ve filmu měla na několik minut objevit jakožto objekt tchořovy kreslené touhy, se proti vystřihnutí jejich společné chvíle na plátně ostře ohradila a s krokem studia nesouhlasí. Vzhledem k údajnému edukativnímu rozměru celé scény, která měla vyvrcholit hereččiným profackováním chlípného zvířete a tedy i vykázáním jeho choutek do patřičných mezí, podle ní totiž mladé divačky přišly o ilustraci příkladného řešení podobných situací. Oblíbená postavčika králice Loly v novém Space Jamu pak ubere na křivkách, zato jí přibude oblečení. Režisérovi totiž její původní verze přijde příliš sexualizovaná. (MatyM)
  • V květnu 2014 se LeBron James nechal slyšet: „Vždycky jsem miloval Space Jam (1996). Byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Kdybych měl příležitost si zahrát v pokračování, bylo by to skvělé. (3T)

Související novinky

Warneři opět ruší hotový film

Warneři opět ruší hotový film

11.11.2023

Je tomu rok a pár měsíců od doby, kdy svět obletěly zprávy, že studio Warner Bros. zrušilo již natočený a v postprodukci do jisté míry dokončený komiksový snímek z DC univerza, jímž byla divácky… (více)

Nový animovaný Bugs Bunny je na cestě

Nový animovaný Bugs Bunny je na cestě

04.05.2023

Oceněný scénárista a reklamní režisér Robert Rugan v nedávném podcastu prozradil, že byl najat společností Warner Bros. Pictures, aby napsal nový hraný a animovaný hybridní film o nejslavnější… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Reklama

Reklama