Reklama

Reklama

Top Gear - The Burma Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Komedie
Velká Británie, 2014

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond musejí projet celou Barmu, aby postavili most přes řeku Kwai. Toto epické dobrodružství musejí absolvovat pomocí třech ojetých náklaďáků, které mají koupit přes internet za pár liber. (mikinhoo)

Recenze (39)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opět další vynikající speciál. Ty mě jednoduše baví daleko víc, než obyčejné díly. Jen si dovoluji nesouhlasit s prohlášením několika diváků o pochybné autentičnosti - u Top Gearu vždycky byly dost nadnesené a absurdní situace. V Burmě jich rozhodně nebylo víc než třeba v Indii nebo Africe. Mě "kluci" opět pobavili - Clarkson svou leností a zlomyslností, Hammond svým buranským "jakobyamerickým" vzhledem a May počtem vypípaných slov. Zrovna tak jsem byla ohromená krásou Burmy, která má v sobě kus z Himalájí, Rakouska, Skotska a texaského nebe :) Objevovat s Top Gearem exotické krajiny mě zkrátka nikdy nepřestane bavit. A stavění mostu přes řeku "Kok" nemělo chybu! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale kdykoli kluci sednou do něčeho jiného než osobáků, tak je to vždy sice příjemné zpestření, ale jinak to není úplně ono. A nebo už jsem těch speciálů viděl hodně za sebou, tak si to neumím tolik užít. Barmský speciál mě zaujal především zvolenou lokací. Je příjemné vidět takhle zblízka a zevnitř zemi, kam šílený fanatik Péťa Fiala posílá peníze daňových poplatníků skrz svoji dementní neziskovku, kde zaměstnává samozřejmě synátora, aby tam bojoval za usmíření či práva tamních žen. Chápu, že je to pro českého premiéra mnohem důležitější, než bojovat například za práva českých lidí. V rámci tohoto dílu mě zdaleka nejvíc bavila znovu modifikace náklaďáků. Jinak je cesta poněkud stereotypní a humorem se zde trošku šetřilo.. James si z nepochopitelných důvodů vždy vybere na cestu nějaké šílené a totálně nevhodné vozidlo, se kterým si na již tak obtížných cestách přidělává další bonusové potíže. Závěrečná stavba a přejezd mostu trošku vylepšila celkový dojem. U tohoto speciálu mi teda nijak zvlášť nestál. Pořád je to zábava, ale zdejších 94 % se mi zdá poněkud přestřelených. [80 %] ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát je to asi definitivní, slovo nejlepší je nejspíš opravdu na místě, protože tenhle speciál se povedl naprosto fantasticky. Opět další parádní prostředí, Barma je fakt skvělá, všude jsou prázdný dálnice a dokonce na nich můžete i s poklidem hrát fotbal... Pánové tentokrát osedlali náklaďaky, které si mimochodem naprosto fantasticky předělali, zejména pak Jeremy Clarkson... No a zábavných situací bylo víc než dost: Mayův věčně nefungující jeřáb, May kterého skoro pořád vypípávali, chrápající May (scéna se stanem parádní), Clarkson líný a nepracující, hrající si na generála a zejména pak závěrečná stavba mostu a přejezd přes řeku Kok'Ot, to je asi to nejlepší, co jsem kdy v Top Gearu viděl, minimálně ve speciálech. Zmínit musím také geniální (ano, další) scénu s koňmi, která byla fakt brutální a ne jen věčným Mayovým Au. Prostě naprosto geniální cestopisný polodokument a bez přehánění naprosto nejlepší dvě hodiny v mém životě. Tohle fakt nemá chybu, prostě ne. 100%. ()

chubaka 

všechny recenze uživatele

To jsem opravdu zvědavý co příjde příště :D jak už tady psal Bonaparte, autentičnost tohoto speciálu, trošku pokulhavá, ale závěrečné stavěná mostu to plně vynahrazuje, už jen protože Officers won't work :D Opavdu se mi líbí, že se snaží vymýšlet nové a nové napady (viz. Vietnamský speciál). Každopádně, úroveň, kterou si Top Gear drží je neskutečná, a to můžu říct jako člověk, který viděl všech 21 serií a pořád a stále mě baví. ()

Vocoun 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Takřka všechny speciály by se daly hodnotit stejně - fantazie. I po všech těch letech spolupráce těchto tří podivínů a po všech natočených dílech a speciálech si i tento dokáže udržet stejnou pozitivní atmosféru, lehkost, hravost, smysl pro humor a neskutečné zážitky. Každý přináší jinou povahu, jiný pohled na cestu a samozřejmě jiné auto :) Vzájemné opouštění, naschvály a trapné situace samozřejmě nemohou chybět. Není co dodat 90% a 5*. Těším se na další speciál. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama