Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

XI-XAO 

všechny recenze uživatele

Latentní homosexuál Kapitán Amerika nadále bojuje se svou orientací a nevyřčenou láskou k Zimnímu vojáčkovi. I když za posledních cca 100 let povraždil tak milion lidí, včetně rodičů jeho přátel, nehodlá svou lásku zklamat a raději obětuje celý svět, jen aby mu nikdo neublížil. Než aby si kluci odskočili někam v klidu do hor natočit pokračování Nezkrocené hory, rozhodnou se do toho zatáhnout snad všechny doposud známé i neznámé postavy od Marvelu a udělat z toho pořádný drámo. Nebyl to tak velký průšvih, jako Elasťák versus Netopýr, ale vyznat se v tomhle guláši už začíná být pekelná dřina. Já osobně bych ocenil, kdyby se každý komiksák držel svého kopyta a srazy třídy pořádali jednou za čas během Avengers 1, 2 ,3… Už nějak ztrácím pojem o tom kdo, kdy, co, komu a kde. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Zatím z mého pohledu nejslabší "avengerovka". Hlavně proto, že když to je servírováno jako sólovka, je tam úplně zbytečně 10 dalších Avengers. Potěšil mě ale střet na letišti, kdy se vesele hláškovalo, a to hlavně díky Spidermanovi a Antmanovi :-) Dále musím vytknout úvodní bojové scény filmu a potom závěrečný střet Ironmana s Kapitánem Amerikou, kde mě, na rozdíl od zbytku filmu, zarazilo místy až moc amatérské počítačové zpracování. Tím ale výtky končí a určitě to není špatný film, jen je prostě horší než předchozí kousky světa Avengers. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

No tedy milé překvapení...ze všech přiblblých avenžrů, star treků, xmanů a ja nevim jakych šašků, co sem v poslední době viděl, je toto řekl bych nejvyspělejší a nejnormálnější. Konečně se jednou nejedná o záchranu celého světa, vesmíru, samotné podstaty subatomárních částich...žádné hroutící se města a planety, ale dílo, které je nohama na zemi. Oproti zoufale dětinským xmanům nabízí propracovanější postavy, scénář, akci, herce a hlavně motivy a ukotvení v realitě (svět už není jenom hřiště pro hrdiny a stamiliony mrtvých, které nikoho nezajímají v xmanech, tady nejsou jen nějakou opomenutelnou vedlejší škodou, o které netřeba mluvit). Kvalita akčních a soubojových scén je vynikající. A i kdyby nic z výše uvedeného neplatilo, vzájemný souboj superhrdinů je něco jako splněný vlhký sen. ()

Xaeroo 

všechny recenze uživatele

Oceňuji nápad s "odpovědností", ovšem celé je to o čem?? Jen vyměňování názorů, zcela tomu chybí nějaká hlavní linie, nebo jestli nám chtěli ukázat přes 2 hodiny handrkování se... ()

1mikeF 

všechny recenze uživatele

Představuju si, co to mohlo být za epos, kdyby to nebylo udělané pro děcka. Dialogy dobrý a málem třetí hvězda za bitky, ale notak! Neměl bych fandit hlavnímu hrdinovi?! Rogers se chová jako idiot a ještě se snaží někoho poučovat? Celé to na mě vůbec nezapůsobilo tak jak ostatní Marvelovky. Poprvé... ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Takže všichni to víme, není to Captain America 3, ale jsou to Avengers 3 a ti jsou o trošičku temnější než předchozí filmy. Zápletka řeší podobnou situaci jako Batman vs. Superman, Avengers zabíjejí při svých kouskách civilisty. Někteří z toho mají výčitky (IronMan) a někteří (Captain America) to berou jako postradatelné vedlejší ztráty. Děj/jednání postav je totálně vedlejší a raději nad ním nepřemýšlet, nebo zjistíme, že hlavní hrdina je zastydlý, hloupý "kamarad". Všechno co uvidíme, už bylo v jednom nebo dvou předchozích filmech viděno. P.S. Hrdinové by měli začít používat makeup hrdinek, protože brnění ani séra je neochrání před modřinami z bitky. Kdežto Johanssonová jen v koženém oblečku nemá ani rozcuchanou kadeř. (2D dabing) Rozpočet: $ 250 miliónů, Tržby: $ 1 153,296 miliónů. Disney jede ... ()

aannemer odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto debilní slátanina. Už jen ten začátek, kdy se nám snažili podsunout, že v OSN sedí ti moudří, kteří vždy správně rozhodnou, co a jak. Dál jsem se ani nemusel dívat a byl bych býval udělal dobře, kdybych se opravdu nedíval. Bylo to utrpení. ()

zvolsi 

všechny recenze uživatele

Po předešlém díle jsem se trochu bál. ale rozhodně není čeho. Obzvlášť bojové scény jsem si opravdu užil. ()

robfi odpad!

všechny recenze uživatele

Zív , hnůj, nuda, vsude same Audi a kecy. Za pubertálního spidermana by to mozna sneslo pul hvezdy, ale ten zbytek je takova sracka, ze to zaokrouhlim dolu. Odpadni roura od hajzlu jak vysita. Splachnuto a zapomenuto. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Samozrejme draha a vypravna podivana s kvlaitnimi triky, ale jinak i v kontextu toho, ze jde o film se superhrdiny... tak scenar plny oslych mustku, dialogy toporne, zapletka uplne debilni (vycucana z prstu), motivace jendotlivyhc poszav uz vubec nesmyslna... nabor a deleni hrdinu na dve strany okate vycucane z prstu, tak aby byly ty dve strany cca silove vyrovnane... hrdinove cestuji v prostoru a case tak jak se hodi scenaristovi a proti vskekery casoprostorovy logice... apod. proste ne, v podstate dalsi genericka Disneyovka.... ale lidi to zjevne porad neopmrzelo, takze dokud na to polezou do kina po milionech, tocit se to v tomhel duchu bede stale dal (a ja to chapu, de predevsim o navstevnost a ziskovost filmu, delal bych to na jejcih miste stejne)... A k tomu navrch opravdu otravny a dense "cool" hlaskujici Spiderman.... *au* ()

májovec13 

všechny recenze uživatele

Tady už je silně přehrdinováno, chtělo by to ubrat (klidně někoho odpravit), aby byl prostor pro ty nové, nebo zajímavé (což třeba 100x recyklovaný Iron Man už není) ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Na Civil War sa opäť dobre pozerá, máme tu starých dobrých hrdinov, niektorých nových, lenže už to začína byť vykrádačka predchádzajúcich filmov. Akcia je super, trefné hlášky fungujú tiež aj osudovosť stretu Iron mana a Kapítana je oveľa lepšia ako u Batmana so Supermanom. Lenže už badateľne tu chýba skutočný moment prekvapenia (začlenenie Ant mana a spider mana je fajn, ale ešte by to niečo chcelo...) U mňa ale stále slušných 80 %. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Staré mongolské príslovie hovorí "Čoho je veľa, toho je príliš!" a títo amícki chlapi si pred ním zapchávajú všetky zmyslové otvory, okrem slušných vizuálnych trikov tu nie je nič pozoruhodné a zapamätaniahodné, úplne krepý príbeh, ktorý už ani nedokáže vykrádať sám seba, infantilné psychologické preslovy, toporní aktéri, ktorí už nedokážu zakryť skutočnosť, že sú tam len kvôli mastnej gáži a totálne zamotaná zápletka, ktorá si v určitom momente začína požierať vlastný chvost, dosť tragický diel nekonečného seriálu, ktorý tak oprávnene ambiciózne začal, takže 30%. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že film začal akcí ve Wakandě. Akce na začátku snímku mě vždy lépe vtáhne do děje. Viděl jsem toho hodně, co jsem nečekal a zajímala mě hlavně akce. Souboj Capa s Crossbonesem mohl být delší a mohl mít lepší bojovou "choreografii", neboli propracování a elegantnost. Jinak fajn začátek. Dále se film táhne dlouhou dobu důkežitými, leč často nudnými scénami konverzací. Tlachání a dohadování je tu plno a je vidět, že bratři Russové se tu snaží dát prostor všem hlavním postavám, ale přijde mi, že Josh Whedon (Avengers 1,2) to umí lépe a jeho působení mezi postavama mě zaujalo více, než jak tomu bylo zde. A i když je to Capův film...celé to nakonec působí jako Avengers 2,5. Další akce s městskou honičkou odehrávající se v Budapešti (myslím) se mi v celku líbila. Měla několik dobrých scén a hlavně nápady a svižnost. Ale čekal jsem to celé trochu lepší. Souboj Buckyho a Black Pantherem na střeše mohl být delší a lépe uspořádaný. Těšil jsem se, že to bude souboj podobný rvačce Capa s Buckym (z Návratu prvního Avengera) na ulici, který byl výborný, ale tady to už tak dobré nebylo a chyběla mi hlavně hudba, která by přidala hodně na účinosti a efektivnosti. Další akce...bitva na letišti byla pro mě uspokojivá, ale znovu si musím rýpnout a zkritizovat to :D Celá mohla být delší, dal bych tam více soubojů mezo jednotlivcema a nedával tolik prostoru Spideymu. Těšil jsem se na nového Spider mana, ale ten se mi tu nelíbil. A částěčně to byla i moje chyba, páč jsem šel na dabing a ten jeho se mi vůbec nelíbil a myslím, že si na něho do budoucna nezvyknu! Dále mi Spidey připadal více animovanější, než jeho předchůdci a to kazilo dojem. A moc kecal. Zklamal mě :( Těšil jsem se, že na letištní scéně uvidím propracované souboje s hudbou, ale nakonec v tom byl trochu zmatek a všichni se spíše rvali mezi sebou. Konečné finále nakonec bylo nejlepší částí příběhu. Cap, Bucky a Tony se řežou mezi sebou a i nějaká hudba se tu začíná objevovat. Celé to bylo dramatické a emotivní tak jak jsem doufal, že bude. Jinak s plným koncem jsem byl taky spokojený. Celkový výsledek se mi líbil, ale nějaké nedostatky tu zkrátka byli a stojím si za tím! Těšil jsem se na souboje jako z Capa 2, které se mi líbili, ale zde už neměli takovou úroveň a elegantnost. I celá akce ( až na konec ) postrádá nějakou měnší dramatičnost. Hudby di v celém filmu nějak nevšimnete...není totiž jaké. Některé koncerzace na začátku děje jsou až moc nudné i přesto, jak jsou důležité. Novej Spidey mě zklamal. Ant manovi a Hawkeyovi bych dal více prostoru. Hlavní záporák filmu je plochý stejně jako většina záporáku od Marvelu. I když jeho představitele jsem si v poslední době oblíbil, jeho scény ničím nezaujali. Za co bych tedy dal nějaké plus? I přesto, že akce nebyla dle mých představ, byla úctyhodná a nebyl jsem zas tak zklamaný, jak vykládám výše. Herci jsou dobří, animátoři se zde hodně vyřádili a kdybych to srovnal s ostatními marvelovkami, mezi nejhorší místa v žebříčku by se Občanská válka enumístila ani zamák. A ikdyž jsem viděl 2 trailery, asi 40 TV spotů a 5 klipů, film stejně dokáže překvapovat :) HODNOCENÍ: 82 % () (méně) (více)

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne zatiaľ najlepšia marvelovka. Paradoxne má ale s tradičnou schémou marveláckej produkcie spoločného najmenej, skôr sa uberá smerom dospelejších komiksových adaptácii typu Singerových X-Men, či Nolanovej Dark Kngiht Trilogy. Aj keď sa nebojí otvorene zabrdnúť do vážnych tém, určité situácie zvláda skvelo odhľahčiť typickým humorom. Russovci nám rozdelili superhrdinov do dvoch "táborov", no ani o jednom z nich nemôžeme povedať, že má stopercentnú pravdu. Motívy oboch strán sú dostatočne vysvetlené (a opodstatnené!) a načrtnutá dilema je ozajstným morálnym orieškom na rozlúsknutie. Príbeh má svižný spád a šikovne predstavuje do deja nových hráčov, ako Black Panthera (na ktorého sólovku sa po tomto už nemôžem dočkať) a Spider-mana (Holland má potenciál byť najlepší Spidey). Večná slabina takmer všetkých filmov od Marvelu - záporák - je v tejto snímke skvelý, viete sa s ním stotožniť a pochopiť jeho motívy. Jednoducho povedané, skvelý komiksový film, na ktorom sa len ťažko hľadajú väčšie nedostatky. Som zvedavý, s čím sa vytasia nabudúce. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Po mnohých stránkach je Captain Amerika: Občianska vojna, alias Avengers 3 (načo to vôbec tak nazvali, keď je to každému jasné) príliš priemerný. Akčné scény boli napodiv, a na rozdiel od predchodzích filmov, miestami naozaj zle zrežírované, čo znamená, zbytočné momenty, miestami až nezáživné (viete, ten štýl akcie, kde jeden hrdina doslova "podá" padoucha druhému, aby ho ten dorazil, i keď ho úplne bez problémov mohol doraziť ten prvý, proste umelo vyskladaná akcia, ktorá nepôsobí dobre). Takisto akcia ako taká zo začiatku nepriniesla nič nové, videli sme to, čo už xkrát v predchodzích filmoch, no chvalabohu s príchodom nových kumčaftov sa to rozprúdilo a rozrôznorodilo :) Najviac som si užívala práve tieto nové postavy, jedného z mojich najobľúbenejších T´Challu a Spíďa (i keď herecký predstaviteľ Tom Holland mi ani za mak nesadol, proste príliš detský typ), príjemne pozerateľný bol aj Tony Stark v jeho zatiaľ najserióznejšej podobe, škoda trochu Kapitána, ktorý to tými svojimi heroickými a záchranárskými postojmi už aj trochu preháňal (a okrem toho prakticky celý film len babysittoval Buckyho, čo ma dosť zlostilo, proste premrhaný potenciál). Zhruba od polovice filmu to už pekne odsejpá, no jakkoliv sa snažili tvorcovia spraviť z letiskovej bitky the best of, tá finálna, Ironman vs Cap vs Winter Soldier bola oveľa temnejšia a emocionálne intenzívnejšia, s ústredným momentom celého filmu, ktorý vlastne aj celý film charakterizoval. Ešte niekoľko slov k celej tej hlavnej pointe filmu - je mi jasné, že celá koncepcia občianskej vojny vyžaduje pocit viny zúčastnených a ohliadnutie sa za svojim činmi, no práve to vytvára až príliš neuveriteľný kontrast medzi predchodzími titulmi, kde sa tvorcovia takým niečím, ako na koho spadne zničený mrakodrap, alebo vôbec nejakou ideou prípadných obetí vôbec nezapodievali, a týmto počinom, kde len púhy pohľad na výbuch časti jedného domu spôsobí Avengers takmer šok a hneď sa berú zachraňovať ľudí (čo takisto zatiaľ v Avengers filmoch nemá obdoby). Nevravím, že by sa na tento aspekt nemalo prihliadať, no aspoň sa to mohlo spraviť a načať o čosi plynulejšie. Alebo sa na to v predchodzích filmoch nemali tak vykašľať :) Každopádne to všetko vyšlo o niečo lepšie než Age of Ultron, jednotku to zatiaľ ale neprekonalo (niet divu). Som zvedavá, čo ukáže čas a ďalšie časti, no úprimne dúfam, že sa konečne dočkáme viac nadpriemerných, než priemerných filmov. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama