Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

Boris. 

všechny recenze uživatele

Lehce utahaná týmovka bez nějakýho vyloženýho záporáka, kde se dost žvaní, ale nechybí tu ani slušná akce. Víceméně něco, co jsem čekal. Filmě mě teda rozhodně nazklamal, ale na druhou stranu ani moc nenadchnul. ()

einar 

všechny recenze uživatele

CW sa nevie zbaviť svojho marvelovského tieňa. Aj ked Civil War by mal mať tragické dopady na MCU svet ako v komixoch tu sa o postavy takmer vobec nebojíte. Bitka na letisku nieje ani bitkou , vtipne sa pomedzi nu hláškuje, kamaráti s len tak nežne fackujú a k vážnejšiemu zraneniu príde jedna z postáv omylom. Zachraňuje to až finále, kde si dve hlavné postavy dávajú poriadne do držky a v očiach vidno strach aj nenávisť. Motivácie postáv sú fajn, až na Iron Mana ktorý vzhľadom na jeho povahu a niektoré činy s predchádzajúcich filmov bol až moc precitlivený. Spider Man bol zaujímavý, bolo vidno že sa ho snažili vyrhnúť zo zabehnutých kolají minulých filmov, príjemne prekvapila aj jeho teta. Najlepší bol pre mňa ale jednoznačne Black Panther, skvelá voľba herca, dvíhal film o latku vyššie teším sa na solovku. Záporák ako je pre Marvelovky typické je nevýrazný , slabý, jednoducho sa o hrdinov nebojíte. V tomto sa od DC majú ešte hodne čo učiť. Celkové hodnotenie tesné 4* , 4 za prekvapivý zvrat vo finále a Black Panthera. Winter Soldier teda stále ostáva najlepší film MCU ()

joeko13 

všechny recenze uživatele

Film bol svižný a v dobrom tempe, akčné scény super, hrdinovia super, ale treba vidieť predchádzajúce filmy, inak sa človek môže strácať v motívoch jednotlivých postáv. Premena Tonyho Starka z arogantného a nezodpovedného frajera na seriózneho pánka bola úžasná a úplne sadla do konceptu Marvel Universa (po Avengeroch 2 si Tony definitívne uvedomil, že sa musí trošku uvedomiť). Hlavný dejový zvrat na záver bol fakt že nárez a dosť nečakaný. P.S. Teším sa na nového Spidermana ()

Rincewind 

všechny recenze uživatele

Mám trochu problém s motivací některých vedlejších postav. Zvlášť v porovnání s Tonyho a Stevovými pohnutkami to je jen takové: "Potřebuješ pomoct proti bývalým přátelům? Můžu se dostat mimo zákon? To je jedno, jdu do toho." Ale není se co divit, film už tak má dvě a půl hodiny, asi nebyl čas na další pitvání. Přes tenhle drobný nedostatek je to jinak výborný film. Skvělá akce (obzvlášť bitva na letišti), perfektní vizuál, dobrý příběh. Líbilo se mi (na rozdíl od konkurence z DC) nenásilné zapojení další postav z univerza. Spidermana moc nemusím, ale tady je boží. A Black Panther taky mile překvapil. Rozhodně spokojenost, ačkoliv přehnané nadšení nezavládlo. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Tak jak nám dopadl třetí Kapitán Amerika (ikdyž se nejedná až tak moc o třetího kapitána jako spíš o třetí Avengers) s podtitulem "Občanská válka" (ikdyž bych těch pár pěstí kdesi na letišti za válku rozhodně nenazval)? (Ne)Překvapivě skoro přesně tak, jak jsme si všichni představovali. O tom, že Marvel nebude mít dost velký koule na to, aby (Spoiler) někoho z našich oblíbenců usmrtil, nebylo pochyb (proč taky, když by se tak dobrovolně připravili o jednu z miliardových serií). Což je za mě velká škoda, protože konflikt mohli vyhrotit o dost více a je to bohužel pro mě tak trochu nevyužitý emoční potenciál. Stejně tak absence Thora nebo Hulka, kteří (přiznejme si to) patří rozhodně k těm základním kamenům marvelovského filmového vesmíru. Ale budiž, tvůrci je nahradili rozhodně zajímavými nováčky v podobách Black Panthera a Spider-Mana, kteří se mi ve filmu vážně dost líbili (až na tu koketu tetičku, která je sice vydařená milfka, ale od toho tam přece není). Akční scény se tu mísí lepší s horšími a sem tam při té kamerové "onanaci" jste rádi, když rozeznáte Scarlettův bochánek od pupku do záběru vpadnuvšího civilisty. Každopádně konflikt je vysvětlen výborně a motivy hrdinů jsou pochopitelné, takže zde i blbeček pochopí, proč si ti svalovci dávají po tlamě (ikdyž si tím po BvS jistý nejsem). Má to mouchy (taky jste si říkali, kde v té bitce na letišti je sakra Vision?!), ale to nemění nic na tom, že jde o událost, kterou si žádný komiks fanda nenechá v žádném případě ujít a každý si vybere tu svou stranu. Já třeba už Kapitánovi tu jeho homo-lásku k Buckymu nežeru a proto #TeamIronMan. Příště se s tím ale prosím tolik nemažte. Vážně je dost slabý hrát to na epický konflikt a nazvat Válkou něco, kdy si pár nadlidí dá do držky s tím, že to prokládají neustálými vtípky typu "Ale jsme furt kámoši ne? - To se uvidí, jak moc silně mě praštíš". Ughhh. Takové války mám pod oknem každý druhý pátek. Hodnotil bych více, protože mě film moc bavil, ale vím, že mě mohl bavit daleko víc a hlavně se mohlo jednat o průlomovou komiksovku. Takhle "jen" další vynikající jednohubka. Někomu to stačit bude, někomu ne. 75% ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

S omaľovankami od Marvela po tomto filme DEFINITIVNE končim, kedže sme sa po skvelých traileroch dočkali iba dalšej porcie Avangerov bez štipky osudovosti, temnoty, silného príbehu, zaporáka a podobne. Jedna kopa postáv, z ktorých polovica ani nema motiváciu bojovať, hlašky zväčša ani nefunguju (tu na celej čiare trapoší Spiderman) a najmä súboje ktore zaberaju polovicu filmu a pritom VŽDY vieme, ze sa vdaka nim nič nevyrieši, nikomu sa nič nestane/nik nezomrie a sú tam proste zbytočné. Mne osobne bolo s pribúdajúcimi minútami čoraz viac ukradnuté dianie na obrazovke.... Korunu tomu nasadzuje bitka na letisku, ktora je iba prehliadkou digi efektov.... PS: prvá polovica za 4, druhá za 2, takže slabe, velmi slabe 3* ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Normálně by to byl film na tři hvězdy, ale tu čtvrtou ode mě dostal za rozumnou zápletku ohledně toho, jak rozdělit proti sobě slavné Avengers. Bohužel byla již do očí bijící ta nevyváženost jejich schopností ale čert to vem. Hezky to odsejpalo, člověk neměl moc času se nudit a to je hlavní. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně pln očekávání shlédl tento megalomanský marvelovský snímek. A že nejsem žádný troškař, šel jsem na předpremiéru. Když jsem vkročil do prostoru kina, vyděsil mne věkový průměr lidí, kteří se na ten film těšili stejně jako já. Sakra ten film snad není pro 15ti leté děti ne, říkal jsem si. Mimo to tady bylo spoustu lidiček převlečeno za spoustu postav z Avengers a některé mne věru pobavili. :D Po vlažném tačátku, kde úvodní scéna je vysvětlena naprosto skvělým dějovým twistem ke konci filmu jsem doufal, že se to rozběhne rychle. A taky že ano. Je až neuvěřitelné jak zvládl Marvel konečně opravdu konzistentně spojit všechny hrdiny. Všichni mají dostatek prostoru. Všichni mají nějaký motiv. Není to vůbec ploché, jako třeba u nedávného Batman v Superman. Nutno říci, že i humor byl překvapivě inteligentní a pár králíků z klobouku film skutečně vytáhne. Co mě osobně potěšilo nevíce, byla reálnost a surovost akčních scén. Film si na nic nehraje a je opravdu našlapaný poctivou akcí. Souboje jsou skvělé a jde jim snadno uvěřit. Neuvěřitelně jsem se u filmu bavil. A však pořád mu do Strážců něco chybělo. Každopádně jeden z nejlepších filmů od Marvela a musím jen doporučit! :) ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Nejslabší 4* pro Marvelovku, co jsem kdy dal. Už se tak trochu mlátí prázdná sláma a to i když se nastavují nová témata. Všechno je to prostě už 100x viděné. Buď to u Marvelu musí (alespoň na chvíli) nechat na nových (neokoukaných) hrdinech, jako Antman, Spider-Man aj., nebo už sakra nechat někoho chcípnout! Takhle to dál nejde. Více na Filmfanatic.cz. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Není co řešit. Je to povedená pecka, od scénáře až po přehlídku parádních akcí. K připomínkám údajně zdlouhavého úvodu: Šlo o logické přípravy k dalším událostem a není na škodu, pokud se u filmu kromě smyslových buněk zapojí i mozek. Jistý Verbal-men by ještě trochu jinak řekl: "Chci-li se pořádně vyprázdnit, musím se nejdřív pomalu a dobře najíst ..." Protože akcí pak následovalo dost, více než v jiných marvelovkách. Festival Best of Avengers na místním letišti byl vánočním dárkem na prahu léta. Pochyby, byl-li to Captain America nebo další Avengers? Captain byl tou hlavní postavou. On jediný zůstal u myšlenky Avengera a nehodlal dělat kompromisy. Polibek mladé blondýny budiž mu odměnou. On jediný začal zdánlivě beznadějný boj proti celému systému i psychicko-společensko-politicky zblblým kolegům - hrdinům, vydržel celý boj a on na závěr všechny vysvobodil z vězení. Díky svému idealistickému výrazu se k němu připojila i ženská část Áček. Možná trochu škoda, že se do děje nestihlo zapojit pět smrtících ruských monster, ale akce tu bylo opravdu dost. A souhlas - mladý Spajďák byl fakt dobrým oživením. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Konečně přišel v Marvelu někdo s mozkem a uvědomil si, že filmy o super-hrdinech nemusí být nutně jenom o povrchní destrukční akci, která po čase začne strašně nudit. A tento film je důkazem, že to jde i bez toho. Tady se sází na příběh a charaktery postav...to po čem už hezkých pár chvil prahnu. Samotné motivy postav směřující k rozdělení na dvě frakce je skvělé a není jednoznačné, kdo je dobrý a kdo špatný. Celý film má dobře nastavené tempo a realističnost akcí dodává filmu pružnost a uvěřitelnost. Nemohu se však zbavit dojmu, že šlo přeci jenom ještě trochu přitlačit na pilu a celý konflikt ještě více vyhrotit a dosáhnout lepšího efektu důležitosti všech událostí. Jakoby se tvůrci najednou zalekli a ustoupili od extrémismu, který bych ale uvítal. X-Men filmy jsou v tomto ohledu mnohem dále a pro mě se stále jedná o mnohem propracovanější univerzum filmů. I přes to doufám, že se Marvel pustí touto nastavenou cestou a bude ji více a více pilovat k dokonalosti. 85% ()

waska 

všechny recenze uživatele

Další perfektní Marvelovka. Je hezké vidět, že s přibývajícími díly kvalita neklesá. Navíc se povedlo dokonale přivézt na scénu Black Panthera a Spidermana a také Antmana. Závěrečný souboj Kapitána s Iron manen je víc než dobrý. ()

IronFan 

všechny recenze uživatele

V podstatě daleko lepší sequel k Avengers než Avengers 2. Bratři Russoové odvedli kvalitní práci, nicméně film působí dojmem, že studio dodalo jasné pokyny k tomu, kdo/kdy se má v ději objevit a jak to má zhruba dopadnout. Toto poměrně kazí případnou scénaristickou manévrovatelnost a všeobecně zážitek z filmu, kdy má děj tendenci být předvídatelný. Komerce a velký počet filmů v daném univerzu zároveň svazuje ruce, poněvadž tvůrci nemohou vyloženě zabít žádnou z postav, protože by tímto krokem postava ztratila na tržní hodnotě a zároveň by se vyloučila z potencionálních rolí v univerzu. Už od začátku jasná absence smrti ovlivňuje diváka. Nicméně ze strany režie kvalitně odvedená práce, Black Panther potěšil. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Tak se zdá, že autoři chytře využili to nejzábavnější z předchozích Avengerů (že to nemaj v názvu je mi fuk), tj. souboj Hulka a ... zvětšenýho Ironmena (Veroniky) a v tomto díle to hezky rozdělili, přidali pár skvělých, ale i nudných nových postav a postavili je proti sobě. Určitě výborný nápad v té záplavě stále stejných soubojů (byť mi přišlo, že choreografie boje černé vdovy postoupila na vyšší level), ale bojim se, co bude dál ... ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Zklamání, zejména s ohledem na předchozí film, který ukázal, že i superhrdinský film lze pojmout z trochu jiného úhlu pohledu. Občanská válka vhazuje do osudí další a další postavy, což jednak protahuje délku filmu a zároveň rozmělňuje jeho vyznění. Spiderman je zde sice ztvárněn možná nejlépe, avšak opravdu sem paří? Jakkoli motivace ústřední dvojice je nastíněna věrohodně (a veškerou vinu svaluji na Kapitána), jeho rozvinutí a gradace však šly mimo mě. Bitva superhrdinů na letišti je zajímavá, ale ani ji nemám potřebu vidět znovu. A to mi přijde na tom to nejhorší - tolik snahy, a přesto člověk nemá potřebu se k těmto megafilmům vracet. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Pecka, dvojka Avengeru se muže jít zahrabat. Akce super natočená, přehledná, využitý všechny prvky a schopnosti co se dalo. Vtípky a hlášky nechyběly, vždy pobavily a nepřekáželi a při té bitce na letišti zvlášt sedli.Příběh vysvětlen, zvraty taky byli a čuměl jsem jak puk :D Co bych dal za kino, fakt se těším na další dění, co budou točit bratři Russoovi. Spider-Boy třešnička na dortu, Black kočka se povedla a snad dostane více prostoru. No a Antman, škoda slov! Spokojenost 9/10 ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Celá trilogie Captain America patří k tomu nejlepšímu, co MCU nabízí. Společně s Winter Soldier a Infinity War jednoznačně v MCU TOP 3. ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Modní přehlídka kostýmů a CGI efektů. Nevím proč, ale tentokrát mi to tak připadalo a ze všech Avengerů bavilo fakt nejmíň. Už není co nového vymýšlet, víc postav přidat nejde, a tak se mi tu všíchni proleťte, zabojujte si vzájemně. Totálně bez nápadu a těžící z předchozích sérii. Jo, a aby to mělo hloubku, tak tam dáme Brühla. Zklamání. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama