Reklama

Reklama

Krásná Fatmagul

(seriál)
  • Turecko Fatmagül'ün suçu ne? (více)
Trailer 1
Drama / Romantický / Telenovela
Turecko, (2010–2012), 120 h (Minutáž: 90 min)

Předloha:

Vedat Türkali (kniha)

Kamera:

Hüseyin Tunç

Hrají:

Beren Saat, Engin Akyürek, Fırat Çelik, Murat Daltaban, Kaan Taşaner, Deniz Türkali, Seda Güven, Esra Dermancıoğlu, Engin Öztürk, Sumru Yavrucuk (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(80)

Obsahy(1)

Krásná prostá dívka Fatmagul žije v malé přímořské vesnici. Zanedlouho se má provdat za Mustafu, svou dětskou lásku. Vše ale změní nečekaný noční útok Kerima a jeho kamarádů. Fatmagul je přinucena vzít si Kerima a nedobrovolně žít život, který jí naplánovali jiní. Dokáže najít štěstí? (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (24)

Magicbaobab 

všechny recenze uživatele

Ano, seriál je plný šíleného patosu a chvil, kdy byste postavy nejradši spláchli do záchodu. Chvil, kdy stříká podivně růžová (zato "kvalitně" cenzurovaná) krev, kdy jde jen o natahování času a taky chvil uměle nastrčených, aby se romance někam vyvíjela v podstatě z ničeho. Scénář 120ti hodin by se dal shrnout do dvou souvětí. ALE je potřeba, aby se i o takových tématech točilo. V Turecku, kde je v přístupu k ženám stále mnoho bariér a předsudků (a to především na vesnici, ze které pochází i hlavní hrdinka) by měla vznikat díla, která vykreslí dopad zneužití na lidský život. Upřímně, ačkoli je téma zabalené do děsuplného provedení turecké telenovely, v podstatě jde stále o poměrně těžký materiál. A myslím, že se ho představitelka Fatmagül zhostila dobře. Stejně tak chci pochválit i představitele Mustafy a nakonec i Mukaddes. Myslím, že je opravdu umění zahrát tak neuvěřitelně odpornou postavu. No vážně, který šílenec tuhle postavu napsal? Takže - za společensky ožehavé téma palec nahoru a 3* ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Jakkoli chápu snahu tvůrců zsadit v rámci cajdákového příběhu hluboké poselství o tom, že žena za znásilnění nemůže, což zvláště v muslimských státech je velmi aktuální téma, neb tam jsou ohledně ženských práv ještě v době temného středověku. Nicméně když sebe silnější téma obalíte 160 díly hutné a sračkovité telenovelní vaty, tak už tu ušlechtilou myšlenku prostě nenajdete. Viděno celkem asi 20 dílů různých a fakt se to nedá. ()

Reklama

Evandulik odpad!

všechny recenze uživatele

Týmto ma týra mama večer. Bohužiaľ, porazený v boji o prepnutie kanálu je povinný pretrpieť hodinu samovraždy vlastných mozgových buniek. Nejaká zvrátená obdoba sultána alebo ako sa to volalo založená na znásilnení hlavnej hrdinky. Celé zle, škvarí sa mi mozog keď tento skvost musím len počúvať pri varení. Facku človeku, ktorý za týmto stojí. ()

pavel431 

všechny recenze uživatele

Uf nedá se to. Klady: 1. celkem hezký holky, myslím ty mladší, hlavně jedna doktorka od cca dílu 100 a výše je kus,2. člověk se rád podívá jak žijou ty zbohatlíci, mají pěknej barák....jejich restaurace, pěkný ve dřevě,Istanbul a tak dále.......Zápory. Prakticky to všechno ostatní. Scénář si někdo vymýšlí jak v deliriu, to je šílené. Hlavní mužská postava je blbec, kterýmu řeknete, bacha, ty kamna za tebou jsou celý žhavý a on neudělá nic jinýho že se otočí a obejme je!!!! Idiot , který tohle udělá snad v každým dílu. Jedna postava co žije s rodinou Fatmagul už kdyby bylo po mým... už by skončila v septiku,kráva ukecaná co jí není rovno a a ostatní spolužijící jen otáčení oči v soup, děs. Tyhlety idiocie v postavách a i v ději mi nedovolili sledovat víc, něž pár dílů, utrpení. za mě jedna hvězda s bídou. ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Vždy som bola ako všetci ostatný a tieto turecké, mexické, španielske a neviem ešte aké naivné telenovely som kritizovala. Ale pri tejto si jednoducho nemôžem pomôcť, časti sú zdlhave, naivne ale oslovil ma ten turecký príbeh a to ako to v tej krajine chodí (keď napríklad "čistú" ženu znásilnia-pošpinia a ona si musí vziať toho muža aby "očistila" seba aj svoju rodinu).. A Engin Akyürek je jednoducho na zožranie krásny chlap, tie 3* sú hlavne za neho, videla som už všeliakych Santosov a Juanov Pablov ale tento muž je naozaj TOP :-D ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Mustafovu matku Halide Nalçin si zahrála herečka Sacide Tasaner, jejíž skutečný syn Kaan Tasaner hraje v seriálu jednoho z násilníků, Erdogana Yasarana. V několika scénách si matka a syn zahráli spolu. (wictoria)
  • Restaurace, kterou si Fatmagul (Beren Saat) s Kerimem (Engin Akyürek) pronajali a pracovali v ní, se objeví krátce i v další turecké telenovele Kúsok zo mňa (od r. 2014), kdy jí pronajme pro Elif její nápadník Kerem. (pesci71)

Reklama

Reklama