Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá komixovka. Vtipné- nápadité- malinko poučné a žiadne klišé z ktorého by jednému prišlo vyslovene zle. =) Čiže fajne. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Tak už stačilo. Těšil jsem se dost, ale prakticky od začátku jsem měl ústavičný pocit, že už mám Marvelu dost. Minimálně pokud jde o týmovky. Film mě nebavil, bylo mi úplně ukradené, co se na plátně děje, tempo mi navíc přišlo značně uspávací. Nový Cap má sice v sobě objektivně zdařilé prvky (akce je nápaditá, některé scenáristické kličky jsou přímo výborné, motivace hrdinů dobře vystavěné), co ale nemá, je srdce. Jedná se o pouhý dobře vypreparovaný produkt miliardové manufaktury, ve kterém se VŮBEC NIC nestane, jen je k tomu potřeba vysolit prachy a dvě a půl hodiny koukat na plátno, abyste na konci byli tam.... kde jste vlastně začali. Film asi nejlépe vystihuje bitva na letišti - skvěle natočená a nápaditá akce, která je ale jen samoúčelným show-offem, v němž se hrdinové fackují, aby si u toho říkali, že se mají rádi. Tento záměr tvůrců mě jako diváka toužícího po osudových konfliktech uráží. 5-6/10 ()

drackula 

všechny recenze uživatele

To naj z Winter Soldiera bolo posunuté ešte o level vyššie. Bál som sa tej kopy postáv, ale Marvel to s prehľadom ustál. V rámci vytvárania univerz aktuálne MCU nemá konkurenciu. Dovolím si ale tvrdiť, že MCU našlo svoj strop. 100% Cinemacity Aupark ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu vymýšlet žádnou údernou metaforou, těch už tu je, ale spokojím se s konstatováním, že ve chvíli, kdy není vůle začít jednotlivé marvelácká hrdiny likvidovat, tohle byla jediná cesta jak ještě dosáhnout nějakého dramatického oblouku (nebo aspoň určitého zakřivení). Nové postavy mají dostatečný prostor a mají své skvělé momenty a Tom Holland si nechal odpreparovat tu nechutnou bradavici na bradě (nebo jen digitální plastická chirurgie?), takže spokojenost :-) 80% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Stejně debilní jako Avengers 2, ale bez Hulka a s neustálým omýláním motivů proč tohle a ne tamto a proč musí toto. Fuuuuck... Muselo dát dost práce aby mi zprotivili i Iron Mana. Nevadí, už toho beztak bylo moc. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Určitý konflikt tam proběhl, ale pořád někde vzadu jste cítili, že si tam všichni nechávali rezervu (strašně to šlo vidět na konci). Pořád to bylo takové dětské (ano, nakonec je to film pro děti), nevyhraněné, exhibující...od Marvelu nelze čekat existenciální konflikt. Pan Downey Jr. byl nadprůměr a občas vsadil i dokonce na herectví. Zbytek si snad myslel, že digitálně dodělají i jejich herecké projevy. Zmalovaný, přepudrovaný s rtěnkou na hubě poskakující Kapitán America se zamiloval do ruského fešáka a byla to láska a byla krásná :) ...toliko k ději. Světlým bodem byl ještě pavouk, ináč nič zaujímavé. 52%. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý film, jen oproti komiksu je to taková kapesní Civil War. Na to kolik má film postav-hrdinů (13), tak si každý střihl svou důležitou a dobře zapamatovatelnou část....až na Visiona, ten tam skoro vůbec nic nedělal. Film představil dva nové a pro Phase III dost důležité hrdiny a to Black Panthera a Spider-Mana. To zvládli na jedničku, Panther se fakt povedl. Film skoro nemá záporáka, tedy jen Zema a ten mohl mít více prostoru (uvidíme třeba se ještě ukáže), je škoda, že se vůbec nepodobal Zemovi z komiksu, ale plán měl dost vychytralý. Cap a W. Soldier měli taky dobré scény, ale všechny překonal železňák. Je velká škoda, že film nemá moc velký dopad na Marvel Universe, tak nějak to vypadá, že končí happy endem, což mi šlo docela proti srsti. Ještě poslední výtkou je, že film ma až moc akce (5). Jinak ale film překvapil svou temnou stránkou, bohužel CA: Winter Soldiera nepřekonal. Nejlepší postavy: Panther & Hawkeye P.S. Kdyby to byla opravdová Civil War, tak by obsahovala všechny hrdiny MCU...chybějící jsou: Daredevil, Deathlok, Elektra, Hellcat, Hellfire, Luke Cage, Mockingbird, Punisher, Quake, Red Hulk, Slingshot, Sparkplug a Wasp. Dohromady 26. To by byla ale podívaná. UPDATE Když se na to podívám zpětně, tak ikdyž to nemá na Winter Soldiera nebo Endgame, pořád je to jeden z nejlepších a serioznějších snímků MCU. To se Russovým klaním, že sem dali i trochu politiky. Akce nemá chybu. Co ale chybou je, je důvod proč tu tzv. Civil War vznikla - hrdinové, co spolu strávili několik let se pustí do boje na život a na smrt, jen kvůli Buckymu? Ti, co se nazývali přáteli se začnou bezhlavě mlátit, jako děti. Mluvím o bitvě na letišti. Ta finální, alespoň dávala smysl. I přes tuto výtku, je to více než důstojné zakončení trilogie. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Překvápko! Po unuděném Ultronovi jsem od dalších Avengerů nic moc nečekal, ale o to víc se nakonec bavil. Jak jako vždy dokonalou a velkolepou akcí, tak i těmi ukecanými pasážemi a prohlubujícími se rozpory mezi hrdiny. Tak nějak mně připadli díky tomu mnohem "lidštější" a sympatičtější. No a nástup pavoučího klučíka na scénu byl velkolepý a přinesl řádku vtipných a humorných scének. Spokojenost ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Troufnu si říct, že jeden z nejlepších filmů o Avengers. Super akce, dynamika, příběh taky dobrý a spousta Avenger postaviček. Prostě paráda. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Mám pro kapitána Ameriku slabost, takže se nemusíte ani dovtípit za jaký tým kopu. :-D Marvel uspokojuje mojí komikovou vášeň rok co rok. Mluvíme-li o Avengers nebo X-menech. Víte co se stane když v jeden rok jdou v kinech Xmeni a Kapitán Amerika? Totální štěstí a posedlost tím, že to musím vidět!!! :-))) Civilní Válka mne hodně bavila i přes ukňouraného spider-mana, který si bral na mne až moc pozornost při bojových scénách. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Marvelovská paralelní realita, svět Avengerů, nořím se do pohádky, rád...80% (zatím 16 062 hodnotících, 79%) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Za první dvě třetiny bych klidně dal pět hvězd, těšil jsem se, že se v Marvelu podívám na něco nového, že si dají po hubě, že snad někdo konečně umře (omlouvám se za to, ale je to spíše expresivní touha po vážném zvratu v tomto univerzu). Pak ale došlo ke konfrontaci hrdinů a to byl, upřímně řečeno, trochu trapas. Jako když sníte něco fakt hezkého a dobrého, co Vám ale v samém závěru trávícího traktu neudělá úplně nejlépe, jestli mi rozumíte. No nic, viděl jsem, uvidíme, co bude dál. Jestli Marvel universe něco umí, tak natěšit diváka na pokračování. 60% 3/5 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ako nám Avengers pred pár rokmi vznikol tak nám ho teraz chcú filmári a scenáristi zas rozdeliť. Pripadá mi to tak, že po Ultronovi nie je adekvátny súper a tak jediná možnosť ako urobiť tento boj zaujímavým je aby hlavný hrdinovia bojovali sami proti sebe. A mne to nevadí, práve naopak dosť som sa bavil. Užíval som si hlavne to, kto sa pridal na ktorú stranu a akú pohnútky ho k tomu viedli. Ďalšia vec pri ktorej som sa skoro posral od radosti bolo keď som videl Spider- mana, na ktorého mal donedávna práva FOX a som mega rád že Marvel zacinkal kasičkou a kúpil si práva nazad. Samozrejme to bude znamenať reinkarnáciu v pár sequelových filmoch s novým protagonistom ale srať na to toto mi za to stojí. Chápal som pohnútky oboch hlavných hrdinov teda aj Capitána aj IronMana ale ja osobne by som sa pridal na stranu Capitána, predsa len Tonyho poháňala ďalej skôr vlastná pomsta ako spravodlivosť. 91% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Původně jsem u tohohle filmu měl 4*. Z důvodu, že Zemův plán prostě počítal s obrovským množstvím náhodných věcí, až to nebylo hezké. Obzvláště v poslední půl hodince to prostě bije do očí. Na druhou stranu je třeba vzít v potaz, že film perfektně představil dvě nové postavy. Výborným způsobem prohloubil charakter všech zůčastněných. A že se jedná o jeden z nejzásadnějších a nejlépe natočených MCU filmů. Když to porovnám s mým hodnocením zbytku MCU je prostě nefér, abych kvůli jedné výtce, i když zásadní, snižoval hodnocení o jednu hvězdičku. Proto jsem toho názoru, že tento film si plný počet opravdu zaslouží. 5* 84% ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Já ten Marvel musím obdivovat - na to, kolik už vypustil komiksáren si stále udržuje výbornou kvalitu, a ikdyž žádný produkt tohoto studia bych pro sebe neoznačil za zásadní nebo srdcový, pořád mě dokážou zápletky strhnout, jejich hrdinové zajímat a celkově dokonale uspokojit mou potřebu po drahém, nadupaném a zábavném blockbusteru. Třetí Cap jmenovitě možná trochu trpí příliš vysokým počtem postav, na druhou stranu se mi líbil scénář, dynamická akce a perfektně vygradované finále. A bitka na letišti je ta nejlepší týmová akce snad od X-menů dvojky. Super. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Skvělá teta May, skvělý Black Panther, ucházející Spider-Man (který sice řekne pár hlášek, ale to je asi tak všechno). Třetí Cap je dobrej popcorn, který má dobrý postavy a ty mají ty nejstarší možný motivace pro svoje chování (proto považuju Zema za jednoho z nejzajímavějších záporáků, kterýho Marvel vytáhl ze Santova báglu). Na druhý straně je škoda, že se Marvel rozhodl představit další postavy, který se tu neztratí, ale vlastně by tu ani být nemusely a celý letiště se tak jeví akorát ukázka (ale skvělá a zábavná ukázka) toho, jak to vypadá, když se na scéně objeví tahle parta komplet a jakej brajgl dokáže způsobit. Jinými slovy - třetí Cap je fajn, ale dvojka je lepší, protože byla "malá" a vystačila si s Capem a dvěma "pomocníky". A proto se těším na Strange u kterýho snad dostanu "malou" marvelovku. PS: Snad něco podobnýho nehrozí u Panthera ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Tady není o čem. Po druhé projekci zvedám. Akce sama o sobě fantastická - přehledná a dynamická. Ta choreografie je zkrátka drtivá (Black Widow !!!). Humor Ok. Především mě však velice potěšil scénář, který je plně funkční, nepůsobí křečovitě a na Marvel je ponekud hodně neotřelý (twist je super). Komorní scény, tedy konverzace paráda. Nepůsobí to směšně, motivace jsou jasné, pochopitelné a emoce fungují. Sám nevím, který díl série bych zvolil za ten úplně nejlepší.. no, mezi pěti top si Civil War místo nejspíš najde. Bucky rulezz ! ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

První hodina nuda , v druhé naštěstí alespoň Spiderman a Antman, jinak obvyklá sbírka výbuchů , keců, čím dál zmateněji stříhané a snímané akce a patetického vzpomínání. Za mě už přesupehrdinováno. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Kapitán do třetice nezklamal a přivedl si velký počet posil, které si to potom na férovku rozdaly mezi sebou. ()

Dexter256 

všechny recenze uživatele

A je tu občanská válka. A bohužel tu máme i zklamání. Vím že podle komiksu to takhle má být. Ale bohužel pro Captaina na plátně je to rána pod pás. A přitom nám to 2 díl tak hezky rozjel.Natočené je to stále dobře akce solidní,ale Daniel Bruhl jako záporák mě prostě nebavil. Navíc je to podle mě celé moc přepatlané. Tím spojením všech do jednoho filmu se to prostě celé posralo. :( Captain měl být sám a bylo by to dobré jako minule. 65% ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama