Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

Reif 

všechny recenze uživatele

Nejspíš je potřebné zmínit, že daný žánr moc v lásce nemám a tudíž nesleduji. Souboje všech těch možných supermanů mi přijdou jako infantilní bitvy na zahrádce za domem ("Já mám pevnost!" "Já mám střelu, která ji prorazí!" "Jenže já mám silové pole okolo pevnosti!" "Ale já mám generátor, který to silové pole vypne."). Když jsem však něco takového náhodou zahlédl, vždy mě zaráželo množství rozflákaných měst, které se v těchto filmech bere jako vítězství. No, konečně do toho někdo rejpnul a ukázal, že super nejsou zas tak super (celý mi to připomíná debatu o amerických mariňácích, kteří jsou národními hrdiny, dokud nevylezou na povrch fakta o jejich ne až tak hrdinském nasazení). Mám nepsané pravidlo, že čím delší film, tím lepší, u dobrého filmu se nudím málokdy. 147 minut občanské války mou myšlenku tak trochu vyvrací, celou dobu čekáme především na boj o letiště (světe div se, zase skončí na maděru). Nuda, nuda, šeď, šeď, kde jsou ty pověstné hlášky superhrdinů? Musím dát pár bodů spidermanovi, ten jediný to trochu vylepšuje. No a druhá hvězda je za skvělého záporáka Nikiho Laudu, který ovšem není zas až tak promyšlen (seriózně, čekal jsem, že to bude minimálně nějaký rozmražený nácek). ()

Mykie 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepsi z Marvelovek a i kdyz jsem tomu neveril a tvrdohlave si chtel stat za svym, ze BvS je super a DC marvel rozdrti, Russoovci me velmi efektne a presvedcive vyvedli z omylu. Skvele nadavkovana akce a konverzacni thriller, ktery jsem rozhodne necekal a celkove vyzneni filmu vubec neni tak prvoplanove slunickove jak jsem dopredu mylne predpokladal. Winter Soldier potvrdil ze je pro me nejzajimavejsi postavou celeho univerza a nakonec ani ten Steve neni takovy Dusin za jakeho jsem ho povazoval. Vubec pro cely film plati, ze postavam prospelo premyslet nad svymi ciny a posunulo je to nekam uplne jinam. Daniel Brühl je vyborny netradicni zaporak a jsem nadseny z toho jak tvurci tuto linii pojali. A Spider-man je bozi. ()

D.D.Dees 

všechny recenze uživatele

Pánové ani nevíte jak moc jsem se na tenhle film těšil. Doslova jsem dostával erekci u každého traileru a tak jsem neváhal a navštívil nejbližší kino v Hradci Králové. Čekal jsem hodně a to byla možná chyba. Nebudu tady teď do detailu rozebírat co se mi líbilo a co zase ne. Jen řeknu, že jsem byl zklamán a to hodně. Proto prosím nemějte vysoké nároky, protože potom jste akorát zklamání a nasraní. Film nedoporučuji pravým fandům, kteří čekali pořádnou řežbu s husí kůží. Dostanete vychladlý předkrm po kterém na hlavní chod nemáte chuť. Na díl se koukněte jen proto, aby jste pochopili věci co se dějí v Avengers jiný zážitek z toho asi mít nebudete. Na film bych znova nešel. Až příště tedy budu mít nutkání básnit o filmu několik měsíců a nadrženě na něj čekat rovnou mi dejte facku :)) ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

Jsem vášnivým čtenářem kresleného porna s ušlechtilým názvem komiks a nový Captain America všechny mé prazvláštní choutky ukojil. Bratři Anthony a Joe Russo prokázali své kvality a s nelehkým úkolem se popasovali na výbornou. Svižný, plynulý příběh propojující podstatnou příběhovou linii a údernou akci má hlubší význam a závažný dopad na hlavní představitele, což je u Marvelu velice přínosná novinka. Velké množství postav se překvapivě stává pozitivem a všichni jsou nenásilně zakomponováni do příběhu a dostanou možnost předvést své vlohy a uspokojit skalní fanoušky. Akce se stejně jako u předchozího dílu soustředí na kontaktní, pěstní souboje s propracovanou choreografií umocněné skvělou kamerou a přiměřeným střihem. V porovnání s oběma díly Avengers je Občanská válka mnohem komplexnější, vážnější, emocionálně bohatší a rozumněji zpracovaná akční "rubačka", která se zarytě nesnaží zavděčit se za každou cenu. 85% ()

Wolfchant 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda kdy clověk po pulce filmu chce utect a nebo to vypnout a ono to nejde protože jste dali 250 za kino,takže doufám že už podobnou sračku neuvidím ()

Jerkie 

všechny recenze uživatele

4 nebo 5? nebuď troškař. Vlastně mě to dostalo, seděla sem tam a po většinu toho filmu jsem si říkala "No, jo, lidi.. Lidi.. Lidi.. Víte vy, jak si kálíte na hlavu a myslíte si, že to nejste vy, ale někdo jiný?" Bylo to přesný, lidská malichernost, pošetilost a bezmezný touha po něčem, co stejně nespasí Vás, ani Vaše okolí. Udělejte co chcete, odskáčete to tak jako tak. Bylo to vtipný, bylo to napínavý po celou dobu. Nehledě na to, že se mi líbí propojení jednotlivého Avengera se všemi ostatními. Myslím, že to dává větší smysl.. Stráveného času nelituji ani trochu. Těším se, co vypadne příště. Jen čemu jsem se musela vyloženě smát až vysmívat, byla přehlídka Chrise Evanse, jak drží vrtulník. Jo, to byla spíš scéna do jiného žánru, řekla bych, anebo by z ní byla skvělá reklama na nějakou suplementaci pro kulturisty. Ale jinak super. ()

Maza2222 

všechny recenze uživatele

Ok, vrátil jsem se z kina. Mé pocity. Začátek byl pomalejší, ale pak už to bylo perfektní. Rozhodně na to skočte, protože jsem kvůli tomu jen několik kilometrů od našeho města. Bylo to lepší než Age of Ultron, ale nevím, jestli je lepší Avengers, nebo tohle (budu muset kouknout víckrát). Bylo to natočené velice dobře a ani jsem se nenudil. Žádná líbačka, jako v Age of Ultron. Nové postavy nezklamali a mě většinou zklamou, staré byli lepší než v předchozích dílech. Ten Spider-man byl super. Podtitulkové scény byli v pohodě, až na to, že jsem musel přečkat celý titulky :).Baron Zemo byl zkrátka inteligentní a super záporák´. Ant-man taky nezklamal, nasmál jsem se s ním. SPOILER Jednu věc bych vytknul- nikdo neumřel. Podle traileru jsem čekal, že se tam pozabíjejí a ono nic. Film rozhodně doporučuji. 100% ()

adelfilm 

všechny recenze uživatele

opět dobře zpracovaný film od Marvelu. nikdy se mi snad nestalo, že bych se setkala z nějakým filmem u kterého jsem se nudila. pro tento díl to platí dvojnásob. tento díl nás ještě více napnu, více už to snad ani nejde. díky tomu to filmu jsem si také měla o čem povídat se svými spolužáky. no, a o vtipu a zápalu ani nemluvě. díky moc za tento díl, zase jsem byla napnutá až do konce.:D ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle filmu se nejvíce nadřeli kaskadéři a tvořiči efektů. Scénář, v americkém stylu "...dobro nakonec zvítězilo.." je standartní, nijak překvapivý. Herci chodí a mluví, klidně to mohli být najatí prodavači z Tesca, herecké výkony neexistují. Jediným světlým bodem jsou hlášky mladého Spidermana, jinak je to jen výplach očí a uší... ()

Raiser1 

všechny recenze uživatele

Vážně nachápu co tvůrce zamýšlel. Je tohle pokračování Captaina Ameriky nebo mega mix avengers + hosté? Samotnej CA mě nikdy moc nebavil, proto jsem se těšil na menší oživení dalším avengerem ale toto se opravdu nepovedlo, kazdej hrdina musí mít svůj pevně danej počet "vtipných" gegů. Co na tom že nejsou vůbec vtipní, ono si to svoje slabuduché a jednoduché diváky najde, vždyť Amerika je takových plná. Asi z 80% neuvěřitelně nudnej film, samý mluvení o tom že prd smrdí a coby kdyby nesmrděl a bla bla bla.. Pár relativně dobrých akčních scén to už nemůže zachránit. Za mě velké zklamání. ()

d-nao odpad!

všechny recenze uživatele

Bezduchá mlátička. Nič viac. Včera sme boli naj kamoši a dnes sa ideme zabiť, ale záhada, nikto tu nezomiera. Aspoň nie tie najväčšie Marvel esá. Tento film je obraz súčasného Hollywoodu. Žiaden dej, logika, iba vysoké tržby a tešte sa na ďalších 5 dielov. Odpad! ()

afrikovsky 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby měl film kratší stopáž tak bych dal i více, ale jinak jako OK přesně v mezích marvelovského universu. Tak kde konkurenční batmani a supermani ztrácí ve scénáři a honí to digitálními orgiemi tak Disney je hravý a triky jsou prostě jen pro dokreslení a vypadají přirozeně. Zážitek je pak lepší a člověk sleduje film. A když ještě můžeme sledovat krasnou Scarlett tak proč neutratit 150 kaček. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Už název je trochu rozporuplný,je tam totiž tolik hrdinů, na mě až moc, že tomu ten název moc neodpovídá,když se potom všichni střetli a vlastně všichni byli padouši ale i hrdinové bylo to těžký se v tom vyznat,na druhou stranu nebylo to špatné přibyli nové postavy a někteří pobavily víc než hlavní představitelé třeba Ant Man byl super.Po vizuální stránce v pohodě,herecké výkony spokojenost. ()

Ondra.T 

všechny recenze uživatele

Film by měl spíš patřit k sérii Avengers, je to víceméně o všech. Zábavnosti prvního dílu Avengers to u mě nedosáhlo, ale přišlo mi to lepší než druhý díl Captain America Winter Soldier. ()

Simon.Gal 

všechny recenze uživatele

Tak, bohužel, tak jsem se na to těšil a tak mě to zklamalo. Ano, je to pořád skvělý film, o dost lepší než například Age Of Ultron, ale v podstatě nepředvedl nic nového, příběh nebyl nic extra. (hlavně v porovnání s komiksovou předlohou) Jinak Chybí mi tu například Daredevil či Punisher, u F4 a X-menů chápu, že je vlastní Fox, ale u Daredevila atd ne. slibovaná temnost a větší vážnost není na filmu nijak vidět. Jestli má být tohle opravdu nejvážnější Marvel film tak se asi v budoucnu nic nezmění. SPOILER: Podle mého názoru měl někdo umřít, například u Rhodese aka War Machina by to dávalo smysl potom co se mu stalo. Měl někdo umřít už jen z toho důvodu, že Infinity War bude neskutečně přeplněné postavami. Jinak Tom Holland jako nový Spider-man je skvělý, uvidíme co předvede v solovce Homecoming. A konec filmu mě zklamal asi z celého filmu nejvíc. 3* ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama