Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka čtyř mladých lidí jede jednoho večera autem za zábavou. Uprostřed místních lesů však mají nehodu. Protože je tma a vůz je úplně zničený, rozhodnou se večer přečkat v lesích. U ohniště si začnou dlouhou chvíli krátit vyprávěním strašidelných příběhů o nebezpečném zabijákovi s protézou, o vraždící nestvůře žijící uprostřed hlubokých lesů, o nebezpečném pedofilovi, který chce zavraždit mladou dívku, s níž se seznámil přes počítač a o mladém motorkáři, který se zamiluje do ducha mrtvé dívky, kterou zavraždil její vlastní otec. Ovšem to nejstrašnější má teprve přijít. (videofil)

(více)

Recenze (12)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Opäť kvalitný poviedkový hororík. Prvej, čiernobielej poviedke hneď v úvode by som akurát doprial dlhšiu stopáž. Z tých ostatných ma samozrejme najviac zaujala tá lesná, ktorú považujem asi za najnapínavejšiu, dokonca s parádnym záverom. Veľmi dobrá bola aj posledná, duchárska (taktiež s parádnym záverom). Jedine internetová sa mi zdala o niečo slabšia (najmä kvôli biednemu záveru), ale ako celok mám z toho veľmi dobrý pocit. Príbehy naozaj nenudia, postavy sú sympatické, je to fakt zručne nakrútené a nájde sa aj pekná atmosféra. Takže predsa nie sú tie 90. roky úplne beznádejné. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zcela nenápadná, ale vážně příjemná antologie, která je plná známých, nebo alespoň povědomých ksichtů. Ona spojující omáčka, v níž si partička teens po bouračce vypráví u ohýnku strašidelný příběhy, sice je průhledná jako děravý hajzlpapír, ale pokud jí vezmete jako nutné zlo, nemůže vás urazit. Mnohem lepší už je to se samotnými povídkami. Tady bych vyzdvihl hlavně první dvě: ta o monstru z lesa, co terorizuje novomanžele v karavanu, má fajn atmošku a neštítí se ani gore, ta druhá - o pedofilovi a dvanáctileté holčičce - se zase může pochlubit hojným napětím z křovin a domu, v němž nebude úplně sama. Poslední příběh o motorkáři, co narazí na dům s krvavou minulostí, je spíše dojezdový. Celkově bych však Campfire Tales označil za povedenou povídkárnu: pobavila, napjala a spravila chuť po dvojici slabých hororů. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Nakonec až překvapivě zajímavý povídkový kousek. Všechny tři příběhy na poměrně slušné úrovni (+ čtvrtý bonusový, kterým film laškovně začíná a končí). Nejprve klasické úplňkové monstrum, pak vynikající pedofilní úchylák (hmm, taky bych si líznul!), nakonec klasická duchařina. To vše obalené zábavným průvodním příběhem s trochu ohranou, leč opět překvapivou pointou. A pozor, když si trochu zaspoileruju – kdo by si v závěru nevzpomněl na Dead end (2003)? ;) Opět výsledek kolem 70 %, ale tentokrát jdu nahoru. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Campfire tales je další soubor příběhů. Je to o tom že se partička vyblbne v autě a spadne někam do příkopu. Poté rozdělá ohen a povídají si příběhy. TY samy o sobě jsou dost zábavné a nenudí, a to je u mě hlavní. Příběhy jsou sice klišé a navíc poměrně hloupé ale já tyhle příběhy mám rád, a proto se my líbilo i tohle dílko. K žánru horor bych ještě možná dodal komedie, protože tam bylo pár chvilek u kterých se člověk musí smát(třeba uvidíní černobílá povídka). Docela mě překvapilo že jsem viděl Amy Smart a Marsdena tehdy ještě ne moc známý. CAmpfire tales je poměrně dobrý film na jedno podívání první povídka má pěknou atmosféru a další jsou poměrně zábavné. Slabší 4*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelný povídkový horor plný známých či povědomých tváří. Díl první s lesní potvorou byl asi nejslabší. Nechybělo tu sice solidní prostředí temného lesa a pár fajn momentů při dobývání karavanu, ale příliš dlouho se čekalo, než k něčemu došlo.60% Povídka číslo dvě byla naopak nejlepší. Pedofil by správný slizoun, povedla se tísnivá atmosféra opuštěného domu a vše korunoval parádní závěr.80% Duchařiny mám rád a líbila se mi i tahle, byť nebyla nijak strašidelná. Ale byli tu sympatičtí herci a nápad, byť nijak převratný, mě neurážel. 70% Samotný rámec s vyprávěním u táboráku a závěrečným šokujícím zjištěním sice nebyl nijak převratný, ale sem patřil a líbil se mi. Celkově velká spokojenost. 75% ()

erl 

všechny recenze uživatele

Takovej ten uhlazenej , devadesátkovej táborák s nudnými kámoši , bez piva a rumu co neumějí moc vyprávět a než se prožvatlaj k pointě tak už spím ve spacáku. Pouze poslední povídka a úplný závěr měli něco do sebe ale stejně tuhle antologii považuji za nepříliš vydařenou. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Celý nápad se mi strašně zamlouvá a líbí. Těch pár příběhů se povedlo (teda ten poslední s mrtvou holkou už méně) a rámcový styl výprávění s pointou na konci se taky povedl navýsost dobře. Nechápu, kde se film ztratil, když to působí tak mile a pro guilty pleasure jako dělané. Každopádně můj šálek kávy. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Horror téměř bez atmosféry, to už jsem pěkně dlouho neviděl. Tohle prostě horror není, je to takový horrorový derivát, jemuž chybí lepší vizuální stránka a především hudební doprovod, neboť soundtrack tomuhle filmu jednoznačně vrazil nůž do zad. Co se samotných povídek týče, tak úvodní povídka o Hákaři Petersovi má k horroru asi nejdál, je to celé takové sladké a naivní. Hlavní dějová linie s partou děcek uvízlých v lese, co si vypráví děsivé příběhy, taky není žádný veletrh, ale aspoň dává filmu tvar. Ze tří příběhů, které si vypráví, lze těžko vybrat, který je nejlepší. Všechno je to přinejlepším těžký průměr. Možná se teď vloudí nějaký ten menší spoiler, ale nic nového v tomhle filmu není, tak se vlastně ani skutečně vyspoilovat nedá. První povídka o novomanželském páru na líbánkách je celkově slabá a k uzoufání klišovitá, podobně blbě stylizovaná jako úvod s Hákařem Petersem. Druhá povídka je asi taková nejsympatičtější, protože zároveň názorně ilustruje, proč by děcka školou povinná neměla trávit večery na internetových chatech (a není to proto, že to tam tihle dvanáctiletí parchanti zasírají smajlíkama). Takovej hodnej strejda, co se zaregistruje jako malá holčička a pak chodí svoje známé z chatu navštěvovat, sice taky není zrovna echt horrorová záležitost, ale aspoň je to trochu ze života. A pak třetí duchařská povídka, ta je příšerně předvídatelná a nezajímavá. Celkově podprůměrná záležitost a jeden z mnoha horrorů, které se nemusíte bát pustit dětem před spaním. Tedy pokud jim už bylo dejme tomu nějakých deset let, protože staršímu divákovi tenhle film v žádné své části prostě a jednoduše strach nenažene. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mne nezajímavé, zdlouhavé, nudné. Koukání na malou holku, jak chodí po baráku je skutečně zážitek. Takže u mne má deset procent jen překvapení v závěru filmu a jedné povídky. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Aby byly všehchny hororové povídky skvělé se jen tak nevidí. A závěr to parádně korunuje! Došlo mi to jen pár vteřin předem. Campfire tales dávám 80 % oproti zdejším 57% a to se u mě také jen tak nevidí :) ()

Reklama

Reklama