Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na závěrečnou část rozdělenou na dva díly jsem se moc těšila. Tentokrát jsme v kině seděli zvlášť. Protože na první díly vedle mě seděl páreček, kde chlapec dával najevo, že je na takové kravině se svojí slečnou nechce být, přestože za to potom bude odměněn. Děj jsem už sledovala čistě jaký je a vynechala vzpomínku na knihu. Je to tak lepší. Film splní účel. Pobaví. Co zamrzelo, je osud druhé části. A jak se to herci dozvěděli, taky nebylo fér. Ale stalo se to i Nástrojům smrti. Místo filmového pokračování natočíme seriál s jiným obsazením. To bych brala. Vadí mi jenom modelkovské prohlášení, že "nejsem seriálová herečka", když se celý hollywood rve do seriálů, a potom natočit Sedmilhářky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobré sci-fi kvalitativně se velice podobající druhému filmovému Labyrintu. Umělecky zajímavý, ale technicky nepříliš kvalitní CGI vizuál a především příběh, který sráží k zemi evidentně nedomrlá předloha, která si bere moc velké sousto a působí nechtěně zkratkovitě a nevěrohodně. Oproti prvnímu dílu, u kterého jsem se královsky bavil od začátku do konce, tomuhle chybí tah na branku, silnější emoce a funkční chemie a působí spíše jako snaha dokončit něco, co už někdo načnul, než jako něco, co by mělo každým dílem překvapovat a teprve až v závěru vytáhnout ta největší esa z rukávu. Je to škoda, protože potenciál to mělo a rozehráno to bylo více než zajímavě. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu se divím tomu nepoměru v hodnocení. Pamatuji si svého času, že druhej díl když startoval v kinech byl bezpečně v červený. Tenhle díl schytal hned v úvodu pořádnej hejt, až jsem se sám začal bát výsledku, ale o to víc mě to překvapuje, protože se žádná katastrofa rozhodně nekoná. Jednička zůstává nepřekonána, ale trojka je určitě o špetku lepší než dvojka. Schwentke je sice rutinér, ale akční sekvence má zvládnutý a určitě potěší, že kromě té hi tech akce z drony a podobnými vychytávkami přibyla i akce fyzická. Hlavně Theo James má dvě podařený sekvence kde se zdatně ohání pěstmi i bouchačkou. Shailene pořád sympaťanda a s delším sestřihem jí to určitě sluší víc než ve dvojce. Hudební podmaz taky ok vizuál netřeba zmiňovat ten je libovej. Zvažoval jsem mezi 3 a 4* dám nakonec lepší tři, protože začátek mě fakt chytnul, ale postupem času se začíná děj opět lehce topit v překombinovaných zvratech i když ne tolik jako ve dvojce. Jestli bude zakončení adekvátní tak čtvrtýmu dílu tu 4* přidám. Každopádně v žánru akční teen sci-fi je tahle série pořád špička.65% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Divergence, Rezistence, Aliance... Impotence? Je to série pro děti a odráží jejich svět hrůz dospívání, když jsou rozkastovaní a pubertálně nejistí, jestli jsou v té správné kastě, když mají pocit, že nepatří nikam. Rodiče se jeví jako násilničtí otcové a manipulativní matky, co nedokážou nic pochopit. OK, v určitém věku je to potřebná literatura, že v tomhle průšvihu nejsme sami a zároveň to dává šalebnou naději, že i outsider může být v výjimečný a zachránce světa. _____ Série plná klišé se skutečně dá doporučit jen jako náplast na pubertální bolístky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, přeplácaná a nudná záležitost, v níž užité futuristické prvky působí naprosto směšně. Jediné co stojí za zmínku je slušná akce, které je ale zase zoufale málo. Prostě jen další unylá "teen" blbůstka v řadě, na kterou se hodně rychle zapomene. PS: Co tady proboha dělá Jeff Daniels? Má tohle vážně zapotřebí? ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Při výstupu na zeď obklopující Chicago má každý ze šesti členů skupiny své ocelové lanko, díky kterému se dostanou nahoru. Když vyšplhá Christina (Zoë Kravitz) a chystá se přestřihnout drát, ocelové lanko je vidět z předního pohledu. Při pohledu zezadu lanko zmizí. Při opětovném pohledu zepředu tam lanko opět je a visí z výšky nad její hlavou, takže zezadu by mělo být vidět také. (Calwen22)
  • Natáčelo se ve městě Atlanta v USA. (willy1)
  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama