Reklama

Reklama

Top Gear - The Burma Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Komedie
Velká Británie, 2014

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond musejí projet celou Barmu, aby postavili most přes řeku Kwai. Toto epické dobrodružství musejí absolvovat pomocí třech ojetých náklaďáků, které mají koupit přes internet za pár liber. (mikinhoo)

Recenze (40)

Vocoun 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Takřka všechny speciály by se daly hodnotit stejně - fantazie. I po všech těch letech spolupráce těchto tří podivínů a po všech natočených dílech a speciálech si i tento dokáže udržet stejnou pozitivní atmosféru, lehkost, hravost, smysl pro humor a neskutečné zážitky. Každý přináší jinou povahu, jiný pohled na cestu a samozřejmě jiné auto :) Vzájemné opouštění, naschvály a trapné situace samozřejmě nemohou chybět. Není co dodat 90% a 5*. Těším se na další speciál. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opět další vynikající speciál. Ty mě jednoduše baví daleko víc, než obyčejné díly. Jen si dovoluji nesouhlasit s prohlášením několika diváků o pochybné autentičnosti - u Top Gearu vždycky byly dost nadnesené a absurdní situace. V Burmě jich rozhodně nebylo víc než třeba v Indii nebo Africe. Mě "kluci" opět pobavili - Clarkson svou leností a zlomyslností, Hammond svým buranským "jakobyamerickým" vzhledem a May počtem vypípaných slov. Zrovna tak jsem byla ohromená krásou Burmy, která má v sobě kus z Himalájí, Rakouska, Skotska a texaského nebe :) Objevovat s Top Gearem exotické krajiny mě zkrátka nikdy nepřestane bavit. A stavění mostu přes řeku "Kok" nemělo chybu! ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

May, Hammond a Clarkson nasednout do náklaďáků a vydávají se napříč Barmou, aby postavili most přeš řeku Kwai, jako v tom slavném filmu podle skutečné události. Tenhle speciál se fakt povedl a památných scének je v něm nepočítaně. Clarkson přijede se „sportovním„ náklaďákem se sklopnou korbou a protože jede naprázdno, každou díru a nerovnost cítí až do morku kostí. Hammond si opět kompenzuje svou výšku tím, že přijede v náklaďáku s obrovským přístavkem, který mu přivodí víc potíží, než užitku. Už jen projet ulicemi města, kde na každém kroku visí nějaký ten kabel je o hubu. No a May si vybere ani ne tak náklaďák, jako větší dodávku s jeřábem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale kdykoli kluci sednou do něčeho jiného než osobáků, tak je to vždy sice příjemné zpestření, ale jinak to není úplně ono. A nebo už jsem těch speciálů viděl hodně za sebou, tak si to neumím tolik užít. Barmský speciál mě zaujal především zvolenou lokací. Je příjemné vidět takhle zblízka a zevnitř zemi, kam šílený fanatik Péťa Fiala posílá peníze daňových poplatníků skrz svoji dementní neziskovku, kde zaměstnává samozřejmě synátora, aby tam bojoval za usmíření či práva tamních žen. Chápu, že je to pro českého premiéra mnohem důležitější, než bojovat například za práva českých lidí. V rámci tohoto dílu mě zdaleka nejvíc bavila znovu modifikace náklaďáků. Jinak je cesta poněkud stereotypní a humorem se zde trošku šetřilo.. James si z nepochopitelných důvodů vždy vybere na cestu nějaké šílené a totálně nevhodné vozidlo, se kterým si na již tak obtížných cestách přidělává další bonusové potíže. Závěrečná stavba a přejezd mostu trošku vylepšila celkový dojem. U tohoto speciálu mi teda nijak zvlášť nestál. Pořád je to zábava, ale zdejších 94 % se mi zdá poněkud přestřelených. [80 %] ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Chvílema mi tam selhávala autentičnost; aby snímek nepůsobil plytce a nudně, museli chlapi přistoupit k umělým dramatickým scénám, jakými byla například účast na partizánské párty, a taky bylo očividný, jak je tohle dobrodružství předpřipravené stohlavým týmem. Na druhou stranu klobouk dolů před všemi třemi pány, protože jejich nasazení bylo mimořádné, o čemž svědčí už jen jejich sluncem ožehlé ksichty, špína a taky neskrývaná opravdová nasranost, to už byla autentičnost jako prase. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama