Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (262)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení trilogie Bleska McQueena, které předává symbolické otěže mladším závodníkům. Celý koncept třetích Cars se nese v tomto duchu. Je zde znatelný vývoj všech postav v Bleskem v čele, což mi v některých scénách velmi silně evokovalo Sylvestera Stallonea z filmu "Creed". Cars 3 však oproti trenérovi Rockymu místy ztrácí dech, přičemž na tento detail trpí zejména rozvláčná první polovina. Naštěstí pak přijde polovina druhá, v níž se všechny rozehrané katarze vyřeší a nastoupí ono závodění, které v ozvěně času nostalgicky připomene první "Cars". Rovněž musím pochválit animaci, která si místy vážně nezadá s realitou. Právě na této stránce je vidět ten největší pokrok animátorů z Pixaru. Co tedy dodat za závěr? Cars 3 je filmem, u nějž se hodně hraje na nostalgickou strunu. Rovněž je i dialogově zhuštěnější, což se občas negativně odrazí na dynamice celého příběhu. Ale vzhledem k výborné animaci a skvěle nasnímaným závodům to snímku rádi odpustíte a budete si užívat poslední velkou jízdu Bleska McQueena. Skvělá práce! „Get ready for what's comin'. More speed, more horsepower. More of everything.“ ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Takhle měli navázat na jedničku, jako plnohodnotné pokračování to dává mnohem větší smysl a Bleskův vývoj jako charakteru i závodníka je logičtější, někam se posunuje. Dvojku tudíž beru jako totální úlet, vlastně by se dala klidně odstavit z "kánonu," protože zde se na ni nenavazuje vůbec. ----- Trojka mě překvapila - je na americký rodinný animák celkem ponurá a minimálně v první třetině není to žádná sranda, tedy až na pár menších výjimek. Řeší se tu Bleskova krize, stárnutí a vliv nových technologií na závodění. Bleskova nehoda je celkem děsivá a jak jsem si ho oblíbila, bylo mi ho líto. Trochu škoda, že pak následuje jen klasická cesta ke znovuzrození (i když výlet na demoliční derby byla celkem zábava). Musím říct, že postava Cruz Ramirezové mi moc nesedla (i když jako taková špatná není, napsali ji dobře), možná i proto, že se do ní násilím pokoušeli nacpat humor, to ale líp zvládal Burák a jiní obyvatelé Kardanové lhoty (sranda, když ve dvojce byl Burákův humor na obtíž - spíš to ale potvrzuje, že za hranice Kardanové lhoty by Burák se vydávat neměl). Cruz Ramirezová je i důvod, proč jsem nepocítila uspokojení na konci - jo, sice to Bleskovi dali taky, ale kdyby to byl jen on sám, bylo by to lepší a pro mě i napínavější. Takhle to spíš než chytrý tah vyznívá trochu jak kdyby to vzdával. Mimochodem záporák na trati (na trati, protože svým způsobem je záporák i Sterling, který se snaží Bleska z dráhy odstavit) nic moc a jeho jméno tentokrát (dokonce nesprávný) český překlad spíš poškodil, protože s "Hromem" pracovali už v jedničce u Chica. Chica, kterého jsem dali vlastně proč? Jeho televizní výstupy byly zbytečné a že je trapnej a zlej víme už dávno. A nemyslím si, že jméno Bouře by znělo nějak blbě, naopak bouře je dohromady silnější než jeden blesk. ----- Je tu na mě až moc věcí, co mi vadí, tudíž nemohu udělit plný počet, i když bych ho Autům ráda dala. Zakončení série je to ale důstojné a Blesk mi bude chybět. 8/10 ()

Reklama

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

No, no, no, no. Jsem velkým fanouškem Aut, vlastně hlavně 1. A ve 3 jsem věřil jako ve film, který se jedničkou bude inspirovat - podobně památné scény, skvělá hudba, zajímavé charaktery a celkově důraz na příběh, byť sebe víc dětinský nebo jednoduchý. A to se povedlo jen tak na půl. Prvních 10 minut filmu plně odpovídá mojí vizi - nahrazení starých závoďáku atp., smutek, Blesk jako poslední naděje - s přechodem do tréninkového centra se trochu ubere a nevím jestli to bylo to právě ořechové. Vyzdvihl bych ale část v Thomasvillu, obzvláště povídání o tom, jak si jeden starý závoďák ještě dokázal užít života, to mi skoro ukápla slza. Závěr je pro mě docela zklamáním, spíše jsem si to představoval víc klasičtější. Nová postava Cruz mi nepřišla dvakrát sympatická, možná proto to pro mě také drobně ztratilo, zbytek v pořádku - jen jsem si povšiml změn v českém dabingu - ve většině případů k horšímu, ale zase si překladatel víc pohrál s některými věcmi (Zátopek, Zagorová, Čeněk Urvalvejfuk) - takže svým způsobem se to vykompenzovalo. Hudba je docela zklamáním - převzaté motivy z Aut 1 fungují, ale nic moc nového na zapamatování se nevyskytuje. Celkem slabší 4* - zajímavý příběh a pasáž na začátku a v Thomasvillu super, jemné mínus za Cruz a trochu větší za slabší střední pasáž. Nakonec jsem rád že to dopadlo tak jak to dopadlo, ale smířen s tím nejsem. PS: Návštěva kina mě přesvědčila o tom, že pořád nevím co z těch malých harantů vyroste, v jedné "epické chvíli" se ozvalo asi 10x ty krávo, 10x ty kráso a 1x get rekt, no hrůza............."Sterlingu, nechcete se trochu projet, jako miliardář s miliardářem?"----"McQueene, kdyby jsi chtěl, tak okamžitě vyhodím Cala a vezmu tě do Dinoca." - "Uvědomujete si, že to slyším?" "Ano Cale, však se neboj, víš že jenom žertuji." .........."U nás v Dinocu jsme nikdy neměli špatného závodníka - snad kromě Cala." - "Pořád vás slyším." ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

V době, kdy již nepřekvapí počítačová animace a Pixar lenošně tvoří pokračování svých legendárních filmů si divák uvědomuje, jak důležité je mít okouzlující příběh a zkušeného režiséra. Tohle byla právě doména Pixaru. Spojit úchvatnou grafiku, animaci do příběhu, který dojme, překvapí, nadchne. Třetí Auta tak nějak evokují tenhle princip - vše nové, lesklejší, digitálnější nemusí být nejlepší, když příběh je nudou, kde se i děti v kině nemají čemu zasmát nebo čekají na podívanou, která se od Pixaru očekává. Absence Johna Lassetera je znát. Vše je zde až příliš klišé, pokradené z jiných vzorů. Úděl třetích pokračování, kdy už je okoukána originálnost, v tomhle případě, že auta mají svůj svět je pak o to útrpnější, když vám není okolo šesti let a nestačí vám, že autíčka mluví. Předchozí dva díly totiž měli humor i pro rodiče a řidiče. Z technického hlediska absolutní animační špička a lesk karosérií, lighting, ambient, detailnost, textury, realita krajiny je fascinující! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Auta 3 jsou již 18 filmem studia Pixar. To znamená, že musím začít s tím, co si myslím o každé Pixarovce- Jsou to neuvěřitelně promakané animáky a Pixar netočí animáky pouze pro děti ale má v nich zároveň něco co dokáže zabavit dospělé diváky. A to se dá říct o Autech 3- Auta 1 sázela na příběh typu dostaneme se ze známého prostředí A do neznámého prostředí B, Auta 2 spíše cílila na špionážní dobrodružství McQueenova noshleda Buráka a Auta 3 jsou příběhem o stárnutí a nové generaci. Blesk už není ten mladý závodník a z toho filmu to jde hrozně cítit. Sice se často dočkáváme humorných scének ale dočkáme se scén které byste do animáku netipovali- A tím se Pixar liší. Auta 3 jsou v závěru opravdovým předáváním pochodně mladší generaci. A je správným zakončením této trilogie. K tomu jestli má ještě cenu pokračovat se vrátím později. Ta animace je pořád neuvěřitelná. A je fakt neuvěřitelné, že příroda v Pixaru už pomalu opravdu vypadá jako živá. Pixaři jsou prostě machrové animovaného filmu a těším se na každý jejich kousek. Auta 3 jsou prostě další úžasná Pixarovka a opravdové dobré zakončení trilogie. A já se jenom modlím aby jakékoliv tržby zabránili Pixaru natočit Auta 4. Lepší zakončení si totiž nikdo opravdu nemohl přát a bojím se, že narozdíl od Toy Story 4 by už nebylo cokoliv vyprávět. A hlavně bych chtěl aby Pixar začal točit čím dál tím více originální filmy. Nějaké to překvápko jako před 2 roky V hlavě. PS1: Krátký předfilm je neuvěřitelně roztomilý a (klasicky pixarovsky) překrásný. PS2: Potitulková scéna je ale vpodstatě se jedná o scénu z filmu z jiného úhlu pohledu. PS3: Český dabing je kvalitní jako jsme u Pixarů zvyklí. A co se týče toho, že Buráka místo Petra Novotnýho mluví Buráka jeho syn Pavel Novotný...... Pavlík je snesitelný ale na Petříka nemá :-) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Tvorcovia sa nechali inšpirovať okruhom Daytona 500 z Floridy, kde sa snažili nasať jeho atmosféru. Získali množstvo užitočných informácií, trebárs štvornásobný šampión NASCAR Jeff Gordon im vysvetlil rozdiel medzi mladým a starším pretekárom. (krasomama)
  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)
  • V kinách tretím Autám predbiehal krátkometrážny film LOU (2017). (Patrik256)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama