Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se strašně dlouho, patřím do toho největšího mainstramu, ale je to tak, jsem ortodoxní marvelák. Musím ale potvrdit, že pokud jede MCU více na vážno, sedí mi to víc. Různé vtípky a gagy typické pro tenhle filmový seriál jsou ale vesměs velice trefné a až na ikonický humor jedné vyčnívající postavy nijak neruší. Když ale Russoovi potřebují trošku ubrat plyn a naladit vážnější notu, třetí Cap zvážní a jede jako na drátkách. S čím se ale tito talentovaní režiséři museli popasovat nejvíce je enormní počet postav, které se povedlo v rámci jednoho celistvého příběhu vhodně ukočírovat a obavy z toho, že by si někdo neprosadil svojí motivaci pro občanskou válku a byl nějak zásadně upozaděn se mi, kupodivu, nevyplnily. Ať už po síťích poletuje Spider-man či po čtyřech Winter Soldiera pronásleduje Black Panther, vše v rámci možností působí autenticky a to jsem ani záměrně nezmínil ty největší individuality. Nicméně jako celek začátek třetí fáze působí i přes násobně větší postav kompaktněji než Batman v Superman, v každém dalším záběru překvapuje nějakou novou featurou a baví téměř od začátku až do konce. 9/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marvel byl už skoro na odpis s těmi svými sterilními, stále stejnými filmy o superhrdinech. Civil War je ale trefa do černého a výrazný posun kupředu. Hraje se v rámci možností na temnou emocionální strunu, otevírají se zajímavé otázky mezinárodní bezpečnosti a zákonů, střílí se do vlastních a k tomu se divák velmi elegantním a nevtíravým způsobem seznamuje s dalšími borci do party. Je to téměř podobně zábavné jako první Avengers, jen to udělalo ten malinký půlkrok kupředu, protože přece jen během těch čtyř let jsme viděli minimálně pět velkých komiksovek, které byly stále na jedno brdo. Nechybí samozřejmě tradiční věci jako strhující akce - mimochodem ta přehlednost ze dvojky tady je a i tak to ještě boostuje, chemie hlavních hrdinů a byť je to stále stejně jednoduché a bez odboček, baví to velice, protože tolik parametrově zajímavých a různorodých postav na plátně jen tak neuvidíte. Zdaleka jedinou nejzajímavější a emocionálně skutečně plnohodnotnou postavou zůstava však pouze "Bucky" Winter Soldier. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Konflikt probíhá trochu jinak než jsem si asi představoval (klasický problém větších eventů v MCU), ale pro potřeby filmu fungoval naprosto dokonale. Záporák překvapivě funkční, motivací uvěřitelný chlápek, kterému došlo, že Avengers nezničí sám. Je to zarážející, ale většině řadových záporáků prostě tohle nikdy nedojde. Russoovi si navíc stejně jako ve Winter Soldierovi s přehledem dávají veškeré akční sekvence, které nenudí a mají nápad. Scéna na letišti je tak třešničkou na dortu, kterou i v roce 2022 překoná jen minimum podobných konfliktů. Každá postava dostává svůj adekvátní prostor, humor sedí na jedničku a uvedení Spideyho a Black Panthera bylo epesní. To všechno je důvodem, proč mám Civil War v MCU na prvním místě. Nehledě na Endgame a všechny díly Avengers - tohle je nedoceněná srdcovka. #TeamIronMan ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jejda, jak já se po první hodince radoval. A to hlavně proto, že tvůrci drivem navázali na dvojku, u které jsem uvítal rozhodnutí omezit digitální efekty ve prospěch fyzické akce. Ta byla náramná. Přehledné honičky, ručně snímané bitky. Stejně jako v případě první intenzivní hodinky třetího pokračování. Jakožto ignorant comicsového impéria Marvel (podívám se, ale že bych hned běžel na premiéru..) mi služebně vůbec nejstarší americký superhrdina hodně zvedl náladu. A teď zase sešup. Miliony postav, morální dilemata, vymydlený chlad, digitální balast. Avengers napáchají víc škody než obvykle, tudíž kravaťáci žádají změnu a dohled nad touhle okostýmovanou skupinkou. Iron Man je pro, Kapitán Amerika proti. A každý má své stoupence, takže dva tábory jsou na světě. A vedou je dvě nabubřelá ega. Jenže já nechtěl týmovku Avengers, pustil jsem si další osudy chlapíka s bojovým štítem. Bylo mi jedno, kdo dá komu přes hubu, jaký tým bude mít navrch, protože nějaké uvěřitelné „drámo“ tady stejně nefunguje. A obávám se, že když to tak náramně sype, nikdo nebude mít snahu cokoliv změnit. A ze mě bude zase ten cynickej kritik těchhle sterilních kousků. Přitom po druhém Kapitánovi nebo Deadpoolovi jsem se začal chytat.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších marvelovek, ne-li ta úplně nejlepší. Trailery naštěstí nevyzradily vše, takže děj Občanské války je překvapivý, ať už předlohu znáte nebo ne, a přitom není ani trochu přeplácaný a navíc od začátku do konce plyne tak přirozeně, ani stopa po nějaké křeči... Zkrátka úplný opak (prvních i druhých) Avengers. Působivé tiché konverzační scény jako ze Singerových X-Men se střídají s akcí jako od Paula Greengrasse, vtipy nejsou nutnost, ale vítané koření, co má být dramatické a osudové, to takové je, a když dojde na emoce, je to stoprocentně dojemné a směšné ani trochu. Nové postavy mezi ty známé zapadají naprosto přirozeně (sympatický Spider-Man), Henry Jackman na rozdíl od minulého Captaina složil vážně poslouchatelnou hudbu a konečně někoho napadlo, že v epickém závěru filmu nemusí záplava digitálních triků ničit velkoměsta, aby se divákům svírala hrdla.___P.S. Až teď jsem si uvědomil, co všechno vlastně schází filmu Batman vs Superman, který má mimochodem velmi podobnou zápletku, ovšem podává ji prostě hůře. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

I ti naši lumpíci avendžerští, oni se umí pohněvat! Nebojte se však, milé děti, i nazlobení zůstávají nadále gentlemany či dámami. Pošťuchují se a leckdy si i herdu udělí, ale ne ve zlém, s láskou a pochopením. Pražádného klatého slova nepadne! Sic si tedy utrženým křídlem od boeingu hlavy omlacují natolik, že si kolikrát téměř rozhodí pěšinku, nikdy nezapomenou na srdečné projevy vzájemného porozumění. Určitě vám tedy nenaruší vývoj ve spolehlivou, nemyslící součástku globalistického soukolí. Ale jinak - děje se mnoho děje, ace střídá akci, s mozkem, rozjetým jen na setrvačník, spokojeně sledovatelné. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No, chvíli jsem rozmýšlel, zda mám dát 4, ale nemůžu si pomoct, podle mě si to tolik nezaslouží. Možná je to zbytečně dlouhé, možná spíše dostávaly prostor postavy, které nemám tolik v oblibě. Těch faktorů je víc. A to, že se bili mezi sebou, to mě taky nějak extra nenadchlo. 3 je akorát. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se jakousi podivnou náhodou připletl ke sledování tohoto nejnovějšího Marvel vele (S) hitu když na to koukala moje máti která někde schrastila celkem slušnou kvalitu (milovníci 1080p poserte se) a tý se to líbilo jenom to komentovala, že ten Spider Man jí tam přišel zbytečnej... No mě tam po pravdě přišli zbyteční úplně všichni, ale proč by se nemohli sejít všichni super hrdinové v tomhle super filmu na který čekají super tržby a super hodnocení na zdejší super databázi víme? Citát : jéééé ty máš kovovou ruku!!! 15% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lehké prozívání první čtvrtiny, kdy se vlastně jen trochu nevěrohodně (mučení ve dřezu mě fakt rozesmálo) buduje nevýrazná anti-dušínovská bububu zápletka, je záhy nahrazeno zatím zdaleka nejspanilejší akcí v marvelovských filmech. Od SWAT vs. Bucky jedna velká, dlouhá akční horská dráha plná super nápadů a líbivé choreografie. Letiště s (nejen) brutálně nahláškovaným Spideym mě nadchlo jako dlouho nic. Druhá projekce povinností! ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Bratři Russoové nám s Winter Soldierem vytřeli zrak a já si myslím, že s Občanskou válkou zašli ještě dál. Film se volně inspiruje komiksovou klasikou Marka Millera pod stejným názvem. Ve filmu je oproti ostatním marvelovkám cítit jiný dospělejší tón, který k tématu tohohle filmu celkem sedí. Svět není pouze černobílý, nerozděluje se na ryzí hrdiny nebo skrz naskrz zlý záporáky, jsou tam prostě i odstíny šedý a v tomhle filmu se Kapitán Amerika i Iron Man postaví každý na jinou stranu barikády ohledně prosazení vládního programu o registraci a službě superhrdinů – zde se tedy přímo jedná o Sokovijsou smlouvu. V tomhle filmu je i nutné znát předchozí filmy z MCU, jinak se v tomhle filmu moc nechytáte. Pro někoho je to možná mínus, ale mě tím jenom Kevin Feige potvrzuje, že je člověk, který ví, co dělá a vytvořil vlastně superhrdinský filmový seriál, který si nechcete nechat ujít. Nejlepší moment: Všechno z letiště. Odhalení Spider-Mana, představení Black Panthera, Ant-Manova přeměna v Giant-Mana a srdceryvný souboj Tonyho a Kapitána. Více zde: https://www.youtube.com/watch?v=wYjk33MgJSA ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže zase som bohužiaľ úplne inde, než zvyšok recenzentov a fanúšikov. Príbeh to má fakt dobrý a prvá hodina je až na zbytočne roztrasené akčné scény vynikajúca a funguje ako veľmi fajn nadstavba Winter Soldiera. Od predstavenia Spideyho, ktorého si vytiahli úplne z riti to šlo totál dolu kopcom a syndróm Avengers začal fungovať naplno. Debilné fóry, ktoré ničili postavy aj atmosféru. Priveľa samoúčelných a hlavne opozeraných hrdinov. Ant manovo prekvapenie bolo to najtrápnejšie čo mohli vymyslieť a Spidey mi liezol úplne na nervy. Už chápem, prečo ho predchodcovia nekoncipovali podľa comicsov. Pri konfrontácii na letisku som mal vážne pocit, že pozerám Toma a Jerryho a pri akože osudovom finále, ktoré nastúpilo po komediálnej časti som už len neveriacky čumel na plátno. Staré postavy nudia už dávno a televízny look ešte dávnejšie. O tom, že je to v rámci série úplne zbytočný film, v ktorom sa nakoniec vlastne nič nestane pomlčím. Buď mali točiť komédiu alebo vážny film. A nie tento guláš. Po dvojkách Thora a Iron mana najslabšia marvelovka 6/10 P.S. ostatné MCU filmy boli u mňa po prvom pozretí medzi 7-9. To upozorňujem aby som nebol za hejtera P.S. ostatné MCUfilmy boli u mňa po prvom pozretí medzi 7-9. To upozorňujem aby som nebol za hejtera ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Občanské válce se povedlo to, co selhalo v druhých Avengers - namísto záchrany planety po třístopadesátépáté je tu důraz na komornost a vnitřní rozpory, nejen mezi jednotlivými členy týmu, alébrž i v morálním (?) rozhodování jediné postavy. A to je neskutečně super, protože to funguje a v rámci možností je to osvěžující, mimochodem, tenhle úklon k víc propracovaným postavám se povedl, narozdíl od nepříliš povedeného pokusu o vytvoření politického thrilleru, jako u Winter Soldata. A dál už jen telegraficky, ať to není příliš dlouhé - akce je hodně zábavná, ovšem v pár momentech zbytečně rychlý střih, až nepříjemný, ovšem to neplatí v druhé polovině filmu - skvělá práce s postavami, ti staří dobře fungují, ti noví (Blackpanther) i dosud sólo jedoucí (Ant-man) se představili v největší parádě a jako bonus je tu naprosto boží Spider-man - není tu žádný záběr na gigantické veverky s hadíma očima a víčkama ptakopyska, což je škoda - samotný závěr by se mi líbil víc o sváru přesvědčení principů, ale co, furt jsem rád, že se jistá paní nejmenovala Martha. Čímž se oklikou dostávám k další věci, Marvel totálně sejmul DC a jejich střet ikonických hrdinů dopadl mnohem, mnohem lépe. Další zábavná část tohohle filmového seriálu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prakticky by tohoto Kapitána Ameriku klidně mohli označit jako Avengers 2 1/2. Přestože je zápletka mnohem menší než klasické ohrožení planety. Tedy že je zde tajemný Daniel Brühl, který má z nějakého důvodu spadeno na naše Avengers. A to tak moc, že zapříčiní jejich definitivní rozpad. Fury, Hulk a Thor jsou fuč. A kromě nich jsou tady vlastně úplně všichni. Několikrát se to tady pomlátí. Na scéně se objeví Black Panther. Ant-Man se neumí už jenom zmenšovat. Občanská válka ve mě vyvolávala během sledování spíše rozpaky. Závěr je ovšem zase správně osudový. Ty emoce si Marvel prostě umí pohlídat. Tony Stark proti Rogers s Buckym jsou zatím možná nejlepší bitkou v sérii. Minule předvedli Russoovi lepší formu. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí filmy inspirované comicsy, potažmo hrdinskými comicsy, hodnotím především očima comicsového fanouška. Bohužel, kvůli úspěšné komunistické devastaci národa ve všech směrech (tedy i comicsech), nemáme patřičné comicsové publikum, byť se pomaličku vytváří a roste. Za vše stačí zmínit, že druhý promítací den bylo u nás večer vyprodáno, ač byl mimo jiné hokej Česko-Rusko, což jsem rozhodně nečekal. A za druhé, byť jsem měl nešťastný pocit, že jsem obklopen samou školkou, kino sledovalo film bez dechu. Minusy - několik ukecaných scén film zbytečně natahovalo (přeci jen akční film by neměl sklouzávat do konverzačky), otřesné 3D opět nezklamalo! naštěstí se sekala jen první akční scéna v úvodu, kdy má CA s týmem zabránit krádeži biologické zbraně, ovšem pozadí ve většině scén bylo placaté, jako by je namalovali na velké plátno - do očí bijící je například scéna v kostele, a uvítal bych býval titulky (u nás nebyla možnost). Plusy jsou zbytek...krásné ženy, velkolepé souboje (při CA vs. IM jsem vážně čekal, že jeden z nich nepřežije) a skvělé honičky - tunel u mě asi vede. Za minusy strhávám hvězdu. A také mám o něco raději příběhy, kde je více prostoru pro fantazii (nejen mimozemšťani). Z toho důvodu se více těším na nové X-Meny. Jinak jsem celkově velmi spokojen (zajímalo by mě, kolik šrámů si herci z natáčení odnesli) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Captain America: Civil War je dobrodružné pokračovanie sci-fi série, na ktoré sa určite tešili sto tisíce ľudí zo všetkých kútov sveta. Oprávnene, mix akcie, vtipu, priateľstva, zrady, pomsty a túžby po moci jednoducho baví. Steve Rogers napriek názvu filmu nestrháva pozornosť na seba. Zhliadneme prehliadku mnohých individualít s rozmanitými nadprirodzenými schopnosťami, prevažne v dych vyrážajúcich bojových scénach plných špeciálnych efektov. Pár nedokonalostí sa objavilo, ako snáď v každom filmu, ale celkovo ide o veľmi vydarený "akčňák" stvorený a zahraný skúsenými profesionálmi. Ten pocit, keď celý film čakáte až sa Ironman a Captain Amerika pobijú. Je to také - čie ego je väčšie. Tento film sa naozaj podaril. Skvelé bitky a efekty. Akcie a vtipnosť. Proste dobrý film. Zmena režiséra bola trochu vidieť, ale samotnému vzhľadu nejako neublížila. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia Marvelovka. Anthony Russo a Joe Russo nám naservírovali perfektného druhého Capa, ktorý už vtedy bol označovaný ako Avengers jeden a pol. Captain America: Civil War ma toľko hrdinov, že keby som nevedel názov filmu, hádam, že je to ďalšia Avengerovka. Príbeh pokračuje tam, kde skončil CA: Winter Soldier a Avengers: Age of Ultron. A veľmi jednoducho a šikovne sa posúvame k príbehu Civil War. Medzi Capom a Tonym to pomaly iskrí a každý si vyberá svoj tábor. Najlepšie na tom všetkom je, že každý ma pravdu a zaporak sa nestava nikto. Jedného tu síce máme, ale ten len nenapadne ťahá v pozadí za nitky v svojou prefíkanom pláne. A to je tak trochu problém. Film ma vynikajúce akcie a neskutočne premakanú choreografiu súbojov po celý čas, ale že by tu na nás číhala nejaká hrozba sa nedá povedať (veď sú to všetko klaďasi), tým pádom aj pár percent ubúda z napätia. Klincom do rakvy je aj humor, ktorý sa zas podaril, ale scéna na letisku nech je akokoľvek choreograficky vymakaná, postráda napätie a tak trochu atmosféru. Našťastie dvaja typci za jednou kamerou vedia čo robia a finále dokáže pekne prekvapiť a naplno strhnúť a upútať vašu pozornosť. Aby sa film tváril vážne bez zaporaka, to tu fakt nefunguje, no napriek tomu sa snaží (scény s Winter Soldierom) ale aj tak sa jedna o prvotriednu zábavu s množstvo vynikajúcej akcie, nechýbajú noví hrdinovia, ktorý majú čo ponúknuť (Black Panther, Spider - Man) a kopec prepojení na ostatné filmy (Ant-Man, Howard Strak v podaní Johna Slaterryho z Iron Mana 2 a Ant-Mana). Trošku ma sklamala aj hudba. Henry Jackman v predošlom filme bičoval film v pred, no tu sa prekvapivo lepšie melódie vytrácajú a nepodtrhujú scény, tak ako v predošlom filme. Aj tak sa ale jedna o jeden s najlepších filmov v Marvel Cinematic Universe. Civil War aj keď nepredbieha skvelý predošlý diel, minimálne sa mu aspoň vyrovnáva. P.S.: potitulkove scény su dve. Obľúbený soundtrack: Making Amends, Cap's Promise. 95% - 5* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"I can do this all day." ________ Opulentní komiksový spektákl se vším všudy, atypicky koncipovaná a přesto takřka bezchybná adaptace stejnojmenné grafické novely, a v neposlední řadě žánrový milník, který Marvel nutně potřeboval. Minulost je svině... #teamcap ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po tom všeobecném nadšení jsem asi čekal trochu víc, nebo něco jiného. Ano, je to lepší než Avengers 2 nebo Thor 2, ale zároven mi málokdy tak výrazně přišlo dělení na předehru a akci. Z té hodiny a půl, která předcházela řežbě na letišti, si vlastně nevybavuju skoro nic konkrétního, a hlavně proč to proboha muselo trvat tak dlouho. Akce samotná je pak super, nicméně i u ní mi nějak chybí hloubka, postavy si prostě po tlamě dávají nějak moc snadno na to, kolik toho mají za sebou. A rozhodně potěšily nové postavy, jak Spider-man tak Black panther. 7/10 ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama