Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer 2
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Recenze (110)

T2 

všechny recenze uživatele

zombíci sú teraz v kurze, zopár dobrých nápadov sa tu odepriet nedá, uvidíme ako si to bude počínať ďalej /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Soft zombie seriál pro teenagery zkřížený s forenzně-detektivním americkým seriálem. Mix, který sice neurazí, ale ani nenadchne... PS: V obecnější úvaze, k níž vede existence iZombie a dalších podobných novějších projektů tohoto subžánru, se skrze zcela zjevné marketingové cílení na náctileté dá očekávat, že chudáky zombie čeká podobný osud jako jejich nemrtvé příbuzné upíry... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Veronica Mars je jenom jedna, přesto na ni iZombie dává vzpomenout, rukopis jejího tvůrce Roba Thomase se totiž nezapře. I tady je hlavní hrdinka sympatická blondýnka s břitkým jazýčkem a hromadou problémů, která řeší detektivní případy, akorát je navíc.... zombie. Tenhle seriál za VM v podstatě ve všem zaostává, ale nijak mi to nevadí, pořád je to fajn oddychová podívaná, hrdě přiznávající svůj guilty pleasure status, a Rose McIver je strašně fajn holka, která si očividně vychutnává všechny herecké výzvy (především pak ty komediální), které role Liv Moore (get it?) skýtá. 1. série - 70%, 2. série - 75% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Nejvíce zatím pobavila přezdívka "Dirty Debbie Harry", kterou hlavní hrdinku počastoval její policejní kumpán. Nejvíc zprudilo přeložení téhož jako "rychlobruslařka" v českých titulkách. Znalosti popkultury 70. a 80. let holt asi nebudou silnou stránkou překladatelů. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Olivia Moore je mladé dievča, ktorého sny boli zruinované počas jednej noci. Vtedy sa vydala na párty, na ktorej vypukol boj o život, pretože párty bola plná zombie. Nakazenou sa stala aj Olivia, a tak začala pracovať v márnici, aby mala svoj prísun mozgov. Po zjedení mozgu Liv preberá vlastnosti obete a jej najväčším potešením je pomoc Seattleskej polícii s riešením vrážd pomocou vízií, ktoré má po zjedení mozgu obete. - Predtým, než som si pozrel celé dve série za sebou, som mal mierne obavy, pretože žáner Horor tu nehrá primárnu úlohu, ale po dopozeraní musím uznať, že ma to rozhodne nesklamalo. Herecké obsadenie sa mi zdalo zaujímavé a výkony sa mi páčili. Potešilo ma aj objavenie mnohých známych hororových tvárí vrátane môjho oblúbenca Jesseho Mossa , ktorého som už pár mesiacov nevidel. Oblúbil som si všetky hlavné postavy a Babineaux je asi najlepšie hororové priezvisko, s ktorým som sa zatial stretol. Ten moment, keď zdvihol telefón a povedal svoje meno ma vždy rozosmial. Miernym negatívom bolo u mňa to, že som zdielal rovnaké nadšenie aj s negatívnym obsadením tohto seriálu, pretože Blaine a Julien Dupont a v druhej sérii Don E a Chief na mňa pôsobili až príliš pozitívne. Vraždy boli kreatívne a občas sa tvorcom podarilo zamotať mi hlavu a priniesť totálne nepredvídatelné rozuzlenie. Masky vyzerajú tiež dobre. Samozrejme kvôli TV pomerom tu nie je takmer žiadna brutalita, ale keď sa tu objaví krv, vyzerá kvalitne, čo sa deje hlavne v poslednej epizóde druhej série, ktorá je perfektná. Nezostáva mi nič iné, ako pochváliť tento parádny projekt a čakať na tretiu sériu, ktorá príde v roku 2017. EDIT: Po tretej sérii musím hodnotenie o jednu hviezdičku znížiť. Nie kvôli tomu, že by to bolo horšie než v sériách predchádzajúcich, ale kvôli tomu, že tej hororovej akcie tam nie je až tak vela, ako by mohlo byť. Ak sa to v budúcnosti zmení, tak ihneď zmením aj ja svoje hodnotenie, pretože inak tento seriál úplne milujem. + Jesse Moss + herečka z Navy Seals vs. Zombies + herec z Endangered + herečka z Scream + herec z Horns + herec z Final Destination 2 a The Returned + herečka z Lost After Dark Start + 3 herci z Dead Rising + herec z Scary Movie + herečka z The Returned + 2 herci z The Returned + herec z Fear the Walking Dead + herec z Final Destination 5 a Toxin + herec z Grave Encounters + herečka z Grave Encounters a American Mary ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 9 dílech: Slušná oddychovka s neskutečně cute hlavní hrdinkou, která naštěstí ví o své tuposti a nebere se vůbec vážně. Hlášek je tu požehnaně, postavy jsou sympatické a dějové linky se nám začínají sympaticky přiostřovat. Jen ty epizodní kriminální případy a neskutečně necharismatický detektiv jsou tu zcela zbyteční a nemohu se stále zbavit dojmu, že se tohle téma dalo zpracovat ještě daleko odvážněji a šíleněji. Kvalita se ovšem každým dílem zvyšuje, takže uvidíme, jak moc se nakonec Rob Thomas a spol. utrhnou ze řetězu. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT: Je to celý úplně debilní, naivní a teenagerský. Jenomže jde na první pohled poznat, že se jedná o tvůrčí záměr a nikdo se tu nesnaží dolovat dramatické suroviny na místech, kde se jim dle žánru ani nemůže dařit. Velice příjemná oddychovka, a prostě konečně sci-fi výplach, co neurazí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak pilot se nadmíru vyvedl. Liv je velmi sympatická a vypadá moc hezky, děj mi taky sedl a ostatní díly si drží také vysokou laťku. Největší problém byl s čtením titulků. Zde se mluví dost rychle a složitější angličtinou, takže kvůli tomu mě to moc nebavilo a nerad jsem se pouštěl do dalších dílů. Proto mi trvalo rok a půl se na všech třináct dílů podívat. :D ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Po kladných ohlasech, které jsem slyšela, jsem se rozhodla tomu dát šanci. Několik prvních dílů mě moc neokouzlilo, ale pak mě to nějak pohltilo. Začala jsem se dost bavit a těšit na nové díly. Je zajímavé, že je Liv vlastně v každém díle někdo jiný a my jí i přesto, že je to hlavní hrdinka celého seriálu, skoro vůbec neznáme. První série byla hodně dobrá a jsem ráda, že můžu s klidem říct, že ani druhá nebyla o nic horší. 4* ()

Carol Pifková

všechny recenze uživatele

Whaaaaaaat?! Ste všetci na práškoch alebo tiež požierate mozgy niekoho iného a nechávate sa unášať názorom iných?! Videla som prvé 4 časti a dopozerať tento seriál chce veľkú dávku sebazaprenia. Zamilovaní a šukajúci zombies?! To sa snáď páči iba konšpiračným teoretikom zombofilom?! Zombíci, ktorí rozbiehajú biznis?! J♥be?! Samozrejme aj to je možné, lebo čo my vieme čo bude keď to raz príde ale to ako to tento seriál prezentuje stojí fakt za hovno. Je to lacný shit, že hádam aj v Afrike by to natočili na tej istej úrovni. Málo vtipné, málo akcie málo hocičoho čo by mohlo byť aspoň trošku zaujímavé. Ak to dopozerám a nebodaj sa pustím aj do druhej série tak si dám dáke významné ocenenie. A hlavne, hlavná hrdinka skôr vyzerá ako predávkovaná fetka. Tí čo čítajú moje komentáre, tak sa možno pamätajú na môj komentár k rektálnemu filmu číslo tri. Tam som sa čudovala, že onedlho tu budeme mať zombie bábätká. Vôbec by som sa nečudovala keby v tomto seriáli splodia dákeho malého nemŕtveho škrata. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál s jemnými úpravami kopíruje Pushing Daisies,přesto mi přijde,že má požadovanou úroveň.Začal jsem se na něj dívat proto,abych se pobavil a nemusel si u něj pokládat hlubokomyslné existenciální otázky a světe div se,povedlo se.Dostal jsem dobře fungující pohodovou záležitost,která mě dokáže rozesmát,takže jsem téměř naprosto spokojený.Když porovnám,co jsem očekával a co jsem dostal,měl bych dát plný počet*,ale jednu strhávám za nepůvodní námět a za postavu Majora Lilywhitea,která mi spolu se svým představitelem způsobuje lehký nervový tik.Postavou,která mě naopak v seriálu potěšila,je rozhodně Mr.Boss,ten je bezchybný. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fajn krimi-komi pojetí aktuálně velmi in zombíků. Takové guilty pleasure, protože je to poměrně hloupé, ale přesto další díl chcete vidět. V druhé sezóně překvapivě udržení slušné kvality, ke konci sezóny dokonce asi nejlepší zápletka a tempo z celého seriálu doposud. Od třetí sezóny pokles. Klasické detektivní díly pohoda, hlavní dějová linka slabší a slabší, plná scenáristických omylů a hrozných mostů a lávek ke spadnutí. Konec 5. sezóny potěšil jen tím, že je to opravdu konec. Ta hloupost a příběhová beznaděj už byla moc. Každopádně koukat se na to minimálně první tři sezóny dalo velmi dobře, oddychový seriál. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Veronica Mars meets Being Human meets Forever alebo vlastne ktorykolvek detektivny serial, kde detektivom pomaha niekto zo specializovaneho oddelenia. A je to prekvapivo zabavne. A herecka mi sadla. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

iZombie skvěle překvapilo. Původně mě sice lákaly k vyzkoušení jen dvě věci. Je to podle komiksu a pak Rose McIver, kterou jsem si oblíbil už jako Tinkerbell v Once Upon a Time. A jsem rád, že jsem to zkusil. Liv More je naprosto úžasná. Neztratí se ani její dva parťáci, ale Liv je opravdu super. Velmi povedený byl ale i zbytek pilotu jako zpracování vizí nebo komiksové začátky scén. Nemůžu se dočkat dalších dílů. Po pilotu 82 % Edit Zbytek série se nese v podobném duchu. Oceňuji Rose za to, jak uvěřitelně zahrála všechny ty osobnosti, které vystřídala. Jinak je seriál skvělá kombinace vtipu, napětí, nadhledu a zombie, kteří nutně nemusí znamenat apokalypsu. Série 1 - 92 % Edit Druhá série víceméně pokračuje pokračuje ve schématu, který nastavila první série, přičemž jde ale u jednotlivých postav víc do hloubky. Opravdu všechny postavy se nějak posunou, ale Rose McIver stále všechny předhání. Za to jak dokáže každý díl zahrát nějak jinou osobnost si skutečně zaslouží uznání. Dokonce ani Major už není tak otravný. Ve skvělého záporáka se pak vyšvihl Vaughn du Clark, který by určitě mohl soupeřit o cenu nejhorší seriálový otec roku. Konec posledního dílu pak naznačuje, že v další sérii se máme skutečně, na co těšit. Série 2 - 100 % ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Hodně černohumorné, jí se tu mozky s nudlema a tak:). Asi první seriál od CW, který bych doporučil. Uvidíme, co další díly. 70%. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tahle sarkastická zombie Liv mi sedla mnohem víc než potácející se zombíci v obvyklém americkém ztvárnění. Bledost a bílé vlasy jsou skvělý nápad, čím zombie odlišit od obyčejných smrtelníků, a navíc velmi dobrý humor a flashkbacky z mozku obětí dělají z tohohle seriálu něco, čím se liší od jiných zombie seriálů. Povedlo se i herecké obsazení: Liv, patolog Ravi i ten detektiv, který Liv drží při zemi - paráda. Co mi tak úplně nesedlo je jedna z hlavních postav - Major. Je možné, aby chlap byl tak tupý, nechápající a naivní? Zhlédnuta první a druhá série a druhá je snad ještě lepší. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na CW celkom znesiteľné, aj keď vytvoriť niečo ako je iZombie muselo byť vo svojej podstate veľmi jednoduché. Zoberiem ktorúkoľvek kriminálnu sériu (žeby napríklad Veronica Mars?), z hlavnej vyšetrovateľky urobím zombíka veď tí sú teraz predsa „in“, ale žiadneho krvilačného, ale čo najviac cool a moderného, hlavne nech sa to páči teenagerom, prihodím prvoplánové popkultúrne odkazy na Romera a Night of the Living Dead, to je predsa klasika, vizuál stačí priemerný, veď načo plytvať dolármi a hľa, hit je na svete! No áno, aj nie. Stále je to totiž CW a tak tu ambície siahajúce vyššie ako po odľahčenú teen zábavku nikto nemal – viď napríklad taký útok zombies na lodi, ktorý sa utne po troch sekundách. Napriek tomu je oproti iným seriálom stanice (Vampire Diaries, Originals ...) iZombie celkom znesiteľná blbůstka. Má sympatickú hlavnú hrdinku, aj vedľajšie postavy, občas slušné hlášky a ten nápad so žraním mozgov a vyšetrovaním vrážd je sám o sebe tak uletený, že minimálne v úvode baví sledovať, čo v tom tvorcovia ešte vymyslia (aj keď sa obávam, že v rukáve toho veľa nemajú, pretože nápady začínajú dochádza už v pilote). Hlavným problémom je kriminálna rovina, ktorá pôsobí priveľmi cheesy a kde vyšetrovanie aj s odhalením páchateľa ponúka tie najobohranejšie a najopotrebovanejšie scenáristické postupy. Pokiaľ chce krimi seriál riešiť takéto naivné prípady tak sa obávam, že čoskoro nebude stačiť ani tá zombie v hlavnej úlohe. Pokiaľ však na iZombie občas, ale skutočne len občas v TV natrafím, tak si zopár epizód pozriem, ale sledovať niečo podobné každý týždeň nie je najmenší dôvod. To by som musel byť tiež zombie, aby som u toho strávil dobrovoľne desať, dvadsať a viac hodín života. A to píšem ako veľký zombie-fan ... aj keď iZombie nemá so samotným zombie-(sub)žánrom ako takým absolútne nič spoločné, to sa chce len zviesť na populárnom trende. PILOT: 2,5* (5/10) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po začátku druhé sérii můžu s klidným srdcem nechat plný počet hvězd. Sledování si užívám. Je to jeden ze seriálů, ke kterým se nemusím nutit. Každý díl mě baví od začátku do konce a zápletky jsou zajímavé. 5* ()

erased 

všechny recenze uživatele

iZombie není nijak napínavá, nijak zábavná, nijak kouzelná. Zajímavé téma totiž dotáhne příliš daleko na to aby se dalo brát vážně, zároveň ne dost daleko na to, aby se nad ním dalo zasmát, přitom zapadá do schématu nenáročného braku pro náctileté tak dokonale, že nemá ani čím učarovat. Dohromady ale do sebe jednotlivé nedomrlé součásti zapadají docela slušně a výsledek přinejmenším neurazí, alespoň ne tolik a dost často na to, aby to dokázalo přebít nenáročnou hloupoučkou pohodu. Přesto bych takto zajímavé téma asi raději viděl v lepším zpracování, a sympatickou herečku v titulní roli v nějakém lichotivějším projektu. Ačkoliv totiž měla hrát v každém díle někoho jiného, a přestože je motiv plný super nápadů, nakonec je to vše pořád dokola to samé v bledě krvavém. Jediným pamětihodným dojmem je tedy to, že byla iZombie slušnou kulisou. ()

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama