Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 8

Recenze (262)

silentname 

všechny recenze uživatele

Poďme zakončiť "Pixar maratón" s posledným filmom "Cars 3". Dnes som si film pozrel opätovne znovu a musím povedať, že stále platí ako som povedal, že z celej trilógie je toto môj obľúbený film s týmito hrdinami. Pretože si myslím, že podáva najlepší príbeh a má v sebe najlepšie hlavné myšlienky. Všetci naši obľúbení hrdinovia sú späť, film sa opäť sústredí tam kam má (závodenie a McQueena) a Mater sa v tomto filme objaví skutočne len veľmi sporadicky. A je to oveľa lepšie a príjemnejšie na pozeranie. Plus všetci hrdinovia z posledného filmu sa tu absolútne neobjavia. To sú pozitívne stránky. A pokračujeme aj v tom, že tu máme novú postavu Cruz Ramirez, ktorá je skutočne rovnako skvelou postavou ako všetci naši starí známi. Páči sa mi, že tento film sa veľmi dobre sústredí na to, čo bude s McQueenom po tom, čo jeho kariéra závodníka skončí. Čo je správne rozhodnutie? Bojovať alebo sa rozlúčiť s kariérou a zanechať po sebe dobré meno? Alebo nechať šancu niekomu inému, kto je lepší, než on sám? Všetky tieto otázky sú tu položené a film na ne veľmi dobre odpovedá. Keď sa McQueen ocitne v demoličnom derby a V Thomasville, máme tu najlepšie časti filmu. Plus to aj dobre dokazuje, že nielen závodenie môže byť to najlepšie. Ale niekedy aj dať šancu niekomu inému a spraviť jeho život lepším má veľkú silu a môže človeka urobiť šťastným. Animácie sú pekné a film na mňa skutočne dobre pôsobil. Pretože využil tie najsilnejšie momentky z prvého filmu a vytiahol ich najviac ako mohol. A to je pre mňa signál dobrého filmu. Dúfam, že s týmto filmom sériu ukončia, lebo nemyslím si, že by to mohlo ešte niekam smerovať, čo by to vytiahlo vyššie. A s tým ukončujem tento mesiac a súčasne aj maratón filmov od jedného z najlepších filmových štúdii na svete. A teším sa na budúci maratón. Hodnotenie: B+ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Barvitý svět mluvících autíček, přístupný i těm divákům, kteří neustále myslí na různá ženská ústrojí, a spolujezdkyním při řazení v autě "omylem" sahají na obnažená kolena. Sporťák Blesk McQueen je sice legendou mezi závodními legendami, jenže už mu to tolik nejezdí. Zasažen syndromem vyhoření, ztrátou motivace i zhoršenými výkony na trati, dostává se mu druhé šance u nového sponzora, který sice nehraje úplně čistou hru, nicméně v jeho stáji pozná kámošku Cruz Ramirezovou, bez níž by návrat na závodní okruhy hned tak neuskutečnil. V té dřímá závodní potenciál, jenže po ztrátě sebedůvěry zakotvila ve stáji už jen v pozici trenérky. Závodní okruhy teď ovládá domýšlivý Jackson Storm, superauťák, který nemá konkurenta. Přípravy na jeho porážku mohou začít. Třetí díl v podstatě využívá klišé známé ze sportovních filmů, kdy sportovní hvězdy zažívají ústup ze slávy, zhoršení výkonnosti a stárnou. S animovanými závodními autíčky to není jiné. Brian Fee převzal režijní žezlo po Johnu Lasseterovi, ten se spokojil už jen s pozicí producenta, a dal dohromady příjemně akční i emotivní třetí díl, který je důstojným završením série. Autíčka sice nemají bombastický design, místy mně animace připomněla "animaci" na starších konzolových hrách, ovšem bylo k mání i realisticky vyvedené bahno, písek i voda a další detaily. Film je určitě ideální rodinou podívanou. Má to spád. Přitvrdí se na demoličním derby, poslední závod je napínavý i emocemi nabitý a obratně i takticky se vzpírá předvídatelnosti. Je zde i pár nadbytečných pasáží, úvod je mírně zdlouhavý, pak už se motor nezadře. 7/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $152,901,115Tržby Celosvetovo $383,930,656 Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,861,705Tržby za predaj DVD v USA $13,962,633║ Návrat k osvedčenej značke. Nový McQueen je opäť grafická delikatesa, dobre sa na to pozerá, len škoda je že dejovo to opäť nemá až tak čím prekvapiť a vsádza na klasickú mentorskú dejovú šablónu. A samozrejme stret z modernou technológiou na cestách teda na závodných trasách. Ako dejovo sa to dá zniesť a baví to ale na Pixar to je akosi málo a akoby sa im už nechcelo tvoriť do hĺbky akoby stratili svoj obrovský tvorivý potenciál. V podstate sa strácajú úrovňou vyprávania v ostatnej animačnej konkurencii. Momentálne však všetky štúdia dosť stagnujú a ponúkajú strašnú rutinu. Jedinou výnimkou je asi Disney Animation, kde mali hneď niekoľko vydarených kúskov(Na vlásku, Ľadové kráľovstvo či Ralph rozbi to). Veru za posledné roky mal Pixar len dva silné produkty a to Toy Story 3 a V hlave. Nuž dúfam že sa ešte naštartujú a časom ukážu že nezaspali na vavrínoch. /videl v kine: 80%/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logické vyústění trilogie, které po slabší dvojce vrací značce směr a zároveň ji zakončuje tak, jak se pro správné sportovní drama sluší a patří. Humoru sice oproti jedničce výrazně ubylo, dramatu naopak přibylo a vlastně to i dává smysl, vzhledem k tomu, že stejně tak, jako jedna generace dospěla s Toy Story, další to má takto s Cars. Troufám si až říci, že třetí díl je především pro ně, protože na poměry dětského animáku je trojka překvapivě pomalá, navrací se ke komornímu pojetí jedničky a vlastně dokonce zachází ještě o kousek dál. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, že po druhém díle Aut, jsem další díl nechtěl. Ale vydělává to až moc hezké peníze a Disney má zelené bankovky moc rád. A co si budeme nalhávat, Pixar je má rád taky, ale nedělá to tak okatě. A jsem rád, že se v Pixaru rozhodly třetí Auta pojmout jako ódu na staří plnou nostalgie za staré časy s jinými pravidly. A je to kupodivu velmi svěží, a rozhodně to není tak divácky podlézavé. Je cítit, že film má nějakou hlubokou myšlenku, kterou chce sdělit a nenásilně jí tlačí do popředí, přes nostalgické odkazování, připomínky že hlavní hrdina je už starý a nemá na to, až k následnému předávání štafety, výměny rolí a najití nového smyslu života. Ve výsledku tím Pixar dokazuje, že i když dělá "nucené" pokračování, tak tam pořád nechává srdce a má to pro ně nějaký význam. A to se mi líbilo na filmu nejvíce. První půlka je fajn, ale je taková zdlouhavější. Druhá je mnohem lepší a výborně funguje finále, které se povedlo a krásně uzavírá příběh. Po technické stránce je to opět famózní a je radost na to koukat. Auta 3 jsou povedený film, který toho má v sobě více, než se na první pohled zdá. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Nehoda Bleska McQueena z úvodní části filmu se měla původně odehrávat za denního světla - tvůrci však čas konání závodu posunuli na večer. (michal1279)
  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama