Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Marvel Studios: Assembling a Universe je dokument zo zákulisia Marvel Universe, v ktorom nám tvorcovia ukážu, ako sa začal budovať svet komiksových hrdinov zo série Avengers, či seriál Agents of S.H.I.E.L.D. (od r. 2013). (Shakers)

Recenze (31)

Psema 

všechny recenze uživatele

Tak nám kluci z Marvelu ještě jednou přestříhali bonusy ze všech Bluček a promo featurettů, a přihodili asi 5 minut novinek, historek a obrázků, aby si z toho fandové naprděli do kaťat a začali koukat na Agents of Shield. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamicky zpracovaný dokument ze zákulisí Marvelu. Ukazuje počátky zrodu tzv. Marvel Cinematic Universe, od Iron Mana, až po Kapitána Ameriku. Dozvídáme se zajímavé střípky z castingu a natáčení. Postupně jsou nám představovány silné základy společnosti, které se již od počátku nenápadně formovaly, rostly a sílily, až si dokázaly vybudovat kolosální miliardové impérium a získat jednu z největších a nejkreativnějších fanouškovských základen na světě. Všem protagonistům účast v Marvelovských eposech přinesla globální slávu a neutuchající zájem médií a fanoušků. Staly se z nich světové hvězdy. Marvel, jeho tvůrci a herci splnili sen všem (nejen) komiksovým fandům. Přinesli na plátna postavy, které dosud existovaly převážně v kreslených příbězích na papíře. Postavy, u nichž si už teď nedokážeme představit, že by je ztvárnil někdo jiný. MCU změnil filmový svět. Snad jediné, co mi na dokumentu trochu vadilo, je to, že se až příliš zběsile snažil na velmi malém prostoru stopáže obsáhnout celou historii Marvel Studios. Rychlý střih, velký příval informací. 45 minut je pro takový kolos, jakým Marvel je, strašně málo. Na to by byla potřeba alespoň 3x45 minut. Minimálně. Plnohodnotná série by byla vhodná:) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemné opáčko malého zázraku moderní kinematografie. Kdo by to byl prve řekl, že na druhořadé hrdiny se budou stát fronty a Iron Man zažehne gigantickou mašinérii směřující k pořádné spoustě prachů a spokojených diváků. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Protože marvelovská DVD jsou (s výjimkou prvních dvou dvoudiskových Iron Manů a dvoudiskového Hulka) na bonusy velice skoupá, přináší Assembling a Universe příjemné nahlédnutí do zákulisí studia. Cesta od "nezávislého velkofilmu" k celosvětovým trhákům je velmi fajn a přímo z ní dýchá nadšení. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajn dokumet a povinnosť pre fanušikou Marvel Universe, kde je všetko pod jednou strechou, škoda len, že je to také krátke. Doprial by som si ešte aj viac. Marvel Studios: Assembling a Universe sa vysielalo namiesto seriálu Agents of SHIELD. 80% - 4* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dobrý! Něco podobnýho už jsem sice viděl, ale i tohle mi dokrasluje, jak jsou marvelácké filmové záměry promyšlené, ukazuje souvislosti a i pár spojení, která mi unikla. Jen bacha – obsahuje spoilery z Marvelovek do března 2014 + poodhaluje něco z Winter Soldier, Guardians of Galaxy a naznačuje o Age of Ultron. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument o tomhle skvělém studiu. Vypráví postupně o historii už od Hulka, přes Iron Mana atd. Objeví se zde spoustu známých tváří a ukázek na nové filmy. Letos se máme opravdu na co těšit. :) A je tam i G. R. R Martin. :D ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Marvel dokázal něco nevídaného, něco, co tu ještě nebylo, DC jim může jen tiše závidět. Marvel si vytvořilo svoje vlastní filmové studio a přineslo do světa propojený svět filmů promyšlených do posledního detailu tak, aby byly všechny filmy propojené. Marvel má můj obrovský obdiv, protože vymyslet svět filmů na 15 let dopředu, tak aby vše bylo propojené dávalo smysl, není jednoduché a do toho ještě seriály a tak odvážné projekty jako Inhumans a Guardians of the Galaxy a ejhle, ono to funguje...třetí fáze končí 2019, ani nepohybuji o tom že, by to Marvel zabalil, ti jen tak neskončí.....DC, měl by ses snažit. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Naše babičky měly Vinnetoua, naši rodičové Star Wars a my máme Avengers. A já bych nemohla být vděčnější! To, co se Marvelu a Disney podařilo s pár superhrdiny udělat, a to, jakým způsobem se jim to podařilo, je jednoduše geniální. Magic! Studio na nic nespěchalo, nic násilím nikomu nevnucovalo a jednoduše si pomaloučku krůček po krůčku budovalo vlastní vesmír. A to je jeden z mnoha důvodů, proč to celé tak krásně zapadá do sebe. Sorry, DC, but you can go suck it! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

fajn průřez filmovou tvorbou Marvelu od prvního Iron Mana až do současnosti a rozhodně tedy povinnost pro všechny fanoušky tohoto komiksového giganta.. jen je trochu škoda, že nenaťukli alespoň nějaké plány pro Fázi III.. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Někdo možná čekal něco jiného, ale mě to opravdu bavilo. Nejpovedenější film o filmu(ech), jaký jsem viděl. 85% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fandou komiksů a ještě před rokem bych vám na superhrdinské filmy řekl: "Meh". Ale to, co Marvel Universe rozjel mě tak nadchlo, že jsem během několika týdnů sjel všechny aktuální superhrdinské filmy a rozkoukal Agents of SHIELD. To, že Marvel svoje universum propojuje je pro mě tím nejzásadnějším, co mohlo komiksový svět potkat a ve filmu je zmiňováno, jak se geekovské postavy staly popkulturním fenoménem, s čímž se jednoduše nedá nesouhlasit. Dokument shrnuje i všechny dostupné informace, což je fajn, protože jsem toho dost zapomněl a nebo mi to vzhledem k neznalosti předlohy uniklo. Zároveň film zobrazuje, jaký má tenhle svět potenciál. Pořád to sice bude "jen" podívaná pro mainstreamové publikum, ale takové filmy jsou prostě potřeba. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný pohled do zákulisí Marvelu se slušnou dávkou ukázek z nových projektů. Víc takových dokumentů! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, nic moc objevného, ale fandu to potěší. Po informační stránce tam novinek je fakt strašně málo, ale nicméně mě to bavilo. Plány Marvelu jsou velkolepé, jak všichni víme, ale kdyby Iron Man nevyšel, kdoví, jak by ten dnešní svět vypadal. Z herců bylo poznat, jak jsou nadšení, že jsou součástí něčeho tak úžasného, hlavně u S.L.Jacksona a Clarka "I am glue" Gregga. Ukázky z toho, co už všichni známe byly fajn, ale něco krapet novějšího, by bodlo víc. Jinak ale zábavný dokument, který dokazuje, že ani filmový Marvel jen tak nezmizí a taky dokazuje, že není dokument jako dokument, ale že zrovna tenhle je jen tak pro radost každého geeka (a ti, co tam hrajou, geeky jsou...:D). 85%. Ještě dodatek: Ta neuvěřitelná propojenost mezi tím vším, dokonce i se Strážci Galaxie, mě nikdy nepřestane fascinovat, naopak je čím dál úžasnější. ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Skvele zostrihaný dokument ktorý nám rekapituluje čo sme doposiaľ videli a priadané pár záberov čo nás čaká. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Mohlo tam být víc z té historie, jak se rodilo MCU - prodávání práv na hrdiny, půjčky od banky, dohody s Paramountem atd. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pro fandy všech Marvelovských filmů je tohle jasnej palec vzhůru... Sice se tady člověk nedozví něco uplně extra novýho (když mám skouklý všechny jejich filmy minimálně 1x). Ale je hezký sledovat Ironmana v civilu jak vypráví o svý roli, to stejný Thor atd...V tomhle dokumentu mluví spousty tvůrců, ať už herců nebo rejžů. A mluví o tom, jak je to všecko hrozně baví :o). Iron man (1.Marvel movie), u něj se tvůrci báli, jestli to nebude propadák, ale jakmile zjistili, že naopak, tak se do toho vložili a natočili (a ještě hlavně natočí) spousty filmů s Avengers, na který já dycky s láskou a chutí zajdu do kina. ()

Reklama

Reklama