Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (153)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

TOP cestopis. Kdo by řekl, že Jižní Amerika bude tak zajímavá? Deštné pralesy vystřídaly hory, hory zase solná jezera a když už to vypadalo, že se prostředí bude spíš opakovat, přišlo překvapení třeba ve formě kombinace všeho zároveň s ledovcem navrch. Parta výborná - od Dana, který se uměl občas sakra naštvat, až po polského týpka Radka, jehož pašování přes hranice v jisté chvíli se stalo legendárním (jen to ztrácení pasů poněkud rutinou). A samozřejmě, za postavy se dají považovat i trabanti, kteří se sice často potýkali s poruchami, ale nic, co by svářečka a trochu šikovnosti nevyřešilo. Výborně natočeno - od ne moc povedené Hedvábné stezky tu uběhly jen 3 roky (počítáme-li, že se cesta odehrála v roce 2012), ale kvalita nesrovnatelná. Kudy jeli, kde spali a co zažili - vše zachyceno. Sám jsem měl mnohdy pocit, že jsem součástí celého putování - i když jasně, ve skutečnosti to všechno neubíhalo tak rychle a minuty byly doopravdy i týdny cesty. Zkrátka, lepší cestopis jsem jakživ neviděl. Bavil mě každý díl a pokaždé mi utekl strašně rychle, až jsem nechtěl, aby skončil. Dávám historicky svých prvních 100%. Bezkonkurenční, autentická záležitost! ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch žlutých expedic určitě ta nejzábavnější a nejpoutavěji natočená. Trabantí sebranku nám zde doplnila dvojice Poláků v Maluchu, nejraději přespávajích v bankomatech a cestujících pokud možno bez jakýchkoliv dokladů, a věrný Slovenský fanoušek pionýrů a vykloubených ramen. A právě ti se zde starají o nejlepší hlášky a vzniklé situace, i když je pravda, že hlavní podíl na tom má kvalita daných strojů. Nesmím zapomenout na přejezdy jihoamerickými robustními mostními komplexy natočené pomalu napínavěji než ve Mzdě strachu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

U tohoto 12-ti dílného cyklu platí všechno přesně tak, co jsem psal už u zkrácené filmové verze, jen v mnohem větší míře, protože do těch zhruba pěti hodin se přece jen vejde o něco víc věcí. A díky tomu je to jak větší zábava, tak větší napětí, více se sžijete se členy expedice a prostě to prožíváte a fandíte jim ještě o něco víc. Já si to sledování užívám a přesně něco takového bychc chtěl někdy zažít, protoe tohle je ten nejlepší cestopis. Adrenalinová nádhera s překvapivě velmi pěknou úvodní znělkou. 100%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celková délka seriálu je zcela optimální na jeden večer s přestávkami pro jídlo až vám to přinesené dojde. Moc nemám co dodat. Jsem prostě nadšen. Sympatická posádka a nádherný kontinent. Čtyři měsíce zážitků, které si ani nedovedu představit. Čtyři měsíce problémů a potíží, které si představovat nechci. Mockrát museli být zúčastnění v situaci, kdy by s tím nejraději sekli. Stálo za nimi však obrovské odhodlání. Frajer se tam vzdal práce a odstěhoval se z bytu, aby se mohl vydat na cestu. To už chce pořádné odhodlání. Obrovskou poklonu si zaslouží Dan Přibáň, který měl na starosti snad úplně všechno, jak mi to tak vyznělo. Doufám, že se nejednalo o poslední výpravu a budu se těšit na tu příští ať už se pofrčí trsátky kamkoli. A pak že něco nejde. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Trabanti mě uhranuli při své cestě Afrikou, takže jsem se těšil i na pokračování, které se bude odehrávat na jihoamerickém kontinentu. Tentokrát se výprava rozrostla a k týmu trabantů přibyl slovenský dobrodruh na motorce a dva otravní poláci ve fiátku. Navíc mě překvapilo, že tentokrát byla kromě filmové verze vytvořena i rozšířená seriálová. Když porovnám výpravu s tou africkou, tak mi přijde, že ta africká byla trochu zajímavější a dramatičtější. Jižní Amerika tak oproti tomu působila poměrně jako idylka, nic se nekazilo, nic se extrémně nerozbíjelo. (Ne, že bych jim to přál, ale pro diváka je to zajímavější). Nejdramatičtější chvilka tak přišla na pláži. Aby to však nevypadalo, že tento projekt nějak haním, tak musím závěrem dodat, že jsem se u toho bavil, bavilo mě to sledovat a těším se na další jízdu. Protože tohle rozhodně stojí za sledování. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Dan se pokusil na solné pláni dosáhnout rychlostní rekord trabanta, nakonec dosáhli 80 km v hodině a oslavovali to jako rekord. Ve skutečnosti je maximální rychlost trabanta 110 km v hodině. (sator)
  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)
  • Přesný stav ujetých kilometrů se zastavil na čísle 20 406. (Stanley619)

Reklama

Reklama