Reklama

Reklama

Space Jam: Nový začátek

  • USA Space Jam: A New Legacy (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vítejte ve Space Jamu! Šampión NBA a globální ikona LeBron James se vydává na epické dobrodružství po boku slavného Bugs Bunnyho v celovečerním filmu Space Jam: Nový začátek od režiséra Malcolma D. Lee a inovativního filmového týmu Ryana Cooglera a Mavericka Cartera. Tato transformační cesta je maniakální mashup dvou světů, který odhaluje, jak daleko se někteří rodiče dostanou, aby našli své děti. Když jsou LeBron a jeho syn Dom uvězněni v digitálním prostoru, musí je LeBron dostat domů, do bezpečí tím, že povede celou bandu notoricky nedisciplinovaných Looney Tunes k vítězství nad digitalizovanými šampiony. Jsou to Tunes versus Goons v největší výzvě jeho života, která předefinuje LeBronovo pouto se svým synem a osvětlí sílu být sám sebou. Ready-to-action Tunes zničí konvenci, nabijí jejich jedinečný talent a překvapí i „krále“ Jamese hraním hry po svém. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (149)

Trevor 

všechny recenze uživatele

To že sme film nedali v kine nakoniec až tak nevadilo, pretože jednak je to najčiernejší film aký som videl a jednak rozhovor LeBrona so synom v poslednej štvrtine bol neskutočne trápny. Už teraz sa teším na videohry, ktoré naprogramujú 12 ročný osadníci z Katanu v našich končinách a miniem na ne všetky svoje úspory. Nakoľko všetci poznáme úroveň ich intelektu, takže moje úspory budú v bezpečí nasledujúcich 40 rokov. Niekoľko vtipných momentov s postavičkami Looney tunes to na tretiu hviezdičku nedokázalo vytiahnuť. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení bude horší, než jak nový Space Jam pocitově na diváka působí. Jde totiž o skrz naskrz průměrnou podívanou s naprosto tuctovou rodinou zápletkou (syn a otec si nerozumí a na základě toho padouch vystaví konflikt) a poměrně obstojným tempem. Co Nový začátek v hodnocení sráží je to, kolik hraček mají tvůrci k dispozici a jak málo z toho dostávají. Je tu celý vozový park (aby se tak řeklo) a k ničemu pořádně neslouží. Vystřižené scény z hitů knihovny WB dosazením kreslených postav nic nového nezískávají, z nových vtípků máloco opravdu dosedne na úrodnou půdu a vůbec to celé má hrozně malou energii. Jeden může snít, co by s takovou látkou udělali Phil Lord a Chris Miller. Malcolm D. Lee tomu nedal nic a splnil nevděčný trojboj - není to dobrý film sám a sobě, není ani funkční pohádkou pro nejmenší diváky a selhává i v rovině nostalgie (nepustit při zápase Space Jam od Quad City DJ's je stejná prasárna jako vynechání Techno Syndrome v letošním Mortal Kombat). Nicméně je třeba dodat, že to není - na rozdíl od nového Toma a Jerryho - ztělesněný nevkus. Jen fascinujícím způsobem sterilní produkt, ze kterého si po pár dnech člověk vybaví jen vtípek s Michaelem Jordanem. To je na podívanou, kde se mimo jiné sešli Pennywise, Flintstoneovi, Maska, Superman, Wonder Woman, Joker, drak z Hry o trůny, Animáci, King Kong, Železný obr a magoři ze Šíleného Maxe, sakra málo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $150miliónov║ Tržby USA $70,528,072║ Tržby Celosvetovo $162,828,072▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Panečku, tento miš-maš humbug bol ako k čomu dobrý? Strašne otravný fantasy film, kde sa toho nacpalo až nadmieru ale funguje tu toho príliš málo. Nešťastná zívačka. Dosť zlé. /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na jednotke som bol v r. 1997 v kine a keďže som vtedy mal sladkých 16, bol to pre mňa ideálny film, ktorému som v tom čase určite dal 4* (ak nie 5). Už som ho pár rokov (desaťročí) nevidel, ale spomínam rád. Z dvojky som od samého začiatku mal zlý pocit. Napokon to je nielen jeden z najhorších hollywoodskych vysokorozpočtových filmov roka, ale (a to ma mrzí viac) i najnudnejších (čo nie je jedno a to isté). Aby toho nebolo málo, trvá skoro dve hodiny (!), takže rozvláčnosť, nepoužiteľnosť, sterilita a nuda o to mohutnejšie vyniknú. Ku koncu, keď dobrí začnú porušovať pravidlá, síce snímka ako-tak zbedačene chytí dych, ale to už je neskoro. V tom čase sa budete rezignovane váľať na zemi, bude vám cukať okom a budete si priať zomrieť. Raz za trištvrte hodinu (!) sa objavilo niečo, čo mi vyvolalo veľmi mierny úsmev na perách (Michael B. Jordan), ale inak veľmi zlé, slabé a predvídateľné. Už dávno som nevidel také nudné scény, ako sú tie s Donom Cheadleom. Horšie sú snáď azda len tie, v ktorých sa máme reálne (!!) obávať o vzťah medzi otcom a synom, čo je vec, ktorá v takomto filme vonkoncom nemá šancu fungovať. Prekvapuje ma, že to na celom svete zarobilo „až“ 162 miliónov. To je síce pri rozpočte 150 miliónov katastrofa, no aj tak je to približne o 100 miliónov viac, než by som tipoval. Ale som rád, že Lola je stále taká sexi cica mica zajačica (aby toho nebolo málo, dabuje je Zendaya). Cameo tu majú desiatky legiend (King Kong, Pennywise...) , ale nemá to absolútne žiadny vplyv na výslednú (ne)kvalitu, trvá to spravidla dve a pol sekundy a okamžite to vyšumí do stratosféry. Robiť paródiu na Matrix 22 rokov po premiére myslím vypovedá za všetko. Produkcia: Justin Lin, Ivan Reitman a Ryan Coogler (režisér Čierneho pantera a prvého Creeda). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsme uprostřed počítače? Mám klaustrofóbii. Kudy se jde ven?" Původní Space Jam mám rád. Hodně rád. A taky mám rád Michaela Jordana. Nikoli Michaela B. Jordana. Toho nemám rád. Ani LeBrona Jamese moc nemusím. Přesto uznávám, že se snažil. Nicméně největším utrpením pro mě byla proměna sportovního zápasu v počítačovou hru, jejíž bodování má pro mě přibližně stejnou logiku jako zmatený krasobruslení. Takže to zase zachraňujou Trhlíci, jejichž hovadiny mne utvrzují v tom, že se blížím do divácký kategorie senilní puberťák. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní film je moje dětská srdcovka a každým pár let si jí rád zopakuji. Dvojka nepřekvapivě taková není, už jen proto, že už dávno nejsem cílovka (škoda, že to tehdá nedopadlo s Bryantem, to by mě chytlo ve správném věku) a po těch všech vyloženě znechucených reakcích jsem skutečně příliš nečekal. Dostal jsem ale hlavně vizuální lahůdku (jak by taky ne, když triky dělali borci od Lucase z ILM), kterou doporučuji vidět v co největší kvalitě (4k hdr či Imax), protože jinak skutečně film nemá dospělému divákovi moc co nabídnout, ačkoliv je třeba perfektně seznámen s Looney Tunes, alias Trhlíky. Snad jen pochválím LeBrona Jamese, který není tak prkenný, jak bychom od sportovce možná čekali, ale to diváci Trainwreck už dlouho vědí a tady slabina vyloženě není. A i když jsem se bál, že mě bude hodně otravovat záporák Don Cheadle, nakonec byl úplně v pohodě. I tak ale doporučuji na vlastní nebezpečí, dvě hodiny poměrně utekly, znovu si to jen tak nedám.ˇ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela jsem to odzíval. Nejzajímavější na novém Space Jamu je, že mi nebylo trapně ani tak při sledování rapujícího Porkyho, jako při sledování davu warnerovských postav přihlížejících u hřiště, které (pokud nebyly animované) hráli různě špatně namaskovaní lidé a celé to působilo jako z těch nejhorších možných parodií, se slovem biják v názvu. Co se týče hlavních kreslounů, ti mě na rozdíl od nudných lidských (anti)hrdinů dokázali pobavit, ovšem i tak jsem žasnul nad bezzubostí scenáristů, kteří všem postavičkám nedokázali ani během hlavního zápasu dát alespoň jednu "avengers" scénu, při níž by se Bugs, Will. E, Daffy a spol. opravdu utrhli ze řetězu. Škoda? Vlastně jen trochu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jako... proč ne? Dětství ani můj milovanej originál mi to neznásilnilo, gagy jsou správně cáklý, ústřední match jakž takž zajímavej, a LeBron celkem hratelnej. Jenom to teda neni vůbec, ale vůbec napínavý, a ze začátku vlastně i strašně nudný. [HBOmax] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bože dali tomu název Nový začátek, tak snad nebudou další díly. LeBron zpočátku herecky velmi špatný, později přeci jen možná jistější než Jordan. Toho jsem měl, ale jako basketbalistu raději. Chybí zde legrační vedlejší postavičky, jako byl minule například Bill Murray. Minulý Space Jam nebyl žádnou hitparádou ale zkultovněl. Na tenhle nový se rychle zapomene. 30% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to už 25 let od původního Space Jamu. Dnes už kultovní podívaná, kde si Michael Jordan zahraje basket s postavičkami z brandu Looney Tunes dodnes velmi funguje díky nostalgii a jde prostě o film, který musí člověk mít s menším nadhledem tak trochu mít rád. O pokračování se nicméně tvůrci pokoušeli skutečně 25 let a když se zrovna Michael Jordan nechtěl vracet, v sequelu se místo něj mohli objevit například závodník Jeff Gordon, skateboardista Tony Hawk, golfista Tiger Woods či akční hvězda Jackie Chan. Druhý Space Jam nakonec ovšem opět vzniká a opět je zasazen do basketbalového prostředí. Jen místo Jordana je oním hráčem basketu tentokrát LeBron James, který musí mimo jiné zachránit i svého syna. Stojí ovšem Space Jam 2 za pozornost?   Je vlastně skutečně těžké říct pro koho Space Jam 2 vlastně je. Na jednu stranu by měl tak nějak automaticky cílit na dětské diváky, na druhou stranu ovšem působí dojmem, že se též snaží zapůsobit na diváky prvního filmu, kteří za 25 let vyrostli a mají případně i svoje ratolesti. Space Jam 2 vlastně do jisté míry funguje jako velká reklama na HBO Max. I kvůli tomu, že se tam objeví spousty významných postav z filmů studia Warner Bros. Alex a jeho gang z Mechanického pomeranče, Batman a další DC Comics superhrdinové, Čaroděj ze země Oz, Matrix, Maska..... jsou tam prostě všichni. A právě odkazy na Matrix, Šíleného Maxe či Mechanický pomeranč působí dojmem, že je ono cílení strašné složité.   Space Jam 2 v podstatě působí jako takový upgrade prvního filmu. S tím, že jsou tam jisté nové klíčové elementy, do děje se tentokrát rodina lidského basketbalisty zamotá o poznání výrazněji a především se to celé odehrává na digitálním prostředí studia Warner Bros. což má za následek i to, že se hrdinové z Looney Tunes dočkávají 3D podoby. A především se skutečně utahuje z různých značek studia Warner Bros., které jsou většinou součástí gagů Looney Tunes. A celé se to vlastně unaví až překvapivě rychle a ukáže se, že nic lepšího by vlastně ani divák čekat neměl. Což je ve finále tak trochu problém i proto, že ten film trvá téměř 2 hodiny.   Už první Space Jam nebyl žádnou přelomovou záležitostí, ze své absurdity a hravosti postaviček Looney Tunes těžil o poznání silněji. Na Space Jam 2 se skutečně muselo čekat 25 let, studio Warner Bros. do něj napralo 150 milionů dolarů a výsledek je vlastně skutečně tak trochu zbytečný. Kouzlo jedničky je pryč, LeBron James je o poznání menší sympaťák než svého času Jordan (a ani s tím herectvím to zrovna lepší není) a ani ty odkazy nefungují. Looney Tunes si tak skutečně projdou scénami z Matrixu či Casablancy, ve finále ty scény ovšem nic nezanechají. Ty nápady nepůsobí dvakrát kreativně, jen v nich alespoň částečně funguje zapojení právě charakterů z Looney Tunes. Jenomže takový první Space Jam přitom tohle vůbec nepotřeboval a fungoval o poznání lépe. Zde to celé působí tak trochu bez větších nápadů a zvláštně.   Ať už se zrovna LeBron a Looney Tunes vydávají do Bradavic či do světa Hry o trůny, celé to prostě působí jako ukázka na bohatou historii studia Warner Bros. a skutečně ukázku na jejich streamovací službu HBO Max. I Looney Tunes: Zpět v akci si v prvních pár minutách dělali ze samotného studia Warner Bros. o poznání zábavnější srandu, tady to ovšem skutečně nefunguje.   Humor je další zajímavá věc. Skutečně se ve filmu objeví mnoha povedených gagů, kteří naprosto sedí k zdrojovému kódu Looney Tunes a jde o pár momentů, kteří skutečně tahají výsledný dojem. Jenomže pak se přepne na nastavení Space Jam 2 a vše je prostě při starém. Překvapivě ovšem fungují například momenty, které se snaží přijít s poselstvím o síle přátelství (ať LeBrona Jamese nebo rodiny Looney Tunes). A pak je tu též mnoha infantilního humoru, který cílí především na mladší publikum (rapující Porky!) a je...... infantilní.   Velmi fajn je Don Cheadle jako záporná umělá inteligence Al-G Rhythm, který si mnoho momentů krade pro sebe a skutečně dokáže vytvořit zajímavého protivníka.   Scénář je tak hloupoučký, jak si člověk může představit. Looney Tunes se z nějakého důvodu musí scenáristickou kličkou učit basketbal a to i přesto, že ho kdysi již hráli s Jordanem a pak dojde na onu bitvu, která se odehrává v digitálním CGI prostředí a je to tak trochu hnusný digibordel. Přitom rádoby osudovém finále se pak nadále cpou různé odkazy a nadále to skutečně působí jako film, který je rozpolcený mezi tím být dalším Space Jam nebo skutečně reklamou na majetek studia Warner Bros. Je to v tomto ohledu strašně nesourodá záležitost.   Přesto Space Jam 2 není vyloženou pohromou. Má několik velmi úsměvných momentů, jeho tak trochu prvoplánové poselství ve finále vlastně celkem funguje a pořád to sem tam působí neskutečně hravě. Jenomže pak je tu ten fakt, že je ten film skutečně roztříštěný mezi tím na koho přesně cílí a jestli chce být spíše druhým Space Jamem nebo onou reklamou na studio Warner Bros. a jeho franšízy. Finále, kde si to LeBron James rozdává s CGI Donem Cheadlem výsledné dojmy tahá tak trochu dolů, přesto se na Space Jam 2 skutečně nedá vyloženě nadávat. Je to jen strašně nesourodý, tak trochu líný a především strašně zbytečný film.   Space Jamu 2 se rozhodně nedá upřít jeho hravost a sem tam i ty odkazy na majetek Warner Bros. funguje. Jenomže všeho začne být příliš brzy dost a moment, kdy se začne v dětském filmu odkazovat na Mechanický pomeranč (v tom samém filmu, který vystřihl skunka Le Pewa kvůli tomu, že je údajně sexuálním predátorem) definitivně potvrzuje, že je ve Space Jam 2 něco špatně. Space Jam 2 ve finále nejvíce shazuje digitální finále a je to škoda, protože je první polovina o poznání příjemnější. Režisér Malcolm D. Lee v rámci možností odvádí slušnou práci, takhle by to ovšem mohl nejspíš natočit kdokoliv. Po prvním Space Jamu nová klasika rozhodně nevznikla, vyložená pohroma ovšem taky ne. Příště ovšem snad radši Looney Tunes: Zpět v akci 2 s návratem Brendana Frasera. I když po tomhle filmu s LeBronem Jamesem bych možná v dalším Looney Tunes hraném filmu viděl radši kohokoliv jiného...... () (méně) (více)

silentname 

všechny recenze uživatele

Trvalo to 25 rokov, kým sa (dnes už) kultovný "Space Jam" dočkal dlho očakávaného pokračovania. A musím povedať úprimne, že ja mám originál s Michaelom Jordanom rád. Veľa tam toho síce hrá nostalgia a fakt, že som mal rád aj Michaela a rovnako aj postavičky z Looney Tunes. A tak som dokázal asi nejakým spôsobom veľa toho odpustiť. Keby som si to pozrel dnes, tak by určite viac zaúradoval nostalgický faktor, než reálna kritika. Teraz vstupuje ale do hry nový hráč a tak "Space Jam: A New Legacy" prináša nový (super-moderný) basketbalový zápas s LeBronom Jamesom. A nakoľko ide o veľmi prísneho otca, ktorý v hre už nevidí zábavu ale len skutočný tréning. Jeho syna to však viac láka robiť videohry. A tak nastáva náš konflikt okolo ktorého sa bude točiť náš film. No rovnako sa nám predstaví aj náš ústredný zloduch, ktorý bude tentokrát algoritmus. Čo je pre mňa celkom prekvapivé, no neviem či zrovna najlepší nápad. A nakoľko LeBron odmietne jeho geniálny nápad, rozhodne sa postaviť otca a syna proti sebe v basketbalovom zápase. Na ktorý sa budú pozerať ľudia online. A vďaka tomu ich vtiahne do svojho kyberpriestoru. A ak LeBron prehrá, budú tam všetci uväznení už navždy. Znie to komplikovane? Nuž, to je trošku problém tohto filmu. Môžem povedať, že občas som sa zasmial, pričom najlepší fór filmu sa podľa mňa krúti okolo Michaela Jordana. Nebudem spoilovať, no to je asi najlepší fór. Ja som však väčšinu času bol viac ticho, hoci je tu ešte niekoľko celkom dobrých nápadov. Je zaujímavé vidieť, že film má aj 2D aj 3D animácie a prináša obrovské množstvo postáv z rôznych filmov a produktov Warner Brothers, kde vo výsledku tu máme asi väčšie množstvo easter eggs než v "Ready Player One". No bohužiaľ hlavná dejová línia je podľa mňa maximálne prázdna. Konflikt medzi otcom a synom je už také klišé, že vieme presne čo sa bude diať a ako to dopadne. Pôvodný "Space Jam" síce tiež nemal prevratne napísaný príbeh, no myslím si, že Michaelove hľadanie svojej identity, aby sa vrátil hrať basketbal a vykašľal sa na baseball bolo predsa len trošku zaujímavejšie. Tu je to skutočne viac veľká reklama na HBO Max a Warner Brothers a úprimne nemôžem povedať, že by som sa na filme nejako extra bavil. Neviem úprimne ani pre koho je film určený. Na jednej strane to pôsobí ako rodinný film viac pre nových divákov, no súčasne sú tu potom zakomponované scénky z filmov ako "Mad Max: Fury Roadalebo "Matrix". A nie som si istý, či sú to referencie pre osemročné decká, ktoré pochopia. Takže tento obrovský všetko-mix je vo výsledku podľa mňa veľmi prázdny. Ale minimálne môžem povedať, že po dopozeraní som mal chuť si pustiť starý originál. Takže aj to bolo asi na niečo dobré. Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja si nemyslím, že to bolo také zlé. Myslím si, že také detičky v Bronxe a okolitých podobne rozvinutých oblastiach sa veľmi potešia tomuto filmu/rozprávke. Majú tam svojho hrdinu. Hoci, musím priznať, že Bugs Bunny je lepší herec než LeBron James. A vlastne aj kreslený LeBron je presvedčivejší než ten reálny. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Space Jam jsem viděl v nějakých 11 letech a přestože to není film, na který bych s láskou vzpomínal a byl mým kultem, byl pro mě v dětských letech příjemnou a zábavnou podívanou. Jednoduchá zápletka, oblíbení hrdinové a hlavně slušná zábava. Druhý díl je nejen naprosto zbytečným filmem, on je hlavně velice špatným filmem a troufám si tvrdit, že nikdo na place nevěděl, co vlastně točí. Zápletka je debilní ale zároveň zbytečně překombinovaná. James je výrazně větší herecký dřevo než Jordan  a doufám, že to je jeho poslední zkušenost z filmem. A hlavně založit zábavu na tom, že budu rvát dnes už skoro zapomenuté animované postavy do (pro cílovou skupinu) neznámých filmů je nápad, který nemohl fungovat ani na papíře. Pokud někoho baví, že se kreslená postava objeví v Matrixu nebo jiné klasice od Warner Bros, může se pobavit. Já se nejen nudil, ale bylo mi stydno a cítil sem i nefalšované zhnusení. A to, že už zde není klasická ruční animace, ale počítačová, je poslední hřebíček do rakve tohoto díla. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní Space Jam mám v hlavě už jen hodně matně, přesto jsem k druhému dílu přistupoval s jistou dávkou nostalgického očekávání. Vizuálně jde o vcelku povedený kousek, který v sobě obstojně mísí hranou akci s animací. Rovněž se mi líbil nápad se zapojením různých postaviček napříč filmovými studii, byť bylo samotné zpracování nepřehledné a místy i lehce laciné. Největším kamenem úrazu je však plytký až hloupý scénář, plný rodinných a nudných klišé, a unylé herecké výkony - což nevytáhl ani vtípek s "Michaelem Jordanem". Na jedno zhlédnutí s mozkem na čtvrt výkonu je druhý Space Jam vcelku neškodný, ale podruhé bych po této basketbalové jednohubce nesáhl. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Od tohoto pokračování jsem neměl žádná přehnaná očekávání, přesto jsem hodně zklamaný. Vůbec mi nesedla postava Dona Cheadlea, děj s algoritmem se mi vůbec nelíbil. Také to bylo moc převirtualizováno, čekal jsem normální basketbalový zápas a ne že to bude v nějaké videohře. Jediné, co pochválím, tak je výkon LeBrona Jamese, který na to, že je to basketbalista, tak to odehrál slušně. A 2* hvězdičky dávám jenom za něj, protože je to můj nejoblíbenější basketbalista. ()

rikitiki

všechny recenze uživatele

To se nedá. Blbé, ploché, dětinské a zbožšťující Warnery. Nechutný produkt k rýžování peněz a téměř sterilní filmařina. Nedodívala jsem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No začátek pravda mě to moc nenadchlo, ale pak se to rozjelo v šílený příběh a šílený basket. No nakonec se dvojka povedlo a já si to užil, příjemná zábava. ()

Související novinky

Warneři opět ruší hotový film

Warneři opět ruší hotový film

11.11.2023

Je tomu rok a pár měsíců od doby, kdy svět obletěly zprávy, že studio Warner Bros. zrušilo již natočený a v postprodukci do jisté míry dokončený komiksový snímek z DC univerza, jímž byla divácky… (více)

Nový animovaný Bugs Bunny je na cestě

Nový animovaný Bugs Bunny je na cestě

04.05.2023

Oceněný scénárista a reklamní režisér Robert Rugan v nedávném podcastu prozradil, že byl najat společností Warner Bros. Pictures, aby napsal nový hraný a animovaný hybridní film o nejslavnější… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Reklama

Reklama