Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (153)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Egu a Babu a jejich bláznivá posádka znovu na cestách, tentokrát doprovázení stejně kanárkovým fiátkem a Jawou. A je to zábavnější a napínavější než napoprvé. Moc se mi líbí mezinárodní parta, přátelské pošťuchování mezi Čechy, Poláky a Slovákem je radost sledovat. S touhle posádkou byste na absurdní výlet brazilskou džunglí a peruánskými Andami vyrazili taky. I když by vám v pěti tisících nad mořem docházel kyslík a zadek jste měli naklepaný kvůli neexistujícím tlumičům. Za mě super a těším se na cestu po Austrálii a Oceánii. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Heléé, koukejte, já jezdím trabantem. To koukáte, co? No jistě, že koukáme, nikdo z nás asi nikdy nejel starým autem. A natočím o tom tunu materiálu, Sice by se to dalo shrnout do 5 minut a promítnout to nanejvýš příbuzným, kteří vydrží aspoň chvíli předstírat, že je to zajímá, byť je to zajímavé asi tak stejně jako desáté album vaší tchýně z letošní dovolené. Zbytečná sebeprezentace jednoho nesympatického narcise s názory uvědomělého svazáka. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Trabanti mě uhranuli při své cestě Afrikou, takže jsem se těšil i na pokračování, které se bude odehrávat na jihoamerickém kontinentu. Tentokrát se výprava rozrostla a k týmu trabantů přibyl slovenský dobrodruh na motorce a dva otravní poláci ve fiátku. Navíc mě překvapilo, že tentokrát byla kromě filmové verze vytvořena i rozšířená seriálová. Když porovnám výpravu s tou africkou, tak mi přijde, že ta africká byla trochu zajímavější a dramatičtější. Jižní Amerika tak oproti tomu působila poměrně jako idylka, nic se nekazilo, nic se extrémně nerozbíjelo. (Ne, že bych jim to přál, ale pro diváka je to zajímavější). Nejdramatičtější chvilka tak přišla na pláži. Aby to však nevypadalo, že tento projekt nějak haním, tak musím závěrem dodat, že jsem se u toho bavil, bavilo mě to sledovat a těším se na další jízdu. Protože tohle rozhodně stojí za sledování. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra-tra tramtá... prostě a zkrátka dokument, který vám dá spíše, než nějaká nudná fakta živý obraz, akci a především prostředí, do něhož by se normální člověk nikdy nepodíval z pohledu běžného turisty. Ne nějakého průvodce, který to má nacvičené a ví, kam dřív skočit. Tohle je zkrátka krok na neznámou půdu a zjevně to funguje (pozor, i bez scénáře), tudíž tleskám. Za mě osobně 5/5, ale hlavně v tom hraje ten fakt, že je to trabant (kdyby to bylo jiné auto, nevím, nevím, jestli bych dal tolik). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tady jsem byl trochu zklamán. Čekal jsem, o kolik bohatší bude tato "reality-tv" oproti jedné celovečerní a nejspíš hodně prostříhané předloze. Po skončení však nemám pocit, že jsem se dozvěděl mnoho nového, resp. velice mě bavila cesta po té opuštěné silnici napříč pralesem, ale jinak nevím, no. Slabinou dokumentu je to, že vypráví o ne úplně zajímavých lidech. Nemyslím teď Přibáně, to je sympatický strejda, ale ti poláci a slovák byli fakt mimo. Možná byli obdarování cestovatelským duchem, ale o to více se u nich šetřilo na inteligenci. 7/10 ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)
  • Celkem bylo natočeno 480 hodin materiálu. (mikinhoo)
  • Trabanti stanovili nový výškový rekord pro dvoutaktní vozidlo, když v Andách vyjeli do výšky 4868 m. n. m. (Stanley619)

Reklama

Reklama