Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Recenze (262)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Keďže som videl všetko tri časti, môžem to hodnotiť ako kajšmentke. Po kultovej jednotke a totálnom prepadáku v podobe dvojky som sa trojky dosť bál. Prišlo však veľmi príjemné prekvapenie. Autá nikdy nebudú bodovať humorom, ale kvalitným príbehom a emóciami. Tvorcom sa to v tretej časti podarilo, nenudil som sa a dostalo sa mi kvalitnej "podívanej". ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Dobré zakončení série. Rozhodně lepší než předešlý ztřeštěný díl. Toto je znovu atmosféra a příběh z prvního dílu a ten rozhodně nezklame (ani vyloženě nenadchne). ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný film, který odsejpá. Myšlenkově má hezkou linii o tom, že lidé v profesi přirozeně hledají mladé talenty a podporují je. Bohužel ani tento sujet v r. 2017 se neobešel bez obětování bohům kritické teorie: takže divák je nucen přetrpět scény politického školení mužstva, v nichž mladá talentovaná atraktivní žena je systémovým patriarchátem utlačována a až s pomocí spojenců odhodí otrocká pouta. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš dobré dvojce, se opět vracíme ke starému stavebnímu materiálu. Silnému příběhu. A tak tenhle sequel hezky dotahuje jedničku. Nemohl jsem si pomoci, ale jako by tenhle díl vzdával hold skvělému Paulu Newmanovi, který bohužel odešel dva roky po prvním dílu. Nikdy nevyřčená, ale vždy přítomná uctivost vůči naším předchůdcům, jako by byla ve filmu neustále přítomná, což je mj velmi hezký výchovný prvek. Myslím, že Paul by Cars 3 ocenil. Doufám, že spin off Cars On The Road franšízu spíš podrží, než potopí. ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Místy se to sice prvnímu dílu podobá až moc a rozjezd je taky trochu pomalejší, ale jinak je to další megasolidní pixarovka se vším všudy. Velkou radost mám z důrazu na vývoj postav, vztahy mezi nimi a na příběh, jehož morální konec (jak už je u Pixaru v podstatě zvykem) roztaje i ty nejotrlejší tatínky, co na to s děckama jít prostě museli. Ubrání z dříve už dost otravného Buráka a komické stránky filmu celkově taky neuškodilo. A co se týká animace, tak fakt nemám slov. Dokonalost nad dokonalost... Z tohoto hlediska je snad jen trochu škoda, že to není tak výpravný jako dvojka. Za možnost pokochání se trochu většími scénériemi bych se fakt nezlobil. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Auta se vrátila tam, kde jim to sedí. Divný výlet do Londýna ve dvojce byl trochu mimo, ale tady člověk ví, co má a může čekat. Pointa je jasná celkem brzo, má to pár hlušších míst, ale celkově je to koukatelný velmi dobře, i přes ten předvídatelný děj. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Autá 2 zabudnnuté a hor sa na koniec kariéry skvelého pretekára. Túto rozprávku si užijú ako synovia tak aj ich otcovia. Možnože dospelí ocenia dej a psychologické pozadie ešte ďaleko lepšie. Každý si niečím podobným prejde. Či už v športe alebo len v klasickej kríze stredného veku. Graficky tradične paráda. Príbeh tiež pekný a záver možno aj trochu prekvapivý. Nebola to taká paráda ako jednička ale bolo to hodne lepšie ako dvojka. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Pixar mi umožnil vidět moc pěkný a silný příběh Bleska McQueena. Oproti slabšímu druhému dílu si mě opět získal. Třetí auta byla více emotivní - založené na smutku a vzpomínkách, což vlastně všechny ve finále nakoplo. Stará škola může občas přebít tu novou. A přesně to se tu stalo.. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Po slabej dvojke prichádza opäť nadupaná časť, ako bola jednotka. Zábava je na mieste a animácia je tiež celkom obstojná. Mám z toho dobrý pocit a nevadilo by mi si pozrieť aj štvrtú časť. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale celou dobu mě iritovaly jejich oči. A jak jsem si jednou uvědomil, že mi ty jejich kukadla vadí, už mi vadily po zbytek filmu. Každopádně nevtipné, neoriginální a táhlé, naštěstí to má jen 100 minut. Postavy z minulých dílů dostávají méně prostoru (a jejich přítomnost je ještě k tomu otravná, takže naštěstí jsou tam jenom krátce). Animáků každý rok vzniklne spousty, ale tenhle byl od začátku špatný, začalo to už od marketingové kampaně, ne? Temný nádech a nakonec z toho vyleze tuctový animák, který se dost možná nebude líbit ani ratolestem. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Nebol to top, ale nebol to ani odpad. Taký viac ako solídny nadpriemer, určite pozriem ešte mnohokrát. Ja som spokojný. 85% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Sice na můj vkus moc závodění a takové filozofičtějsí, ale příběh se hezky posunul...lepší auta + nové výzvy. A ta animace...dokonalost! ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Ono ve svý podstatě je to možná nejlepší ze všech tří dílů. Takovej dospělej. Ale na druhou stranu to zas tak dobrý není, ale na solidní 4* krásná práce... 75% ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Po předešlých dílech se nejedná o žádný propad, ba naopak, bál jsem se nejhoršího, ale dostal jsem starého dobrého McQueena se srozumitelnou a bytelnou zápletkou. Nápady se nevyčerpaly, sem tam nějaké zvraty, no prostě jen samá chvála, 75%. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nenájdete tu humor, vôbec žiadny. Vtípek, dva, nepočítam za humor. Nenájdete tu žiadne milé postavičky vzhľadovo ani chovaním. Nikto, kto by vás bavil, zaujal, či si vás dokonca získal tak, že si ho zapamätáte. Na druhej strane, tu nájdete v zásade prekvapivo celkom slušný príbeh, s malým momentom prekvapenia z toho, že Blesk nemusí byť stredobodom pozornosti. Ale hlavne čo tu uvidíte, uvidíte tú najdokonalejšiu a najdetailnejšiu animáciu ever. Niektoré momenty, a rozhodne ich nie je málo, sú naanimované tak, že som nezavrel ústa ani keď už bolo po nich. Poviem to zjednodušene. Ak by toto malo o stupeň lepšiu ako dobrú animáciu, dám tomu nanajvýš tri, možno dokonca len dve hviezdy. Ale toto si zaslúži úplné absolutórium. Preto hodnotím takto vysoko. Byť tam len štipka vydareného humoru navyše, mohlo to dopadnút úplne inak. Myslím, že McQueen povedal svoje posledné slovo. ()

kelto44 

všechny recenze uživatele

Bez pochyby lepsie ako druhy diel, lenze na uvodny diel serie to nema ani pribehom, ani CGI, proste nicim.. no na pozretie je to lahodka, takze tri. /65%/ ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Po domršeném druhém díle překvapivá pecka. Pokud divák dvojku vynechá a jde rovnou na trojku, rozhodně neprohloupí. Jsem rád, že sem, byť jen v útržcích znovu dostali postavu Doca Hudsona. Jeho role sem přesně zapadla. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama