Reklama

Reklama

Lights Out

(festivalový název)
  • Švédsko Lights Out
Krátkometrážní / Horor
Švédsko, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Niekedy je lepšie, keď necháte na noc rozsvietené... (sochoking)

Recenze (116)

venison 

všechny recenze uživatele

Předskokan rozpracovaného celovečeráku "Zhasni a zemřeš", který vznikl o spoustu let později.. Zpracování hodně amatérské, ale atmosféru to má :-) Pointa byla zcela nepřekvapivá :-) ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Jelikož jde do kin celovečerní horor, který z této jakési šablony bude těžit, musel jsem se podívat znovu (přeci jen už je to pár let a člověk si nepamatuje vše, co viděl, natož tříminutový videjko). Samozřejmě z těchto pár sekund se toho moc nedozvíme, kraťas nám ukáže jakou cestou by se mohl film ubírat, Sandberg si osvojil víceméně kvalitní a neošlehaný téma, které by mohlo řady diváků dostat. Každopádně kraťas naznačuje, že by to nemusela být další z řad úmorných vykrádaček, které se vezou na vlně mejnstrímových konvencí - jenž zkrátka a dobře ty pravý guru v oboru, hledající křížem krážem po kvalitnám hororu, vyděsí jen zřídkakdy. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Tak, Verunko, poněkolikáté: Přestaň čumět na horory uprostřed noci. Obzvlášť, když víš, že budeš muset jít spát, protože se jde druhý den do práce. Fuj! Nesnáším humanoidní příšery a obzvláště nenávidím ty panenkoidní. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Názorná ukážka ako má vyzerať správny hororový kraťas. Napätie a strach od začiatku až po takmer infarktový koniec. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Film, vďaka ktorému sa Sandberg dostal od točenia 3-10 minútových amatérskych kraťasov rovnými nohami do Hollywoodu. Pôsobí to až neuveriteľne, keď si zoberieme, že Sandberg Lights Out natočil vo svojom vlastnom byte a jedinou herečkou filmu (a aj väčšiny jeho krátkych hororov) je jeho manželka Lotta Losten. Ale je to pravda a tiež dôkaz toho, že ak máte originálny nápad a aspoň trocha talentu, netreba vám na prerazenie obrovské finančné prostriedky či herecké hviezdy vo filme. Vynikajúci horor, ktorého námet si Sandberg o 3 roky naplno rozvinul v Holywoode. 90% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ošklivej kraťas co na poli necelejch tří minut dokáže zaručeně zrušit několik nočních cest na záchod. Těm kecům rádoby machříků tady že to je laciný a předvídatelný nevěřim ani za mák. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmové verze mi to nepřijde tak strašidelné. Co například nechápu- zhasne, rozsvítí, zhasne, rozsvítí, uvidí cizí postavu- zalepí si vypínač světla. WTF?! To mi nedávalo žádný smysl teda. Celý ty tři minuty jsem čekal na to, až se přede mnou objeví ta obludka. Ha! A ono se stalo, nic moc, předvídatelné. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

3 minuty, ze kterých je v rámci daného námětu vyždímáno naprosté maximum. 3 minuty lepší než mnohé hororové celovečeráky. 3 minuty, které přesvědčily producenty, aby David Sandberg natočil celovečerák. A bohužel tyhle 3 minuty stále zůstávají mnohem lepší než onen celovečerní film. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Je to zábavný, budování atmosféry funguje, a i když se Lotta chová fakt nelogicky, dá se jí fandit. Škoda jen, že podivná lekačka na konci srážní skvělý dojem, ten je ale i tak dobrý a ta atmosféra, která byla na tak malém prostoru vytvořena, se nedá jen tak zapomenout. ()

Reklama

Reklama