Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (43)

iZombie (2015) 

Seriál s jemnými úpravami kopíruje Pushing Daisies,přesto mi přijde,že má požadovanou úroveň.Začal jsem se na něj dívat proto,abych se pobavil a nemusel si u něj pokládat hlubokomyslné existenciální otázky a světe div se,povedlo se.Dostal jsem dobře fungující pohodovou záležitost,která mě dokáže rozesmát,takže jsem téměř naprosto spokojený.Když porovnám,co jsem očekával a co jsem dostal,měl bych dát plný počet*,ale jednu strhávám za nepůvodní námět a za postavu Majora Lilywhitea,která mi spolu se svým představitelem způsobuje lehký nervový tik.Postavou,která mě naopak v seriálu potěšila,je rozhodně Mr.Boss,ten je bezchybný. ()

Season 3 (2017) (S03) 

Třetí řada seriálu mě lehce zklamala, měl jsem dojem, že podstatným způsobem ubylo humoru, příliš se řešily srdceryvné vzpomínky na bývalé vztahy a celé to na mě působilo takovým unaveným dojmem. Kdykoliv se tvůrci pokusili udělat ze seriálu akční drama, přistihl jsem se u toho, že se nudím. Na druhou stranu je faktem, že v posledních dvou epizodách jim tato snaha vyšla celkem slušně, takže je škoda, že se nezadařilo dříve, hodnocení mohlo být lepší. ()

Heaven Just Got a Little Smoother (2017) (S03E01) 

Zpočátku jsem se těšil, že se změnou stylu vyprávění dostane seriál nový impuls, ale po první třetině epizody jsem začal mít dojem, že na takovou výzvu tvůrci asi nemají. Pozitivem byla určitě zápletka s Vivian a jejím městem nemrtvých, negativum vidím ve zpracování tohoto nápadu, které na mě příliš nefungovalo. Zdá se mi, že původní model složený ze samostatných epizod provázaných společným příběhem mi připadal stravitelnější. ()

Zombie Knows Best (2017) (S03E02) 

Druhou epizodou se tvůrci vrátili k původnímu vzorci a já jsem se hned bavil o něco víc. Tento styl příběhu jim šlape mnohem lépe, poprvé mě navíc pobavil Major, kterého jinak vůbec nemusím, ale jako patnáctiletá bruslařka byl výborný. ()

Eat, Pray, Liv (2017) (S03E03) 

Z epizod, které jsem dosud viděl, byla tato jednoznačně nejslabší. Nezaujala mě prakticky ničím a místy jsem se silně nudil. Seriál beru jako absolutní oddechovku, u které se občas zasměju, tentokrát se nebylo čemu smát a oddechovka to byla taková, že jsem málem usnul. ()

Wag the Tongue Slowly (2017) (S03E04) 

Proti minulému dílu došlo sice ke zlepšení, ale objevil se nový problém. Majora Lilywhitea jsem nesnášel snad od první chvíle, co se v seriálu vyskytl, ale teď už mi začíná vadit i Ravi, který pro mě ještě nedávno představoval nejzábavnější postavu, takže jestli to tak půjde dál, bude mé hodnocení velmi skromné. ()

Spanking the Zombie (2017) (S03E05) 

No tak sláva, tvůrci si po čase vzpomněli, že byl ještě před nedávnem seriál zábavný a konečně se jim opět podařilo vzkřísit nějaké ty humory. Epizodě bych klidně udělil i pátou hvězdičku, ale to by se nesměli s tématem dominy držet tak zoufale u zdi, dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Nejlepší momenty přinesl každopádně výslech právníka, ten se na mé bránici pěkně podepsal. ()

Some Like It Hot Mess (2017) (S03E06) 

Předchozí díl byl určitě vtipnější, ale vývoj kolem účinků Raviho séra byl celkem zajímavý a hledání mobilu v márnici bylo přímo výborné. ()

Dirt Nap Time (2017) (S03E07) 

Sedmá epizoda mě příliš nepotěšila, vnímám ji jako průměrný kousek a vidět ještě jednu loutku z ponožky, hned bych hvězdičku ubral. Vlastně jediným momentem, který mě doopravdy zaujal, byl záběr zavražděného učitele, díky němuž jsem si vzpomněl na Pinheada, mou oblíbenou postavu z Hellraisera. ()

Eat a Knievel (2017) (S03E08) 

A znovu jsem viděl vcelku nevýrazný díl, vzhledem k tomu, čí mozek se servíroval, chyběl humor a nejhorší je to, že se seriál vyvíjí směrem, který byl jasně předvídatelný. ()

Twenty-Sided, Die (2017) (S03E09) 

Tentokrát mě tvůrci pobavili, díky dílu o Dračím doupěti jsem se slušně zasmál a největší podíl na tom měl policejní IT technik/ upír Steve. ()

Return of the Dead Guy (2017) (S03E10) 

Desátá epizoda by celkem ušla, nebýt dvou faktů, které mi extrémně vadily. Prvním byl návrat Drakea, i když jen ve formě halucinace, ale strašně mi vadilo, že se v seriálu znovu vyskytl jen proto, aby se zoufalým romantičkám zahrálo na city, jiný důvod jsem nenašel. Druhým neštěstím je dlouhodobě soundtrack, ale předělávka "Zombie" od Cranberries z tohoto dílu už na mě byla trochu moc. ()

Conspiracy Weary (2017) (S03E11) 

Jedenáctý díl pro mě táhl mozek, který byl použit na svačinku ve třech. Debaty paranoiků byly perfektní a vzhledem k vývoji děje mě hodně zajímá, jak chtějí tvůrci se seriálem naložit do budoucna, vzhledem k míře různých odhalení bych očekával zásadní změny. ()

Looking for Mr. Goodbrain, Part 1 (2017) (S03E12) 

Ve dvanácté epizodě se řeší spousta záležitostí, a přestože v ní není příliš humorných situací, dobře jsem se bavil, protože se děj hýbal kupředu a pořád se něco dělo. ()

Looking for Mr. Goodbrain, Part 2 (2017) (S03E13) 

Závěrečná epizoda třetí řady pokračuje v tom, co začalo fungovat v předchozím dílu. Teprve tam mě totiž začala bavit dějová linie, která se zabývá situací zombie komunity v Seattlu, do té doby mě toto téma příliš nezajímalo a zabýval jsem se spíše márničním humorem. Měl jsem pocit, že tvůrci příliš nezvládají dramatické momenty, což se změnilo právě až v závěru třetí série. ()

Season 4 (2018) (S04) 

Čtvrtá sezóna na mě udělala lepší dojem než třetí řada. Hlavní dějová linie se mi zdála být mnohem lépe propracovaná, jednotlivé epizody byly vtipnější a Ravimu se vrátila schopnost pobavit mě, s čímž měl v předchozí sérii velký problém. O to víc mě štvalo, že se tvůrci opět nedokázali vyhnout občasnému citovému vydírání, ale to je můj problém, CW má prostě svou cílovou skupinu a já do ní nespadám. ()

Are You Ready for Some Zombies? (2018) (S04E01) 

První epizoda čtvrté sezóny mě vcelku příjemně překvapila, mohl jsem se v pohodě zasmát, nemusel jsem příliš přemýšlet, Ravi se vzpamatoval z loňského útlumu a bavil mě jako kdysi, jeho testování séra bylo dokonalé, jen nevím, jestli bych si dal cokoli s vůní šeříku a příchutí melounu, to je fakt divná kombinace. ()

Blue Bloody (2018) (S04E02) 

Přecitlivělý závěr a asi dvacátý rozchod Liv a Majora mi sice trochu pokazily dojem z epizody, ale velkoryse jsem se to rozhodl přehlédnout, protože Liv zbodla zábavný mozek a bavilo mě i Angusovo (ne)svaté tažení proti hrozícímu hladovění. Takže jo, jako oddechová zábava na klidné odpoledne to šlo. ()

Brainless In Seattle, Part 1 (2018) (S04E03) 

Tentokrát jsem šel s hodnocením přece jen o něco níž, tvůrci sice rozjeli dějovou linii s pašováním lidí a s jejich následným mizením, ale mozek nenapravitelné romantičky, ani Raviho módní přehlídka mě příliš nepobavily. Situaci zachraňoval policejní kreslíř, ale chyběly mi nějaké ty další humory. ()

Brainless in Seattle, Part 2 (2018) (S04E04) 

U čtvrté epizody jsem se přece jen pobavil víc, než u předchozího dílu, proto jsem přihodil jednu hvězdičku navíc. Potěšil mě Ravi jako návnada v operaci "Nakládačky", kupodivu mě dokázal rozesmát i Major (pod vlivem wrestlera), ale hlavně mě dostal Blaine na "upřímném" mozku. ()

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama