Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

andrewXx 

všechny recenze uživatele

Tak...Marvel to dokázal ! Po veľmi vydarených filmoch ako Iron Man (4*), Guardians of Galaxy (4*) alebo Deadpool (4*) si u mňa ako zarytého fanúšika DC Comics vyslúžil v hodnotení plných 5 hviezd a to úplne zaslúžene. Som totiž toho názoru, že DC Comic robí komixovky pre dospelých, ktoré sú často krát vážnejšie, tvrdé, temnejšie a vystupujú v nich skutoční hrdinovia, ktorí si musia prejsť peklom len aby docielili svoje ušľachtilé úmysly. Presne tieto DC komixovky sú podľa mojej chuti. Marvel to robí skôr pre najširšie publikum vrátane detí, tým pádom už tie filmy pre mňa nie sú úplne TOP, no Civil War to všetko konečne zmenil. Už od začiatku sa filmom nesie akási iná, vážnejšia atmosféra ako je u Marvelu zvykom. Zápletka filmu rieši vážne problémy z ktorých je počas celého filmu cítiť ich následky. Počas všetkých tých superhero zásahov a deštrukcií, ktoré nakoniec dospejú do šťastného konca, ale zomiera množstvo ľudí a konečne prišlo na aspekt, ktorý sa vždy v týchto filmoch akosi prehliadal- kto za to všetko ponesie následky ? To rozdelí superhrdinov na 2 tímy s odlišnými názormi. Postavy tu fungujú výborne a ich motivácie sú silné. Akčné scény brilantne natočené, film má dobrý spád a tá 147 minútová stopáž mi utiekla raz dva. Duo Russovcov réžijne skvele zvládlo aj pripojenie nového (Black Panthera a staronového Spider-mana, ktorí priamo súviseli so zápletkou. Tu Marvel vyhráva v porovnaní s DC a Batman V Superman, kde bol tento aspekt začlenenia nových tvárí skôr než dostali solo film naozaj veľmi zlý a celý film na ňom padal. Vypustil by som len toho otravného Antmana a detský Spiderman...no dajme tomu, že v medziach. Vo viacerých aspektoch musím uznať, že tohto roku to Marvelu vyšlo a v konkurenčnom boji Batman V Superman vs Civil War je u mňa skóre naozaj nečakane 0:1. Ešte zopár takto vážnejšie ladených kúskov a Marvel sa možno filmovo naučí zavďačiť aj tým, ktorí vyšli zo škôlky už dosť dávno. ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Takže začnu výtkami:........hm...........hm........hm.....málo Martina Freemana.......hm....Vision je pořád trapnej.........a už mě vážně nic nenapadá. Motivace postav jsou jasné a uvěřitelné. Nové postavy sympatické. Záporák je vynikající, bitky jsou skvělé a finále ve třech funguje o 300% líp než v minulých Avengers celé město. Dokonce jsem byla chvilkama i dojatá a tajil se mi dech, jak do sebe řezali. Výborný nehollywoodský konec je důvod, proč nepochybuji o 5hvězdách. Jedna z nejlepších Marvelovek. DC by se na tomhle měli učit. ()

TheBrain 

všechny recenze uživatele

kapitán totálna kravina :D ja tieto elastákové somariny asi nikdy nepochopím, furt sa medzi sebou bijú a vôbec nikto nechápe prečo.... ()

Staple 

všechny recenze uživatele

Fuck off. Co to je? Okey, nový hrdinové jsou fajn. Spidey je konečně takový, jak má být. Black Panter nezaostává. Všechno parádní, ale ten konec. Film trvající 147 minut, kde se v příběhu takřka neposuneme a ustřižený konec. To mě skutečně irituje. Jako každý Kapitán i tento mě zklamal. PS Skvělé a nápadité akční scény. ()

Calypso 

všechny recenze uživatele

Přiková vás to k sedačkám. Naprostý luxus, předčilo očekávání. Akce od začátku do konce, výborný humor, všechno.Místo soustředění se na záchranu světa se konečně řeší také vnitřní spory, což filmu vážně prospělo. Potenciál filmu do poslední kapky využitý, prostě, bravo :) ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla lepší, ale i tak se to dalo vydržet. Ovšem kromě pasáží, kdy tam brebentil Spyderboy. MaxiAntMan byl zase nejzabavnější. Zbytek očekávaný průměr. Good luck v dalším díle. Fakt si už nedokážu představit, co tam nacpou... víc všeho už tu bylo v občanské válce. ()

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Další vysokorozpočtová slátanina. Další z mnoha superhrdinských filmů s bídným dějem otřepanou zápletkou a v podstatě vás nic moc nepřekvapí. Na obrovské výbuchy a super rvačky jsem už také zvyklý. Ale účel pobavení a jistého mediálního výdělku to určitě splní. ()

PamPero 1 

všechny recenze uživatele

Technicky o chlup lepší než předchozí Captain America. Black Panther přináší příjemné oživení. Dostávám přesně to, co jsem očekával, ale řekl bych, že nedostávám nic moc navíc. Fajn ale je, že jsem měl stále pocit, že sleduji sólovku Captaina, než týmovku Avengers. Takové smutné 4*, Winter Soldier mě bavil malinko více. 70% ()

Neo007 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně nejlepší díl a vlastně marvelovka zatím. Přikovanej od začátku do konce. Kdyby to šlo i šest hvězd jednoznačně. ()

Richi007 

všechny recenze uživatele

Marvel pořád jede a nasazuje jednu kvalitní komiksovku za druhou. Vtípky už dává trošičku na pozadí a ukazuje vážnost tématu, pak ale nasadí mladýho Spider-Mana a vtípky jsou zpět. Dobře je až moc mladý a trochu mi tam nesedí doba a kdo ho přivedl, ale i tak je to dobře udělaný. Triky na maximum a herecké výkony standard. Nic extra asi není třeba očekávat. Jdete prostě na marvelovku a tak to berte. Samozřejmě je potřeba pro pochopení vidět všechny předchozí Marvelovky a malinkato znát to pozadí. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Při myšlence bojujících přátel z A se mi ani nechtělo nijak vymejšlet, co, jak a proč to tak bude a měl jsem strach, co z toho vznikne. Nakonec to bylo fakt super a celej film je nadupanej až po strop. Sešlo se opravdu hodně hrdinů a bylo těžký, přiklánět se na nějakou stranu. Mega akce, super vtip, hodně silný a film prostě chytne a nepustí. Za mě rozhodně paráda. Takže ode mě 5* a NEPOCHYBNĚ DOPORUČUJU ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

Občanská válka nabídla příležitost zaměřit se na peripetie oddaností hrdinů, kolizi jejich hodnot a složitou volbu mezi svobodou a jistotou, avšak tvůrci se vydali cestou menšího odporu a větších zisků, a divák řeší jen dilematu, zda se přidat do týmu Kapitána nebo k Iron Manovi, třetí možnost neexistuje. Šest na šest sice není žádná občanská válka, ale bohatě vystačí na roztříštění příběhu, takže první polovinu filmu skáčeme od jedné postavy k druhé, výsledný rozvoj nulový a scénaristé se nevzmohli na lepší motivaci než pomstu a likvidují rodinné příslušníky v takovém množství, až mě těší, že v príbuzenstvu nemám žádného hrdinu. Přidejte k tomu frenetickou akci s roztřesenou kamerou a výsledek je, i v rámci žánru, slabý. Najdou se však i světlější momenty, jako potyčka mezi Buckym a Tonym o to, kdo je Kapitánův mazlík, scéna na letišti nebo Spider-Man, který se jako jediný z protagonistů dočkal pořádného vykreslení. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Bratři Russoové přinášejí jednoznačné zlepšení chuti po nečitelných "Avengers: Age of Ultron", byť i zde straší místy až nesnesitelné množství postaviček přibraných do počtu a absolutně přehnaná akce ničí cit pro jakoukoli uměřenost (kde jsou ty časy, kdy Iron Man bojoval proti pozemským teroristům a Kapitán honil nacisty). Je s podivem, že při vší frekvenci soubojů dostane většina postav alespoň takový prostor, aby se jednotliví fandové dočkali svých oblíbenců, avšak logickým důsledkem je, že o titulního hrdinu až zase tolik nejde nebo lépe řečeno - bez námahy ho zastiňují jiní (Black Panther, Scarlett Witch, ...). Příběh tak kvapí kupředu a vám pomalu dochází, že přes všechnu dechberoucí zábavu jde opět "jen" o další spojovací článek k něčemu, na co se nás MCU snaží nalákat. O to překvapivější je formální stránka snímku. Z počátku mne znepokojovala nepřehledně roztřesená kamera v bojových sekvencích, ale s postupem děje tento jev vymizel až k finální čistě nanímané ruční bitce, což je obdivuhodné zvýraznění dějové linky tříbících se názorů. Uvidím tedy, co si tvůrci připraví pro příště, protože zatím jsem ochoten na jejich hru neustále znovu přistupovat. Ale doufám, že alespoň nenechají vytratit do prázdna potenciál Brühlovy postavy. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Šablona od Marvelu začíná více a více nudit. Mnoho postav na plátně je zde jen pro bojové scény a pár dialogů, aniž by příběh někam posouvaly a některé jen lákají na své budoucí filmy. Prostě tu musejí být, jelikož jejich absencí by měl film s obhajobou názvu Civil War velké problémy. Velkolepost konfliktu je tu tím pádem jen účelově strojená a navíc v záplavě jednotlivých traumat dostává plesnivou pachuť. Hlavní záporák není dobrý stratég jak je nám podsouváno, to jen špatný scénář tlačí postavy do spousty nelogických rozhodnutí. Z původního konceptu se tak pomalu stává rodinná telenovela. Akční scény vyznívají na prázdno, jelikož nikdo nikomu skutečně nechce ublížit. Přirovnal bych to k dětskému hašteření. Místo nesmyslným bojem mezi sebou, by raději měl celý tým Avengers navštívit psychiatra. Doporučoval bych toho, jenž nosí pásku přes oko. ()

chup44 

všechny recenze uživatele

Po druhom pozretí: No, je to celkom vpohode :-) Mením hodnotenie z 3* na 4*. Pôvodný komentár: Neviem, prečo sú z tohto filmu všetci takí pototo a Batman v Superman dávajú pomaly odpad... Musím to vidieť ešte raz, no nezdalo sa mi to o moc lepšie, ako BVS, dokonca skôr naopak. Od Avengers 2 je to nejaké nevýrazné. Jasné, veľa hrdinov potešî, no "čím viac prúžkov, tým viac Adidas" to nezachráni. Skrátka ma to ničím moc nezaujalo, BVS mi sadol viac. Spiderman nový, no uvidíme, hlavne, že nejaký bude :-) ()

S.A.D. 

všechny recenze uživatele

Když už si člověk myslí, že ho Marvel nemá čím překvapit, tak přijde s dalším, opět trochu jiným, příběhem točícím se kolem Avengers, tentokrát bez dvou největších siláků, o to však více rafinovaném. Staré, nové i staronové tváře (Spidey) se ocitají nejen v názorovém rozkolu, jež nevyvrcholí tak, jak by se předem mohlo zdát. Pohrabeme se trochu v minulosti a vztahy se náležitě zamotají, aby se v závěru opět zlepšily a nám nezbývá než se těšit na další, snad opět o stupínek lepší, díl. ()

R.R.R.Remeck 

všechny recenze uživatele

Kľudne sa to mohlo premenovať ironman vs. capitan america. Presne takto to ma vypadať keď sa do seba pustia super hrdinovia, nenudíte sa ani minútu. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama