Reklama

Reklama

Počtyřech

(seriál)
  • USA Togetherness
Trailer 7
USA, (2015–2016), 7 h 22 min (Minutáž: 24–30 min)

Hrají:

Mark Duplass, Melanie Lynskey, Amanda Peet, Steve Zissis, Peter Gallagher, Joshua Leonard, Mary Steenburgen, Christie Lynn Smith, Jack Cullison (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V tomto novém komediálním seriálu z produkce HBO sledujeme tragikomické soužití dvou párů pod jednou střechou na předměstí Los Angeles. Brett a Michelle (Mark Duplass a Melanie Lynskeyová) se ve svém vztahu pokoušejí znovu zažehnout jiskru, která pohasla vlivem manželského stresu i dětí. Když se k nim nastěhují Brettův kamarád Alex (Steve Zissis) a Michellina sestra Tina (Amanda Peetová), všichni čtyři se snaží následovat své sny a zároveň zůstat dobrými přáteli, sourozenci i manželi. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct, že tenhle seriál má silné herecké základy v herečkách. Melanie Lynskey ukáže co může a každopádně má co ukazovat. Přičemž Amanda Peet pravděpodobně bude sexy i když jí bude sto let. Zbytek je k tomuto seriálu už takový doplněk a jelikož tu humor funguje na dobré slovo a hlavně se tu řeší život jako takový, nevím, jestli si najdu důvod koukat na tento seriál dál. Nejspíš ne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Na HBO jsou zvyklí na ty nejobyčejnější lidské starosti a po pár minutách s touhle čtyřkou si nejde nevzpomenout na jiné spřízněné kousky od stejné stanice, tedy Looking a ještě víc pak na Girls. Togetherness jde ale ještě o krok dál, protože si pranic nepomáhá atraktivním prostředím. Zkoumá vztahy z pohledu stabilního manželství a hranice středního věku a řeší tak v prvním plánu situaci, kdy spolu dva lidé být chtějí i mají a objektivně je vše v pořádku - a přesto něco někde skřípe. A jako na potvoru se to něco nedá ani pojmenovat. Scenáristická dvojice bratří Duplassových má očividně odžito své a v jejich podání je každý partnerský dialog čirým zlatem, ve kterém se nedá nehledat odpovědi na nejrůznější otázky, které se člověku, který to se vztahy myslí vážně, chtě nechtě rojí v hlavě. Otevřený divák dosáhne poznání, které ty zkušenější asi nepřekvapí. Tedy že něco se vyřešit dá, něco se vyvrbí samo a někdy se můžete přetrhnout, ale problém zůstává a jen potichu bobtná do nesnesitelných rozměrů. Nejvíc v tomhle snažení fandím Michelle v podání krásné a žádoucí Melanie Lynskey. Když vidím, jak moc chce všechno v rodině udržet pohromadě, ale nemá to snadné o to víc, že jí radí takové tornádo jako Tina, musím jí přát rodinné štěstí ještě silněji než ostatním zúčastněným. Neznamená to ale, že bych nefandil i Brettovi a Alexovi, kteří jsou správní parťáci do nepohody a jejich nespokojenost s nastalými situacemi jsem poctivě prožíval v jejich kůži. A nebýt snad až přílišné nadsazenosti linky s Mary Steenburgen, nemá v žánru krátkometrážní dramedy konkurenci. Takže díky za tuhle osmiepizodovku, která ukázala, že i na minimálním prostoru může vzniknout nezapomenutelná věc. Jestli tahle specifická atmosféra vydrží i dál, je rozhodnuto o seriálu, který budu na každém kroku doporučovat do omrzení. 2. série - 90% - Příběhy smutných poznání u vztahů, o kterých jste mysleli, že vás už ve zlém nikdy nepřekvapí. Výlety, které rozezní smutek po dobrodružstvích dětství a dospívání, které odvál čas a které se nikdy nevrátí, i když byste dali všechno jen za pár jejich minut. A pocit, že Duplassovi stvořili melancholii v nejčistší formě. Možná jsou Brett a Alex občas snad až moc velcí troubové, možná mi Tina ani v přijatelnější formě nedokázala naplno přirůst k srdci. Jenže nejlepší příběhy někdy píše sám život. Proto je zrušení již po dvou letech nejbolestnější zářez za dost dlouhou dobu. Konec, který sami tvůrci považovali za konec jedné éry, je proto bohužel koncem definitivním, ale snad právě proto ho přes srdce dokážu přenést s úsměvem, byť značně uplakaným. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO KOMPLET. Pilot: Amanda Peet dokazuje, že afektovanost není u herců vždy na pěst. Naopak. Stylová rodinná feel-good dramedy ze života na způsob Away We Go, jejíž ignorace se seriálovému fandovi rozhodně nevyplatí! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: HBO = 12.1.2015, v pôvodnom znení s titulkami (české titulky: RENATA MLÍKOVSKÁ)+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA (s dabingom): 25.1.2015, réžia českého znenia = PETR POSPÍCHAL - Karty v tejto skvelej rodinnej "dramedy" sú rozdané bez falošných tromfov, nadbytočných vulgarizmov alebo vykonštruovaných sci-fi zápletiek. Preto sa nevyzretému divákovi môžu javiť ako neatraktívne, ba dokonca nezaujímavé a nudné. Bratia Duplassovci ale čo to o reálnom živote vedia, alebo to aspoň dokážu verne inscenovať. Myslím, že toto bude nadčasová záležitosť. --- Mimochodom ultrasympatická Melanie Lynskeyová (tá ma dostala už kedysi dávno, keď susedsky "stalkovala" Charlieho) spolu s Amandou sú skvelé. A "epické" finále KICK THE CAN podfarbené dokonalou inštrumentálkou ma dostalo do skvelej nálady. :-) (16.1.2015) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Duplassové a jejich otravná instruktáž k tomu, jak se porafat o naprostý malichernosti či jak nafouknout sebemenší problém. A co se toho avizovaného "tragikomického soužití dvou párů pod jednou střechou" týče... komické? Kde? A tim druhym se vážně míní ono prvoplánové a stěží uchopitelné sbližování příliš upjatého s příliš rozdivočelou? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade ďalšia vzťahovka. Jediné čo ju posúva do úrovne pozerateľnosti a zábavnosti sú postavy a charaktery napísané im na telo. Ústredná štvorica funguje spolu perfektne a seriál má vzostupný charakter. Nesie v sebe punc skutočnosti, ale aj niektoré veľmi podarené nezdary. Bratia Duplassovci potvrdzujú svoju pozíciu vo veľkom Hollywoode ako osobitý tvorcovia. Možno ešte nemajú za sebou TEN veľký projekt, ale Togetherness je k tomu veľmi blízko. A veľmi sa teším na pokračovanie. Prvá séria - 80% Druhá séria posúva osudy našej štvorice hrdinov ďalej. Začínajú sa objavovať lepšie a citlivejšie náznaky hereckého prejavu a tiež vzťahu ku divákovi, kedy máme možnosť nazrieť viac do pocitov hlavných protagonistov. Bratia Duplassovci spravili výborný seriál. Nie je ničím zvláštny, je to len taká vzťahovka, ale rieši sa tu všetko - kríza stredného veku, umelecký posun v nudných životoch, tehotenstvo, nevera - skrátka všetko. A stále to má priestor pre jemný vtip a pekné vyvrcholenia. Po druhej sérií veľká spokojnosť a zvyšujem na 100% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Občas celkom fajn, občas hrozná nuda, čiže obyčajný priemerný seriál, na ktorý si po pár dňoch ani nespomeniete. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Náramně povedená vztahovka s bezvadně napsanými postavami, která mi svým citlivým tématem zadrnkala na osobnější strunu. Jako bych místy koukal do zrcadla a ptal se sám sebe, co je špatně. Akorát ta mírně přehrávající Amanda Peetová už byla ve druhé sezóně na facku, ale jinak vážně moc dobrý. A ten soundtrack, paráda! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Inteligentna vztahova (aj) drama, ktora je lepsia kazdym dalsim dielom. Platí aj pre druhu seriu, ktorou serial zial asi skoncil. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Divná dráma, málo komédie. Bolo tam, ale dosť momentov, ktoré ma chytili za srdce, druhá časť, pri ktorej som sa chytal za hlavu. Hodnotené po I. sérii. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Prapodivná vztahová tragikomedie aneb HBO nám zase valí šrouby do hlavy. Takto vypadají životní stereotypy podle bratrů Duplassovic….možná to máte jinak, možná se ztotožníte, možná nebudete věřit svým očím….až se ucho utrhne. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

po druhém díle s tímto seriálem končím, je to slabé. Už výchozí situace, navozená v pilotu, je nelogická a příliš chtěná, stejně jako snaha, aby to bylo stále vtipné, už chybí jen přimýchat smíchy. Místy jsou zde používané obraty a příměry, které z toho trčí a zjevně se do běžné komunikace nehodí. Co se týče dvojice Steve Zissis a Amanda Peetová, zjevně má být na jejich odlišnosti postavená komičnost, ovšem místo toho pouze cítím, jak to do sebe nepasuje. A vůbec je to celé přitažené za vlasy a nevěrohodné. Amana Peetová pak jak svou vizáží, tak svým chováním je naprosto nechutná. Celkové hodnocení - ztráta času 30% ()

Reklama

Reklama