Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

tybro 

všechny recenze uživatele

Skvěle dokresluje vlastnosti našich známých "superheroes". Osobně jsem se přidal na stranu tábora Rogerse, ale to nic neznamená :-). Tento snímek si zaslouží narozdíl o dost slabším týmovém souboji aka Age of Ultron vyšší hodnocení. Teďko už jen nezbývá než se těšit na další zdařilou marvelovku. Viděno v kině 5.5.2016. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si lámat hlavu, proč mě to vlastně ve výsledku bavilo...a zjistil sem, že nad tímhle filmem je nejlepší si tu hlavu nelámat, protože příběh není zas tak genitální. Nejvíc sem si stejně užil humor a akci, takže proč tomu nedat ty čtyři židovské hvězdy no. Navíc zastávám názor, že v takovýhle filmech není třeba odkráglovávat hlavní hrdiny...takže uklidníme kulky, ano? ()

wahaj 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru hodně přehypovaný. Možná jsem měl obrovská očekávání, nicméně mě to zklamalo. Scéna na letišti je jedná z nejlepších scén ever, ale to mi nestačí. Jen to celý bylo na můj vkus až moc dlouhý. ()

SvobiQ 

všechny recenze uživatele

To je tak když smícháte to nejlepší z Captaina a to nejlepší z Iron Mana, plus pár dobrých věcí z Avengers :))) Bucky si to neskutečně dává, Black Panter je taky celkem Cool a Spider mana nemá snad cenu ani řešit, ne nadarmo hned dostal vlastní spin off :)))) občasná přítomnost Ant Mana nebo Scarlet Witch spolu s dalšími jen potěší :)))) ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Marvel si umí hýčkat svý děti. Tohle byla prostě paráda. Od prvních Avengerů pomalu se stupňující rozpor mezi Capem a Starkem dalo své ovoce. Zfilmovaný Civil War dává prostor všem zúčastněným a těším se, co na to řeknou při dalším setkáním Hulk s Thorem. Po téhle události už Avengers nebudou Avengers. Je to milník stejně jako komiks. O známých tváří se toho řeklo už tuny a postavy se prožrali hercům pod kůži, že herci už žijí životy svých superhrdinů. Black Panther byl skvělý a těším se až poznám Wakandu blíž. Spidey a Ant-Man mě nejvíc překvapili. U Ant-Mana se mi líbí, že režiséři nechali jeho styl ze sólo filmu a nijak ho neměli. Spidey překvapil hodně a nečekaně sexy tetička May?…Vzpomeňme jak to bylo s Mandarinem. Je to něco jinýho a podle mě v Marvelu ví, co dělají. Já jsem nadšen a říkám jen tak dál. A navíc konec, který není klasický happyend jen přidává plusové body. By mě zajímalo kterej pes ještě štěkne po rychlokvašce Batman vs Superman? ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Solidní 4* (80-85%), o dost záživnější než Avengers 2. Určitě to nezklamalo. V rámci toho, co toto téma nabízelo, je to zvládnuto dobře (když uvážíme, kolik se tam toho mohlo pokazit). Stále je to „jen“ jízda na barevném hlasitém kolotoči, nicméně toto je rozhodně jedna z těch lepších atrakcí na marvelovské matějské, která má navíc i méně křiklavá lákadla a občas diváka dokonce znejistí, jestli se náhodou nedívá na „opravdový“ vážně míněný film. Bratři režiséři jsou v tomto velmi zruční a jsou pro Kapitána Ameriku a vlastně celý ansámbl požehnáním. Velmi dobře si to drží balanc mezi vážností a potřebným nadhledem, což vůbec není samozřejmé a tvůrci (zdaleka nejen režiséři) zaslouží obdiv za to, že se jim to dramaturgicky pořád daří držet tak na uzdě. Stejně tak se jim pořád skvěle daří pracovat s hrdiny z různých filmů v jednom světě a ve společných scénách to nepůsobí cizorodě. Na druhé straně, je pekelně těžké vytvořit mezi nimi konflikt tak, aby hrdinové, kteří doposud spolupracovali, získali důvod i příležitost se mezi sebou najednou agresivně porvat, ale aby vlastně zároveň zůstali tak trochu kamarádi. To už bohužel tak bezchybně nefunguje… Ale to snad ani nemůže, za to bych scénáristy nevinil. S daným zadáním to vymysleli relativně obstojně. Taková situace se totiž snad ani „reálně“ vytvořit nedá, aby to někde nedrhlo... (I když nedává moc smysl, proč zrovna Stark a Rogers obhajují ty postoje, které obhajují. Mělo by to vzhledem k jejich ideologickému a názorovému založení být spíš naopak, aby to bylo plně konzistentní s jejich charaktery. No ale to asi pramení už z podkladového komiksu...) __ Btw. skvěle se podařilo představit spidermana, opravdu tohle umějí. Je to až k nevíře, ale člověk se fakt těší na další spidermanovský film! Prostě brilantní. __ Poznámka na závěr: Pořád je to bohužel zástupce (vlastně tak trochu nelidského) žánru filmů o tom, jak se objeví konflikt a hurá, jde se v podstatě automaticky řešit násilnou konfrontací. Tam, kde by zpravidla pomohl i třeba krátký rozhovor, nastupuje agresivní souboj. Občas jako by si protagonisté řekli půl věty, pak se několik minut mlátí hlava nehlava, a pak si teprve dořeknou tu druhou půlku, čímž se vše dost vyjasní a vlastně už se mlátit nechtějí. Já chápu, že to ve filmu s tímto názvem a premisou nejde moc jinak (a pořád mě celou dobu stejně bavilo na to koukat), ale je to vlastně smutné. Stejně jako je smutné, že za synonymum akce jsme tak snadno přijali násilí… No ale co už. Když už si tedy dávají tak efektně přes hubu, tak by aspoň kameraman neměl tak třást tou kamerou, abychom si to mohli pořádně prohlédnout! ()

jojto 

všechny recenze uživatele

No kóónečne! Po počiatočnom moralizovaní typu "keď sa rúbe les lietajú triesky" a riešení "počtu triesok", som sa dočkal krásneho skĺbenia superhrdinov. Snáď každému vŕtalo v hlave odkiaľ prišiel spíďo k tak namakanému obleku a že teta Mej by nemusela mať 75. Dokonale zapracovaný mravec i čierny panter, nezlomná Wič a ľudsky priblížený Buči dávajú nielen súlad a jasný, priamočiary dej Avendźerom, ale určite i lúč svetla v budúcnosti Marvelov a ich produkcii. Teším sa na budúce skĺbenie cca 40 supertýpkov. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Celkově je to dobrý film, přesto jsem trochu zklamaný od "Občanské války" jsem čekal víc. Rozkol v Avengers je vykreslený pěkně ale mohli ve filmu víc zdůraznit, že to rozdělilo celou společnost, ne jen ústřední tým. Nový spiderman se jim povedl a jsem zvědavý jak dopadne jeho sólovka. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Klasický Marvelovský štandard. Až tak to neurazí ale človek z toho ani nie je nadšený. Páčilo sa mi, že sme sa vrátili k normálnemu zloduchovi ktorý nemal za potrebu zničiť celý svet pomocou tisícok šedých robotov. Za to určite palec hore. To, že to miestami postrádalo logiku a bolo to nechcene vtipné už asi patrí k žánru, ale čo ma zarazilo oveľa viac je úroveň trikov. Snáď sa to nezdalo len mne ale miestami boli príšerné. Tony bol poväčšinu filmu v pozadí a nechal tak vyniknúť moju najobľúbenejšiu postavu Capa takže v konečnom dôsledku si až tak nesťažujem. Treba ale povedať, že to určite nemám chuť niekedy pozerať znova. ()

Malarkyy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší díl CA.... To že tam narvali Spider-Mana a ještě s tak vyj***nýma hláškama, herec totalní kid to prostě néé, to mě vážně nasralo... Dále pan IronMan si vystřihnul opět kousek arogantního kreténa.. Prostě těmito dvěma kretény zabily celý ten to díl.. Zbytek filmu stál aspoň za něco tak že 3 hvězdy ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak jsem si představoval Batman vs Superman. No nic. Občanskou válku šlo udělat líp, je tam příliš mnoho postav takže většina z nich je jak plivnutí do vody. Děj je i na komiks moc povrchni, ačkoliv se snaží o hloubku, tak v komiksu podobný námět působí debilně. Absolutně chybí opravdu funkční villain. Ale i tak, si ty čtyři hvězdičky dám, protože mě to vlastně bavilo. Narozdíl od BvS i mám dojem po shlédnutí, že jsem na gauči neprospal tři hodiny. A řemeslně to bylo v pořádku. Nový Spider-Man by snad konečně už mohl fungovat, což je taky prima. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Dve a pul hodiny(!!!) trvajici slatanina, ktera by stacila na necele dve hodiny a bylo by to min ukecane, hutnejsi a min trapne. Tohle byla fakt sracka, az na par vizualnich orgavterin. Jestli to takhle chce Marvel kurvit dal, tak ho DC brzy prevalcuje, a to budou teprve sracky. Opravdu nerozumim tomu konceptu, ze ze serie Kapitana Ameriky je vlastne pokracovani Avengeru. O cem tedy budou Avengeri? No prece o Kapitanu Amerikovi. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Najlepší z Kapitánov? Podľa akcie, príbehu a pútavosti do istej chvíle aj áno... lenže po čase zápletka je biedna, holá a nezmyselná. V polovici filmu si hovorím, že vcelku fajn a potom už nebolo nič... ()

pds 

všechny recenze uživatele

Už mi to pripadá ako zlátanina. "teraz všetkých marvelákov vrazme dokopy". Na RDj som sa vždy tešil, no teraz VELKE SKLAMANIE. 60% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Ze série o kapitánovi America zatím nejvydařenější kousek. Je to akční, je to barevné, ale liší se to od předchozích dílů tím, že to má i slušný děj. Takže když se zrovna nemlátí nějací superhrdinové, i v dialozích o něco jde a není to jen plácání suché slámy, jako tomu bylo doposud. Vyzdvihuji Iron Mana, který je mým oblíbeným hrdinou, a také Spidermana, jehož postava film zlidštila. Ale i hlavní záporný hrdina je neobyčejně lidský. Vydařené komiksové dílo. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama