Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 239)

H34D 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že v záplavě superhrdinských filmů už jaksi není, jak vymýšlet kvalitní zápletky. Proto, byť se to tvůrci snaží maskovat sebevíc, zasekáváme se u zemřelých maminek, bezhlavých pomst, obnovování těch samých problémů v odlišných variacích atd. Nicméně na Občanské válce byl odveden kousek poctivé tvůrčí práce, scénář staví na předešlých marvelovských filmech (takže jsem určitě nepochopil všechny detaily), objasňuje motivace obou stran a hlavně vše směřuje k atraktivním soubojům. Je v tom jistá samoúčelnost, ale nedá se říct, že by příběh urazil. Akční scény jsou zde to hlavní a musím říct, že se dost povedly. Ačkoli střih byl stále docela rychlý, smekám klobouk před kamerou. Ta dokázala vést divácké oko tak, aby se vždy zorientovalo a aby záběry působily energicky a chytlavě. 8/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se jakousi podivnou náhodou připletl ke sledování tohoto nejnovějšího Marvel vele (S) hitu když na to koukala moje máti která někde schrastila celkem slušnou kvalitu (milovníci 1080p poserte se) a tý se to líbilo jenom to komentovala, že ten Spider Man jí tam přišel zbytečnej... No mě tam po pravdě přišli zbyteční úplně všichni, ale proč by se nemohli sejít všichni super hrdinové v tomhle super filmu na který čekají super tržby a super hodnocení na zdejší super databázi víme? Citát : jéééé ty máš kovovou ruku!!! 15% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Občanská válka zahajuje fázi 3 Marvel Cinematic Universe. Spojuje skoro všechny hrdiny z těchto filmů (chybí Thor a Hulk), režírovali jí bratři Russovi.......... a vyšlo to. Občanská válka ale podle mně nenese název který by si zasloužila (podobně jako Batman v Superman) Občanská válka však rozhodně dopadla lépe než duel Batmana a Supermana. Délka je akorát a každá scéna má smysl a nemáte dojem že by něco chybělo. Dále je tu velký problém v tom že nebudete vědět která strana má pravdu (Já byl team Iron Man i když jsem uvažoval o změně strany) a tím více se budete zajímat na motivy. Občanská válka ale podle mně nenese název který by si zasloužila (podobně jako Batman v Superman) Občanská válka však rozhodně dopadla lépe než duel Batmana a Supermana. Délka je akorát a každá scéna má smysl a nemáte dojem že by něco chybělo. Tento film také poprvé představuje Black Panthera a nového (již třetího) Spider-Mana. Black Panther je skvělý hrdina a docela neznámý Chadwick Boseman je v té roli úžasný. A Spider-Man? Tom Holland je nejlepší Spider-Man. Možná proto že je věrnější komiksu (až na docela mladou tetičku May) Daniel Bruhl v roli Barona Zema je také úžasný. Je další záporák kterého budete nenávidět ale zároveň v něj máte úctu. Docela dobré výkony předvedly i Sebastian Stan, Elizabeth Olsen a Paul Bettany. Největší překvapení je ale Jeremy Renner který je v tomto filmu jako Hawkeye nejlepší. Občanská válka není nejlepší film od Marvelu ale do mé Top 10 patří. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí filmy inspirované comicsy, potažmo hrdinskými comicsy, hodnotím především očima comicsového fanouška. Bohužel, kvůli úspěšné komunistické devastaci národa ve všech směrech (tedy i comicsech), nemáme patřičné comicsové publikum, byť se pomaličku vytváří a roste. Za vše stačí zmínit, že druhý promítací den bylo u nás večer vyprodáno, ač byl mimo jiné hokej Česko-Rusko, což jsem rozhodně nečekal. A za druhé, byť jsem měl nešťastný pocit, že jsem obklopen samou školkou, kino sledovalo film bez dechu. Minusy - několik ukecaných scén film zbytečně natahovalo (přeci jen akční film by neměl sklouzávat do konverzačky), otřesné 3D opět nezklamalo! naštěstí se sekala jen první akční scéna v úvodu, kdy má CA s týmem zabránit krádeži biologické zbraně, ovšem pozadí ve většině scén bylo placaté, jako by je namalovali na velké plátno - do očí bijící je například scéna v kostele, a uvítal bych býval titulky (u nás nebyla možnost). Plusy jsou zbytek...krásné ženy, velkolepé souboje (při CA vs. IM jsem vážně čekal, že jeden z nich nepřežije) a skvělé honičky - tunel u mě asi vede. Za minusy strhávám hvězdu. A také mám o něco raději příběhy, kde je více prostoru pro fantazii (nejen mimozemšťani). Z toho důvodu se více těším na nové X-Meny. Jinak jsem celkově velmi spokojen (zajímalo by mě, kolik šrámů si herci z natáčení odnesli) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak konečně vím, proč byl hned od počátku pan Pym s Tauriel tak nasraný a proč byl Scott jako Ant-man zajat na dva roky ve svém vlastním domě s náramkem na noze. Pořád jsem nechápala o jakém průseru v Německu to mluví, tak teď už to vím. A zase všechno zavinila něčí pošramocená duše. Avengeři se snaží spasit svět před globálním zničením nějakého zlouna, občas někdo zaplatí životem, ale důležité je, že lidstvo díky nim přežije, né? Stále se najdou mstitelé, kteří kují pikle, aby američtí ochránci našich životů zaplatili za ten bordel při půtkách o planetu svými životy. Hezky se mezi sebou mydlili. Bylo mi jich líto. ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • V roce 2023 nabízel slavný aukční dům Julien's masku Iron Mana (Robert Downey Jr.). O tuto rekvizitu byl neuvěřitelný zájem a výsledná suma dvojnásobně překonala původní odhady. Nový majitel si ji odnesl za neuvěřitelných 127 000 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama