Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (274)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $66,184,051 Tržby Celosvetovo $179,246,868Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,932,360Tržby za predaj DVD v USA $11,839,903║ niekde nastala chyba, prvý diel bol fajn, druhý už na vážkach a tento, nuž uberá sa to skôr do prázdna a hlavne kopance tu rozdáva všade prítomna banálnosť, scény vývarové, pritiahnuté za vlasy, nuž keď sa pekne zopsuli Hunger Games tak prečo nie aj Divergencia /videl v kine: 45%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,740 // Otvárací Víkend v USA: $29,050,000 // ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco v ději roste důraz na technické vychytávky, roste i odklon od předlohy. V tomto případě je to ale dobře. Veronica Roth totiž měla s celou Divergencí parádní nápad, u kterého si ale v posledním díle ukousla příliš velké sousto. Celá zápletka se rozutíkala do všech možných směrů, postav přibývalo takovou rychlostí, že nezbyl čas na jejich důkladnější rozvoj a na samém konci zůstala snesitelná knížka, ale rozhodně nejslabší díl ságy. Dodneška mě to mrzí, protože jsem ji svého času doporučoval, kudy jsem chodil. Filmovou adaptaci, notabene rozdělenou do dvou částí, jsem proto očekával s nemalými obavami. O to víc jsem v kině zůstal zírat na výsledek, který si bere dostatek času na vysvětlení motivací, zároveň u toho stíhá servírovat parádní akční sekvence (Čtyřka ve vznášedle) a dává vyniknout všem obvyklým tahounům (Miles Teller do třetice jako zloděj scén). Ze zmateného uzle je pak v tu ránu parádní velkofilm, na který ale musím vzpomínat s téměř až palčivou bolestí. Se znalostí budoucích zvratů, ze kterých by tenhle tým očividně vymlátil fenomenální finále, mě jeho zrušení a všechny následné machinace s televizním filmem či seriálem, které ani o tři roky později nikam nevedou, vytáčejí do intenzivní vývrtky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem upřímná a nejsem ani mírumilovná. Takže, pokud budu muset, budu bojovat a budu lhát." Jenže o tohle už nejde, protože je zcela jedno, kdo je sečtělý, neohrožený, divergentní nebo rezistentní. Tady jde jen o zdravé, porouchané a dotace, což tomu dodává trochu šťávy, ale žádný velký důvod k jásání to není. Tris je totiž stále stejně nezajímavá, na vyzdvihování kvalit Čtyřky jsem příliš hetero a padouch se vyloženě nepovedl. Disponuje totiž nulovým charismatem bruselského úředníka a démonický je asi jako tuňák ukrytý v konzervě. Přesto jsem se dvě hodiny nenudil a ten ustřihnutý konec mě snad ani moc nenaštval. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Keď už aj na Shailene Woodley cítiť istú únavu materiálom a najzábavnejším článkom je prehrávajúci Miles Teller, niečo nie je v poriadku. Aliancia pritom prichádza aj s niekoľkými zaujímavými ideami, ale inak sa topí v lacných zvratoch a občas už príliš umelo pôsobiacom vizuáli. Výsledok zase raz čiastočne zachraňuje záver, ale i tak tomu pod vedením Roberta Schwentkeho chýba drajv a energia prvého dielu. To, že úplného finále sa zrejme nikdy nedočkáme, ma každopádne vôbec nemrzí, potenciál na zlepšenie tu snáď ani nebol. 30% ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mno, tak maraton téhle trilogie je jeden den, který nikdy nedostanu zpátky. Chtěla jsem to hlavně porovnat s Hunger Games, které jsou ve svém filmovém provedení sice pořád dost stupidní, ale v základní emocionální rovině mi nakonec přirostly k srdci. Způsob, jakým nakonec nechají hlavní hrdinku jednat, mi dává smysl, a ráda ně se na něj podívám i poněkolikáté. (A navíc má celá Hunger Games série super soundtrack od Jamese Newtona Howarda, který ráda poslouchám a který udělá dost z celkového dojmu.) Divergent nemá nic z popsaných plusů. Shailene Woodley sice už má v tomhle filmu trochu svaly, ale to je tak jediný vývoj, který jsem zaznamenala. Dokonce mi přišel pozoruhodný vývoj inteligence Tris směrem dolů, v prvním filmu dokázala "prohlédnout skrze lži k pravé podstatě" a s postupem dalších filmů se pěkně propracovala k tomu, že uvěří každému blábolu, co jí kdo řekl. Už druhý film se nějak utápěl sám v sobě a hlavní viditelný "konflikt", kterému se scénář nejepičtěji věnoval, se odehrával pouze v simulaci s minimálními následky pro reálný svět, a tady je to už úplně jako by každou scénu psal jiný člověk s jiným (či žádným) záměrem a potom se to nějak splácalo dohromady. A taky mě vždycky zklame, když se hlavní záporák tváří, jako že je strašně chytrý, ale nakonec vůbec není. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Finále sice ušlo, ale ty 3 filmy absolutně nestály za shlédnutí. Hodnotím 40% tento díl, 20% celkově PS: líbí se mi nápad osobního štítového ochránce pro bojovníky. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Od prvního do tohoto třetího dílu vnímám vše jako velmi příjemné, akční a přitažlivé scifíčko se zajímavými hereckými tvářemi. Fakt moc dobré! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Unylá love story o třech pusách na 120 minut, kterou ani hi-tech hračky nespasí. Allegiant je nejslabší a nejhloupější příspěvek v sérii Divergence a to pořád ještě nejsme na konci. Představuju si Winsletku radostí celou bez sebe, protože se už nemusí účastnit téhle šaškárny. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší díl po všech stránkách. Jako poměrně samostatná velice výpravná jednohubka to funguje znamenitě, i když se pak člověk ztrácí v postavách. Celkově tedy velice slibné dobrodružství s velmi solidními triky, škoda jen, že ta druhá část asi bude levnější (a nebo vůbec, což je velká škoda)....7/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

To nejlepší na filmu byl Miles Teller, jedinej tam byl vtipnej a nad věcí. Zbytek děs běs. První díl tak zůstává kvalitně nejlepší (=průměrný). Nechápu, že autorce předlohy přišel její příběh zajímavej, nic nudnějšího, všednějšího a fádnějšího se snad vymyslet nedalo. Je to plný následujícího vývoje: objeví se nová postava zahraná "velkým jménem" (Winslet, Watts, Daniels...) tváří se kladně, hrdinka jí důvěřuje, pak se ukáže, že je to padouch prohnilá, hrdinka je v šoku, tváří se morálně, dramaticky odmítne spolupráci a běží někoho zachránit. Tohle schéma se opakuje od prvního dílu. Proč? Proč tam není aspoň jedna kladná dospělá postava? To jsou vážně všichni dospělí tak zlí? To se nám tady snaží sdělit? A nejhorší je, že film je tak unylej, že se z něj ani nedá udělat ta správná prdel, a to se teprve neodpouští. Zlatý Twilight, tomu se člověk mohl tak smááát! Tady si leda zívne, koukne na hodinky a usne. Nedivím se, že poslední díl přesunou na TV, vždyť to bylo tak ubíjející... Lituju chudáky herce (Woodley, James, Watts, Daniels), fakt s tím nemohli nic dělat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu se divím tomu nepoměru v hodnocení. Pamatuji si svého času, že druhej díl když startoval v kinech byl bezpečně v červený. Tenhle díl schytal hned v úvodu pořádnej hejt, až jsem se sám začal bát výsledku, ale o to víc mě to překvapuje, protože se žádná katastrofa rozhodně nekoná. Jednička zůstává nepřekonána, ale trojka je určitě o špetku lepší než dvojka. Schwentke je sice rutinér, ale akční sekvence má zvládnutý a určitě potěší, že kromě té hi tech akce z drony a podobnými vychytávkami přibyla i akce fyzická. Hlavně Theo James má dvě podařený sekvence kde se zdatně ohání pěstmi i bouchačkou. Shailene pořád sympaťanda a s delším sestřihem jí to určitě sluší víc než ve dvojce. Hudební podmaz taky ok vizuál netřeba zmiňovat ten je libovej. Zvažoval jsem mezi 3 a 4* dám nakonec lepší tři, protože začátek mě fakt chytnul, ale postupem času se začíná děj opět lehce topit v překombinovaných zvratech i když ne tolik jako ve dvojce. Jestli bude zakončení adekvátní tak čtvrtýmu dílu tu 4* přidám. Každopádně v žánru akční teen sci-fi je tahle série pořád špička.65% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale stále ta samá nastavovaná kaše, za chvíli se budu bát, kdo z těch ještě vyšších mraků vyleze... :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u předchozích částí. Má to námět, jenž není vyloženě blbý a určitě si zaslouží svoji pozornost u fanoušků sci-fi a postapokalyptické budoucnosti. Jenže celé to na mě působí tak nějak... teenagersky. Zkrátka tak, že to je primárně určené pro dnešní náctileté a divákům, co za sebou mají zhlédnuté jiné filmy podobného žánrového ražení, musí celá tahle série přijít jako slabší odvar. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Třetí díl už nebyl takový propadák jako druhý díl, možná bych se přiklonil k lepšímu průměru. Konečně jsme se dozvěděli co je za zdmi Chicaga a nebyl to úplně špatný pohled. Je to v celkovém pojetí prostě průměrná teen scifárna s velkými digitálními efekty, na které se ale dobře dívá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akcia je nám po malých dávkach servírovaná po celú dobu rozprávania. Epické súboje nás v predposlednom diele série Divergencia síce nečakajú, ale niektoré momenty rozhodne potešia, napríklad tie inšpirované hraním počítačových hier s využitím futuristických zbraní. Neboli tam hluché miesta. The Divergent Series: Allegiant poteší pomerne svižným tempom a postupne dávkovanou akciou. Dve hodiny utečú ako voda. Čo už takú parádu neurobí, je stále väčšia plochosť deju a nelogické, až absurdné správanie postáv. V podstate sa vrátime v kruhu tam, kde sme začali a pritom sa skoro nikam neposunieme. Aj tak asi najlepšie z troch filmov. Zápletka, efekty, dej, zbrane, boje, herci sa podarili. Film pôsobil tak nejako vrelejšie a napriek tomu bol drsnejší ako ostatné. Všetci neboli len zlí a dobrí. Síce si mohli dať viac práce a zvýrazniť osudy jednotlivých postáv, ale príbeh išiel tak rýchlo, že by toho asi bolo moc. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film je sice ze série nejhorší ale největším překvapením je, že film je sice jenom první část knihy ale vůbec tím netrpí. Do příběhu se toho vejde celkem hodně. A tak se děj nedrhne. Herecky je to docela dobře. Ze starých je zase úplně nejlepší Miles Tiller který je ve své roli prostě úžasný. Z nových tváří je nejlepší asi Jeff Daniels který vypadá jako neviňátko a proto se na svojí roli která není úplný beránek hodí. Sečteno podtrženo: film pár chybek má (pár zbytečných scén a chyby). ale nabízí skvělé herecké výkony, akci a zajímavý a poutavý příběh. Tak zase za rok u filmu Série Divergence:Alegniant. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vynikající díl, který narozdíl od takového předposledního, politicky blábolícího, dílu Hunger Games obsahuje smysluplný děj, který je na konci i solidně uzavřen a pro part 2 je jasně nadefinován děj budoucí, takže člověk tuší, na co se může zhruba za rok těšit, ale zároveň nemá pocit, že by byl rozpartováním na dvě poloviny u první části o něco ochuzen a zbytečně snad utratil za pouhou předehru k velkolepému finále. Ba ne, Allegiant obsahuje minimum zbytečných plků a maximum dobré akce (což je přesný opak toho, co předvedl Batman se Supermanem). Dvě hodiny mi utekly rychleji jak upoutávky. Kvalitativně shodné s předchozími díly. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Překvapivě, ani do třetice nás nečeká nic zázračného, ale minimálně jako jednohubka stravitelné. Akce je dost, pořád se něco děje a to občas na zabití pár nudných hodin stačí. Hledat logiku v Alianci nemá cenu, doporučuji vypnout mozek. Na velmi slabé tři hvězdy a čistokrevný průměr se tentokrát třetí díl vyšplhá .. 5/10 = 50% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já si vlastně moc nepamatuju jak to bylo v knížce (i když mám tak nějak dojem, že valná většina mi nebyla ani povědomá). Ale vzhledem k tomu, že se mi knížka nelíbila mi to nevadilo, ani nijak netrhalo žíly. Asi jsem si spíš užívala, že úplně nevím co přijde dál. Moc jsem od toho nečekala a přece jen mě to příjemně překvapilo a vlastně se mi to možná i líbilo víc než druhý díl. Některý scény teda byly dost nelogický a nedávaly smysl, ale..no když od toho odhlídnu a srovnám s ostatníma dílama série, tak je to nadprůměr. Jen za mě by to už dál pokračovat nemuselo. Tohle by pro mě byl naprosto dostačující konec (a ne ta hrůza co nás ještě čeká). 4* ()

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama