Reklama

Reklama

The Dorm That Dripped Blood

  • angličtina Pranks
Trailer

Obsahy(1)

Studenti vyklízejí prostory staré koleje, aby mohla být srovnána se zemí, přičemž kolem se motá místní podivín. A lidé začnou jeden po druhém umírat… (ČSFD.cz)

Recenze (13)

obitus 

všechny recenze uživatele

Prakticky ve všech směrech průměrný slasher, který v sobě má slušnou dávku atmosféry začátku osmdesátých let, kdy se podobné filmy točily jako na běžícím pásu. Partička studentů tráví čas v prázdné vysokoškolské koleji spolu s vyšinutým vrahounem, tolik celý příběh, který není zrovna příkladem originality. The Dorm tha Dripped Blood ničím nevybočujel ze zaběhnutých schémat, spíše nudí nenápaditým zabijákem. Gore je lehce nadstandardní, triky odpovídají možnostem a neuráží, vyloženě kladně musím hodnotit samotný závěr, takových tehdy moc nebylo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Právem zapomenutý, nezajímavý, ubíjející slasher. Tak teď jsem z toho akorát tak otrávenej, ještě že už to mám za sebou... No dobře, pár momentů by se našlo a není to nějaká úplně hrozná katastrofa, ale je to prostě takový neumětelský a totálně neschopný něčím zaujmout. Například tím vrahem bez masky. Takže bacha na to. (stopáž hodnocené verze: 01:21:07, screeny) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Koniec a (občasné) gore sú fajn, ale inak je to remeselne skoro na úrovni amatérskeho filmu. Je tu asi jeden záber na campus, zvyšok sa odohráva v mizerne osvetlených kulisách nejakého paneláku. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasický, jednoduchý a značne jednotvárny teen slasher, ktorý namiesto toho, aby sa snažil akýmkoľvek spôsobom odlíšiť od svojich žánrových kolegov, kopíruje zaužívané postupy. To by ani nebol problém, kameňom úrazu zostáva ako inak spracovanie. Už samotný názov snímku nie je ničím iným, iba jemne modifikovanou kópiou názvu britského poviedkového hororu THE HOUSE THAT DRIPPED BLOOD (1971). Príbeh gore slasheru “The Dorm That Dripped Blood“ je ale asi taký zložitý, ako jedna poviedka zo spomínaného filmu Petera Duffella. Štvorica vysokoškolákov sa má počas úplnej dvojtýždňovej odstávky školského internátu – prázdneho bludiska s plným interiérovým vybavením, postarať o jeho vyčistenie, obnovu a s pomocou údržbára vyriešiť prípadné technické problémy objektu. Budúca sezóna sa musí odštartovať už pod čistým štítom. Tajomný vrah má ale iné plány. Jemu nejde o nablýskanú kuchyňu, čisté chodby a uchádzajúci stav komplexu, ale o bodycount! K nepriamej odkazovej stránke, ktorú si produkcia počas výroby asi ani neuvedomila, by som uviedol niekoľko vlastných postrehov. Kvílivé zvuky dokresľujúce hluché miesta filmu odohrávajúce sa v internáte, mi svojim charakterom pripomenuli hudobné úryvky z dielne Wendy Carlos/Rachel Elkind – THE SHINING (1980). Neprehliadnuteľná je ale samozrejme skutočnosť, ktorá sa dá už považovať za priamu inšpiráciu – použitie hudobného nožíkového motívu zo sprchy známeho z Hitchcockovho PSYCHA. O dva roky po “The Dorm That Dripped Blood“ prichádza na filmovú scénu Cameronov TERMINATOR. Nehovorím, že sa James nechal čo i len nepatrne inšpirovať, osobne ma ale pri sledovaní “The Dorm That Dripped Blood“ jemne napadla aj táto paralela. Je to blbosť, ale spomenul som si. Ale to je už môj problém, moja deformácia. ### Zaujímavosťou hororu Stephena Carpentera a Jeffreyho Obrowa (titul známy aj pod názvom "Pranks") je fakt, že sa spolu s ostatnými radí do kategórie zakázaných filmov vo Veľkej Británii v osemdesiatych rokoch. V roku 1983 ho totiž cenzori z BBFC úplne zakázali po tunajšou vydaní a nariadili jeho stiahnutie z trhu. Mohol za to zoznam tzv. Video nasties. O dva roky nato sa zo zoznamu vyradil a ban pominul. K re-releasu sa pristúpilo v roku 1992, kedy vychádza verzia skrátená oproti originálu o 10 sekúnd. 84 minútová Full Uncut verzia v UK nie je k dispozícii dodnes. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdo má chuť na zapadlej osmdesátkovej slasher, neměl by naříkat. Gore odpovídá své době, ale zase se tvůrci snažili být explicitní, takže u mě bod navrch. Chybí jen holý kozy. U mě docela dobrý. 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Průměrný spíš lehce podprůměrný slasher na jedno použití kterej sice neurazil ale ani nikterak nenadchl. Na to, že byl snímek zařazen na videonasties jsem čekal o něco víc. Lepší 2hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatné to nebylo. Film bez větší špetky inovace. Slasher který má solidní atmosféru solidní vraždy. A hodně stupidní konec. Není to nějak zvlášť dobré. Film stojí a padá na vraždách které jsou slušné ale to je prakticky všechno co může tenhle patvar nabídnout. Zbytek jsou nadržení puberťáci a jejich retardované chování. Konec je neuvěřitelně stupidní a trapný. Sice to není nějak zvlášť klišé ale působí docela směsně. Průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slabý slasher, ktorý nám ponúkne to pravé orechové až v poslednej polhodinke. Predtým sa často zaoberá zbytočnosťami a neponúka to, čo od neho čakáme v takej miere, akoby sa patrilo. Rovnako aj dejový zvrat mohol byť prepracovanejší a prekvapujúcejší. Vo finálových scénach som občas uvažoval aj o vyššom hodnotení, ale ten zbabraný zvyšok to nedovolí. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Slasherů ze školy a internátu je nespočet, tenhle bohužel patří mezi ty slabší. Částečně vinou extra nízkého rozpočtu, který toho moc nedovolil. Jediná lepší vražda je ta provedená vrtačkou, díky které se snímek zařadil na proslulý seznam video nasties. I proto je potřeba vidět UNCUT verzi. Za závěrečné odhalení vraha a poslední minuty přihodím ještě druhou hvězdu, ale jinak je to lehce zapomenutelný slasher. P.S. Děj se má odehrávat během vánočních prázdnin, ale prakticky nic, co by připomínalo tohle období, tu není. Takže ten, kdo by se na to chtěl podívat jako na jeden z vánočních slasherů, to může vynechat. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Klasický ranný 80´s slasher, videný v uncut verzii pod názvom Death Dorm. Perfektná hudba, ktorá nostalgikov svojou "fridayovosťou" totálne odzbrojí, zábery z pohľadu vraha, a pomerne drsný a nečakaný koniec. Páru gore scén je premakaných, je to však klasické gore v rámci skorých 80´s slasherov, úplná krvavá kúpeľ to nie je. Dej je miestami trochu rozvláčny, to je však u týchto filmov bežné, bohate to ale vynahradzuje už spomínané gore, typická 80´s atmosféra a už taktiež raz spomínaný prekvapivý koniec. Dobrý, poctivý slasher. EDIT: A druhýkrát sa mi páčil ešte o hviezdičku viac. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 50/72☠ Dosť sfušovaný a extrémne lacný slasher ktorý mohla postprodukcia mierne vylepšiť. Avšak sa stal opak ! Nezrovnalosti medzi korekciou zvuku a strihu spolu s nízkym rozpočtom kazia s filmu dojem. Film nieje nejako extrémne šokujúci nájdu sa tu však prvky ktoré dávajú snímke atmosféru podobnú ako Carpenterov Halloween s ktorého si tvorcovia tohoto filmu ukrojili nemalí kúsok. Partia študentov brigádniov dostala za úlohu poupratovať starú železnicu. Nechcenú spoločnosť im robí bezdák ktorý ich svojou prítomnosťou otravuje. Vzdialený od mesta im v noci zhasne elektrina a telefón ostane hluchý. Z obidvomi prižmúrenými očami dávam *** hviezdy. Posledná pól hodina bola celkom nadupaná aj keď všetky prvky som už videl inde okopírované to bolo slušne. Na takmer nezávislý film celkom dobré. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Typický osmdesátkový horor,pravda hodně neznámý,ale o to zajímavější v určitých detailech.Průměr jak vyšinutý. ()

Reklama

Reklama