Reklama

Reklama

Majk Spirit - Hľadám pravdu

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Slovensko, 2012, 4 min

Obsahy(1)

Hudobný klip k piesni Hľadám pravdu z albumu Nový človek začína príchodom Majka Spirita (Michala Dušičku) do kníhkupectva, kde sa pripája na internet. Následne spomína na detstvo, prezerá knihy. V ďalšej dejovej línii vidíme jeho snahu získať dôležité informácie aj vďaka digitálnej technológii. Potýka sa s problémami, no nakoniec sa mu podarí získané informácie rozšíriť na verejnosti. (Marek1991)

(více)

Recenze (6)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonalá reklama na hudebního zoufalce. Texty Michala Penka ještě dávají smysl ve srovnání s tímto buldozerem. Majk Spirit se smrtelně vážnou tváří odříkává text, vzdáleně to připomíná rap, kterému se musíte smát. Vše je doprovázeno "cool" hlesnutím na konci textu, co zní asi jako jakési "ehe", což vzdáleně evokuje umělcovo vyvrcholení. Text obsahuje zápichy typu: "Google je studňa múdrosti", "a ja hladám pravdu". O kus dál se to "vylepší" zmínkou o kruzích v obilí a palčivou otázkou, co se stalo v Roswellu, vše doprovázené nezlomným sloganem o hledání pravdy. Ty píčo, to bylo na sanitku. Ten klip taky hodně "psal". Vešlo se do něj všechno možné, i o trikovou složku zahrnující moderní digitální technologii nebyl divák ochuzen, ale zdráhám se tu změť kokotin vůbec nazvat triky. Umělec o svém počinu samozřejmě musí hovořit náležitě v superlativech s nezbytnými anglicismy - nejlepší sound, nejlepší video, nejlepší image, nejlepší special effects. Nic nesmí mít jiný než výjimečný rozměr. Zmínka o kokotím rozměru už ovšem chybí. A nyní je řada na mně: Máte před sebou nejtrapnějšího umělce, před nímž rytmicky zpívaná hudba raději volí úprk k Vanilla Ice, aby mohl mít nějaké tantiémy, neb Majk Spirit by brzy mohl zhudebnit i Karla Hynka Máchu a tvrdit, že jeho hudební přístup je ten nej, úplně nej, nej, nej a hlavně super cool. Jeho zkřížené hnáty jsou bonus. 0% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Album Nový človek Michala Dušičku alebo ak chcete Majka Spirita bol svojho času tým najlepším na slovenskej hip hopovej scéne a dodnes je niečím, k čomu sa veľa najmä mladých ľudí rado vracia a púšťa si piesne z neho. Hľadám pravdu považujem za jedno z najlepších rapových diel, zároveň za jedno z nejlepších uvedomelých diel, ktoré naša hudobná scéna má. Dodnes je jednou z mojich najobľúbenejších. Má perfektný vizuál, moderný a s krásnymi efektmi, je radosť na to pozerať, škoda tých reklám sponzorov na začiatok a na záver, no to by sa dalo vystrihnúť. Textovo a hudobne je to radosť počúvať. Aspoň raz za čas by si to mala väčšina ľudí vypočuť, lebo ľudia radi súdia, radi nadávajú a myslia si, že len oni vedia, kde je pravda. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Sen je určite lepší track, ale týmto klipom kvitujem na výbornú sofistikovanú robotu, ktoré presne sedela na to, čo chcel dotyčný povedať. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Text zajímavý, hudba horší, videoklip úžasný!! Za efekty, střih, kameru dávám 2,5*. !! Zbylé půl hvězdy je za hudbu a text. ()

Reklama

Reklama