Reklama

Reklama

Krásná Fatmagul

(seriál)
  • Turecko Fatmagül'ün suçu ne? (více)
Trailer 1
Drama / Romantický / Telenovela
Turecko, (2010–2012), 120 h (Minutáž: 90 min)

Předloha:

Vedat Türkali (kniha)

Kamera:

Hüseyin Tunç

Hrají:

Beren Saat, Engin Akyürek, Fırat Çelik, Murat Daltaban, Kaan Taşaner, Deniz Türkali, Seda Güven, Esra Dermancıoğlu, Engin Öztürk, Sumru Yavrucuk (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(80)

Obsahy(1)

Krásná prostá dívka Fatmagul žije v malé přímořské vesnici. Zanedlouho se má provdat za Mustafu, svou dětskou lásku. Vše ale změní nečekaný noční útok Kerima a jeho kamarádů. Fatmagul je přinucena vzít si Kerima a nedobrovolně žít život, který jí naplánovali jiní. Dokáže najít štěstí? (TV Prima)

Recenze (24)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Česko Slovenským fenoménom začiatku nového milénia boli lacné, nekonečné telenovely. Naivné, stupidné romantické hlúposti, ktoré sa točili prevažne v Južnej Amerike. Absolutné dno televíznej filmovej tvorby. Tento trend pomaly ustal a prišlo niečo oveľa horšie. Telenovely z Turecka. Je to trójsky kôň, prostredníctvom ktorého sa moslimský svet vkráda do európskych domácností. Jedným z týchto nebezpečných mohamedánskych kultúrnych atentátov je aj stošesťdesiat dielny seriál "Fatmagul" (Fatmagül'ün suçu ne?). Zákerný turecký odpad! ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pozerala som asi 6 častí s babkou a dobre som sa na jej a dedkových komentároch zabávala. Nemôžem dať preto odpad. Keď vám babička povie, že pôjde do nemocnice v Turecku, lebo ju tam za deň vyliečia, musíte sa smiať. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné plus je, že Turkyně jsou překvapivě hezké a sympatické. Více než trudnomyslné Češky. Minulý měsíc jsem byl v Turecku. A křížením s Němci v Německu vznikají velmi krásné ženy. Krásná Fatmagul je zde ale jen na ozdobu.Jeden díl jsem dnes shlédl na TV stanici Prima Love. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Rahmi and uřvaný kolektíf v čele s hlavní sympaticko/syntetickou dvojicí, útočí směrem na Vaše citové úložiště ()

Evandulik odpad!

všechny recenze uživatele

Týmto ma týra mama večer. Bohužiaľ, porazený v boji o prepnutie kanálu je povinný pretrpieť hodinu samovraždy vlastných mozgových buniek. Nejaká zvrátená obdoba sultána alebo ako sa to volalo založená na znásilnení hlavnej hrdinky. Celé zle, škvarí sa mi mozog keď tento skvost musím len počúvať pri varení. Facku človeku, ktorý za týmto stojí. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Beren vůbec ráda nemám, je nezajímavá, není ani krásná, telenovela má příšernou kameru a dialogy. První turecký počin, který hodnotím záporně. ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Jakkoli chápu snahu tvůrců zsadit v rámci cajdákového příběhu hluboké poselství o tom, že žena za znásilnění nemůže, což zvláště v muslimských státech je velmi aktuální téma, neb tam jsou ohledně ženských práv ještě v době temného středověku. Nicméně když sebe silnější téma obalíte 160 díly hutné a sračkovité telenovelní vaty, tak už tu ušlechtilou myšlenku prostě nenajdete. Viděno celkem asi 20 dílů různých a fakt se to nedá. ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Vždy som bola ako všetci ostatný a tieto turecké, mexické, španielske a neviem ešte aké naivné telenovely som kritizovala. Ale pri tejto si jednoducho nemôžem pomôcť, časti sú zdlhave, naivne ale oslovil ma ten turecký príbeh a to ako to v tej krajine chodí (keď napríklad "čistú" ženu znásilnia-pošpinia a ona si musí vziať toho muža aby "očistila" seba aj svoju rodinu).. A Engin Akyürek je jednoducho na zožranie krásny chlap, tie 3* sú hlavne za neho, videla som už všeliakych Santosov a Juanov Pablov ale tento muž je naozaj TOP :-D ()

canucks333 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke to bol iba jemný podpriemer náhodne som pozrel asi tri epizódy, dejovo katastrofa ale taká svetlejšia výnimka medzi týmito blbosťami... 20% ()

RigorMortis odpad!

všechny recenze uživatele

Tieto turecké telenovely sú jeden väčší brak ako druhý, ani táto nie je výnimkou. Nepresvedčivé herecké výkony, nič nehovoriace prostredie a geniálne dialógy. Predstaviteľka Fatmagul je sympaťáčka, no dať tomuto výšplechu vyššie hodnotenie, než Odpad, by bolo pokrytecké. ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Herci jsou přirození, romantika tam je okrajově, první polovina je pochmurné drama na dobré úrovni. Druhá polovina průměrné, zábavné ani vtipné to moc není. Není to plné přemrštěných zvratů a afektovaných scén - to hodnotím pozitivně. Po druhé to nechci vidět. ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí to nízké hodnocení. Je sice fakt, že jsem začala někde u 60% ale s postupem času se to vyšplhalo. Je to velice kvalitní drama na velice palčivé téma. Jako jo, herci své postavy tak trochu přehrávají a polovina postav je tam fakt k nesnesení, kamera je roztřesená, někdy neostrá. Z té hlavní dvojice Kerim (Engin) dost na zabití, je přehnaně ufnukanej a upřímně taky by zasloužil zavřít, první  polovinu jsem ho vyloženě nesnášela a druhou polovinu jsem ho nesnášela o trochu víc. Fatmagul je velmi tězká postava na to ji uhrát.  Beren to zvládla, myslím, výborně. Můj oblíbenec se stal Mustafa (Firat), role skvěle obsazená a zahraná. Trauma, kterým Fatmagul prošla, je těžké a psychické stavy, které se mění z minuty na minutu mohou některým divákům lézt na nervy, je potřeba si ale uvědomit, že to, co se jí stalo, je náročné zpracovat, extended version rape scene byla fakt dost silná a napsalo se o tom dost článků nejen v Turecku. Ten příběh je silný a nese poměrně dost důležitou zprávu. Téma znásilnění se v Turecku na počátku 21. stol. začalo velmi dopodrobna probírat a tenhle seriál (na motivy knihy a poté filmu ze 80.tých let) rozvedl téma do detailu a vyzdvihl některé velmi palčivé otázky, kterými turecká společnost trpěla a ještě trpí. Ale nedělejme si iluze, v ČR se o tom ještě ani nezačalo pořádně mluvit, důkazem je i to hodnocení od všech mužů tady. At je tento seriál pro některé odpad nebo ne, v roce 2010 to byl turecký fenomén, který otřásl nejen kulturní scénou. ()

cobraSK 

všechny recenze uživatele

Slováci sú čoraz sprostejší. Pozerať toto nasprostalé oblbovanie mozgov, to je fakt vhodné, pre veľmi jednoduchých ľudí. ()

markytanek 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mě baví vás všechny, co jste dali odpad, naštvat. Raději koukat na předlouhé záběry hlavních hrdinů, kteří si navzájem předvádí svou rádoby nenávist, než na násilné scény či rozbíjení desítek aut. ()

Reklama

Reklama