Reklama

Reklama

Lights Out

(festivalový název)
  • Švédsko Lights Out
Krátkometrážní / Horor
Švédsko, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Niekedy je lepšie, keď necháte na noc rozsvietené... (sochoking)

Recenze (116)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdo si hraje s vypínačem, trénuje i se svěračem."  Když se mi během pouhých 3 minut kvalitně zježí chlupy po těle a to i přesto, že identickou scénu (zhasnuto/bubák, rozsvíceno/nic, zhasnuto/bubák, ale blíž než před tím) už jsem znal, neb před pár lety viděl ve stejnojmenném filmu Lights out (který Sandberg natočil v r. 2016 podle svého vlastního kraťasu), musím tu husinu náležitě ocenit. Čtyřikrát vypínačem lampu zhasnu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak nějak takhle by měly vypadat krátkometrážní horory... Přímočaré, úderné, atmosférické... Skvělá příprava na celovečerní film... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja by som po tom zážitku z chodby isiel spať k susedom. Takže tá ženská si je na vine sama. Inak zaujíma ma celkom, že keď bubáka v celovečeráku bude vidieť iba v tme, tak ak je tma poriadna, ako niečo môžem vidieť...asi sa bude jednať o prítmie. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak ten úvod s rozsvícením a zhasínáním světla naprosto dokonalý! Lekací závěr už tuctovější... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento nápaditý kraťas je vskutku brilantní ukázkou toho, jak z ničeho udělat něco s parádní atmosférou. Ač není dokonalý a mírně zavání amatérskou rukou, rozhodně se může pasovat i s takovými velikány, jako jsou třeba veledíla uživatele Korbiče22, který nejenže nedokáže natočit ani homevideo šukajících křečků, ale dokonce je to takový čurák, že v komentáři k jinému filmu ve čtyřech pětinách hovoří o sobě a o tom, jaký je to kůl gáj, mistr kamery a střihu a jak na něj svět ještě není připraven! Och.. tímto ho samozřejmě zdravím. 90% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní jednání hlavní postavy ( myslím, že spánek by byl v takové situaci mou poslední myšlenkou) s přidanou hodnotou předvídatelnosti ( baf), ale skvěle naservírované, paráda ! ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Ok, přestože má kraťas jen něco kolem 2 a půl minuty, musela jsem jej v polovině alespoň na chvíli vypnout. Atmosfére je neskutečná a myslím, že dnes asi neusnu... P. S.: Nikdy jsem nepochopila logiku schovávání se pod peřinu - peřina přeci není žádný atomový kryt :D ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Úderný a atmosférou nabitý kráktometráž, který dokáže slušně vyděsit, škoda, že konec už je trošku lacinější, ale jinak vydařená práce.70%. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Přímo esenciální evokace dětského strachu z bubáků, včetně toho mučivého napětí, co tam asi bude až vystrčím hlavu zpod deky :-D. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skoro bych nevěřil, že je možné během pouhých tří minut vybudovat solidní napětí a navodit pocit strachu, nicméně tahle děsivá jednohubka je toho důkazem. Blik! Cvak! Blik! Cvak! Blik! BAF!!! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Viděno v noci a sám doma. Od té doby spím se světlem :D Parádní kousek, který je hororově a atmosféricky hodně vysoko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sandberg natočil obyčejný průměrný tříminutový krátkometrážní snímek. Ten je sice slušně zvládnutý – jak co se kamery tak i ozvučení či střihu týče, ale závěrečné vyústění je snadno předvídatelné, takže absolutně ničím nevybočuje ze zažitého standartu. Podívat se na to určitě dá. Nicméně zbytečně nadhodnocovat tento kousek nebudu. Snad kdyby měl „bubák“ lepší masku… ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kraťasy zrovna moc nevyhledávám, ale když už, tak poslední dobou narážím na samé povedené. Tohle je prostě taková jednohubková chuťovčička. Promyšlená, správně nahustěná, atmosférická a plně funkční. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kontrast nastává při druhém zhlédnutí, kdy se s atmosférické hororové jednohubky stává komedie. Zvuk, který žena vydá po setkání s "tím". Způsob, jakým řeší situace? Humor dovedený ad absurdum. :) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že v noci jsem posera jak blázen a tohle zažít, tak... tak asi neusnu. Hra se světlem, tmou a nepříjemnými pocity je provedená na jedničku a musím říct, že už po úvodních pár vteřinách bych začala vřískat. PS: Zhlédnuto se ztlumeným světlem, tedy eeehm zvukem. ()

Reklama

Reklama