Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

s0re 

všechny recenze uživatele

Trošku som sklamany, očakaval som z dejovej stranky viac, vlastne rozuzlenie prišlo až na samotny koniec. ()

barsy 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla s nulovým očekáváním a musím říct, že jsem byla příjemně překvapena. Po nepovedeném snímku Avengers: Age of Ultron jsem obávala, co zase tvůrci Marvelu vymyslí. Zde byl myslím klíčový opravdu dobrý děj, ve kterém šlo opravdu do tuhého. Líbilo se mi, že obě dvě strany měly normální názor a upřímně doteď nevím, na jaké jsem vlastně straně. Velkým plusem jsou zde nové postavy, které nám nabízí nové charaktery, postoje a schopnosti. Nechyběl zde ani klasický Marvelovský humor, propracované efekty a úctyhodné herecké výkony. I když byly některé scény opravdu protahované, nekonečných 148 minut se dalo překonat. U těchto filmů mám ráda osobité soundtracky, které mi musím se přiznat u tohoto filmu chyběly. I přesto, že měl tento film své nedokonaloti, musím ho ohodnotit jako celkem povedený snímek a pro mě, jako pro fanouška Marvelu to byla opravdu dobrá podívaná. ()

Controlor 

všechny recenze uživatele

Má to nepatřičný název, správně by se to mělo jmenovat Avengers III. Má to hodně přes dvě hodiny. Na co takový maraton. Od půlky mně to začalo bavit. Rozdělení Avengers ns dobré a zlé fungovalo. Zádrhel je v tom, že nikdo nebyl kvalitně bad. Všichni byli moc sympatičtí. Akce, předraženost, dětsky naivní. ()

Erufael 

všechny recenze uživatele

No zklamalo mě to. Vůbec nechápu, kde to sebralo takové hodnocení ...V podstatě to jen vykrádalo všechny ostatní filmy o superhrdinech.Zbytečně ukecané a bojove scény nudné.Tak nevím ...buď jsem z toho vyrostl, nebo poslední dobou filmy s Iron manem stojí za prd ()

MirINDay 

všechny recenze uživatele

Tohle se rozhodně povedlo! Čekal jsem nějakou hloupou záminku k souboji, namísto toho jsem dostal překvapivou nálož rozumných vysvětlení a opravdu jsem se dokázal vžít do kůže obou stran. Podle mě jedním z nejlepších filmů o Avengers. ()

tXtX 

všechny recenze uživatele

Úprimne, tretieho kapitána som si užil hlavne kvôli výborne spracovaným bitkám (letisko!). Kto s kým, prečo, načo začo ma veľmi nezaujíma, niesom extra fanúšik univerza.. Spidey a Ant-man ma bavili (aj keď krátko) najviac. Ostatok klasika. Teda až na Hawkeyeho, ten je extrémne nezaujímavý. A tiež Black Widow v podaní sexy Scarlett mi už miestami prišla trošku prehnaná. Inač je to fajn, až na niekoľko nudných kecačiek na začiatku som sa prakticky nenudil vôbec. Pre mňa určite jedna z naj Marveloviek. 80% ()

Lucinda458 

všechny recenze uživatele

Čím začít... Tak nejspíš tím, že film by se měl jmenovat Avengers: Civil War, jelikož tam vystupuje v podstatě celý tým Avengers a není to film pouze o Captain Americovi... Ale pokud pomineme název, film jsem si vážně užila. Jen jsem se chvílemi v některých momentech ztrácela, protože byly trochu hektické. Efekty na jedničku, hudba také. Film je plný emocí, a přestože jsem šla do kina s tím, že jsem jednoznačně "TeamCaptain", tak jsem ke konci byla rozporuplná v tom, kterému týmu vlastně fandím. Znovu si tvůrci nechali otevřená vrátka pro možné pokračování a to je možná důvod proč hodnotím 4* a ne 5*. Jinak film splnil snad všechna očekávání. ()

upy 

všechny recenze uživatele

Další skvělá marvelovka. Úžasné efekty, boje, děj, dialogy a mnoho dalších věcí. Skvělá hudba, která byla tam, kde měla být. Občasný humor, který odlehčil vážnou situaci, která probíhala. A psychologie postav tomu všemu dala ten správný říz. Podle mě nešlo ani tak o smlouvu, nešlo ani o ostatní hrdiny, jen o Kapitána, Tonyho a Buckyho. Samozřejmě většina filmu byla o smlouvě a o chycení Buckyho, ale to hlavní byla ''zrada'' Kapitána. ''Zrada'' píšu jen proto, že nezradil ani tak Avengers, ale spíš přátele. ''Počestný syn Boží,'' jak řekl Ultron, se stal kriminálníkem. Nakonec měl dobrý důvod, to přiznávám, proč udělal některé věci, ale pro většinu jasný důvod neměl. Skvělý film, ve kterém se objevila ve velké dávce psychologie. Plus Spider Man. Tom Holland nemohl být lepším Spider Manem. Humorný puberťák, který tam vlastně neměl nijak významnou roli a stejně to zvládl na jedničku. Podle mě jasných 5 hvězd, minimálně 4 hvězdy pro milovníky Marvel. 3 hvězdy pro nepřílišné znalce komiksů. Nakonec 2 a méně hvězd pro fandy temných DC hrdinů a jejich špatných filmů a seriálů (kromě The Flash). ()

Final 

všechny recenze uživatele

Kapitán Amerika dostal pořádnou porci temné atmosféry a ačkoli je sám o sobě příběh naprosto jednoduchý bez jakékoli snahy přinést do světa Marvel komiks alespoň trochu změny, stačí to pro důstojnou akční podívanou. A byť tohle může být hlavní zápor Občanské války, tak pro mě se jeví jako naopak jedna z nejsilnějších stránek. Žádný přeplácaný a nesmyslný Zimní voják, nebo zbytečně umělý Ultron, jen pořádná rubačka hlavních hrdinů. Tony Stark jako hlavní záporák pak stačí k tomu, aby jste věděli, komu fandit. To ovšem studio Disney neomlouvá za to, co udělali s mým oblíbeným Spider-manem (klasika i amazing). Za to by někdo zasloužil přes držku Iron-manem. ()

LiSaiFun odpad!

všechny recenze uživatele

První třetinu jsem se jen nudil, druhou jsem se ptal, proč se všichni chovají jako malé děti, a třetí jsem si přál, aby se už konečně pomlátili a byl pokoj. ()

xray0045 

všechny recenze uživatele

Po Batmanovi a Supermanovi jsem cekal ze si spravim chut na novem CA a ono velky hovno. Nejhorsi CA ze vsech. Snaha o to aby byl pribeh temny a spolecensky zavazny je dobry do komiksu, ale ve filmu spis rusi. Kaskaderske kousky a lokace jsou za 5 hvezd a pribeh za jednu takze cekal jsem vic akce a min filozofovani. Ani jako pulavengers me to nedostalo, na to chybel tymovy duch. Je to dobre natoceny a standardne zahrany, jen je to blbost. Tedy v porovnani s predeslymi CA a Avengers. Marvel se snazi do filmu dostat snad vsechny komiksove hrdiny najednou a tak neni videt poradne zadny. ()

Scoobys 

všechny recenze uživatele

Suprová podívaná od Marvelu, bohužel trailer osobně pro mě prozradil vše. Takže když jsem do sálu vcházel věděl jsem nepotřeboval jsem vlastně film vidět abych věděl co se bude dít. Trailer ukázal že se bude film prudce k minulosti, ať už charakteristikou postav nebo děním. Dá se říct že bratři Russovi opět ukázali svoje schopnosti na plátnu na maximum. A toho se trochu bojím. Protože nám Marvel slibuje hojné pokračování celku Avengers tak se trochu obávám že budou do filmu cpát nevhodné přiběhové vsuvky apod.. Každopádně věřím že další pokračování bude znovu úžasné jako toto. 5 hv.. ()

pretorij 

všechny recenze uživatele

No co na to rict, kdyz tohle ma stejne jako spickova dila ... smutne a neco to vypovoda. Ja to nechci splachnout do zachoda. To co jsem ocekaval jsem dostal: akc, trocha humotu, zadny velky filozofovani- proste Marwelovina. Ale rekneme si uprimne, za ty prachy to mohlo byt trichu vic nez jen efekty. ()

macajonak 

všechny recenze uživatele

Po mírném zklamání u Age of Ultron přišla lahůdka v podobě Občanské války. Vždycky jsem si říkal, jak je možné, že si nikdo nestěžuje na tu spoušť, která po superhrdinských činech zbude. Film Občanská válka mi na tuto mou otázku částečně odpovídá a rozděluje tak Avengery na 2 části, do každé z nich přidá další oblíbené hrdiny, které každý poctivý komiksák zná. Sami chvílemi nebudete vědět, komu fandit a minutáž je přiměřená napínavému obsahu. Osobně bych možná jen konec zvažoval poněkud temnější. Tento konec však nevylučuje další možnou spolupráci při obnovení původních Avengers a tak se mírně odchyluje od komiksové předlohy. ()

Wolfis 

všechny recenze uživatele

Dej a pestrosť postáv zasahuje skôr do sérií snímok Avengers, no hlavným propagandistom tejto veľkej akcie je sám Cap, a predsa len k samotným pokračovaniam Avengerov je napísané už niečo iné. Každopádne ohromná akcia, pohlcujúca dramatizácia, napätie a epické súboje miestami nabité emóciami s výbornou choreografiou, ktoré pri pohľade na mlátiacich sa dlhoročných priateľov a komiksových hrdinov nenechajú chladnými hlavne veľkých fanúšikov Marvelu. Pri jednom z posledných súbojov som len hľadel na plátno ako Rogers bezhlavo mláti Starka mysliac si, aby s tým prestali. Pravý fanúšik si medzi stranami nevyberá... pravý fanúšik hľadá cestu a kompromisy výhodné pre obe strany s nádejou zmierenia. Na scéne sa nám tu objavil aj nový a ešte mladučký Spider-Man, ktorý si takto otvoril cestu do ďalších pripravovaných sólo snímok a síce mi zo začiatku veľmi nesadol, dávam mu určite šancu zapôsobiť, oblekom sa mu to zatiaľ podarilo. Celkovo som s obsadením spokojný, po sólovke sa nám tu konečne v ďalšom filme objavuje aj Ant-Man, pri ktorom na veľkosti nezáleží. Poslednú dobu ide Marvelu karta, len tak ďalej! /90%/ ()

NatyR 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že film byl skvělý, ostatně jako všechny "marvelovky" ale jsem trochu zklamaná... protože film měl skoro 3 hodiny, což mi přišlo zbytečné. A oproti ostatním dílům se mi až tolik nelíbil. ()

Bednobuch 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to dost zdlouhavé. Bohužel. Ale jinak jsem si to užil. Pěkné akční scény, pěkné efekty a po přidání Spiedermana a Antmana je i sranda. Bohužel mi tam něco chybělo. Jistý spád děje, nebo něco takového. Bylo to dobré, ale ne skvělé. ()

SNAKExxx01 

všechny recenze uživatele

Tak to bola nakladačka ...dej sa nezastavil do zaverecnych tituliek . Marvel zreje ako vino ...koho ich filmy bavia , tak tento zarucene bude ..kapitanko , vzdy ta budem mat najradsej z nich .. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama