Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (122)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 250 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V roce 2023 nabízel slavný aukční dům Julien's masku Iron Mana (Robert Downey Jr.). O tuto rekvizitu byl neuvěřitelný zájem a výsledná suma dvojnásobně překonala původní odhady. Nový majitel si ji odnesl za neuvěřitelných 127 000 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 408,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 1155 milionů. (NIRO)
  • Tom Holland v prozradil, jak se dozvěděl, že získal roli Spider-Mana: „Sedím takhle s počítačem, vedle mě pes. Naťukám 'Marvel' a vyjede mi článek, který mám pořád ještě uložený. Píše se v něm: 'Rádi bychom představili našeho nového Spider-Mana, Toma Hollanda.‘ Převrátil jsem počítač, ten mi spadl z postele a rozbil se. Pes se málem zbláznil...“ (G....)
  • Když se herci poprvé potkali na natáčení, Chris Evans (Steve Rogers) chtěl po každém kolegovi, aby zatancoval na písničku z filmu Pomáda (1978). Video prý nikdy nesestříhal, samotné záběry si však nechal nastálo uložené v mobilním telefonu. (ČSFD)
  • Hlas manželky Helmuta Zema (Daniel Brühl) namluvila žena jednoho z režisérů. (gecko)
  • O roli Spider-Mana usiloval Chandler Riggs. V roce 2018 k neúspěchu řekl: „Ucházel jsem se o roli Spider-Mana, myslel jsem, že by to mohlo být skvělé. Ale Tom Holland odvedl opravdu skvělou práci, je skutečně neuvěřitelný. Před pár týdny jsem se podíval na Homecoming a je pro tuhle roli perfektní, je to opravdu dobře zvládnuto.“ (Geralt z Rivie)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. dubna 2016 v Los Angeles. (Varan)
  • Jedná se o první film z Marvel Cinematic Universe, ve kterém nám byly představeny nové postavy, které se měly až poté objevit jako hlavní hrdinové vlastních filmů. Jedná se o Spider-Mana (Tom Holland) a Black Panthera (Chadwick Boseman), kteří poté ztvárnili hlavní role ve filmech Spider-Man: Homecoming (2017) a Black Panther (2018). (V999)
  • Falešný pracovní název filmu byl "Sputnik". (Varan)
  • Ačkoliv to ve filmu není řečeno, ministr zahraničních věcí, kterého hraje William Hurt, se jmenuje Thaddeus Ross. Stejnou postavu si Hurt zahrál už ve filmu Neuvěřitelný Hulk (2008), tehdy ještě jako generála Thaddeuse "Thunderbolta" Rosse. (Lorge)
  • Důvod, proč ve filmu není Hulk (Mark Ruffalo), je podle komiksu "World War Hulk" ten, že není na Zemi. Byl z ní vykázán, protože byl shledán příliš nebezpečným. (Harroc)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama