Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Recenze (261)

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Čeněk Urvalfiltr opět zasahuje. Naprostá nostalgie a po druhém dílu boží restart. Nikdy jsem si tak neužila animované závody. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Auta se zase vrátila zpátky ke konceptu prvního dílu, než pokračování v patáliích dvojky, které tvoří špatný zlozvyk amíků, čímž kazí mnoho zajímavých dějů (Aneb není nad to, když v něčem napínavém se tam hodí naprostá zpátečka do komediálních skečů, které ani nejsou příliš vtipné.). Konečně se to zase zaměřuje na to důležité a to je závodění a čímž je tenhle animák speciální, protože auta jsou zároveň řidiči. Sice někteří tvrdí, že je to horší jednička, ale já si myslím, že to naopak jedničku překonalo, protože je to napínavější, dramatičtější (tváří se to více jako sportovka pro starší, než jako pohádka pro děti), má to lepší příběh a nejsou tu úplně zbytečné nesouvisející odbočky, ale oddechovky, které sem naprosto zapadají (viz demoliční derby nebo blbnutí na pláži či v lese). Komediální prvek si to přesto drží, ale jsou to spíše ty jednotlivé narážky v závodnickém slangu a jednotlivé kanadské žertíky. Další plusy jsou také to, že je tu více odbornějších termínů, je to naprosto nádherně graficky a hudebně zpracované, a musím také vypíchnout tu práci v závěrečných titulkách, kdy si autoři dali hodně práce s jednotlivými nálepkami a obecně poutavým zpracováním, které člověka v titulkách drží. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Kvalitou srovnatelné s jedničkou, jenom v jiném slova smyslu. Auta 1 byl animák se vším všudy dělaný převážně pro mladší publikum, tohle dle mého názoru cílí spíše na ty starší. Film už není tak vtipný jako byla jednička a spoléhá spíše na propracovanější scénář. Staré postavy se tam už téměř nevyskytují a jsou nahrazeny novými. Film pěkně odsýpá, konec se hodně povedl. 85% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,7/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 70%, Audience Score - 69% | FDb.cz - 79,4% | Docela upřímný film, který není založen na box officu (jako třeba Cars 2), ale na skutečnosti - takhle to opravdu v životě chodí: mladí nahradí starší..... Nicméně nás (asi jako každého fanouška) závěrečný závod trošku naštval, ale jak říkáme, tak to holt chodí...... No, dokonalá práce animátorů to aspoň z části nahradila. Přesto oproti jedničce fakt slabota - bez Doktora Hudsona (s nezaměnitelným hlasem Paula Newmana) to prostě nemá šťávu (dík za tu nostalgickou část v Thomasville).... A auta přece potřebují šťávu, aby jezdila, že? :) 70% ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nenájdete tu humor, vôbec žiadny. Vtípek, dva, nepočítam za humor. Nenájdete tu žiadne milé postavičky vzhľadovo ani chovaním. Nikto, kto by vás bavil, zaujal, či si vás dokonca získal tak, že si ho zapamätáte. Na druhej strane, tu nájdete v zásade prekvapivo celkom slušný príbeh, s malým momentom prekvapenia z toho, že Blesk nemusí byť stredobodom pozornosti. Ale hlavne čo tu uvidíte, uvidíte tú najdokonalejšiu a najdetailnejšiu animáciu ever. Niektoré momenty, a rozhodne ich nie je málo, sú naanimované tak, že som nezavrel ústa ani keď už bolo po nich. Poviem to zjednodušene. Ak by toto malo o stupeň lepšiu ako dobrú animáciu, dám tomu nanajvýš tri, možno dokonca len dve hviezdy. Ale toto si zaslúži úplné absolutórium. Preto hodnotím takto vysoko. Byť tam len štipka vydareného humoru navyše, mohlo to dopadnút úplne inak. Myslím, že McQueen povedal svoje posledné slovo. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Rozhodně se sešlo pár skvělých lidí a snažilo se vytvořit ucházející pokračování/zakončení. Jenže, má to své mouchy. Jedna z mála věcí je, že události z dvojky jsou jaksi pryč, jako by se nastaly. Závody sice mají chvílemi šmrnc, ale postrádají onu pečlivost a vytrvalost, kterou nastolil první díl. Posledním závodě nevyjímaje. To ovšem nemění, že se jedná o krásné zakončení série Bleska a je zde mnoho dojemných momentů, které nejvíce zasáhnou ty, kteří buď na tomhle vyrůstali, či mají tuto sérii něčím spojenou. Animace opět ušla pár kroků kupředu (to znatelně pochopíte, když se podíváte na první a potom tento díl) a je hezké vidět opravdu rozlučku s touto značkou, budete dojati, hlavně i hudbou Randyho Newmana, z toho trčí nostalgie jako hrom. Pokud se chcete naposledy rozloučit s tímto závodníkem, tak směle do toho. PS: Velmi milým překvapením jsou české titulky v novinách, pojmenování gum (pochopíte, jakmile uvidíte) a malý vtípek v rádiu, kdy je zmíněna skupina Kryštof, to si zaslouží těch 5 % navíc. ()

tonton78 

všechny recenze uživatele

byl jsem na 4dx, takže ta čtvrtá hvězda je za sprchu a masáž zad...jinak normální, lehce nadprůměrný animák, navíc dost ukrafanej. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Do kina sme išli na Cars 3 samozrejme kvôli malému. Priznám sa, že som nevidel jednotku ani dvojku, takže možno aj to ovplyvnilo moje hodnotenie. Film je podľa môjho názoru priemerom, ničím výnimočným. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Už to nepřináší nic nového a vtipy jsou také už za zenitem. A dabing toho tlustýho trapáka Novotnýho byl příšernej. Takže hvězdy za animaci. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Kreslený Rocky, ktorý si vyberie toho najviac podceňovaného žiaka, aby ho naučil boxovať na okruhu Nascar... Dejovo to nie je nič moc, celkom predvídateľné a v mnohých ohľadoch aj otrepané... Avšak u animáku sa dá možno prižmúriť očko a hlavne ak to vyvážia vizuálne hody plné typickej grafiky... ()

Brock 

všechny recenze uživatele

Čau, čaaaaaaaau... Jednička, to bylo něco, parádně to odsejpalo, na dvojku mě napadá jenom prosté WTF??? a tohle? až do konce si říkám, ty brďo on se v tom PIXARU asi fakt někdo postavil Myšákovi! až na ten konec ovšem :) ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Třetí auta se po ne zrovna vydařené dvojce, vrací do starých kolejích kde se opět přesouváme k závodům o zlatý píst. Co mě zaujalo už při sledování traileru byla animace, která vážně posunula hranici animovaného filmu a pro mě je to možná zcela nejlepší animátorský počin vůbec. Co se týče obsahu a postav, tak jsem znovu spokojen, ikdyž záporák samozřejmě není ani zdaleka takový jaký byl Chick Hicks a i ostatní postavy se nemůžou srovnávat s bezchybnou partou z jedničky, ale i tak jsou zábavní, charismatičtí a také si je oblíbýte. Obsahově je to také slušné, takže na závěr chci říct, že tomu komu se líbil první díl tak se mu bude líbit i ten třetí. 90% ()

Skytavka 

všechny recenze uživatele

Šla sem do toho s malou skepsí, protože první díl mě mile překvapil. A jak si to člověk někdy jen prostě zbytečně komplikuje že? :) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Táto animovaná séria už nemá čím prekvapiť. Avšak toto pokračovanie bolo myslené naozaj zaujímavo, nostalgicky a dokonca aj s nejakým tým odkazom, takže si myslím, že celkom spokojnosť. Animácie sú už naozaj fantastické, občas som ani netušil, či pozerám reálne zábery alebo vizuál. Pixar to proste vie a aj keď je táto autičkárska téma už okukaná, pozrieť sa na to stále dá. 65 % ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Uvolněná komedie, která se mi líbila co do příběhu, tak hlavně díky tomu, že tam byl v hojných scénách zmíněný Doc. Hornet. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama