Reklama

Reklama

Extinction

  • Velká Británie The Expedition (neoficiální název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hluboko do amazonské džungle se vydává tým pod vedením respektovaného profesora Johna Howsona na expedici věnovanou ochraně zranitelných a ohrožených druhů. Po řadě podivných událostí je opouští jejich pověrčiví průvodci, tým se však rozhoduje zůstat v rozlehlé džungli a dále se svým projektem zabývat... Ale jak padá noc, v táboře si začnou uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá, protože se ocitli v lovišti predátora, kterého by nikdo neočekával. (Pod)

(více)

Recenze (12)

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

"Hluboko do amazonské džungle se vydává ..." Já jsem tedy v Amazonii nikdy nebyl, ale soudě dle tohoto filmu mi to nemusí být vůbec líto, protože i Moravský kras vypadá exotičtěji. Natáčelo se evidentně v úplně normální evropské přírodě, přičemž stopáž je na pár místech proložena jednosekundovými záběry na skutečnou jihoamerickou krajinu / zvířenu. Tento problém je pouze prvním z mnoha, který tento film má, je pro něj ale naprosto vypovídající. Gumový dinosaurek nahánějící hrdiny březovým hájem prostě působí směšně. Strašně směšně. Kdyby to tvůrci alespoň proložili chtěným humorem a pomrkávali na diváka ve smyslu "my taky víme, že točíme kravinu, že si vlastně jen hrajeme na dobrodružný film", byl bych možná smířlivější. Takhle ale neexistuje žádný důvod, proč by měl kdokoli tomuto dílu věnovat zabijáckých 103 minut svého času. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Radšej nech divák od toho nič nečaká, aspoň nebude sklamaný. To sa mi už viac páčil Dinosaur Project, ktorý mi prišiel lepší už len preto, lebo tých dinosaurov bolo omnoho viac, a tak bol aspoň akčnejší, pestrejší a zábavnejší ako táto bieda. Tuto sa prvú polovicu filmu nedeje absolútne nič, potom sa kamarát konečne objaví, ale celkový dojem to zlepšilo naozaj len minimálne. Žiadna veľká akcia, žiadne nečakané útoky, pre mňa ani žiadne sympatie k postavám, a Dina ukazovali len sporadicky. Navyše stopáž prepísknutá na maximum. Fakt neviem, čím chcel režisér konkurovať predchádzajúcim dinosaurím snímkom. Nebolo to síce vyložene odpadové, ale skôr vyložene nezaujímavé a zbytočné. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný. A navíc hodně dlouhý. Tvůrci téhle Expedice si řádně nasrali na hlavu, když z nepochopitelných důvodů zvolili za záporáka nevyhynulýho dinosaurka (vlastně jsou dva, ale to je úplně jedno), který jim v té nehostinné "Amazonii" (ve skutečnosti britském Walesu) jde hladově po krku. Přerostlý ještěr s vizáží nedomrlého raptora se však divákům představí zhruba po hodině stopáže, a to většinou jen jeho hlava, případně ocas. Jeho útoky jsou pak předvedeny tím nejtypičtějším FF způsobem: úprkem a třaslavou kamerou. Do té doby to bylo hlavně o bloudění několika postav tou "drsnou džunglí", v níž nám hrdinové zblízka představí několik hadů, pavouků a jinou roztomilou zvěřinu. (20%) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia ludí sa vydá do pralesa, aby skúmali zvieratá. Uprostred noci na nich však zaútočí predátor, ktorý zničí ich tábor a oni musia unikať aby prežili. - Opäť ďalší FF horor a naviac z Velkej Británie. To pre mňa nieje zrovna vyhovujúca kombinácia. Herci sú velmi nesympatickí, dej je slabý a kamera zameraná na veci, ktoré by v tomto žánri snímať nemala. Najprv kamera sníma velké prsia v modrom tielku. Potom sa baba prezlečie, prsia záhadne zmiznú, ale aj tak je kamera zameraná na jej hrudník. V momente, kedy sa boj s dinosaurami najviac vyostrí, sa kamera zameria namiesto hrudníku na jej zadok. A medzitým okolo nich pobiehajú dinosauri. Dinosauri vyzerali aspoň trochu zaujímavo a aj niektoré živočíchy na mňa urobili dojem. Menší plus je to, že dinosauri sa objavujú dosť často na to, že vo väčšine FF je nepriatel zachytený na kamere velmi málo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel se film moc nepovedl. Těšil jsem se na další parádní malý film typu Tape 407 nakonec se film stal sice pěkným dobrodružným filmem ale slabým dinosauřím filmem. Dinosaurů tu není moc a i když oceňuji že se nejedná o efekty, tak tvůrci si sehnaly asi jen hlavy dinosaurů protože zbytky těl nevidíme. Sem tam krev, sem tam roztřesená kamera a dost utíkání. Bohužel moc se nepovedlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Extinction“ vůbec ničím nepřekvapí, a to ani trikovou stránkou, protože ta je slabá a je zde co nejvíce scén, kde triky nejsou vůbec potřeba. Dějová linka je tak unavující, že ani nemá smysl se na ni koukat s tím, že zde bude alespoň nějaký náznak toho, že tvůrci měli lepší nápad, než prostě jen točit to, co točí každý druhý. Nuda a šeď a jen další ukázka toho, že found footage je vyčerpané. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Opravdu nic neříkající film,který byl natáčený na Welsu,takže ne v Amazonii a je to samozřejmě i vidět.Velmi špatný film. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Až sa čudujem, že v roku 2014 sa ešte nájde odvážlivec, ktorý by spravil film v spojitosti s dinosaurami. Kamera na štýl chyť, toč a utekaj, je premyslený ťah a treba uznať, že až na okuliarnatého herca to všetci ostatní zvládli pomerne presvedčivo. Dobre postrihané, dobre natočené, hoci v niekoľkých záberoch bolo vopred jasné, čo a odkiaľ sa vynorí. Ten chvost za skalami bol až príliš. Samotné zvery boli spravené veľmi amatérsky a myslím, že práve tento fakt filmu uberá na hodnotení veľmi, veľmi veľa. Ak by stvory boli zobrazené o čosi reálnejšie a nebolo by na nich tak jednoznačne vidieť, že sú len výsledkom počítačovej grafiky, film by určite mohol mať o poznanie lepšie hodnotenie. Ak si však odmyslíme počítačovú grafiku (veď napokon - ako inak vtesnať dinosaury do filmu, než ňou?), film bol určite pozerateľný a nenudil. ()

Purity1711 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia rozstrasená kamera, kde sa hodinu nič nedeje a ani potom to nie je žiadna sláva. Skôr je to smiešna prkotina s gumákom, ktorý naháňa hrôzu ako sliepky u nás na dvore :D Je to dlhé, nudné, nahovno. A ten plagát je smiešny, keď to idú porovnávať s Jurassic World. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch horších dinosauřích snímků. Už na začátku jsem měl o filmu pochyby, protože žánr found footage příliš v lásce nemám, na druhou stranu jsem tajně doufal, že v kombinaci s dinosaury by mi mohl sednout. No, nepovedlo se, ač tady jsem, na rozdíl od jinak mnohem kvalitnějšího Jurského masakru, neměl pocit, že bez ruční kamery by to bylo výrazně lepší. Dinosaurus je na první pohled umělý, většinu času, kdy je na plátně, ho ani nevidíme celého, Amazonie na první pohled není Amazonií (taky se to natáčelo ve Walesu) a found footage prvky (běhání terénem s roztřesenou kamerou) prostě nejsou můj šálek čaje. Líbila se mi zápletka filmu. Mělo to jednu kvalitní scénu (ve stanu) a ta hlavní útoková scéna je svým způsobem docela povedená (byť z ní přímo čiší promarněný potenciál- ta kamera měla jít přímo na Dina). Na poměry FF tam byl "nepřítel" docela často, na poměry filmů s dinosaury to bylo bohužel málo. Slaboulinká jedna hvězda. ()

Hajkovna odpad!

všechny recenze uživatele

"Když jsem vyrazil na tenhle EXPEDITION, nečekal jsem, že mě čeká EXTINCTION!" vyřkne asi nejméně sympatická hlavní postava, TikTok POV kameraman, který natáčí tento paskvil cesty do Amazonské džungle. Někdo by řekl, že mám love-hate vztah s "óóó, ztracené záběry z kamery, fakt reálná horrorshow" filmy. Já spíše found footage až na dva snímky nenávidím. Je to lacné, filmaři, kteří nevědí, co dělají, žánr používají jako opěrku, a nakonec to působí hůř, než kdyby z toho byl normální klasický film. Tady je ta pseudo-reálnost přímo směšná, celá kamerová stránka nepůsobí "amatérsky", spíše jen odfláknutě, CGI v krásném denním světle odhaluje všechny svoje nedostatky, a celý film končí powerpointovou prezentací, u které jsem se reálně začal smát. A smál bych se více, kdyby mě zbytek filmu naprosto nevyždímal. Na takovýhle Céčkový film nebyli herci až tak špatní, nepočítaje ironicky naše dvě hlavní postavy. Bylo ale vidět, že scénář nejde nijak dobře uhrát a jakákoliv zajímavost vztahů postav šla k zemi jako kostry těch dinosaurů. Neil Newbon použil tento film na methodactingovou přípravu žití v lese s kriplama, jelikož si o několik let později zopakoval tuto roli ve formě elfského upíra z té DnD videohry. To byl jediný humorný faktor, který mě vedl k shlédnutí této kraviny. ()

Reklama

Reklama