Reklama

Reklama

Lights Out

(festivalový název)
  • Švédsko Lights Out
Krátkometrážní / Horor
Švédsko, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Niekedy je lepšie, keď necháte na noc rozsvietené... (sochoking)

Recenze (116)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas je natočen naprosto správně. Krátce, úderně a efektivně, prostě tak, jak má být. Bez zdlouhavých zbytečných záběrů, které jinak prozrazují neumětely z řad jiných amatérských tvůrců...                      A když jsme u amatérů, nemohl mi neuniknout komentář zdejšího mistra natáčení o ničem, pana režiséra Korbera zvaného Korbič22. Celý ho věnuje své osobě a tvorbě a tak si říkám, že bych ten svůj také mohl věnovat jemu a jeho (jinak interesantní) tvorbě. Je to skvělý renesanční člověk, postavou úplný Adonis. Jakmile se chopí kamery, ihned víte, že se začne dít něco tajuplného, něco fantastického, že vznikne film, ta malá oáza pohody a naprosté souznělé myšlenkové transcendence mezi fanoušky uměleckého projevu. Mistr narativu tak dokládá svědectví doby, rezonuje na hraně mezi existencionalismem a fantasií, doslova krmí diváka neskutečnými imaginativními obrazy s nadpřirozeným přesahem, vycházející z jeho rozervané duše. Přesto píše: "dostávám tunu odpudivých recenzí, které mi připadají spíš jako urážky upocených a osamělých pc maniaků a závistivých imbecilů a té pravé krtiky a té hlavně užitečné kritiky najdete minimum." Přičemž dodávám, že svým svébytným a částečně i malebným neologismem "krtika" označuje reakci nespokojeného diváka. Myslím, že tento až bolestný režisérův postoj podléhá vládě zdejšího hněvivého kritického diskurzu, ale konkrétní argumentace, nebo alespoň mírného náznaku divácké erudice, se mu nedostává. Takový divák (závistivý imbecil či upocený a osamělý pc maniak) režisérův sensitivismus pro umění nemůže nikdy pochopit právě pro své postižení imbecilitou a pofidérní schopností jeho veledílo vůbec dokoukat do konce. Kde došlo k tomu vyhrocenému střetu, kdy imbecilové narazili na velikost Korberova génia? Kdy začali ti tzv. upocenci analyzovat vztah mezi obrazem a narativem v Korberových filmových podobenstvích? Nespravedlnost světem vládne a homo hominilupus se rve o slovo a zcela opomíjí do očí bijící kvalitu, kterou nekompromisně diktuje právě pan režisér Korber, jak sám o sobě tvrdí. Snímek Lights Out, jakéhosi nevýznamného Sandberga, ač jinak skvělý, zkrátka koukatelný, Korberovým dílům může sotva konkurovat a osamělí pc maniaci by se měli chytit za čuráka a jít si sami něco natočit, aby viděli, jak neskutečná mravenčí práce to je, jak nesmírně náročné je natočit takový magnum opus, vycházející ze svého jsoucna, jako právě z dílny pana režiséra Korbera, našeho druhého Maciunase či (s trochou nadsázky) Warholy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David F. Sandberg je švédský Damian McCarthy. Oba režiséři se dostali do povědomí diváků svými osobitými kraťasy, pro něž jsou typické motivy, které ve svých snímcích rádi opakují. Oba jsou "Kings of 3 Minutes Horror Shorts." A oba dokáží kurevsky (vy)děsit na malém prostoru:) Lights Out je dokonalou ukázkou, že i s tou nejkratší stopáží se toho dá na hororovém poli vymyslet hodně. A že se i v dnešní době, kdy už snad všechno bylo někdy natočeno a vymyšleno, dá přijít s neotřelým a svěžím nápadem, u něhož máme dojem, že jsem ho ještě v žádném filmu neviděli. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto sa bojí, nech si zasvieti! Prihodil by som jednu navyše keby ma v závere mikne tak, ako pri short filme "He Dies at the End". Ale kedže nemiklo, budem skromnejší - 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na ploše necelých tří minut až nečekaně atmosférické a mrazivé, s vynikající zvukovou stránkou. Škoda jen toho nechtěně vtipného posledního záběru. Lacinost se holt u hororů někdy nevyplácí. Celovečerní verze tu bude do dvou let. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Taková milá, rozkošná zábavnost, která dobře funguje na třech minutách, je tu dostatek atmosféry, pár krásně potemnělých výjevů a ... A to je vlastně všechno, jen je škoda, že si zde tvůrce nedal víc práce s maskama, leč stále je to v rámci amatérských filmů (a tohle JE amatérský film, co udělali dva lidi) je to technická špička. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Z Lotty herečka nikdy nebude, ale Sandberg by nějaký ten slušný horor mohl někdy natočit. Strašidýlko pěkné, ale nevím, proč se vždycky v tom nejlepším přestane. :D ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Báli jste se jako děti tmy? Představovali jste si, že v ní něco je, a pokud hned nerozsvítíte, tak to po vás chňapne? Pak si film náramně užijete (nebo zase začnete všude rozsvěcet xD). Film z roku 2016 ale zklamal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka navodenia desivej atmosféry. Keď sa niečo podobné vyskytne aj v hororovom filme tak chrochtám blahom :) 85/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Navodit tak hutnou atmosféru a za 3 minuty. To není jen tak. Ale Sandberg(ovi) se to podařilo na výbornou. Hlavně ten rozjezd s blikáním byl luxusní. Konec se dal tak nějak předpokládat, ale jak říkám : slušně odvedená práce za 4 hvězdy. ()

Reklama

Reklama