Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 240)

Sekyn 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když se sejde parta kamarádů a daj si pořádně do čenichů. A aby k tomu byl pořádný důvod je třeba donutit několik postav převléknout kabáty. Je třeba uznat, že počínání postav je naohýbáno někam úplně jinam, než kam v předchozích filmech mířili. Místy si říkám, jestli už to není moc a zavání to nelogikou. Kupodivu příchod nových postav není (opět) drastyckým zabodnutím vidlí do filmového pásku. Marvel mě znovu překvapil. Taky jste si jako já říkali, že tentokrát to už musel zákonitě přehnat a bude to slátanina první, druhé i třetí třídy? Nakonec to bylo příjemný pokoukání. Možná mám pokroucené měřítko díky DC, ale Marvel opět dokázal, že umí. Osobně bych raději na místě Spidermana viděl zpět Tobiho a napojení tak na předchozí filmy. Celá ta scéna s návštevou Tonyho u Parkerů byla hodna nemilosrdnému vystřižení. Já bych to viděl raději bez Spidermana. Ale co se dá dělat, alea iacta est ! ()

Fahfkas 

všechny recenze uživatele

Film, který je opravdu super, ale na můj vkus zbytečně zdlouhavý. Z těch necelých 2 hodin a 30 minut by se dal klidně smrsknout na 1 hodinu a 45 minut, maximálně. Některé dialogy byly zbytečně natažené, o ničem, a kdyby ve filmu nebyly, tak se nic nestane. Co se ale zbývajícího děje a filmu jako takového týče, tak si zaslouží pochvalu. O akci nebylo nouze, spousta hrdinů k tomu. Více jako 75% ale dát nelze. Snad příště. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

40% - Tento film mě moc za srdce nechytl. Oba to mysleli dobře a přesto si hodně ubližovali. Možná jsem handicupovaný tím, že jsem z tohoto comicsového universa viděl jenom pár filmů, ale nějak jsem tomuto nepřišel na chuť a místy jsem se docela i nudil. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

No jasně komixových filmů plná prdel a já než vyjde nový zapomenu na ten předchozí. Jinak asi jo, proč ne, ale jen pro někoho. Jen mi nejde do hlavy, když už tam jsou celá partičko, proč se to jmenuje Captain America, teda krom toho, co jsem zapomněl. ()

chrochtos 

všechny recenze uživatele

Neuveritelna nuda. Mnozstvi "superhrdinu" a "akcnich" scen narostlo do takove miry, ze nejenze je znacne obtizne pochopit proc ktera postava dela co dela, ale hlavne jako divak nemam zadnou motivaci s kteroukoliv z tech postav souciti nebo ji fandit. Kdyz bych si sel uprostred filmu na 20 min na zachod, tak po navratu z WC nebudu mit pocit, ze jsem o neco duleziteho prisel. Zplacat 20 superhrdinu do jednoho filmu se da udelat 1x, 2x.. ale pak uz je to vicemene stale to same, a je vlastne uplne jedno kdo s kym bojuje, protoze vsichni vedi, ze "ti duleziti" nikdy neumrou a nic jim vlasne nehrozi. K tomu navic nekteri "superhrdinove" pusobi primo smesne - konkretne treba catwoman, ktera je ve skutecnosti chlap, ktery se bez problemu dokaze vyrovnat Cpt.Rogersovi i WinterSoldierovi, prestoze se ma jednat o synacka nejakeho africkeho diktatora, a nikde neni ani zminka o tom kde by se jeho supersila a superschopnosti vzaly. Secteno a podtrzeno - promrhane 2,5h meho zivota. Dve hvezdicky davam tak nejak za to, ze krome debilniho a nudneho scenare, debilnich a smesnych postav je ten film stale profesionalne natoceny, a je sance, ze pokud budu mit nekdy za par let vice nez 2 promile alkoholu v krvi a budu se hodne nudit, mozna si ho stahnu a kouknu se na nej jeste jednou. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Kam sa hrabe DC? Je pochopiteľné, že po zhliadnutí tretieho kapitána sa človek automaticky púšťa do porovnávania s BvS. Avšak, pravdu-povediac tu niet čo porovnávať. BvS bol nekonzistentný, skrátka scenáristicky úplne nezvládnutý, zatiaľ čo tretí kapitán pevne stojí na vlastných a až do samého záveru jednoducho baví a ani na chvíľu nenudí. Je pravda, že kvôli tomu prílišnému množstvu postáv nedostane každá zaslúženého priestoru, no nie všetko musí byť dokonalé, hlavne že film ako celok funguje. Čo sa týka hercov, nemám žiadne výhrady, hlavná dvojica Evans a hlavne Downey Jr. sú skvelí a predstavenie Spideyho a Black Panthera dopadlo na jednotku. Záver ma takisto milo prekvapil, keďže som čakal, že na konci bude všetko opäť tak ako na začiatku, no nestalo sa a najmä vďaka tomu nie je tretí kapitán úplne zbytočným filmom v MCU, práve naopak. 95% ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /ten děj a některé dialogy zase o ničem, leckdy víc výbuchů a létaní než kontaktních soubojů na zemi/, + /skoro všechny postavy pohromadě - máme z toho další týmovku, ten styl Russoů natočit to trochu jinak, než obvykle tu je, vizuál + triky + souboje tradičně špičkové/, hodnocení - tak i z Kapitána Ameriky máme týmovku a lepší než vloni A - AoU, dobré, slušné, docela povedené, ikdyž už ne takové jako u Zimního vojáka, tam ten styl byl poprvý, tak to zaujalo, tady už je to podruhý a už to není taková bomba, no a jelikož lonští Avengers příliš neuchvátili, tohleto je docela slušný reparát ()

kajicek27 

všechny recenze uživatele

Opravdu zase super film. Dějově velmi naplněný film. Nenudila jsem se ani chvilku. Líbilo se mi spojenení i sse Spidermanem a Antmanem. Jen se trochu bojím, že tam za chvilku bude pobíhat i Wolverine. JInak film úžasně spracován na efekty a vůbec nezklamal. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

.....RRRRRRRRRRRRRR! Já jsem tak nas.... už jen z toho, že se pustí do sebe dvě velké ikony Marvel filmů. A splácat to dohromady ještě s AntManem a dalšími ... Opravdu zbytečnost. Letos spolehlivě vyhrají DCComics a jejich SSquad!!! Marvel to ničím nezmění. Captainem určitě ne! ()

aznaho 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejlepší Marvel široko daleko. Black Panther mě dostal. Souboj Starka s Regersem dokonalej. Baki je uspanej. Well, co bude dál?! Už teď se těším. BTW: CA: jestli zjistěj, že je tady, přijdou jsi pro něj....Black Panther: Jen ať to zkusej! JÁ: Doufám, že to zkusej co nejdřív! Yeah💪🏽Dávám 6 hvězd z pěti😂 ()

Filmyx 

všechny recenze uživatele

Jako co to bylo? Kapitan Amerika? Ok, další Avengers, proč ne, ale nechápu proč tento film má patřit do série s Kapitánem.... a Spiderman? Už fakt neví, koho by tam ještě dali... zbytečně moc přeplácané postavama!!!! ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Najslabšie z celej série. Nepáčilo sa mi ako sa snažia odstaviť Iron Mana, lebo údajne je už Robert Downey Jr. starý! Asi ho budú chcieť nahradiť nejakým buzi fešákom s uhrovitou tvárou. Takže, ďakujem neprosím :( ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Bohatá produkce, spousta pěkných vizuálních efektů, rozumné herecké výkony a režie. Příběh je ukecaný, bere se tak vážně, až je unavující. ()

mountparagold 

všechny recenze uživatele

Tak som sa tešil, a aj taký sklamaný som bol po zhliadnutí. Absolútny priemer a rozhodne najslabšia Marvelovka pre mňa poslednej dekády (áno, aj s prihliadnutím na druhých Avengerov, a to už je čo povedať). Neviem čím to bolo, či už stereotypnou hudbou, slabými motívmi postáv, alebo absenciou tak klasického humoru Roberta Downeyho, toto bola prvá Marvelovka, ktorú som ani nedopozeral do konca, po asi 3/4 filmu vypol a o hodinu som na ňu zabudol. A dobre mi tak, veľká škoda premrhaného potenciálu, ktorý tento Kapitán mohol a mal mať. ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Ant man a spiderman skvelé osvieženie. Bruhl výborný záporák. Jednotku to neprekonalo, ale je to akčná jazda ako má byť. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama