Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. července 1985 se z popudu frontmana a zpěváka skupiny Boomtown Rats Boba Geldofa uskutečnily dva mamutí koncerty na podporu hladovějících lidí v Etiopii. Evropský podnik se odehrál na londýnském Wembley Stadium za přítomnosti prince Charlese a princezny Diany, americký na J. F. K. Stadium ve Philadelphii. Jednalo se vlastně o vyústění předchozích charitativních akcí britských (Band Aid) a amerických (U.S.A. for Africa) umělců. Komplet čtyř DVD je průřezem obou akci, zachycuje i obě stěžejní písně zmíněných sestav: Do They Know It's Christmas? (Band Aid) a We Are The World (U.S.A. for Africa), dále autentické zprávy o katastrofálním suchém roce 1984 v Africe. I přes značný zisk (celkově asi 30 milionů dolarů) musel Geldof po skončení akce přiznat, že kvůli nelegálním nahrávkám přišli organizátoři o zhruba 1,5 milionu liber. Set byl vydán v roce 2004 společností Warner Bros. (Robbi)

(více)

Recenze (34)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Úžasný koncert, který převálcovala skupina Queen. Faktem je, že Freddie Mercury byl fenomén, nejen hudebně, ale v každé chvíli z těch dvaceti minut je zřejmé, jak si koncert užívá a jak přirozeně toto přenesl na účastníky koncertu a všechny posluchače. I když se na koncert díváte z odstupem zhruba třicetí let, je to pořád parádní podívaná! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslavnějších charitativních koncertů s výčtem hvězd, který by se nám sem ani nevešel. Konal se na dvou stadionech - Wembley v Anglii a JFK v USA. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ještě hodně dlouho před 13.červencem 1985 se Bob Geldof hodně naštval a došel k názoru, že zatímco někteří lidé mají plná břicha, jiní umírají hlady a že pokud to nevadí politikům, tak jemu a dalším, kdo se podíleli na velkolepém projektu "Feed the world", jehož vrcholem (ale zdaleka ne jedinou akcí) byly tyto 2 koncerty, to vadí a velmi. Muzikanti účinkující zároveň na dvou kontinentech (a o přelétnuvším Philu Collinsovi to platí doslova) věnovali svoje prachy,čas, um a vliv a zalarmovali tak svědomí a konta veřejnosti. Hudba je krásná věc, ale pokud se proloží ukázkami z krajin nejvíc postižených hladomorem, kde lidi apaticky sedí na planině obaleni jen kusem špinavého hadru a houfy much, dostane se dojem do zcela jiného kontextu a v lidech se uvolní soucit. "Is this the world we created?" ptal se Freddie Mercury, "We are the World" zpívali všichni. Velký dík Bobu Geldofovi, že bídu světa příipomněl tak, že se to nedalo přehlédnout ani přeslechnout. Kéž se to vydaří i na LIVE 8. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější charitativní koncert všech dob. Všechny hvězdy své doby na dvou pódiích v Anglii a v USA. Špičková podívaná. Především skupina Queen s neuvěřitelným Freddiem Mercurym, který mě zde přesvědčil, že se jednalo o jednoho z největších zpěváků a hlavně showmanů v historii. Jasných pět hvězdiček......... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Výborný koncert, bez debat. Avšak na vysvětlenou, proč jdu s hodnocením dolů. Záznam, který jsem měl k dispozici má kolem 10 hodin. Ne všechny hudebníky znám, zdaleka ne všichni mne oslovili. Ti, kterým se to rozhodně podařilo jsou: Madonna, David Bowie, Paul McCartney, Phil Collins, U2, Ozzy a ... Na počátku dokumentu vidíme pricházet prince Charlese a princeznu Dianu. Ovšem v průběhu se zjeví i král. Narodil se jako Farookh Bulsara, má knírek, předkus a podle vlastních slov je jinak zcela dokonalý. Souhlasím. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach bože, vždycky, když vidím Marka Knopflera z Dire Straits, tak mě bolí srdce. Nevím proč, ale zrovna u něj mě obzvlášť rmoutí, když člověk vidí, co se z těch šedesátkových hrdinů stalo během osmdesátých let. A to ani nepatří mezi moje nejsrdíčkovější, nebo možná právě proto. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

To byl můj nejnezapomenutelnější koncert všech dob!!! Vidět tenhle koncert a umřít!!! Skoro to byla pravda... do měsíce jsme vaili jako vojáci "věhlasné" Varšavské smlouvy po tomhle koncertě do Ruska na poušť na ostré střelby... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

The Boowmtown Rats, Paul McCartney, Queen, David Bowie, U2, The Who, Bob Dylan, Keith Richards a mnoho dlaších geniálních hudebníků a kapel v jednom neskutečném koncertě. Bob Geldof je prostě člověk s velkým Č. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

DVD má devět hodin, dívám se ho po kouskách, ještě jsem zdaleka neviděl vše, ale už teď si myslím, že je maximální hodnocení zasloužené a to ne pouze kvůli vystoupení Freddie Mercuryho. I jiné kapely tu mají výborná čísla, samotný úvod se záznamem BBC z Etiopie a dvě skladby, které byly nahrány před samotným koncertem, jsou také výborné a emotivní. Mrzí mě, že nemám stroj času a nemohu být ve Wembley a ve Filadelfii naživo! ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná plejáda hvězd, z nichž nejzářivější je dvacet minut se skupinou Queen. Parchanti měli tu výhodu, že na rozdíl od většiny přítomných zkrátka měli zkušenost z velkých stadionů. A je to sakra znát... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obrovské štěstí, že jsem tehdy 13.7.1985 byl při tom. Teda nebyl jsem osobně na stadionu ve Wembley ani v Philadelphii, byl jsem jenom u sebe doma v pokoji, venku bylo šílené vedro a já sledoval televizi. Rakušané dávali přímý přenos a já absolvoval tu předlouhou jízdu. ˇužasný a nezapomenutelný zážitek vidět vystupovat ty nejlepší z nejlepších na asi největším humanitárním koncertu všech dob jaký kdy byl uspořádaný. Děkuji ti Bobe Geldofe. Po letech, v roce 2004 Warner Music vydali tento skvost na nadupaném čtyřdiskovém DVD. Báječné! ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších charitativních koncertů, akorát mi tam (ze zjevného důvodu) chyběl George Harrison a Ringo Starr... :D ()

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Charitativní megakoncert, který dal dohromady Bob Geldof. U fanoušků měla jednoznačně největší úspěch (i přes návrat Led Zeppelin s Philem Collinsem u bících) skupina Queen.. ()

Reklama

Reklama