Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Recenze (262)

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%, lepší, než dvojka,  ani jsem se (na rozdíl od jedničky) nenudil. Ale stále platí, že celá tahle série jde mimo mne. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Už první Auta byla výkyvem ve smyslu logické jámy (čtveřice vysokooktanových frajírků) přes nevyplněný potenciál postav až po disneyovsky archaicky okatý závěr a břímě remaku Doktora Hollywooda. A zřejmě touhy prodat ten potenciál přes hračky i počítačové hry. Dvojka měla neskutečně sympatický námět, který skončil mišmašem pro nikoho. A bez emocí. A teď se Auta vrátila v době, kdy Pixar vytřískává ze své zašlé slávy. Ale vzhledem k tomu, jakými trendy se v těch sequelech Pixar řídí, nakonec poselství šroubuje docela se ctí a ne násilně jako v Dory nebo druhých Úžasňácích. Navíc velmi potěšilo rozšíření světa, který jednička nastavila. 3,5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poďme zakončiť "Pixar maratón" s posledným filmom "Cars 3". Dnes som si film pozrel opätovne znovu a musím povedať, že stále platí ako som povedal, že z celej trilógie je toto môj obľúbený film s týmito hrdinami. Pretože si myslím, že podáva najlepší príbeh a má v sebe najlepšie hlavné myšlienky. Všetci naši obľúbení hrdinovia sú späť, film sa opäť sústredí tam kam má (závodenie a McQueena) a Mater sa v tomto filme objaví skutočne len veľmi sporadicky. A je to oveľa lepšie a príjemnejšie na pozeranie. Plus všetci hrdinovia z posledného filmu sa tu absolútne neobjavia. To sú pozitívne stránky. A pokračujeme aj v tom, že tu máme novú postavu Cruz Ramirez, ktorá je skutočne rovnako skvelou postavou ako všetci naši starí známi. Páči sa mi, že tento film sa veľmi dobre sústredí na to, čo bude s McQueenom po tom, čo jeho kariéra závodníka skončí. Čo je správne rozhodnutie? Bojovať alebo sa rozlúčiť s kariérou a zanechať po sebe dobré meno? Alebo nechať šancu niekomu inému, kto je lepší, než on sám? Všetky tieto otázky sú tu položené a film na ne veľmi dobre odpovedá. Keď sa McQueen ocitne v demoličnom derby a V Thomasville, máme tu najlepšie časti filmu. Plus to aj dobre dokazuje, že nielen závodenie môže byť to najlepšie. Ale niekedy aj dať šancu niekomu inému a spraviť jeho život lepším má veľkú silu a môže človeka urobiť šťastným. Animácie sú pekné a film na mňa skutočne dobre pôsobil. Pretože využil tie najsilnejšie momentky z prvého filmu a vytiahol ich najviac ako mohol. A to je pre mňa signál dobrého filmu. Dúfam, že s týmto filmom sériu ukončia, lebo nemyslím si, že by to mohlo ešte niekam smerovať, čo by to vytiahlo vyššie. A s tým ukončujem tento mesiac a súčasne aj maratón filmov od jedného z najlepších filmových štúdii na svete. A teším sa na budúci maratón. Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sebereflexivní Pixar. S výjimkou názvu ve filmu nic neupomíná paskvil jménem Auta 2. Animace je tradičně špičková a český dabing výborný. Děj je sázkou na jistotu, tedy variací na první díl. Je ovšem až pozoruhodné, jak nedramaticky díky tomu působí veškeré závodní sekvence. Miliardář Sterling nám ve filmu objasní, jak Pixaru funguje celý tenhle byznys s Auty, přičemž v závěru je Sterling zřejmě jedinou zápornou postavou filmu. Tímto nám tedy scenáristé Pixaru dopředu ozřejmili, že přijdou další pokračování a proč. A zase to těm padouchům vyjde. :-/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Začátek nic moc, ale když se film vrátí ke své podstatě závodění, získá radostnost a živelnost. Děti nenásilně vychovává k úctě k předchůdcům. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Auta jsou jednou z mých nejoblíbenějších Pixarovek, druhý díl si prakticky nepamatuji a stejně tak to bude časem i s dílem třetím. Tento díl je v mnoha ohledech vzpomínkovým, takže nejednou připomene první díl a přestože je vizuální stránka (zcela logicky) na daleko lepší úrovni, chybí filmu ono kouzlo a nadhled, které jsem cítil při sledování prvního dílu. Je to krásné, je to poučné, jen ne tak propracované a zábavné. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení po slabé dvojce. Člověk by čekal, že celý příběh půjde do kopru, ale podařilo se navrátit ke kořenům z 1. dílu a proto se tato trilogie myslím v konkurenci nikdy neztratí. 80% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, je to chtě nechtě nastavovaná kaše (a to jsem neviděl dvojku). Závěr s výměnou je přesto vymyšlen skutečně dobře a nakonec je to doják. Především v první půlce se to ale fakt nechytá, je to šíleně roztěkané a jaksi nepřehledné. Díky tomu to ani u našich dětí nezabralo tak dobře jako jednička, kterou i po cca dvacátém shlédnutí stále nesmírně milují. Celkový dojem: 65% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Jara.Cimrman.jr ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se třetího bleska bál,málo kdy se povede že série si drží kvalitu. Ale tady tenhle díl nezklamal byl povedený a dobře zakončený a to jsem byl rád každý jednou musí skončit a jestli se ještě dáme do dalšího dílu nebylo by na škodu zima, zimní závody a všude spousta sněhu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Návrat ke kořenům s důrazem na příběh s nádechem nostalgie. Třetí Auta sice dávkují humor po menších dávkách, ale o to více řeší otázku moderních technologií a dravého mládí v kontrastu se starou školou, což v jistých ohledech řipomíná sérii Rocky. Animace spolu se soundtrackem bere dech, ale to už je tak nějak standardem u Pixaru. Pro mě jednoznačně animák roku a doufám, že Blesk brzo přiveze do kin další pokračování. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení trilogie Bleska McQueena, které předává symbolické otěže mladším závodníkům. Celý koncept třetích Cars se nese v tomto duchu. Je zde znatelný vývoj všech postav v Bleskem v čele, což mi v některých scénách velmi silně evokovalo Sylvestera Stallonea z filmu "Creed". Cars 3 však oproti trenérovi Rockymu místy ztrácí dech, přičemž na tento detail trpí zejména rozvláčná první polovina. Naštěstí pak přijde polovina druhá, v níž se všechny rozehrané katarze vyřeší a nastoupí ono závodění, které v ozvěně času nostalgicky připomene první "Cars". Rovněž musím pochválit animaci, která si místy vážně nezadá s realitou. Právě na této stránce je vidět ten největší pokrok animátorů z Pixaru. Co tedy dodat za závěr? Cars 3 je filmem, u nějž se hodně hraje na nostalgickou strunu. Rovněž je i dialogově zhuštěnější, což se občas negativně odrazí na dynamice celého příběhu. Ale vzhledem k výborné animaci a skvěle nasnímaným závodům to snímku rádi odpustíte a budete si užívat poslední velkou jízdu Bleska McQueena. Skvělá práce! „Get ready for what's comin'. More speed, more horsepower. More of everything.“ ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošičku více zábavy od tohoto výborně vypadajícího pokračovaní. Originalitou příběh nekypí, ale nadá se upřít plno nápady, které občas příjemně překvapí a potěší. Animák určitě brzdí střední pasáž, která se táhne v typickém klišé duchu a i přes sympatické autíčka jsem od Pixaru zvyklý na jistou úroveň a nestačí pouze výborná animace se vším ostatním na půl plynu. Závěrečné předávání štafety McQueena mě úplně nepotěšilo a od mega závodu si slibuji vyšší obrátky. Auta patřily k těm pixarovkám, zaměřené více na děti a tak to i zůstalo. Wou efekt jedničky se nedostavil a otázkou zůstává, zda již trojka nepřišla pozdě.......6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logické vyústění trilogie, které po slabší dvojce vrací značce směr a zároveň ji zakončuje tak, jak se pro správné sportovní drama sluší a patří. Humoru sice oproti jedničce výrazně ubylo, dramatu naopak přibylo a vlastně to i dává smysl, vzhledem k tomu, že stejně tak, jako jedna generace dospěla s Toy Story, další to má takto s Cars. Troufám si až říci, že třetí díl je především pro ně, protože na poměry dětského animáku je trojka překvapivě pomalá, navrací se ke komornímu pojetí jedničky a vlastně dokonce zachází ještě o kousek dál. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je naozaj na počudovanie, že Pixar má najviac pokračovaní popri najlepšej tvorbe ( TOY STORY ), paradoxne v tej najhoršej ( AUTÁ ). Ale biznis je biznis. Je však otázne, či si detičky popri otravovaní rodičov kvôli zakúpeniu nejakého toho Autíčka, všimli aj príbeh, ktorý si myslím, že je morálny, poučný a korektný, ale asi veľmi nie pre prvý stupeň základnej školy. Myslím si. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Takhle měli navázat na jedničku, jako plnohodnotné pokračování to dává mnohem větší smysl a Bleskův vývoj jako charakteru i závodníka je logičtější, někam se posunuje. Dvojku tudíž beru jako totální úlet, vlastně by se dala klidně odstavit z "kánonu," protože zde se na ni nenavazuje vůbec. ----- Trojka mě překvapila - je na americký rodinný animák celkem ponurá a minimálně v první třetině není to žádná sranda, tedy až na pár menších výjimek. Řeší se tu Bleskova krize, stárnutí a vliv nových technologií na závodění. Bleskova nehoda je celkem děsivá a jak jsem si ho oblíbila, bylo mi ho líto. Trochu škoda, že pak následuje jen klasická cesta ke znovuzrození (i když výlet na demoliční derby byla celkem zábava). Musím říct, že postava Cruz Ramirezové mi moc nesedla (i když jako taková špatná není, napsali ji dobře), možná i proto, že se do ní násilím pokoušeli nacpat humor, to ale líp zvládal Burák a jiní obyvatelé Kardanové lhoty (sranda, když ve dvojce byl Burákův humor na obtíž - spíš to ale potvrzuje, že za hranice Kardanové lhoty by Burák se vydávat neměl). Cruz Ramirezová je i důvod, proč jsem nepocítila uspokojení na konci - jo, sice to Bleskovi dali taky, ale kdyby to byl jen on sám, bylo by to lepší a pro mě i napínavější. Takhle to spíš než chytrý tah vyznívá trochu jak kdyby to vzdával. Mimochodem záporák na trati (na trati, protože svým způsobem je záporák i Sterling, který se snaží Bleska z dráhy odstavit) nic moc a jeho jméno tentokrát (dokonce nesprávný) český překlad spíš poškodil, protože s "Hromem" pracovali už v jedničce u Chica. Chica, kterého jsem dali vlastně proč? Jeho televizní výstupy byly zbytečné a že je trapnej a zlej víme už dávno. A nemyslím si, že jméno Bouře by znělo nějak blbě, naopak bouře je dohromady silnější než jeden blesk. ----- Je tu na mě až moc věcí, co mi vadí, tudíž nemohu udělit plný počet, i když bych ho Autům ráda dala. Zakončení série je to ale důstojné a Blesk mi bude chybět. 8/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Rocky 3 napumpovanej benzínem aneb je to sice zajímavej film o comebacku, ale je to "jen další film o comebacku". Dvojka jako by nikdy nevznika, VÍC ZÁVODĚNÍ NEŽ V JEDNIČCE A DVOJCE DOHROMADY. Ale taky dost repetitivních replik o srdci závodníka, rychlosti a generační výměně. Místy to nudí, místy to otravuje. Všehovšuy je to ale zajímavej film a Pixar zase jednou ukázal, že kvalitě jejich serverů se vyrovná maximálně NASA. Tomu říkám vizuální pošušňání. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mne nakonec za tři. Abych se přiznal, nebralo mě to tolik jako minulé díly. Chyběl nějaký zajímavý zvrat či nějaká epic akce. Vzhledem k tomu, že Blesk už není nejmladší, tak zakončení jeho kariéry mi přišlo fajn, ale i zde se moc tlačilo na pilu a absolutně chyběl humor a to mě mrzelo nejvíc. Opravdu ani jedna vtipná situace. Cruz Ramirezová byla fajn, ale nic nového to moc nepřineslo. Sečteno podtrženo neurazí nenadchne, ale znova bych se na to asi nepodíval, aspoň né v dohledné době. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Auta" mě ani napotřetí nezklamala, vlastně bude ještě o něco lepší a emotivnější než ta předchozí. Tady se na nic nehraje, vrací se ke kořenům. Na některé postavy se trochu zapomíná, ale je to ve prospěch nových, zajímavých, jako jsou Cruz a Smokey. Kdyby se končilo tímhle filmem, nezlobil bych se. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo. Neúměrně táhlá expozice to trošku narušuje, ale pak se přidá plyn a jede se na plné otáčky až do finiše. I slzička oleje ukápla. Odpočívej v pokoji, Blesku McQueene. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama