Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Recenze (261)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna dráma o starnúcom športovcovi, ktorý musí prehryznúť svoje ego a pochopiť, že je čas predať štafetu mladším. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $152,901,115Tržby Celosvetovo $383,930,656 Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,861,705Tržby za predaj DVD v USA $13,962,633║ Návrat k osvedčenej značke. Nový McQueen je opäť grafická delikatesa, dobre sa na to pozerá, len škoda je že dejovo to opäť nemá až tak čím prekvapiť a vsádza na klasickú mentorskú dejovú šablónu. A samozrejme stret z modernou technológiou na cestách teda na závodných trasách. Ako dejovo sa to dá zniesť a baví to ale na Pixar to je akosi málo a akoby sa im už nechcelo tvoriť do hĺbky akoby stratili svoj obrovský tvorivý potenciál. V podstate sa strácajú úrovňou vyprávania v ostatnej animačnej konkurencii. Momentálne však všetky štúdia dosť stagnujú a ponúkajú strašnú rutinu. Jedinou výnimkou je asi Disney Animation, kde mali hneď niekoľko vydarených kúskov(Na vlásku, Ľadové kráľovstvo či Ralph rozbi to). Veru za posledné roky mal Pixar len dva silné produkty a to Toy Story 3 a V hlave. Nuž dúfam že sa ešte naštartujú a časom ukážu že nezaspali na vavrínoch. /videl v kine: 80%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opakuje se osnova prvních Aut ruku v ruce s třetím i čtvrtým Rockym a navíc i špetkou Creeda. V první půli to sotva chytá dech (což speciálně omladina snáší s ošíváním), ve druhé (a především pak v závěrečné půlhodině) ho to však přeci jen chytá (a omladina již ani nedutá), šlápne se na plyn a finišuje to jako solidní "hračkářský merchandising Aut posilující" sázka na jistotu v dechberoucím technickém provedení. Výrazně lepší dvojky, o něco horší jedničky a již několikáté potvrzení, že Pixar v celovečerní tvorbě ztratil šmrnc a jede na tovární volnoběh. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sestupna tendence Aut pokracuje, ale furt to neni vylozene prusvih. Pribeh je samozrejme stokrat omletej a predvidatelnej, ale zase musim tvurce pochvalit, ze se nesnazi o nejaky infantilni vtipky za kazdou cenu a obcas to hraje i na vaznejsi notu. Dej ale odsejpa vetsinou relativne svizne, zavody jsou fajn a i kdyz tu je par hluchejch mist, vylozene jsem se nenudil. Jako rozlucka v pohode, ale dalsi dil uz radeji ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hledáš tu svý ztracený koně?" Blesk McQueen zestárl, zmoudřel a zpomalil. Jaká to tragédie. Nicméně ladění pístů v písku, na simulátoru, po tmě v lese či při demoličním derby v Hromové díře mě celkem bavilo. A taky mě tradičně bavily všechny ty auto narážky, "krásný" Burák, maskovaný Čeněk Urvalfiltr a samozřejmě komentování Luboše Plecháčka s Karolem Kolákem. Vlastně na tom není nic vyloženě špatného, jen už je to celé takové oválně klišovité. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle pojetí a návrat příběhu, kde se postava posune odněkud někam, je důstojné rozloučení. Skoro až dýchá jedničce na záda. Blesk nabral roky a nakonec i rozum. Tým je tým a nejlepší řešení někdy máte přímo před sebou. Doufejme, že čtyřka nebude, v nejlepším přestat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Auta jsem nikdy moc nemusel, oba díly jsem viděl jednou a už si z nich moc nepamatuji, ačkoliv by bylo rozhodně lepší si před trojkou jedničku zopakovat (hrozná dvojka se ignoruje). To jsem ovšem neudělal a začátek pro mě tedy byl o něco problematičtější, ale nakonec jsem se naladil na správnou vlnu a musím uznat, že síla, jakou Auta 3 zapadly v kinech plně vynahrazuje kvalita filmu samotného. Jistě, už dávno to není ten Pixar, který tak milujeme, kvalitou jsme někde na úrovni Hledá se Dory, ale u mě ji auťáci mírně převyšují. Celkově bych řekl, že příběh Bleska McQueena a spol již byl završen a že by se interní zdroje měly zase nahrnout do jiných značek, nejlépe těch nových a originálních. Vlastně mi ale myšlenka těchhle sequelů po tak dlouhé době nevadí. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Auta si odbyla svou poslední štaci (snad) a rozloučila se se ctí. Stylově se trojka více blíží prvnímu dílu. Ubylo humoru, více se řeší existenciální krize a povaha Bleska, který se ještě necítí na to, aby končil. Atmosféra filmu může někdy působit až ponuře a Blesk ve své animaci (i když vypadá stále stejně), působí vysloužilým dojmem a divák se s jeho situací celkem dokáže ztotožnit. Burák se ve filmu téměř neobjeví a hlavní roli tak přebírá Cruz, které člověk zvládne bez problémů fandit. Animace je opět dokonalá (například lesy nedaleko Hudsonovi dráhy, či detail na závodní dráhu jsou dokonalé). Tempo je však celkem pomalé a dětskému divákovi asi vyhovovat moc nebude - dvojka měla holt větší "drive". Ve finále však Auta dospělého potěší (hlavně narážky na české reálie - Hanka Zagorová, lehce CD Kryštof) a na 4 hvězdičky stačí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Záver (dúfajme) populárnej frančízy je remeselne mimoriadne kvalitným dielom, ktorému navyše nechýba tlčúce srdce. To je možno iba dokonale zakryté vypočítavosťou za vidinou istého zisku. O predaj lístkov aj merchandisingu určite nebude núdza, no je opäť raz potešiteľné, že z toho budú mať radosť aj diváci a nie iba účtovníci, kedysi nezlyhávajúceho giganta. Získať si späť divácku dôveru nie jednoduché, tu sa to však podarilo výborne. V podstate sa tu kopírujú klady aj zápory prvého dielu. Tu sa však riešia zaujímavejšie témy a má v rukách silné zbrane v podobe nostalgie a pachuti po predchádzajúcich počinoch z autíčkarskej série. Minimálne v mojich očiach teda ide o najvydarenejší kúsok z trilógie. Záver som prereval ako malé decko 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixar se snažil vymezit k druhému dílu a snaží se zamaskovat vůbec jeho existenci. Takže zde máme znovu hlavně závodění, žádný animovaný a okolečkovaný James Bond se nekoná. Co napsat k zápletce? Spousta velkoprodukcí v čele s Myšákem ve znaku absolutně rezignuje na scéniristickou stránku a tak příběh vykrádá Rockyho kde to jen jde. Zhruba o nějakých 10 minut dříve mě došlo i samotné "šokující" odhalení na závěr. Nedokážu si moc vysvětlit, proč zrovna Auta, které považuju za jednu z nejméně atraktivních Pixarovek mají na svém kontě už třetí díl. Už ten první za moc nestál. Naštěstí diváci v kinech tohle pochopili a tak Jednička vydělala při rozpočtku 120/462, u Dvojky 200/562 a Trojka 175/380. Další díl by tedy snad hrozit neměl. A z těchto čísel kdy tahle série zase tolik ani v minulosti nevydělávala musí být absolutně zřejmé že důvod vzniku dalších pokračování je jen a pouze prodej hraček a předmětů spojených s touhle značkou. Komentovat to, že se Pixar tímhle propadá do bahna stále hloub už snad ani není potřeba. 50% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Asi nejdospělejší Pixarovka co kdy vznikla. V téhle finální štaci Aut je totiž naprostý minimum humoru a absolutní maximum vážnosti, a kupodivu tahle kombinace funguje na výbornou. Víc než důstojný završení trilogie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil som. Prvý diel bola fajn zábava, dvojka o chlp zaostala za kvalitami prvého dielu, no a trojka sa vracia znova späť na vrchol. Príbeh sa pekne posúva dopredu, nové a lepšie autá sa už doťahujú na bleskového McQueena a to je na tom to najzaujímavejšie. McQueen sa s touto výzvou musí nejako vysporiadať a je to natočene celkom zaujímavo, pohodovo a vtipne a aj závody majú čo ponúknuť. Bavil som. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná reminiscence Rockyho životního příběhu, která nádherně vypadá a dobře uzavírá McQueenovu linii, ale od značky Pixar jsme zkrátka zvyklí na originálnější náměty a kreativnější znázornění možností fikčního světa. Pro dospělé je to navíc pohříchu málo vtipné, byť stále intelektuálně a morálně na úrovni, na rozdíl od takových Mimoňů. 65% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Auta 3 jsou již 18 filmem studia Pixar. To znamená, že musím začít s tím, co si myslím o každé Pixarovce- Jsou to neuvěřitelně promakané animáky a Pixar netočí animáky pouze pro děti ale má v nich zároveň něco co dokáže zabavit dospělé diváky. A to se dá říct o Autech 3- Auta 1 sázela na příběh typu dostaneme se ze známého prostředí A do neznámého prostředí B, Auta 2 spíše cílila na špionážní dobrodružství McQueenova noshleda Buráka a Auta 3 jsou příběhem o stárnutí a nové generaci. Blesk už není ten mladý závodník a z toho filmu to jde hrozně cítit. Sice se často dočkáváme humorných scének ale dočkáme se scén které byste do animáku netipovali- A tím se Pixar liší. Auta 3 jsou v závěru opravdovým předáváním pochodně mladší generaci. A je správným zakončením této trilogie. K tomu jestli má ještě cenu pokračovat se vrátím později. Ta animace je pořád neuvěřitelná. A je fakt neuvěřitelné, že příroda v Pixaru už pomalu opravdu vypadá jako živá. Pixaři jsou prostě machrové animovaného filmu a těším se na každý jejich kousek. Auta 3 jsou prostě další úžasná Pixarovka a opravdové dobré zakončení trilogie. A já se jenom modlím aby jakékoliv tržby zabránili Pixaru natočit Auta 4. Lepší zakončení si totiž nikdo opravdu nemohl přát a bojím se, že narozdíl od Toy Story 4 by už nebylo cokoliv vyprávět. A hlavně bych chtěl aby Pixar začal točit čím dál tím více originální filmy. Nějaké to překvápko jako před 2 roky V hlavě. PS1: Krátký předfilm je neuvěřitelně roztomilý a (klasicky pixarovsky) překrásný. PS2: Potitulková scéna je ale vpodstatě se jedná o scénu z filmu z jiného úhlu pohledu. PS3: Český dabing je kvalitní jako jsme u Pixarů zvyklí. A co se týče toho, že Buráka místo Petra Novotnýho mluví Buráka jeho syn Pavel Novotný...... Pavlík je snesitelný ale na Petříka nemá :-) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Lightning McQueen (Owen Wilson) má dobře rozjetou sezónu, ale v jednom závodě ho těsně před cílem předjíždí nováček Jackson Storm (Armie Hammer), který patří k nové generaci závodníků... Paul Newman (Doc Hudson) mohl ve filmu zaznít díky archivním v jedničce nepoužitým nahrávkám. Příběh je oproti dvojce lepší a animovaná krajina vypadá jako reálně natočený záběr. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Vyvrcholení trilogie autíček se zde neslo ve velmi nostalgickém duchu. Takže opět to bylo zábavné a vtipné, ale mnohem méně – spíše to bylo pojato mnohem dospěleji s velmi citlivým přístupem. A určitě to nebylo na škodu. Blesk McQueen byl opět dobrý, stejně jako bláznivý kámoš Burák. Finále mě trochu překvapilo, ale za mě dobrá pointa. Hodně se to zaměřovalo na závody a ta animace zde dosáhla opravdu velké preciznosti! Chvílemi jsem si myslel, že sleduji závodní hru. Takže jako ukončení téhle trilogie to asi lépe dopadnout nemohlo, i když se tu našlo pár nedostatků, ale ty vem čert. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Barvitý svět mluvících autíček, přístupný i těm divákům, kteří neustále myslí na různá ženská ústrojí, a spolujezdkyním při řazení v autě "omylem" sahají na obnažená kolena. Sporťák Blesk McQueen je sice legendou mezi závodními legendami, jenže už mu to tolik nejezdí. Zasažen syndromem vyhoření, ztrátou motivace i zhoršenými výkony na trati, dostává se mu druhé šance u nového sponzora, který sice nehraje úplně čistou hru, nicméně v jeho stáji pozná kámošku Cruz Ramirezovou, bez níž by návrat na závodní okruhy hned tak neuskutečnil. V té dřímá závodní potenciál, jenže po ztrátě sebedůvěry zakotvila ve stáji už jen v pozici trenérky. Závodní okruhy teď ovládá domýšlivý Jackson Storm, superauťák, který nemá konkurenta. Přípravy na jeho porážku mohou začít. Třetí díl v podstatě využívá klišé známé ze sportovních filmů, kdy sportovní hvězdy zažívají ústup ze slávy, zhoršení výkonnosti a stárnou. S animovanými závodními autíčky to není jiné. Brian Fee převzal režijní žezlo po Johnu Lasseterovi, ten se spokojil už jen s pozicí producenta, a dal dohromady příjemně akční i emotivní třetí díl, který je důstojným završením série. Autíčka sice nemají bombastický design, místy mně animace připomněla "animaci" na starších konzolových hrách, ovšem bylo k mání i realisticky vyvedené bahno, písek i voda a další detaily. Film je určitě ideální rodinou podívanou. Má to spád. Přitvrdí se na demoličním derby, poslední závod je napínavý i emocemi nabitý a obratně i takticky se vzpírá předvídatelnosti. Je zde i pár nadbytečných pasáží, úvod je mírně zdlouhavý, pak už se motor nezadře. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom Áut s poradovým číslo tri nie je príbeh, ale to, ako úžasne vyzerajú. Čo by sa mohlo dezinterpretovať ako niečo v tom zmysle, že príbeh je slabší, ale všetko zachraňuje vizuál. Nie je to pravda, skôr len dôkazom toho, že Autá 3 skutočne vyzerajú dokonale. Dokonca aj ten predvídateľný príbeh má v sebe originálne momenty a záverečný zvrat ma celkom slušne prekvapil, on totiž posúva celú sériu do akejsi ďalšej fázy a je jasné, že už neexistuje cesta späť, asi ako v Rockym, z ktorého sa stal Creed a podobne to bude zrejme pri štvorke, ak niekedy vznikne. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama