Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (301)

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fascinující. Už několik dnů jsem nemohl natěšením dospat, abych konečně mohl v telce zhlédnout dokument, k němuž se ještě před jeho televizní premiérou už stihl vyjádřit snad každý. Dělníci bulváru jsou pro mě v první řadě potvrzením toho, co jsem věděl už loni 1. března, když Honza Barta na doméně po Čermákovi spustil Extra.cz a netajil se svými vysokými ambicemi - že tenhle projekt více než rozbouří české stojaté vody. To se stalo a Pavel Novotný, mj. bývalý šéfredaktor Spy, potvrdil svoji pozici krále českého bulváru. Skoro jistě tím týpkem můžete opovrhovat a jeho práci se vysmívat, ale to jediné podstatné na celé věci je, že zítra zůstane vše při starém. Lidi budou dál vyžadovat svou pravidelnou dávku emocí a udržovat v chodu celý ten olbřímí byznys, který je na tom postavený. Klusák do něj nechává decentně nahlédnout, a pro mě osobně je to dechberoucí podívaná, kterou jsem zhlédl vrcholně soustředěný, aby mi neuniklo jediné slovo. Za mě osobně 5 hvězd a vědomí, že tuhle záležitost budu v hlavě převalovat ještě dlouho. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaký otec, taková mrdka aneb selátko neodkvičelo daleko od chléva. Papá, bulvární rádobybavič slaboduchých smíšků, egoista a nebetyčně trapný kokot, synátor, bulvární rádobyinformátor slaboduchých čtenářů, kokainista a prvotřídní huhňavý debil. Jo, degeny se holt nezapřou a kdo má jiný názor, ať mi vylíže Primu s Novou. Myslím však, že co se týká tohoto škváru, jste všichni kapku vedle. Pavča totiž ve své redakci, obklopen kohortou šeredných, hloupých a obdivně kvokajících pipek, vymyslel na svůj ubohý kvokcient překvapivě ďábelský plán! Zdánlivě negativní píár je pro tupou hyenu taky propagace, Klusák tedy poslušně naklusal a náš mrchožrout si jen veřejně a sebestředně načechral peří na milníku s nápisem Tijuana, přičemž do veřejnoprávní televize vyzvracel své patonázory, o nichž je neochvějně přesvědčen, že jsou kůl. Tvrdí mu to přeci denně celý hřad. Vsadím se, že teď leží vepřově rozvalen doma na sedačce a slastně si sahá pod své nechutné panděro, protože udělal z ČT bulvární médium. Tomu bezradně přihlíží evidentně nešťastně vdaná paní Novotná mladší, u níž je s podivem, že to hloupé bezskrupulózní prase ještě v noci nezadusila polštářem a nezkásla Super.cz za práva na exkluzivní fotografie. Ale co. I celebrity bulvár milují a tento dokument to jasně dokazuje. Nechat se totiž dobrovolně fotit vymaštěnou, rádobyexcentrickou pičou a Pavlovou pravou rukou, která už dávno měla místo na Plese v opeře létat nad kukaččím hnízdem, za tím bude něco víc, než jen absence zdravého, selského pudu sebezáchovy. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Znechutilo mě, jak si Pavel Novotný se svojí průrazností buldozeru a jemným taktem vepře dokázal urvat pro sebe celý dokument. Režisér neměl sílu mu oponovat a natočil jeho narcistní výpověď bez nějakých větších výhrad. Zajímavý vhled do fungování vymyšleného bulvárního hnusohledu, který snad aspoň přemýšlivější diváky přesvědčí, že číst tyhle blitky a věřit jim, je stejné, jako olizovat pisoáry na Hlavním nádraží. Nebudu Novotnému upírat inteligenci, tah na branku a přesné zacílení. Jako osoba s cirkusáckým vkusem, přízemním rozhledem a totálně ujetá na nepravdivém přesvědčení o vlastní důležitosti to vše dává do služeb lži, pitvornosti a trapnosti. On je fakt člověk, před kterým si uplivnout, by byla škoda slin. Prd, i kdyby se tvářil jak chce sofistikovaně, bude vždycky jen smrdět. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument o bulváru, jemuž ale vévodí samozvaný koktavý zmrd Pavel Novotný. Ten je bezpochyby inteligentní člověk, který ale absolutně a totálně rezignoval na morálku a zřejmě už i překročil hranici, z které by ještě byl krok zpět. Nicméně on sám by podle mě vydal na plnohodnotný dokument, na který bych se milerád podíval, stejně tak samotný bulvár jako celek. Dělníci bulváru jsou jen taková hodinová návnada na obě tato témata, ovšem návnada která funguje a nemá hluchá místa. 9/10 ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tablo tabloidu. Je příznačné- a absurdní, když se tvůrce a objekt jeho zájmu chytnou do stejné pasti. Na publikum zbude jen prázdnota a povrchnost. A vůbec nezáleží na tom, zda se dívá liberál, marxista nebo konzervativec, založením skeptik, nebo těšitel. Stačí, aby byl kritickým divákem s otevřenýma očima a myslí, který není líný samostatně přemýšlet, dívat se pod masky a pod pózy, ptát se, proč. Tedy přesně to, čím Klusák není. 50% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Díky reakci svého okolí se rozhodla Kateřina Kristelová na sociální síti Facebook komentovat scénu s Pavlem Novotným. Zkráceně se vyjádřila v tom smyslu, že o kameře samozřejmě dobře věděla, k odvysílání svých záběrů dala svolení a že šlo jenom o hru, která jí živí, ale není ji možné brát vážně. (Olík)

Reklama

Reklama