Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer 1
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Videa (59)

Trailer 1

Recenze (110)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 9 dílech: Slušná oddychovka s neskutečně cute hlavní hrdinkou, která naštěstí ví o své tuposti a nebere se vůbec vážně. Hlášek je tu požehnaně, postavy jsou sympatické a dějové linky se nám začínají sympaticky přiostřovat. Jen ty epizodní kriminální případy a neskutečně necharismatický detektiv jsou tu zcela zbyteční a nemohu se stále zbavit dojmu, že se tohle téma dalo zpracovat ještě daleko odvážněji a šíleněji. Kvalita se ovšem každým dílem zvyšuje, takže uvidíme, jak moc se nakonec Rob Thomas a spol. utrhnou ze řetězu. 60% ()

Leeslie 

všechny recenze uživatele

Absurdní a bizarní. Tohle si musí říct každý člověk po shlédnutí pilotního dílu. "Studentka, co se změní v zombie a jí mozky mrtvol, díky kterým má vize a pomáhá tím šetřit policejní případy." No vážně, jak stupidně to zní? Když ovšem překonáte počáteční antipatie k tomuto podivnému ústřednímu tématu, tak je seriál celkem milá inteligentní kriminálka pro starší diváky CW, ne nepodobná Veronice Marsové (vždyť to má na starosti také Rob Thomas) a ve výsledku i ta hlavní dějová šablona, která vám ze začátku připadá tak připálená, je vlastně celkem originální. Můj názor? Jděte do toho, překonejte počáteční nevoli z ústředního nápadu a přestaňte smutnit po Veronice Mars, Liv je totiž fajn náhrada... DODATEK: Nutno podotknout, že seriál je díl od dílu lepší... Stává se z něj moje guilty pleasure, zvedám na 5*... ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Veronica Mars je jenom jedna, přesto na ni iZombie dává vzpomenout, rukopis jejího tvůrce Roba Thomase se totiž nezapře. I tady je hlavní hrdinka sympatická blondýnka s břitkým jazýčkem a hromadou problémů, která řeší detektivní případy, akorát je navíc.... zombie. Tenhle seriál za VM v podstatě ve všem zaostává, ale nijak mi to nevadí, pořád je to fajn oddychová podívaná, hrdě přiznávající svůj guilty pleasure status, a Rose McIver je strašně fajn holka, která si očividně vychutnává všechny herecké výzvy (především pak ty komediální), které role Liv Moore (get it?) skýtá. 1. série - 70%, 2. série - 75% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Neuvěřitelně charismatická hlavní hrdinka a tuna popkulturních narážek na 70. a 80 léta s nutnou dávkou sebereflexe zombie žánru a buddy komedií. Neuvěřitelné se stalo skutečností a seriál si dokázal udržet svou tvář nastavenou pilotem. Rob Thomas sice klouže po úspěšném konceptu VM, ale nebojí se místy přitvrdit a celkově potemnit (předposlední epizoda série). iZombie je lahůdkové guilty-pleasure na jednoho posezení. Nemluvě o tom, kdo by nechtěl mít za kamarádku zombie "vědmu"? (Sladká vzpomínka na Veronicu Mars a další povedený odklon od provařeného vzorce CW) 70% ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou teprve pilot, tak se hodnocení může časem změnit (momentálně 4*)... Jakkoli jsem proti modernizování a zromantičťování zombies (aby chudáci nemrtví nedopadli jak dnešní upírstvo), tak se mi tento nápad docela zalíbil. Příjemná, fešná a sympatická slečna v hlavní roli a celková vizáž a nálada seriálu působí velmi pozitivně a příjemně (horor nečekat). Další takou super věcí, super nápadem je „požírání“ vlastností a vzpomínek, což mi velmi silně připomíná jednu z mých oblíbených her a to konkrétně PROTOTYPE, tak velmi oceňuji, že se to někde objevilo. (Furt jsem někde hledal filmovou adaptaci nebo tento nápad. Možná neumím hledat, ale u tohoto seriálu jsem tento zombi-aspekt viděl poprvý). Musím uznat, že se na to pěkně kouká, rozhodně si nenechám ujít další díly a doufám, že to s kvalitou nepadne a nerozjede to větší vlnu „zombie slaďáren“. EDIT: Už druhý díl rozjel dříve zmíněnou „zombie slaďárnu“, tak jsem dosledoval s ohrnutým nosem, ale další díly už jsou zas v cajku.... dílů jsem zatím viděl jen pár, tak hodnocení prozatím neměním ()

Galerie (680)

Zajímavosti (16)

  • O herci Bradleym Jamesovi (Lowell Tracey) je všeobecně známo, že v reálném životě neumí moc zpívat ani tančit, což mu dělalo velký problém už za jeho hereckých studií, kdy v těchto povinných předmětech na herecké škole dle svých slov prý příliš neexceloval. Proto bylo celkem překvapivé, že v tomto seriálu získal roli hudebníka. Ještě překvapivěji se ovšem zachoval jednoho natáčecího dne, když se točila epizoda Maternity Liv (2015). O pauze, kdy se čekalo na další pokyny režiséra, dostal spontánní nápad, že by mohl začít tančit po místnosti s jeho hereckou kolegyní Rose McIver (Olive "Liv" Morre), se kterou ho pojil v reálu výborný přátelský vztah. Jakmile začali tančit, režisér Patrick R. Norris dal pokyn kameramanovi, ať to točí a tak vlastně vznikla u diváků oblíbená taneční scéna, která v seriálu vůbec být ani neměla. Zajímavé na této scéně je také fakt, že Bradley James odvážně zaimprovizoval a vcelku úspěšně zatančil slavný „moon walk“ jeho oblíbeného hudebního interpreta Michaela Jacksona a herečka Rose McIver ho v tom nenechala samotného, zatančila ho také, a to dokonce v botách na podpatcích. (Lynette)
  • Meno hlavnej hrdinky, Liv Moore, vychádza zo slovného spojenia "Live more", čiže "Viac živá". (mjmartin167)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama