Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Občanská válka zahajuje fázi 3 Marvel Cinematic Universe. Spojuje skoro všechny hrdiny z těchto filmů (chybí Thor a Hulk), režírovali jí bratři Russovi.......... a vyšlo to. Občanská válka ale podle mně nenese název který by si zasloužila (podobně jako Batman v Superman) Občanská válka však rozhodně dopadla lépe než duel Batmana a Supermana. Délka je akorát a každá scéna má smysl a nemáte dojem že by něco chybělo. Dále je tu velký problém v tom že nebudete vědět která strana má pravdu (Já byl team Iron Man i když jsem uvažoval o změně strany) a tím více se budete zajímat na motivy. Občanská válka ale podle mně nenese název který by si zasloužila (podobně jako Batman v Superman) Občanská válka však rozhodně dopadla lépe než duel Batmana a Supermana. Délka je akorát a každá scéna má smysl a nemáte dojem že by něco chybělo. Tento film také poprvé představuje Black Panthera a nového (již třetího) Spider-Mana. Black Panther je skvělý hrdina a docela neznámý Chadwick Boseman je v té roli úžasný. A Spider-Man? Tom Holland je nejlepší Spider-Man. Možná proto že je věrnější komiksu (až na docela mladou tetičku May) Daniel Bruhl v roli Barona Zema je také úžasný. Je další záporák kterého budete nenávidět ale zároveň v něj máte úctu. Docela dobré výkony předvedly i Sebastian Stan, Elizabeth Olsen a Paul Bettany. Největší překvapení je ale Jeremy Renner který je v tomto filmu jako Hawkeye nejlepší. Občanská válka není nejlepší film od Marvelu ale do mé Top 10 patří. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Captain America: Corporate Wars. Tretí Kapitán už len matne pripomína film. Je to jeden ultra drahý trailer na Spider-Mana, Black Panthera, dvojku Ant-Mana a milión hračiek a ďalších filmov, z ktorých mnohé budú tiež len reklamami na ďalšie filmy. Vlastne to už pripomína skôr klikaciu hru na mobile, akýsi multimiliónový farmville, z ktorého človek ani už nemá radosť, len to kliká, lebo to včera klikal a aby to mohol klikať aj zajtra. Prvý krát som pocítil, ako sa asi cíti bežný divák, keď náhodou zájde na komiksový film. Toto sú vyše dvojhodinové orgie odkazov na komiksy a postavy bez akejkoľvek hĺbky - s jediným účelom, aby sa v jednej scéne pobili a aby sa predstavili/pripomenuli pred ich ďalšími filmami. Kým ešte predošlý Winter Soldier mal aspoň nejakú atmosféru (štylistická hra na 70s paranoju), toto nie je nič, iba fádna šeď bez chuti navyše nasnímaná otrasnou kamerou, ktorá robí akčné scény maximálne neprehľadné. Podobne ako pri Avengers 2 je scenár hrozný bolehlav nesúrodých dejových línii, kvanta zbytočných postáv a neschopnosti držať sa ucelenej premisy. Celá prvá hodina by sa dala vystrihnúť (resp. lepšie by fungovala ako koniec Avengers 2), zvraty sú tu ako z najhoršej telenovely, motivácie postáv ploché až smiešne a plán hlavného zloducha (kde má sakra masku???) stojí z veľkej časti na náhode a šťastí. Bez spoilerov možno povedať, že zjavne aj scenáristom bolo jasné, že v tom príbehu nič nefunguje, tak tam dodali niekoľko samoúčelných línií, ktoré sa v konečnom dôsledku ukážu ako úplne zbytočné. V tomto filme Kapitán stratil všetku svoju osobitú atmosféru (a ako postava svoj charakter) a zredukoval na korporátnu prehliadku merchendisingu. Toto nie je film, ale reklamná kampaň na ďalšie filmy a produkty. Ak by tam nakoniec nevtrepali Spider-Mana, neviem si predstaviť, aké utrpenie by bolo pozerať to. Incredible Hulk a Thor 2 boli zrejme horšie filmy, ale tretí Kapitán ma na rozdiel od nich vyslovene nasral. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Kapitána Ameriky by šel lehce nazvat Avengers 3, přesto Steve Rogers ve své (závěrečné?) sólovce stále hraje hlavní roli. Myslel jsem si, že předchozí Winter Soldier už nemohl být lepší, ale mýlil jsem a jsem rád, že jsem se mýlil. Občanská válka je sice krapet nadnesenější název (jde především o spor mezi skupinou Avengers), ale jinak si to bratři Russoovi pečlivě pohlídali. Dialogové výměny výborné a akce i přes pár zrychlených záběrů a kulometný střih krásně přehledná. Nejvíce jsem však nadšený ze Spider-Mana. Mladičký, dynamický a zatraceně vtipný. Konečně. Těším se na jeho samostatnou sólovku. Tom Holland to chytil správným směrem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"What do we do?" "We fight." Na sólovku Capa by mě do kina nikdo nedostal, kdyby se tam neobjevila skoro celá stará dobrá parta, klidně bych to přejmenovala na Avengers III. Ač se mi Age of Ultron docela líbil, tak tohle mělo větší grády. Bylo to dobře vyprávěné, daly se totiž pochopit pohnutky a myšlenky obou stran i všech zúčastněných. Celá zápletka postupně gradovala a jak se film hnal dopředu a celé se to rozplétalo, tak to do sebe všechno parádně zapadlo. Nové postavy do děje zapadly a nepůsobily ani navíc, ani jako páté kolo u vozu. Konec pak neurazil, ale ani nenadchul, asi jsem čekala něco více grandiózního. A soundtrack mohl být o dost lepší. 5* #TeamIronMan ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným Avengerom, ktorých som videl (Age of Ultron), ponúka Civil War pomerne zmysluplnú akciu a dobrú zápletku, ktorá dokázala diváka zaujať. Možno menší problém budú mať tí čo nevideli všetky komiksovky (Thor, Captain, Avengers atď.) z univerza hlavných hrdinov, pretože som mal miestami pocit, že niektoré vtípky viac docenia ľudia znalí predošlého dejstva a že zopár spojitostí v príbehu najmä spočiatku filmu je obtiažnejšie si vysvetliť. No inak super akcia, bavil som sa. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

A Batman se Supermanem můžou jít brečet k Martám pod sukně, protože takhle se dělá komiksový souboj těch good guys! Skvělá týmovka, která vyhrává na plné čáře už jen soudržností a prací s postavami, kde každá má dostatek prostoru i své místo. Hodně fyzická, až zemitá, osobní akce je příjemným odpočinkem od konkurenčního digibordelu, takže jediným neduhem zůstává totálně nezajímavý, zaměnitelný záporák, který brání plnému hodnocení. 90 % ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedna super grupen řezba na letišti tři hvězdy snese, jinak mě to moc nebavilo. Stavění děje na rozdílné míře svědomí akčních SUPERhrdinů mi přijde tak absurdní, že o tom ani nebudu moc přemýšlet. Snad to letos zachrání ti X-meni. 65% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Superhrdinský film, kde se řeší to, co nikdy nikoho nezajímalo při všech těch monster brajglech - co se děje s nevinnými civilisty. A je to dobrý. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Proč se to jmenuje "Captain America", když jsou to další "Avengers"? Občanská válka mezi superhrdiny je téma poměrně rozsáhlé a překvapuje mě, že v době, kdy se každá blbost dělí na dva filmy (nebo rovnou na tři, že, pane Jacksone;-)), dostala "Civil War" pouze jeden. Ono je sice fajn rozehrát dramatickou revenge podívanou, ale když ji za dvě hodiny musíte zase ukončit, je to ve finále jen další bezvýznamná šarvátka. A to nemluvím o tom, že *spoiler* nikdo nezemře *spoiler*. Nebýt skvělých akčních scén (především Black Panther vs. Bucky) a surových soubojů (především Steve) ala druhý "Captain", byla bych asi hodně naštvaná. A to i přesto, že mi přestali vadit jak Antman (který byl oproti vlastnímu filmu nečekaně vtipný), tak Scarlet Witch; Vision a jeho (ne)románek mi ale vadí i nadále. Za mě 3,5*. #TeamCap ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pověsti nelhaly - nedá se sice říct že by to byl úplný zázrak, film roku, či cokoli podobného, ale rozhodně to můžu spokojeně přestat hejtovat, do TOP 3 Marvelovek to patří. Tím spíše že je to první díl vůbec o kterém se dá říct, že má smysluplný příběh, který se dá brát i relativně vážně, a který není úplně černobílý. Což obzvlášť po mizerném Batman v Superman velice potěší, výrazně zajímavější než v něm je tu ostatně i akce (a kupodivu nejvíc válí Ant-man a Spider-man, kdo by to do nich byl řekl), nekonečné lepší je představení nových postav (Black Panther a Spider-man, který je tu po x sólovkách zatím nejvěrnější komiksům vůbec - tzn občas skvělý a občas na pěst, zkrátka pravý puberťák), a snesitelnější jsou i triky. Jen ten Freud by se i tady zase radosti tetelil, komiksoví scénáristé mají asi z dětství spoustu shodných traumat či co. A já mám traumata z dabingu a z nepěkně přidělaného 3D, která ve mě tento Cap ještě posílil, tudíž za toto prznění si připlácet rozhodně nedoporučuji. 9/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Tak předně, bitka na letišti je sice řemeslně skvělá a dobře nahláškovaná (Ant-Man a Spider-Man jasně vedou), ale svým způsobem naprosto stejná jako libovolná řežba v Avengers...a to přitom tady mělo o něco jít a ten ideologický nesvár měl být využitý k jasně větším a nevyhnutelnějším důsledkům. Pozor, spoiler Když se totiž Stark na konci dozví o smrti svých rodičů, má to najednou úplně jiný rozměr (nehledě na to, že Downeymu Jr. žerete každou emoci, Evans je prkno). Kolem a kolem řemeslně výborně odvedená práce, scenáristicky je to dobře podchycené a tvůrci se snaží vše patřičně vyargumentovat, ale k úplné spokojenosti ještě něco chybí (chudák Paul Bettany tady má jednu akci a jinak stráví celý příběh hraním šachu a vařením paprikáše). Každopádně se jedná o jeden z nejlepších zářezů v MCU. [Přesná stopáž: 147 min] ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Seru na všechny mínusy tohohle filmu. Má dětská sci-fi dušička se tetelila blahem. Black Panter velice dobrej, Spider-child dokonalej. :) Za mě 95% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Shlédnuto v kině ve 2D s českými titulky díky CSFD projekci. Po filmu Zlo nikdy nespí, jsem se dostal opět na projekci – paráda. Původně jsem chtěl jít na dabing, ale nevadí, nákup DVD to jistí. Takže, máme tu další perfektní marvelovku. Ještě o kousek lepší než Captain America: Winter soldier a Avengers: Age of Ultron, kterým jsem dal 5 hvězd s odř.ušima. Původně se mi námět, kdy se superhrdinové postaví proti sobě, moc nezamlouval. Obával jsem se, aby z toho nevznikla bůhví jaká hatlapatlanina. Po vypuštění trailerů mé obavy o dost klesly, začínal jsem se nehorázně těšit. Po skončení snímku jsem měl tak dobrou náladu, která mi vydržela hodně dlouho. Nyní se vrhnu k popisu herců/postav. Z tohoto okruhu marvelovek mám nejraději postavu Tonyho Starka/Iron Mana. Robert Downey Jr. to dokáže zahrát prvotřídně. V druhých Avengers měl Stark trochu vážnější roli, zde na tom byl podobně, ale přesto zde měl o něco víc hlášek, což bylo super. Zejména poté co kontaktoval mladíka, coby mladého Spider-mana, který film docela humorně vyzdvihl. Je to ostuda, ale žádného Spider-mana jsem ještě neviděl. Brzy to asi budu muset dohnat. Tento řekněme pubertální Spider-man mě opravdu bavil, měl sice typické trapné puberťácké hlášky, které moc nemusím, ale tentokrát mi to sedlo. Captain America mi byl sympatický jako vždy, jeho názory ve filmu se dali pochopit, stejně jako Tonyho. Vision zde nebyl nějak zajímavý, ale hodil se tu do počtu, do party superhrdinů. Black Widow zahrála standartně asi tak, jak by se od ní očekávalo. Sam Wilson a Jeremy Renner – ti mě bavili jako vždy. Elizabeth Wanda Maximoff si mě získala o něco víc než v předchozím filmu. James Rhodes rovněž potěšil. Black Panther mě rozhodně zaujal, doufám, že vznikne skutečně samostatný film s ním. Ant-Man měl méně prostoru – jeho celovečerní film mě moc nebavil, ale zde se jeho role hodila, byla dost komická, takže proč by tu nemohl být? Bucky mě bavil víc než kdysi. No, snad jsem nezapomněl na ostatní. Herci své postavy zvládli skvěle – film jsem spíše bral jako další Avengers. Sice jich pár scházelo, a sice: Thor, Hulk a Fury. Příběh nemá absolutně žádnou slabinu. Vše dává smysl. Bál jsem se, jak vše dopadne a nakonec to dopadlo lépe, než jsem čekal. Akce je výborný, zezačátku trochu rychlejší kamera jako byla v druhém Captainovi, pak se to ale srovnalo. Takže pěkné akční kousky, výbuchy, bitky atd – prostě po akční stránce klasická marvelovka. Emoce – těch tu bylo, nejvíc na konci. Finální souboj, kdy proti sobě bojovali Captain a Bucky proti Starkovi neměl chybu. Když už šlo do tuhého, ani jsem snad nedýchal. !!!!! POZOR, JE TU SPOILER !!!!! Scéna, kdy se Tony dívá na monitor, kde mu vraždí rodiče byla děsivá a téměř drsná. Emoce tu byly silné, obzvlášť, kdy Captain málem Tonyho zabil štítem. Když ho vytáhl, řekl Tony vyčerpaně: „Ten štít ti nepatří, vyrobil ho táta“. Nakonec to ke konci soudě dopisu, který Captain napsal Tonymu, vypadalo na nejlepší možnou cestu k usmíření. !!!!! KONEC SPOILERU !!!!! Hudba se celkem povedla, ikdyž znám lepší skladatele. No, takže naprostá spokojenost. Jsem zvědav na další pokračování obdobných počinů s těmito herci. () (méně) (více)

kingik 

všechny recenze uživatele

Přemrštěný sněm superhrdinů v jednom filmu. Hlavní atrakcí je tentokrát to, že jsou superhrdinové, kteří předtím mezi sebou laškovně kamarádili, poštváni proti sobě. Jaké okolnosti je k tomu vedly, to si zjistíte z filmu. Není to pičovina jak dům, i když náznaky ke stavebním základům k několika okálům jsou patrné, film se v podstatě dá přežít bez újmy na vašich genitálech. Vyčítám filmu hlavně to, že když měl dostatečný prostor být nestřídmý, předimenzovaný, nacpaný akcí k prasknutí, zkrátka režijně odlišný, tak toto se nějak přibližně děje až v poslední hodině. A pozor! Akce není nijak extra epicky rozmáchlá, filmu z 80% procent dominují bitky. A pokud nemáte rádi překecané filmy o hovně, tak těch devadesát minut před hlavní akční složkou je přibližně asi takových: po zmrvené misi v Nigérii mají Avengers útrum a jdou pod správu OSN, ne všichni budoucí dohodu kvitují s nadšením, po atentátu umírá král negerské země, jehož syn a dědic trůnu, baží po odplatě a za tímto účelem se nasouká do kostýmu Černého pantera, kostým působil buzerantsky, na tak drahý film nebyl vůbec povedený, dále divák bude svědkem jednoho nezajímavého úmrtí, s ním spojeném pohřbu, přičemž se na scéně vyrojí sexappealem nejlépe vybavená herečka Emily VanCamp, která představuje sličnou neteř, do hry vstoupí i Zimní voják, který trpí rozpolcenými stavy, Tony Stark dá také o sobě vědět, když stále truchlí o své tragicky zesnulé rodiče, jejichž vrah také neujde jeho zraku, přičemž mu po čtvrtstoletí unikal. Do hry vstoupí i hodně upozaděný, ničím výrazný záporák Daniela Bruhla a také nezajímavé, "comicsově" značně tristní politické pozadí. A samozřejmě záplava superhrdinských postav, včetně Ant Mana, v nichž už se ztrácela přehlednost. A úplně nejlepší z těch "kecaček" před akcí byl zelenáč, vlastně červeňák, teenager Spider-Man, který je naservírován poněkud jinak, než je obvyklé. A jeho omlazená tetička, tedy nečekejte žádnou starou rezedu jako dřív, nýbrž vitální padesátnici Marisu Tomei, zde vypadající na 35 let. Film má dvě podtitulkové scény - jedna je právě se Spider-Manem a jeho tetou, druhá, která je vlastně tou první, je věnována Rogersovi a Buckymu, tedy Kapitánovi Amerika a Zimnímu vojákovi. I když má film poměrně několik pasáží, které mají nakročeno být hustě temnými, jedná se často jen o neškodné náznaky, v nichž se neděje nic nekorektního a krvavého. Filmu by určitě prospěl temný ráz, vždyť tentokrát se vtipně hláškuje jen minimálně, jenže Pizdney studio nikdy nic takového nepřipustí. A tak je tohle comicsové dobrodružství s Avengers jen dalším krystalicky neškodným, velmi drahým a technicky vytříbeným filmem. Ve filmu prakticky nikdo nedojde žádné úhoně, tempo filmu je na střední úrovni, film se nijak nevleče, rozhodně ale nijak zběsile nepádí kupředu. Akce, tedy bitky, je natočena zdatně, určitě se ale nejedná o něco režijně nepřekonatelného. Sexice Scarlett Johansson, nově zrozený sex symbol Elizabeth Olsen a Emily VanCamp svými ženskými přednostmi moc neprovokují, jsou nabalené do oděvu, dmoucí dekolty si budete muset nějak domyslet. A nepovedeně (digitálně) omlazený Robert Downey, to se mohlo vynechat. Haranti do patnácti let mohou být spokojeni, i když se přece jen budou vrtět v řadě pasážích nudou, akce kde nic, tu nic. Dává si načas. No a naivita scénáře, tu snad ani nemá cenu komentovat, ta je přímo příšerná, i když bych filmu značně křivdil, kdybych nepřiznal, že nepřišel vůbec s ničím režijně vyzrálým. A příběh se rozhodně netočí jen kolem Kapitána Ameriky. Tahle početná parta, leč sympatická, drží pohromadě pospojováním málo hustých comicsových digi hlenů. 60% () (méně) (více)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

90 %. Lépe už to skoro udělat nešlo. A to nejsem fanynka Marvelu a Ultron se mi moc nelíbil. Ale bratři Russoovi upletli přiběh s twistem (cítila jsem se jak u Sherlocka Holmese!), který u komiksovky nečekáte a s humorem, zapálením pro věc a hrdiny, na kterým vám záleží. Když se Cap s Iron Manem řežou do krve, říkala jsem si "dost, dost už kluci!". Když se řeže celý rozdělený tým, je to neskutečně dynamické, vtipné (ohromně sympatičtí Spidey a AntMan) a vidíte, že těmhle hrdinům vlastně záleží na tom, s kým se právě perou. Máte tu snad víc postav než v Ultronovi, ale to vás nemate ani na chvíli, naopak, každý dostane svou chvilku slávy a má své místo v příběhu. Bratři Russoovi vědí, jak vyprávět komiksovku, která má lidské, pochopitelné (super)hrdiny, hlubší smysl (svoboda, přátelství, odpovědnost za své činy, pomsta) a zároveň ani na chvilku nezpomalí. Což je snad moje jediná výtka - chyběl mi nějaký hlubší moment, kdy mě film opravdu dojme, kdy vidím hloubku přátelství Capa a Buckyho (jedno z hlavním témat filmu), kdy vidím, jak hluboký efekt na Tonyho má smrt jeho rodičů a opuštění Pepper atd. I tak ale asi nejlepší marvelovka. PS: Líbí se mi, že na konci si všichni nepadnou kolem krku, ale celé marvelovské universum se zase posunulo někam dál ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

CA:CW je dva a pol hodiny trvajúca férovka. Ale keďže si to medzi sebou rozdávajú mimoriadne fyzicky nadaní jedinci, robia pritom veľký hluk a narobia veľa škody. To sa nepáči svetu a žiada ich rezignáciu na svetových policajtov č.1. Je jasné, že pri nejakej akcii sa nebude niekomu páčiť, že mu pri tom umrela rodina a bude sa chcieť pomstiť. Dosaďte si za Avengers Amíkov a za Bruhlovu postavu nejakého teroristu z ľubovoľnej krajiny, ktorú v mene bohviečoho Američania bombardovali. Podobné chytré reakcie na súčasnú svetovú politiku sú vlastne už to jediné, čo ma na blokbasteroch baví. Ako mám ale pristupovať k monumentálnej akcii, pri ktorej opäť chalani a baby zničia nejaké veľké letisko, i keď práve pre veľkú deštrukciu sú nenávidení (tentokrát to už nikomu nevadí), zároveň vedia, že si nemôžu ublížiť a napriek tomu proti sebe bojujú a pritom si nechcú ani fyzicky ublížiť, pretože sú priatelia? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud se na tento film teprve chystáte, tak tento komentář přeskočte. Pokud jste už snímeček viděli, tak komentář přeskočte rovněž, neboť stojí za hovno. Po kulervoucím traileru se ve vzduchu vznášelo obrovské očekávání. Tož, byl nedělní večer, kocovinka z předešlého večera začala po lehoučku ustupovat, takže noční výlet do kina byl jasnou volbou. Stejně se rozhodlo celých 8 diváků, takže jsem si dokonale užil takřka soukromé promítání. Žádný retard nesrkal brčkem sladkou vodu. Žádný idiot nechrumkal vypukanou kukuřici. Žádný čerstvě zamilovaný pár se hlasitě nehladkal v nejzadnějších liniích. Zkrátka ideální podmínky pro všemi vychvalovaný film. Z počátku jsem malinko soupeřil s únavičkou, ale snímek mi svým tempem brzy pomohl ji kompletně setřást. Malinko mi vadilo takové lehce vykonstruované interní nepřátelství, především potom souboje hrdinů ve stylu "něžně zneškodnit a hlavně kamarádovi NEUBLÍŽIT". Naštěstí byly kompenzovány přívalem legrace po celou dobu jejich trvání. Děj je vesměs o tom, že se konečně tvůrci pozastavili nad tím, jak efektivně ničí Avengers při svých ďábelských misí jedno velkoměsto za druhým a že tu a tam někdo zemře. Také skříně opustí několik kostlivců typu "kdo komu zabil rodiče", aby vzájemné nesympatie poskočily ještě o kousek výše. No, a pak se to párkrát luxusně pomlátí. 3D nebylo až tak intenzivní, jak jsem si přál, ale několikrát jsem během stopáže stan přeci jen postavil. Z hrdinů mě mile překvapil černočerný Black Panther, neboť jsem si před zhlédnutím myslel, že to bude jen další trapný černý kokot a on to byl nakonec celkem šikovný černoušek. Plný počet nedám především za obrovskou předvídatelnost úplně všeho. A jak už jsem zmínil výše. Souboje ztrácí dost na své kráse, když víte, že se nikomu nezkřiví ani vlásek. Jináč samozřejmě akční pecka a nářez jako prase. O tom žádná! Už teď se těším na další marvelovinu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový Kapitán America se dost povedl. Bratři Russovi opět nezklamali. Těším se na jejich Avengery. I když ve filmu není tolik humoru jako v jiných marvelovkách. Po neúplně úspěšné akci v Lagosu se situace vyostřuje a OSN trvá na povinné registraci všech superhrdinů. To se samozřejmě některým z nich nelíbí a tím vzniká místo pro konflikt. Opět se cestuje po světě. Podíváme se například i do Vídně, Bukureště, Berlína, New Yorku, Wakandy a na Sibiř. Film je samozřejmě plný zvratů a my postupně odhalujeme pozadí některých skutečností. Tým je rozdělený na dvě stejné poloviny a je jen otázka času, kdy se do sebe pustí. Když k tomu dojde, tak to vážně stojí za to. V týmu přivítáme i nováčky v podobě Spider-Mana a Black Panthera. Hrdinové se spolu opravdu nemazlí a dojde i ke zraněním. Celé to dost ovlivní i nástup barona Zema. Opět je tam ale pár vtipných scén, hlavně ty se Spider-Manem. Škoda že tam Martin Freeman nemá větší roli. Je tam i pár komixových momentů. Na 2. díl to ale stejně nemělo. Bylo to tam až moc postav. Záporák taky mohl být lepší. Každopádně se ale film povedl a těším se na další Avengery. Ani Stan Lee nemohl chybět. "Budeš si to muset zanést do servisu." :D Recenze ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ne... Fakt ne. Došlo přesně k tomu, co jsem se obával, že nastane. Všichni superpéráci se do sebe pustí, ale i přes neoddiskutovatelnou smrtelnost celé řady z nich nikdo neumře (a to i přes v současné době neskutečné množství postav, z nichž celá řada je už několik filmů za zenitem). A když usedne prach z trosek letiště, všichni se na sebe podívají a omluvně řeknou, že ani neví, proč se tady řežou a rozmrdali celé letiště. A že jsou stejně největší kejmové. O faktu, že půlka postav je tam bez jakéhokoli důvodu prvoplánově dovlečena hnutím mysli scénáristy, aby tato "občanská válka" (souboj dva na dva by šlo asi těžko považovat za válku) působila většeji, snad pomlčet úplně. Freemana mám rád, ale ten nám toho moc nepoví, Brühla mám rád, ale jeho postava taky nedává úplný smysl. Ač je suverénně nejlepším marvelovským záporákem... Po technické stránce (téměř) bezchybné. Zbytek... viz výše... 50% ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama