Reklama

Reklama

Hot Road

Trailer

Obsahy(1)

Mijaiči Kazuki je mladá dívka, která žije jen se svou matkou. Nemá ráda matčiny milenci a myslí si, že ji matka nemá ráda, což vyvolává problémy. Harujama Hiroši je problémové dítě, co místo aby chodilo do školy, má brigádu, aby si vydělalo na živobytí. A dokonce je i členem motorkářského gangu Nights. Tihle dva se do sebe zamilují. (Zíza)

(více)

Recenze (8)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som sa trochu obával tej motorkárskej tématiky, ktorú zase tak moc neobľubujem a to hlavne v tomto žánri, ale nakoniec to filmu skoro vôbec neškodí, keďže to nielen, že nemá ani až tak moc priestoru, ale navyše to ani nie je najhoršie zvládnuté. Film sa venuje až trom hlavným motívom, v popredí je očakávane romantická línia, ktorá mi sadla, hlavná hrdinka mi prišla trochu netradičná, ale aj tak nadmieru zaujímavá a sympatická a mladík si síce spočiatku moc mojich sympatií nezískal, ale bolo mi jasné, že sa po chvíli zmení, čo sa aj stalo a už som im mohol bez problémov fandiť. Veľkým plusom je línia s matkou dievčaťa, ich vzťah je veľmi zaujímavo zvládnutý a práve táto línia aj napriek najmenšiemu priestoru ponúkne najviac pôsobivých momentov. Preto toto mohlo mať aj podstatne viac priestoru. A samotná motorkárska tématika mi tu už príde trochu navyše, ako by to patrilo do iného, akčnejšieho filmu, kde by som už potreboval aj viac informácií o vzťahoch medzi jednotlivými skupinami, tu som sa vlastne ani nemal ako dozvedieť, ako tu celá tá konkurencia funguje, ale aj toto má niečo do seba a minimálne na tie podmanivé nočné zábery jázd motorkárov sa pozerá príjemne. Takže celkovo si určite nemôžem sťažovať, nie moc výnimočný, ale aj tak zaujímavý dej, sympatické postavy, veľmi dobrá atmosféra, dve veľmi dobré a jedna slušná línia, bavilo ma to teda podstatne viac, než som po úvodných minútach očakával. 75% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Motorkářské prostředí je mi cizí a logice okolo něj trochu nerozumím, ale film se mi líbil. Rena Nounen je v mých očích aktuálně nejlepší japonskou herečkou ve věku okolo dvaceti let. Konkrétně v tomto filmu je celkem magická. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=DqCrrCFHWRY Krátká diskuse k filmu na FB: https://www.facebook.com/groups/109414555849866/359390200852299/?comment_id=387477454710240&notif_t=group_comment_reply ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Krásná hudba, krásní herci, pěkné prostředí, celkově vizuálně pěkný film, jenomže mě nebavil. Navíc se mi nepodařilo vcítit do hlavních postav, což je docela zásadní problém. I když se mi Hot Road nelíbil, tak mě zaráží hodnocení odpad!, neboť tak špatný film to vůbec není a i přes své mouchy beru toto hodnocení jako velkou urážku Hot Road. ■ Filmek je převážně o mladé nevyzrálé dívce hledající samu sebe a porozumění od druhých, přičemž je sobecká a sama hledá pro druhé porozumění těžce. Ta jednoho dne potká egem přeboostěného člena motorkářského gangu, kterého zpočátku nemůže vystát, ale postupem času se do něj zamiluje a zjistí, že vlastně není ani tak egoistický jak si myslela. ■ Hot Road je velice předvídatelný film s ohraným dějem, s nímž se drží v mírném podprůměru. S podobným námětem a průběhem jsou mnohem lepší filmy. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Soundtrack a úžasná kamera dominuje tomuto filmu, no a také Rena samozřejmě. První třetina se mi dost líbila, ale pak to byla dost nuda a konec nebyl taky nic moc. Škoda, ale celkově je to lehkej podprůměr. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu nedocenená, veľmi sugestívna a dobre spracovaná snímka. Akcent nie je kladený na dej, ale na pochopenie, vývoj a prijatie komplikovaných vzťahov. Niekoľkokrát som sa prichytila, ako porovnávam určité situácie z vlastného života. Zámer tvorcov sa realizoval... aspoň v mojom prípade. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Hodně v náznacích, s dlouhými záběry, prokládané průpovídkami, prosycené všudypřítomnou poetikou, vyprávěné mnohovrstevnatě. Je to příběh mladé dívky, co se seznámí s klukem z motorkářského gangu. Ona si vůbec nerozumí s matkou. Je nešťastná, ale přes své kamarádky se dostane k zábavě, o níž by si jinak nechala zdát. Z počátku je málomluvná, nedůvěřivá, ale touží po nějakém odvazu a hození starostí za hlavu. Klasická rozvernost mládí, vykašlání se na školu a z toho plynoucí problémy. Zkaženost dnešního světa indikuje i jízda autem, která se zvrtne. Sloužící primárně k prohloubení vztahu obou, že musí být spolu, dávat na sebe větší pozor. Vše má svůj důvod, lidská duše je poznamenaná, komunikace vázne. Záleží, jak si kdo vyloží chování jiných. Jde pochopitelně o psychologickou hru zúčastněných, kdy jednotlivá sezení mají na ně mít patřičný dopad. Atmosféra je ponurá, většinou za šera noci, držící  se celou dobu na výši, okořeněná napětím a nejistotou. Měla by si Kazuki více sebe vážit, neboť jí nejsou cizí zdravotní kolapsy. Vyznění realističnosti nepřichází nazmar, ale právě naopak. Jakmile dojde na nějaké ty akční sekvence, není z nich toho příliš vidět. To platí i u scén s motorkami, nijak zvlášť to naštěstí nevadí. Na startu má nedůvěra k ději byla velká, ke konci už zcela opadla. Postarala se o to působivost ústřední aktérky. Začátek měl pro mě i jistou symboliku. A opět mě nezklamala podmanivá hudební melodie v závěru. Dopadlo to tak, jak mělo. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Je to japonský film s jeho silnými ale aj slabými stránkami a taktiež to má nebývalo krásne zábery. To silné je zaujímavý príbeh, silné charaktery, nevídaná poetika a to slabé herecký prejav a silne japonský príbeh a spôsob rozprávania príbehu. ()

Reklama

Reklama